SDA-All about

drug_profi

#51126 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Patton44 wrote: 16/09/2020 14:52
drug_profi wrote: 16/09/2020 14:21
Patton44 wrote: 16/09/2020 14:07
Probosanske nece sa nacionalnom SDA i ostalim nacionalnim strankama... SDP snjima ni u Diznilend.... NS Bakirova ruka ce ostati da visi u zraku... DF nipo koju cjenu sa SDA. Sve tri stranke su imale na listama hrvate ,al preca stranka od drzave.
Nadam se da ce do 2022 uvidjeti koju su glupost napravili i da je nece ponoviti.
Dokazano je već X puta da državu ne možeš spasiti radeći sa SDA kojoj je država samo zgodan hajlajt.
A stranke treba sačuvati da bi mogle oboriti tu SDA i spasiti državu u konačnici.
SDA je izborom zastupnika u Domu naroda pokazala da je njoj preča VLAST od države.
Izabrali su svoje blokatore, svoje tzv. arhineprijatelje, a u stvari braću po kriminalu, korupciji i rastakanju pravde i prava....
Kad BH blok skupi 500 hiljada past ce i SDA :izet: i opet im valja sa srpskim i hrvatskim strankama, ili nece.
Dje si ti vidio drzavu bez vlasti.
SDA ce pasti ili ce se BiH raspasti. BiH jednostavno ne moze vise podnijeti SDA.
A snagu HDZ-u i SNSD-u daje upravo SDA. Gdje bi oni bili danas da im ne nabacuju na volej, zajedno kradu glasove, i na kraju namjestaju veto u domu naroda?
Eutanazija SDA vodi slabljenju i druge dvije sestre,
drug_profi

#51127 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

muha_sa wrote: 16/09/2020 15:53 Veceras na N1 Aljoša gost Amiru Zukicu u Presingu.

Ne onom Amiru što mu se konj samopovrijedio vec novinaru Amiru :D
Ma to je gubljenje vremena. kad je Čampara nešto rekao konkretno? Vazda je to pričam ti priču da ne kažem ništa.
muha_sa

#51128 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

drug_profi wrote: 16/09/2020 15:56
muha_sa wrote: 16/09/2020 15:53 Veceras na N1 Aljoša gost Amiru Zukicu u Presingu.

Ne onom Amiru što mu se konj samopovrijedio vec novinaru Amiru :D
Ma to je gubljenje vremena. kad je Čampara nešto rekao konkretno? Vazda je to pričam ti priču da ne kažem ništa.
Možda veceras nešto kaže - vrijedi pogledat.
muha_sa

#51129 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

jazzer

#51130 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Stalno ispliva nesto novo u vezi sa SDA kriminalom ali to nije ni hiljaditi dio zla koje nam je ovo drustvo
kriminalaca pocinilo.
Roccohljup

#51131 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

mezi čampi i dalje....
Ma hajte molim vas: Dok Dodik obilazi region, predsjedavajući Džaferovića službeno boravi u Općini Centar i izolatoriju
Srijeda, 16.09.2020.
|
BiH | Najnovije | Vijesti
Uspavani bosanskohercegovački, a posebno bosnjački funkcioneri, uljuljkani u komforu svojih fotelja, ne razumiju da neproduktivne medijske reakcije moraju zamijeniti konkretnim akcijama.

I dok Milorad Dodik ovih dana ponavlja staru i opasnu mantru o dvije srpske države na Balkanu i s takvom idejom ide u posjetu premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću i predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, jedina reakcija koju vidimo, i koja duboko zabrinjava sve dobronamjerne građane BiH, jeste Džaferovićevo “pero lako” i Komšićevo “srednje-teško” saopštenje.

Valjda SDA i DF očekuju da bi se sa ovakvim ponižavajućim zamazivanjem očiju javnosti kroz slanje besmislenih saopštenja iz rashlađenih kabineta statičnih članova Predsjednistva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, trebao opravdati skandalozni izostanak njihovog međunarodnog angažmana.

Znaju li Džaferović i Komšić o kojim temama Dodik razgovara sa Aleksandrom Vučićem u Beogradu? Ne, ne znaju. Zna li ovaj dvojac bez kormilara o čemu će Dodik razgovarati sa Plenkovićem i Milanovićem? Nažalost, ne zna. I dok Dodik šparta po regionu, od Beograda do Zagreba, građani BiH su na portalima bliskim SDA, mogli pročitati, eksluzivnu vijest da je Džaferović, kao član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, posjetio Općinu Centar, koja je od zgrade Predsjedništva BiH udaljena punih dvadeset metara?! Ali je važnija od deset drugih! Potpuna tragikomedija.

U sterilnim saopštenjima se još kaže da je riječ o Dodikovoj privatnoj posjeti koja će imati posljedice, ali i sankcije. Ma hajte, molim vas. Od koga? Evo, svi sa velikim nestrpljenjem čekamo te sankcije kojima će biti izložen Dodik od strane dva narogušena člana Predsjedništva BiH. Privatna posjeta službenom Zagrebu i Hrvatskoj koja je članica EU? I opet, ma hajte, molim vas!

A šta se dogodilo sa nedavnim samitom na Bledu? Koji nije bio privatni sastanak šefova država i vlada EU i Zapadnog Bslkana. I kojem, iz nepoznatih i neobjašnjivih razloga nije prisustvovao Džaferović kao predsjedavajući Predsjedništva BiH?! Da prezentuje stavove BiH.
Nije domaćoj javnosti poslao ni saopstenje da opravda svoj izostanak “ranije preuzetom obavezom” obilaska izolatorija na Građevinskom fakultetu u Sarajevu. A samit na Bledu je bio, za BiH, jedan od najvažnijih međunarodnih samita u ovoj godini i odlična prilika da se promovišu ključni vanjskopolitički prioriteti BiH. Ali, posjete izolatoriju i Općini Centar, kao ključni politički prioriteti SDA, su bile mnogo važnije od međunarodne promocije BiH.

Nažalost, bh. građani trpe posljedice nesposobnosti onih koji bezuspješno pretenduju da budu lideri iako to nisu niti sa ovakvim nivoom političkog i društvenog angažmana i nesnalaženja u međunarodnim odnosima, ikada mogu biti. Kako kaže stara izreka: “Slabi političari stvaraju teška vremena”. To se upravo dešava u BiH.

(PRESS)
bunk

#51132 Re: SDA-All about

Post by bunk »

A ybg sad..
Milanovic i Plenkovic su pozvali predstavnika Bosanskih Srba u Hrvatsku znaci kao lidera snsd a ne clana predsjednistva..
Sta ima lijepit sad sda i df-u ko je vec ovo napisao..
Neka se obrati predsjedniku i premijeru Hrvatske i pita ih zasto su zvali lika sa Americke crne liste u Zg..mozda jer nije na ruskoj crnoj listi :lol: sta ja znam sta ih povezuje..
Ovdje ljudi mogu poentirati ovakvim glupostima jer vecina koja to procita i ne razmisli o opcijama i kako funkcionira politika na Balkanu...
Billy The Pljuc

#51133 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Cccccc, opet nasrtaj na državu i bošnjake, pa dokle više majku mu...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#51134 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 16/09/2020 16:40 A ybg sad..
Milanovic i Plenkovic su pozvali predstavnika Bosanskih Srba u Hrvatsku znaci kao lidera snsd a ne clana predsjednistva..
Neka se obrati predsjedniku i premijeru Hrvatske i pita ih zasto su zvali lika sa Americke crne liste u Zg..mozda jer nije na ruskoj crnoj listi :lol: sta ja znam sta ih povezuje..
Ovdje ljudi mogu poentirati ovakvim glupostima jer vecina koja to procita i ne razmisli o opcijama i kako funkcionira politika na Balkanu...
Sramota njihova stp su zvali lika sa americke crne liste, a ne spominje se jel nasa sramota sto nam takav lik sjedi u predsjednistvu, sto nam najveci u bosnjaka redpvno koalira sa njim, sto nam najveci patriota isporuci liku sa americke crne liste apsolutnu vecinu u domu naroda..
Al haj becemo o faktima, de da se smijemo plenkovicu
bunk

#51135 Re: SDA-All about

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 16/09/2020 18:01
Sramota njihova stp su zvali lika sa americke crne liste, a ne spominje se jel nasa sramota sto nam takav lik sjedi u predsjednistvu, sto nam najveci u bosnjaka redpvno koalira sa njim, sto nam najveci patriota isporuci liku sa americke crne liste apsolutnu vecinu u domu naroda..
Hajmo o faktima.
U presjednistvu sjedi izabrani clan iz srpskog naroda koji se bira u manjem entitetu i to kaze Ustav.
I to nije moja,tvoja ili sramota bilo koga od nas koji smo za normalnu BiH ,to je sramota njegovih glasaca..
Koalicija na Drzavnom nivou ne postoji.Vlast se formira po tacno uredjenom sistemu ,isto Ustav.
Naravno moze se okupiti kao nakon proslih izbora kad je sda izbacila snsd uz pomoc snsd ali to je to ,iz manjeg entitete otpriike dolaze konzistentni stavovi stalno nebitno ko ih iznosio..
To o vecini u domu naroda je izlizano..
Nisi zanimljiv s time zvucis ko siroti nermin niksic koji ce sutra na press konferenciji za pozare u Oregonu proglasiti krivom sda ..
izvrsni direktor

#51136 Re: SDA-All about

bunk wrote: 16/09/2020 18:11

To o vecini u domu naroda je izlizano..
Ma ja, nemojmo o tome, dosadno je. Ne volis ti fakte, rekao si vec
izvrsni direktor

#51137 Re: SDA-All about

Hajmo o faktima
Koalicija na Drzavnom nivou ne postoji.Vlast se formira po tacno uredjenom sistemu ,isto Ustav.
Izetbegović: Nećemo sa SDS-om i PDP-om, čekamo SNSD! Nećemo u NATO ako to Srbi ne žele

1 Novembra, 2019
Jel po ovom sistemu se vlast formira?
bunk

#51138 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Jesi li vidio rezultate izbora i kako je dodik rasuo konkurenciju?
Sta je trebalo,sdpovskom logikom pokusati zaobici dodika koalicijom 22 stranke?
A ni tako nije moglo.To za izjavu "necemo ako oni nece" sam vise puta ponovio da smatram da je lapsus jer to nije opcija slagao se predsjednik sda sa njom ili ne.Idemo u NATO po svaku cijenu.
izvrsni direktor

#51139 Re: SDA-All about

Hajmo o faktima.

A jel i na federalnom nivou ne postoje koalicije nego "tacno odredjeni sistem"?
Rukovodstvo Doma naroda Parlamenta Federacije BiH jučerašnjim izborom Drage Puzigaće (SNSD) za potpredsjedavajućeg iz srpskog naroda konačno je kompletirano.

Puzigaća je ovaj izbor ostvario zahvaljujući glasovima kolega delegata Bošnjaka iz SDA i Hrvata iz HDZ BiH, jer su mu u njegovom Klubu Srba, ako izuzmemo njegov glas, podršku dali samo stranački kolega Mile Marčeta i član NSRB Slobodan Tomić
Jel ovo sistem ili koalicija?
bunk

#51140 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Ne federalnom postoje naravno.
Pa sjetimo se "probosanskebhblok" koalicije od 17 stranaka kojom su izbaceni clanovi sda pokusali da zaobidju sda i uzmu vlast kako su govorili "ondje gdje je zivot" na federalnom nivou al se izjalovilo..
Tako da iskren da budem i ja da sam odlucivao a nakon sto sam sdp-u ponudio ruku 10 puta a oni mi radili iza ledja ni ja bih podrzao njihovog kandidata ne znam da je ko..
Last edited by bunk on 16/09/2020 18:55, edited 1 time in total.
Mate_Miso_Kovac

#51141 Re: SDA-All about

Post by Mate_Miso_Kovac »

Prva recenica na zvanicnoj stranici Predsjednika RH je da je Zokiija posjetio "član predsjedništva BiH", na Zokijev poziv. Niđe se ne spominje "predstavnik bosanskih srba".
Tanak pripremni materijal iz Mehmeda Spahe za bunka i njegove gebelsovske kolege. Morate to momci malo pojačat, malo inicijative i kreativnosti pokazati. Neće se lunch paketi sami zaraditi :evil: 8)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#51142 Re: SDA-All about

Post by malakh »

mislio sam da vise nema delegata koji misle da sdaovu podršku snsdu i hdzu mogu koristiti kao propagandu protiv sda kako bi ih ogadili njihovim glasačima...

i pogledam da je to bot potkapacitiranog sdpa i sve mi je jasno.
detroit-mercy

#51143 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

bunk wrote: 16/09/2020 18:52 Ne federalnom postoje naravno.
Pa sjetimo se "probosanskebhblok" koalicije od 17 stranaka kojom su izbaceni clanovi sda pokusali da zaobidju sda i uzmu vlast kako su govorili "ondje gdje je zivot" na federalnom nivou al se izjalovilo..
Tako da iskren da budem i ja da sam odlucivao a nakon sto sam sdp-u ponudio ruku 10 puta a oni mi radili iza ledja ni ja bih podrzao njihovog kandidata ne znam da je ko..
Bolje ovako dati onima za koje tvrdis da su rusitelji drzave :mrgreen:. Sta sve mora stranacki bot prgutati :mrgreen: .
bunk

#51144 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Iz Ureda predsjednika odgovorili su kako Dodik stiže u Zagreb kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog predsjedništva BiH. Istaknuli su da je susret s Dodikom samo početak političkih konzultacija s predstavnicima naroda u BiH, u sklopu šire Milanovićeve inicijative da se oživi zastali dijalog o budućnosti Bosne i Hercegovine.

Premijer Andrej Plenković, koji je nakon Milanovića također primio Dodika, rekao je ranije da ga je Milanović izvijestio o dolasku Dodika koji je izrazio želju da se tijekom boravka u Zagrebu sastane i s predsjednikom vlade. Objasnio je da će s njim razgovarati o infrastrukturnim projektima. Razgovor s Dodikom opisao je kao "radni susret bez velike drame"
izvrsni direktor

#51145 Re: SDA-All about

bunk wrote: 16/09/2020 18:52
Negator drzave bih drazi od probosanskih stranaka? Negator genocida u srebrenici drazu od bh vojnika?
Stranka ciji je sef na americkoj crnoj listi vam lpgicniji izbor od stranke iz sarajeva? Rusitelj bosne, onaj sto ide na sastanke u zagreb i beograd kako bi dobio nove upute o rusenju onstitucija bih ti bolja i draza opcija od bh stranaka koje svpju polutiku u sarajevu kroje?
O kakvom patriotizmu lazete onda?

Kako jedan sda bot moze imati imalo obraza kad vidis kakva govna pristane pojesti?
Gorka Dinja

#51146 Re: SDA-All about

Post by Gorka Dinja »

bisera turković i lažni ratni invalidi.

samo pitanje jel ovi iz SDA sve smatraju za budale i zna li ova žena da se slikala sa likovima koji su stradali a ne ranjeni na linijama, dakle upucani u krađi, upucani na pijankama, saobraćajne nesreće, upuco ga načelnik općine, UPUCO GA ŽENIN LJUBAVNIK itd.

jeli ova žena i SDA svjesni šta poturaju, jesu svjesni da su revizije dokazale da je 90% ovih prva grupa stradalo na opisane načine i da to nisu nikakvi borci ni ratni invalidi.

koja sramota FUJ.

https://avaz.ba/vijesti/bih/595611/dele ... i-turkovic
Kikibombona

#51147 Re: SDA-All about

Post by Kikibombona »

Logovan wrote: 15/09/2020 20:06

E pa gledaj ti ovih riječi, gledaj šta priča.... :shock: :shock:

I onda se nađu likovi da ga brane. :run:
SDA zgadija je trajno bolesna. Tu pomoci nema.

Kao sto ne mozes cetnika lijeciti od zla, tako ne mozes ni SDA-ovca od kriminala, korupcije, poltronstva i bahatosti. Bolesni ljudi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#51148 Re: SDA-All about

Post by pici »

Kikibombona wrote: 16/09/2020 19:17
Logovan wrote: 15/09/2020 20:06

E pa gledaj ti ovih riječi, gledaj šta priča.... :shock: :shock:

I onda se nađu likovi da ga brane. :run:
SDA zgadija je trajno bolesna. Tu pomoci nema.

Kao sto ne mozes cetnika lijeciti od zla, tako ne mozes ni SDA-ovca od kriminala, korupcije, poltronstva i bahatosti. Bolesni ljudi.
nisu oni bolesni nego pokvareni insani, nit u boga vjeruju samo daj njima u džep
bunk

#51149 Re: SDA-All about

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 16/09/2020 19:10
Negator drzave bih drazi od probosanskih stranaka? Negator genocida u srebrenici drazu od bh vojnika?
Stranka ciji je sef na americkoj crnoj listi vam lpgicniji izbor od stranke iz sarajeva? Rusitelj bosne, onaj sto ide na sastanke u zagreb i beograd kako bi dobio nove upute o rusenju onstitucija bih ti bolja i draza opcija od bh stranaka koje svpju polutiku u sarajevu kroje?

Kako jedan sda bot moze imati imalo obraza kad vidis kakva govna pristane pojesti?
Ko je to iz federalnog doma naroda rusio Drzavu ?
A ybte jesi uporan.
Ponavljam nakon sto je sda 10x pozivala sdp na dogovor na formiranje vlasti a zauzvrat sdp na svaki moguci nacin pokusavao sabotirati sda (sada znamo zasto) onda je logicno zasto sda nije podrzala njjihovog kandidata..
Znas ti to i bez mene ali potenciras snsd kandidata jer je snsd(muzes tu sisu evo dvije godine :mrgreen: )
izvrsni direktor

#51150 Re: SDA-All about

bunk wrote: 16/09/2020 19:20
izvrsni direktor wrote: 16/09/2020 19:10

Ko je to iz federalnog soma naroda rusio Drzavu ?
Aha, to ona spika nisu svi u snsd/sda losi, ima i dobrih na listi?
Post Reply