Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JavierBosnia wrote: ↑17/09/2020 17:24
Ugradim RCD 310 u golf v i normala sve radi, sinoc mi se na ekranu radija ispise "Low battery", a po coskovima pise No TP i AF off
Funkcije i sve sasvim normalno radi. Zna li neko sta ovo sve znaci?
Mene je taj problem kostao zamjene akumulatora bespotrebno.
Ne odgovara mu tvoj gateway kao sto ni meni nije odgovarao. Ja javio covjeku on mi poslao drugi(na oko isti) i nije bilo nikakvih problema.
Ugradim RCD 310 u golf v i normala sve radi, sinoc mi se na ekranu radija ispise "Low battery", a po coskovima pise No TP i AF off
Ne odgovara mu tvoj gateway kao sto ni meni nije odgovarao. Ja javio covjeku on mi poslao drugi(na oko isti) i nije bilo nikakvih problema.
Ma ovaj nema poslat drugi, preko pika uzeto imao jedan
Nejse, moze li se to izvest sa nekim relejom, ili da se napravi tako da se pali kad je auto upaljen i da se gasi sa autom
Valjda do ujutru izdrzi, pa odoh do nekog elektricara da peoba rjesiti
Ma ovaj nema poslat drugi, preko pika uzeto imao jedan
Nejse, moze li se to izvest sa nekim relejom, ili da se napravi tako da se pali kad je auto upaljen i da se gasi sa autom
Valjda do ujutru izdrzi, pa odoh do nekog elektricara da peoba rjesiti
kabal1337 wrote: ↑17/09/2020 19:24
Je li ima negdje u Sarajevu da se kupi onaj osnovni alat za kompresovanje opruge?
Nesto slicno ovome, cisto za hobi upotrebu
Samo kad krene. I vec mi je bila suhva, ali nije bilo toliko primjetno, ali danas se uvjerim da mi auto gubi vucu, odnosno nema sanse da prebaci 2100 obrtaja. Vec sam pisao da mi je kapalo ulje, i nakon zamjene odvodne cijevi sa turbine danas ponovo prokapalo.
Jebem li ga, koliko bi me ova zajebancija mogla doci? Dogovorio sam dijagnostiku sutra, ali cisto da se pripremim (secer i voda vec pripremljeni )
Prije dva dana mi se desilo da auto slabije prima gas. Nema snage, kao da je sdi. I tako sam vozio oko 20 kilometara. Odlučim stati, i ugasim auto, izvukao ključ iz brave, i ponovo vratio. Upalio i nastavio voziti. Nakon toga sve normalno, mislim na ubrzanje, vuču...
Pretpostavljam da je dizelčina, prijatelj imao sličan problem na 2.0 HDI ,DPF začepljen ali se i EGR usput očistio tako da je nešto od to dvoje riješilo problem
-Chesterfield- wrote: ↑17/09/2020 22:55
Prije dva dana mi se desilo da auto slabije prima gas. Nema snage, kao da je sdi. I tako sam vozio oko 20 kilometara. Odlučim stati, i ugasim auto, izvukao ključ iz brave, i ponovo vratio. Upalio i nastavio voziti. Nakon toga sve normalno, mislim na ubrzanje, vuču...
Začepljena turbina. Treba je očistiti ili u težem slučaju reparirati. To dolazi sa godinama auta i sa kilometrima, posebno ako se puno vozi po gradu. Rizično je tako voziti, pošto ti može oduzet gas pri samom preticanju.
Turbina kao mehanički sklop, ne može se isključiti. Elektronika auto šalje u safe mod, pa se čini kao da je turbina " isključena ", te nakon gašenja se resetuje, do ponvnog oduzimanja gasa, a to će se sigurno desit pri jačem ubrzanju, i sve češće i češće. Potrazit odmah servis koji se bavi reparacijom ili čišćenjem turbina, i oni će to znati riješiti.
JavierBosnia wrote: ↑18/09/2020 12:22
I meni su govorili crijeva, ventili, senzori, egr svasta nesto, ispostavilo se turbina. Al dobro lako je pregledati prvo sve to
Ma ja, normala, ides od jednostavnijeg problema do slozenijeg i skupljeg.
artur morgan wrote: ↑18/09/2020 11:07
Začepljena turbina. Treba je očistiti ili u težem slučaju reparirati. To dolazi sa godinama auta i sa kilometrima, posebno ako se puno vozi po gradu. Rizično je tako voziti, pošto ti može oduzet gas pri samom preticanju.
Turbina kao mehanički sklop, ne može se isključiti. Elektronika auto šalje u safe mod, pa se čini kao da je turbina " isključena ", te nakon gašenja se resetuje, do ponvnog oduzimanja gasa, a to će se sigurno desit pri jačem ubrzanju, i sve češće i češće. Potrazit odmah servis koji se bavi reparacijom ili čišćenjem turbina, i oni će to znati riješiti.
Moj rodjak vozio lanciu deltu 1996 godiste sa neispravnom turbinom godinama, auto slabije vuklo ali ostalo radilo bez problema.
kabal1337 wrote: ↑17/09/2020 19:24
Je li ima negdje u Sarajevu da se kupi onaj osnovni alat za kompresovanje opruge?
Nesto slicno ovome, cisto za hobi upotrebu
artur morgan wrote: ↑18/09/2020 11:07
Moj rodjak vozio lanciu deltu 1996 godiste sa neispravnom turbinom godinama, auto slabije vuklo ali ostalo radilo bez problema.
Kod nešto mlađih vozila od te Lancie od početka 2000-tih, uvodi se taj safe mod kad auto ne da ne može vući, nego je mrtvo