Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Tito_i_Partija

#51726 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 15/09/2020 14:56
ExNihilo wrote: 15/09/2020 14:46Čuj, znao sam se ja i težim riječima obratiti sagovorniku ovdje, što pokazuje primjer koji je omarka jučer citirala sa Zvizom. Ali to sam ja, kada pričam sa Zvizom, kada pričam sa Sarafinom, ili tobom.

Ti ćeš, s druge strane na Feminizmu držati ostrašćene filipike, kako si zgađen komunikacijom, kako žene zaslužuju bolje, muškarci su svinje i šta sve ne, a potom ćeš otići na drugu temu i prozivati Sadetinu svekrvu i muža, a njene stavove nazvati idiotskim. Ko je jebe zatucanu, jelde? Udari čoporativno po najslabijoj karici. A potom nazad na skupljanje poena kod drugarica.

Budi šta god jesi, ma budi i nacista s dna kace, ali budi to uvijek i pred svima. Kad smo već spominjali Lobstera, ne znam da li se sjećaš, ali bio je jedan lik koji lupa glavom od stolove i zidove ne bi li raskrvario nos, samo da bi ga sparili sa djevojkom kojoj je nosebleed definirajuća karakteristika.

U svijetu Lobstera, ti bi bio taj lik. U našem svijetu, ti si to što jesi.
Isto kao i ti. I da završimo ovo.
Vratim se nakon godinu dana, i imam sta da vidim: Niho i Dale se biju. Sram vas bilo momci. Vas dvojica ste mozda cak i jedini na ovom forumu na koje ja licno gledam k'o uzore.

Pu jebem ti ovu 2020-tu godinu, na sta smo spali.
video

#51728 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by video »

Citajuci zadnjih nekoliko starnica ovog topic-a glavusa ti postane ovolika :twisted:

Image

i da, @Sari nije potreban nikakav advokat, moze ona sama sebi to biti

Hajde da se vratimo temi i njenoj prvobitnoj namjeni!

Far from Men (2014)

https://www.imdb.com/title/tt2936180/?r ... flmg_act_7

Image
karanana

#51729 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

opa, ko nam je ovo pozelenio.
uprava skontala da ipak i na ovako miroljubivim temama treba jedan dedukovani policajac jer se zakuha.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51730 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Raja je generalno nervozna. Zaiskri i na auto podforumu koji je valjda najmanje vezan za politiku. A steta da se dobri momci kao dale i eksnihilo krve izmedju sebe, a trolovi se slazu...

Inace gledao Cast away ponovo nakon iha haj godina....sad mi je jos bolji, samo brate ispocetka preofirna posthladnoratovska propaganda: Rusi samo cugaju i skidaju Lenjinove biste, a Amerikanci su toliki jebaci da ce Fedex kamion tovariti na sres Crvenog trga i niko im nista ne moze :evil:
kakavdanakneiskustvu

#51731 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote: 16/09/2020 17:19 Raja je generalno nervozna. Zaiskri i na auto podforumu koji je valjda najmanje vezan za politiku. A steta da se dobri momci kao dale i eksnihilo krve izmedju sebe, a trolovi se slazu...

Inace gledao Cast away ponovo nakon iha haj godina....sad mi je jos bolji, samo brate ispocetka preofirna posthladnoratovska propaganda: Rusi samo cugaju i skidaju Lenjinove biste, a Amerikanci su toliki jebaci da ce Fedex kamion tovariti na sres Crvenog trga i niko im nista ne moze :evil:
to onaj sa t. hanksom?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51732 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Jeste Tom Hanks prezivljava na pustom ostrvu. Brodolom zivota je prevod u BiH i Hr.
Snake Eyes

#51733 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

nindža revizori :D
LSD

#51734 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by LSD »

Onaj Lynch ubleha od režisera :per:

Kenović za njega Scorsese, ocam :nargila:
Point.

#51735 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

90minut wrote: 15/09/2020 20:21
dale cooper wrote: 15/09/2020 14:46 To što sam vas nazvao Harryem i Lloydom foruma ima više veze sa vašim čoporativnim načinom djelovanja i upadicama koje redovno
priređujete onima sa čijim se filmskim ukusima i izborima ne slažete ili ga ismijavate nego sa time da mislim da ste stvarno glupi. :D
I Logovani i Point i mnogi drugi su to iskusili na svojoj koži.

A Point je lik koji ne zna šta znaci rijec trezor i na tamo nekoj politickoj temi smo se smijali tome i zajebavali i od tog momenta se on javlja na apsolutno svaki moj post i pokušava da vrati ponos jer sam tad na nekoj zajebanciji u vezi njega dobio 10tak lajkova. :lol:

Dakle nemoj misliti da se on slaže s tobom u vezi filma i slicno jer to što se javlja veze s filmom nema. :-D

Toma necu više stvarno.
Kad me već, ničim izazvan prozivaš, red bi bio da ti napišem red ili dva.

Prvi red, još uvijek ne kontaš sarkazam u vezi trezora, upecali ste se na to bili, ko drugi nego ti i onaj troll Gerro. Ništa neočekivano, reklo bi se. Šta veliš zajebavali se, ha.

Drugi red, lažeš i to debelo da se javljam na svaki tvoj post. Nebitan si lik i krajnje naporan u svom nastojanju da budeš forumski film guru. Nešto si prozivao Johnnya da ne gleda sve filmove koje preporučuje ovdje, no prije bi rekao da ih ti ne gledaš jer količina preporuka filmova i silnih serija sa tvoje strane se jednostavno ne može uklopiti u dan of 24 sata. Jesam li u pravu Mr.Savršenstvo od Filma aka Mr. Bukvalno aka Mr. Rad Kamere?

Pod tri, nešto mi naumpade. Jedan dan ove učmale godine sam tražio preporuku za neku seriju jer sam nešto bio hasta i sjedio kući. Ti si mi predložio Black Mirror u fazonu kako nisi to gledao imao si dojam da sam pregledao sve što valja, znam šta valja blabla.

Elem, ja se javio nakon par dana i napisao kako mi nije legla serija i da prekidam nakon 3 epizode e od tad me proganjaš i pljuješ svukud po forumu kako nemam pojma šta valja, nemam blage veze šta je savršenstvo od serije vaki sam naki sam, kao da si je ti sam režisirao ili neko tebi blizak. Usudio bih se primjetiti blagu dozu nekog poremećaja, kao eto udario ti u ponos što mi se nije svidjela neka tvoja preporuka. Let it go već jednom, biće preporuka aBd.

Ja i Dale se ne slažemo oko filma na dosta tema npr Lynch generalno, novi Twin Peaks posebno, već spomenuti Black Mirror, crno bijeli film itd ali nikad ne prozivamo jedni druge ko što ti radiš sa svakim kome se dojmi film koji se tebi sviđa. Popusti.

I pod rednim brojem četiri, nemoj se truditi da odgovaraš jer nemam se namjeru dalje upuštati u bilo kakav off, dosta je bilo ličnog prepucavanja na zadnjim strancima ove teme, no imao sam potrebu da napišem red-dva nakon tvog, bezrazlognog, prozivanja.

Sad nazad na temu.

Davno sam gledao ovaj odlični mind fuck no zaboravio sam neke detalje pa sinoć ogledah opet. Zaista odličan uradak na meni dragu temu paralelnih univerzuma.

Image
90minut

#51736 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Bujnu maštu imaš moram priznati, cak te poštujem kakav talenat imaš za izmislit pricu iz nicega. :D :thumbup:
Nisam te iz vedra neba spomenuo Dale je to prvi uradio jer je pomislio da dijelite isto mišljenje ne shvata da nisi stao na njegovu stranu zbog kinematografije, vec što su ti se ljudi smijali na politici.

To prvo drugo nisam ja prozivao Johnya za to vec neko drugi koji ga poznaje van ovog ja se nadovezao. :D

Cak si Black Mirror spomenuo da sam te ja ismijavao, a i tu su ti se ljudi smijali jer si pisao da je smece ja sam bio jedan od 5, 6 forumaša koji se tad nadovezao sve je na forumu u arhivi ako lazem sam cu se odlogovati. :lol:

Zato i ponavljam bujna mašta kvalitetna, al' najbolja je bujna mašta kad ima dijelic istine u njoj i onda se gradi iz toga to svi najbolji lažovi rade tako da apsolutno te poštujem zbog toga. :D

Coherence odličan. :thumbup:

Image
johnnykola

#51737 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Sljedeće sedmice na TV-u:

Image
DEMONIKA

#51738 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DEMONIKA »

LSD wrote: 16/09/2020 21:43 Onaj Lynch ubleha od režisera :per:

Kenović za njega Scorsese, ocam :nargila:
:mrgreen:
karanana

#51739 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

a eno ih dobri stari floyd i harry.
komedija koja ne stari, meni deifnitivno u top 3 komedije, uz something about mary i lebovskog koji je komedija nesto malo drugacije vrste.
DEMONIKA

#51740 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DEMONIKA »

karanana wrote: 17/09/2020 03:28 a eno ih dobri stari floyd i harry.
komedija koja ne stari, meni deifnitivno u top 3 komedije, uz something about mary i lebovskog koji je komedija nesto malo drugacije vrste.
nedo bog nikome
drž se phuba
tamo ima više komedije nego u tim koje si naveo
karanana

#51741 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

DEMONIKA wrote: 17/09/2020 03:39
nedo bog nikome
drž se phuba
tamo ima više komedije nego u tim koje si naveo
haha.
bogami kod mene je phub napeti triler. znojis se, drzis za sta signes i cekas da vidis kako ce se sve na kraju svrsiti.
a ova tri gore nabrojana su vjeciti klasici. lebovski na ovom forumu izglasan kao najbolji film svih vremena.
johnnykola

#51742 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Jesi gledao The Heartbreak Kid?
DEMONIKA

#51743 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DEMONIKA »

kad dune, ionako loše, nisu dovoljne
pa napraviš još gore :mrgreen:

https://www.imdb.com/title/tt1160419/

https://www.imdb.com/title/tt0087182/
karanana

#51744 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

johnnykola wrote: 17/09/2020 04:10
jesam davno. moze proci. ali meni stillerov something about mary razvaljuje. ima i ovaj seth rogen otkacenih komedija sa toilet humorom koji meni pase. ukljucujuci i onaj sausage crtani.
ExNihilo

#51745 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Point. wrote: 16/09/2020 21:55
Sad nazad na temu.

Davno sam gledao ovaj odlični mind fuck no zaboravio sam neke detalje pa sinoć ogledah opet. Zaista odličan uradak na meni dragu temu paralelnih univerzuma.

Image
Coherence. Kada je tek izašao, cijenio sam ga zbog jednom rijetkog kvaliteta, a to je da ne brka kompleksno i konfuzno, što većina mindfucka nije u stanju razlučiti. To je, recimo, osnovna zamjerka koju imam na Nolanove mindfucke, jer ovaj često misli da se kompleksnost postiže zbunjivanjem publike. Coherence, s druge strane, mada ima kompleksan narativni tok, nijednog trenutka ne pogubi vlastitu publiku na način da se zapitamo šta uopće gledamo.

Eh, nedavno sam opet gledao Coherence. I kako je u ovih 7 godina između prvog i drugog gledanja stala pofina količina pročitane popularno-naučne literature na temu kvantne mehanike, sada mi je jedan drugi kvalitet došao do izražaja: naučni aspekt filma je brilijantan. Štaviše, nisam siguran da sam ikada gledao film koji hipoteze sa ruba nauke tako neprimjetno pretvara u inteligentan narativ. Za film čiji je budžet 50k dolara, u kome mahom glume amateri, to je nevjerovatan podvig.

I još jedna zanimljiva trivia. Scenario i dijalozi za Coherence nisu nikada napisani. Pred snimanje, glumci bi dobili list papira sa zabilješkama vezanim za njihov lik, poput motivacije ili pozadinske priče, a onda bi improvizirali cijelu stvar, uključujući dijaloge, ne znajući motivaciju i priču drugih likova, kako bi sve izgledalo što je moguće prirodnije.
johnnykola

#51746 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Bit će da je do tih papirića. Film se naprosto raspada. Bar meni. Još jednom se pokazuje da ljudi nisu isti.
ExNihilo

#51747 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

johnnykola wrote: 17/09/2020 05:56 Bit će da je do tih papirića. Film se naprosto raspada. Bar meni. Još jednom se pokazuje da ljudi nisu isti.
Dat ću ti spisak literature pa mu se onda vrati. :D :D :D
johnnykola

#51748 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

karanana wrote: 17/09/2020 04:26
johnnykola wrote: 17/09/2020 04:10
jesam davno. moze proci. ali meni stillerov something about mary razvaljuje. ima i ovaj seth rogen otkacenih komedija sa toilet humorom koji meni pase. ukljucujuci i onaj sausage crtani.
Kako sam se valjao na scenu seksa u Mslcu. Auuuuuuu, Mile! :-D Isto sve, samo mi Kobasa žurka nije baš legla.
johnnykola

#51749 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

ExNihilo wrote: 17/09/2020 05:57
johnnykola wrote: 17/09/2020 05:56 Bit će da je do tih papirića. Film se naprosto raspada. Bar meni. Još jednom se pokazuje da ljudi nisu isti.
Dat ću ti spisak literature pa mu se onda vrati. :D :D :D
Ma nema šanse. Jesu ono nešto k'o u ratu imali nešto trakice na rukama ili nešto slično da se razaznaju? U rangu Primera - odronajz dat. :-D
90minut

#51750 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Image

Milojevicu udri stari dobri španci nešto ala ocuppant samo Mario Casas u ulozi onoga glavnog glumca iz Occupanta nema greške s ovim njihovim drama trilerima. :D

Im thinking of ending this strašan smor koji me nasmijavao u momentima do te mjere da sam vrištao kao da je u pitanju Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood.

Sve u svemu stari poznati Kaufman jedini film koji mi se baš svidio od njega je Adaptation.
Post Reply