Klub filma

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#426 Re: Klub filma

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote: 15/09/2020 08:51
Tito_i_Partija wrote: 15/09/2020 08:20
ExNihilo wrote: 15/09/2020 07:51Šta misliš o posljednjem Tarantinovom?
Da ti pravo kazem, islo mi je na kurac to sto je u jednu ruku film nastavak te neke njegove fantazije koju je poceo sa Inglorious Basterds; ne samo u smislu "re-imagining" istorijskih dogadjaja iz stvarnog zivota, nego i njegovu konstantnu potrebu da dokaze kako je on sveznalica sto se tice istorije filma. Guranje nekih opskurnih stvari iz tog perioda na povrsinu mi je jako smijesno, djeluje mi onako pravo hipsterski, u smislu "I liked it before it was cool." Njegov dijalog, koji je nekad bio famozan, je pomalo izgubio svoju ostrinu i na momente bio dosadan.

Medjutim, DiCaprio, Pitt i Robbie su naprosto fenomenalni, i uzdizu jedan ok film u rang dobrog. Definitivno nije Tarantinov najbolji rad.
Složio bih se. Najbolji je bio dok je beskompromisno snimao šta želi i kako želi. Ali otkad je pod teretom kritike počeo nazor ubacivati društveno-angažirane teme, počevši sa Đangom (ropstvo), pa onda sa The Hateful Eight (građanski rat), počeo je da gubi oštricu, što je najbolje vidljivo baš na dijalozima. Slični kompromisi prate i zadnji film, nema tih britkih dijaloga, nekako je antiklimatičan, nije to više onaj Tarantino, pa mi se nešto čini da je all downhill from here.

--

Apropos gore spomenutog Mother! i Jennifer Lawrence, naumpade mi da sam nadavno nabasao na tvoj post u kojem spominješ kako je ista spavala sa Weinsteinom, pa ga još i branila kad se zakuhala cijela stvar. Samim tim, ako može s Weinsteinom, što ne bi mogla i sa Aronofskim. :lol:

Spominjao si tada da ima neka ikonografija ili web stranica koja pokazuje vremensku crtu uspona karijera onih dama koje su optužile Weinsteina za silovanje/napastvovanje, počevši od trenutka kada su prvi put zaigrale u njegovom filmu. Pa eto, obećao si to naći prije tri godine. Please do. :D
Sto si rek'o za Tarantina sve stoji. I ja imam osjecaj da mu putanja ide malo nadole, al' jako je tesko opstat' na vrhu. Interesantno mi je to da je on pa haman jedini sto zna da izvuce maksimum iz Christopha Waltza, frajer jbt bio highlight Basterdsa i Djanga, dok u drugim filmovima sasvim obicno ispada.

Sto se tice Lawrence, bilo prilicno poznato kako se ona i Aronofski zabavljaju. Weinsteina je ispocetka branila, al' kada je vidila koliko zena izlazi u javnost sa optuzbama protiv njega, okrenula je plocu i rekla da je sama bila zlostavljana, al' nije nikad rekla ko joj je to radio. Ofirno fejk kupljenje poena i iskoristavanje situacije. Ona i Meryl Streep su mi tipicni holivudski licemjeri i ne mogu ih smislit'.

A ovo za Weinsteina cu pogledat' kad dodjem kuci, bio je neki clanak u kojem se lijepo opisuje kako su neke glumice bukvalno izvucene iz naftalina kad je on to uzeo u svoje ruke, al' taj pojam casting coucha stvarno nista nije novo, i vec odavno ide rame uz rame sa holivudom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#427 Re: Klub filma

Post by _BataZiv_0809 »

Je li je fkt Vajnstin opremio?

Sto ne volis Streep?
ExNihilo

#428 Re: Klub filma

Post by ExNihilo »

Šta misliš ko je producent Silver Linings Playbook za kojeg je dobila oskara. :D

Tačno nema ogavnije glumice u Holivudu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#429 Re: Klub filma

Post by _BataZiv_0809 »

Aaaaaa :D fuj :run:

Inace nije mi nesto taj film, nekakoje na silu, kao i ona. Mada mi je bila seksi jedno vrijeme moram priznat. Te neke 2014 sam imao jednu mladu vrlo slicnu u faci pa mozda zato :kiss:
omar little

#430 Re: Klub filma

Post by omar little »

vecina njih su obijesne, licemjerne, kozetine. tipicni specimeni zapadnjacke "feministice". komformisti najobicniji. sutile su decenijama iako se jako dobro znalo sta se sve zbiva po holivudu i filmskoj industriji, to je najobicnije selo, ali su se laktale za milijune, privilegije i napuhavanje ega. sada glumataju moralne vertikale i borce za zenska, ili bilo koja druga, prava, skviceci k'o prasad na kolinju za svaki kurac. kada je zaista bila hrabrost reci nesto kontra iznimno utjecajnih i mocnih holivudskih figura sakrivale su k'o gnjide. danas , kada je lako kriti se iza krda i rulje i histerisati po drustvenim i pisanim medijima se slomise glumeci zrtve i heroje.

citam neki dan kate winslet sere po medijima kako je strasno to sto je ona suradjivala sa allenom i ne sjecam se koga je jos spominjala. grozno, mi moramo o tome govoriti. mrs. nije bila tinejdzerski balavac da ne zna sta radi nego nema ni pet godina kako je snimala film s vudijem. da joj je zaista bilo toliko do toga stalo, ne bi ga ni snimila. koga ona pravi budalom? sada je podobno i pogodno mahati dezurnim holivudskim zlocincima pa da malo glumi da preuzima odgovornost, a onda se presalta u ulogu zrtve. njoj je to tako bilo od holivudske kulture nametnuto. :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#431 Re: Klub filma

Post by _BataZiv_0809 »

:thumbup: :thumbup:

Omarka ja bih te iz ovih stopa ozenio!
kakavdanakneiskustvu

#432 Re: Klub filma

Post by kakavdanakneiskustvu »

omar little wrote: 15/09/2020 20:46 vecina njih su obijesne, licemjerne, kozetine. tipicni specimeni zapadnjacke "feministice". komformisti najobicniji. sutile su decenijama iako se jako dobro znalo sta se sve zbiva po holivudu i filmskoj industriji, to je najobicnije selo, ali su se laktale za milijune, privilegije i napuhavanje ega. sada glumataju moralne vertikale i borce za zenska, ili bilo koja druga, prava, skviceci k'o prasad na kolinju za svaki kurac. kada je zaista bila hrabrost reci nesto kontra iznimno utjecajnih i mocnih holivudskih figura sakrivale su k'o gnjide. danas , kada je lako kriti se iza krda i rulje i histerisati po drustvenim i pisanim medijima se slomise glumeci zrtve i heroje.

citam neki dan kate winslet sere po medijima kako je strasno to sto je ona suradjivala sa allenom i ne sjecam se koga je jos spominjala. grozno, mi moramo o tome govoriti. mrs. nije bila tinejdzerski balavac da ne zna sta radi nego nema ni pet godina kako je snimala film s vudijem. da joj je zaista bilo toliko do toga stalo, ne bi ga ni snimila. koga ona pravi budalom? sada je podobno i pogodno mahati dezurnim holivudskim zlocincima pa da malo glumi da preuzima odgovornost, a onda se presalta u ulogu zrtve. njoj je to tako bilo od holivudske kulture nametnuto. :roll:
:thumbup:
ExNihilo

#433 Re: Klub filma

Post by ExNihilo »

omar little wrote: 15/09/2020 20:46 vecina njih su obijesne, licemjerne, kozetine. tipicni specimeni zapadnjacke "feministice". komformisti najobicniji. sutile su decenijama iako se jako dobro znalo sta se sve zbiva po holivudu i filmskoj industriji, to je najobicnije selo, ali su se laktale za milijune, privilegije i napuhavanje ega. sada glumataju moralne vertikale i borce za zenska, ili bilo koja druga, prava, skviceci k'o prasad na kolinju za svaki kurac. kada je zaista bila hrabrost reci nesto kontra iznimno utjecajnih i mocnih holivudskih figura sakrivale su k'o gnjide. danas , kada je lako kriti se iza krda i rulje i histerisati po drustvenim i pisanim medijima se slomise glumeci zrtve i heroje.

:thumbup:
omar little

#434 Re: Klub filma

Post by omar little »

ma, ne bi, cini ti se. :D teska sam k'o crna zemlja. :D
ExNihilo

#435 Re: Klub filma

Post by ExNihilo »

Inače, nije mi bilo mrsko pročitati knjigu o Weinsteinu one koze iz Čarobnica.

Osim što je knjiga petparačko smeće kojim monetizira vlastiti status žrtve, malo sam se sjebao nad samim opisom "silovanja". Znači, hladno ide priča kako ju je frajer pozvao na ručak u njegov apartman, poljubio, odveo u kupatilo, skinuo odjeću, napunio kadu, ova ušla, i da dalje ne dijelim 18+ detalje.

I ka'e ja sam silovana. :D
kakavdanakneiskustvu

#436 Re: Klub filma

Post by kakavdanakneiskustvu »

mozda konta da je silovana zato što je imala seks u kadi,ko zna,mozda zato što je kada bila puna a ne prazna,mozda zato što je bilo u apartmanu,ko će sa takvim osobama to znati
Tito_i_Partija

#437 Re: Klub filma

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 15/09/2020 19:53 Je li je fkt Vajnstin opremio?

Sto ne volis Streep?
Kad je vrag odnio salu i kad su Weinsteina poceli da deru sa svih strana, americki mediji su trazili komentar od Streep, imajuci u vidu da su bliski saradnici vec duze vrijeme. Njen komentar je bio da nije znala za te sve njegove pizdarije.

Da, da. Zena koja je vise od 40 godina na vrhu Holivuda, znajuci sve i svakoga koji je imalo povezan sa svijetom mainstream filma, i koja je Weinsteina cak i nazvala bogom (pogledaj klip ispod), nije imala pojma. :roll:

Bato moj, Holivud ti je leglo najgorih hijena i zmija na ovoj planeti. Ovo dole sto sam stavio ti je iz doba kad je Weinstein bio na vrhu svijeta, kad je svaki glumac htio da bude u njegovim filmovima, nivo srama i dostojanstva na jako niskom nivou, samo da mu se sto prije uvuku u supak.

Svi su znali, svi do jednog.

Sto se tice Jennifer Lawrence, njena reakcija u klipu govori sve, al' ima jos toga: http://www.businessinsider.com/harvey-w ... ce-2018-12. Baj de vej, ona je sad ko lafo njegov najveci neprijatelj, i ne propusta priliku da ga javno vrijedja. Moralna vertikala, nema sta. :lol:
ExNihilo

#438 Re: Klub filma

Post by ExNihilo »

Vidi Jennifer što plazi po njemu. :lol: K'o ovdje koga napastvuje.

Što kaže neko u komentarima, ovaj video objašnjava kako je uspjela u Holivudu sa onakvom glumom.

Al' Gere je najjači: heart of gold. :lol:
90minut

#439 Re: Klub filma

Post by 90minut »

Dovoljno je vidjeti Jennifer slike s fappeninga da shvatiš da je divlja da nema nikakav problem nalokat se i obezbjediti sebi buducnost 20m po filmu što da ne.
Tito_i_Partija

#440 Re: Klub filma

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote: 16/09/2020 03:48 Vidi Jennifer što plazi po njemu. :lol: K'o ovdje koga napastvuje.

Što kaže neko u komentarima, ovaj video objašnjava kako je uspjela u Holivudu sa onakvom glumom.

Al' Gere je najjači: heart of gold. :lol:
Joj Gere je fakat zesci krindz, ono daj mi majke ti jos uloga. Al' najsmjesnije mi je kako ga Lawrence dira, imam osjecaj k'o da mu je cak i malo neugodno. :D
Last edited by Tito_i_Partija on 16/09/2020 07:41, edited 1 time in total.
Tito_i_Partija

#441 Re: Klub filma

Post by Tito_i_Partija »

90minut wrote: 16/09/2020 04:57 Dovoljno je vidjeti Jennifer slike s fappeninga da shvatiš da je divlja da nema nikakav problem nalokat se i obezbjediti sebi buducnost 20m po filmu što da ne.
Tacno tako. Kad sam vidio njene slike sa Fappening-a, znao sam da je spremna sve uradit' za slavu. I zato me nije nimalo cudilo ovo sa Weinsteinom, frajer je ba to guzio 100%. Al' kad proguglas malo, ona sad po njemu drvlje i kamenje, a tip joj maltene dao Oscar u ruke. :-D
sinuhe

#442 Re: Klub filma

Post by sinuhe »

To su ekstrovertne osobe koje ili sa 16 pobjegnu od kuce ili ih roditelji odvedu u studio.
Na to treba gledati kao samo showbizz koji mi konzumiramo. Problem je kad iz trac rubrika prelaze u aktivizam.
ExNihilo

#443 Re: Klub filma

Post by ExNihilo »

Vjerovatno nema trenutno na planeti osobe sa dubljim uvidom u hipokriziju naše civilizacije od Weinsteina.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#444 Re: Klub filma

Post by _BataZiv_0809 »

Joj holivudskih zvijezda sto se ofiraju :lol: ali eno i "moj" D.D. Lewis :run: Nema nevinih....

Ja mislim da je svugdje ovako, u svim sferama ljudskog djelovanja. U Holivudu je to najvidljivije jer Holivud i kamera idu skupa kao kljuc i brava, ali bukvalno u svakoj sferi ljudskog djelovanja imamo mocnike iz sjene, a i ne moraju biti iz sjene, mogu biti vrlo vidljivi, koji imaju moc da odlucuju o ljudskim sudbinama, i kojima se svi uvlace.

Ti ljudi cesto i jesu monstrumi, ali o tome se suti, titraju im se muda, ulizuje im se, znate onu nasu "jes supak ali moze mi valjat, suti" a kad se otkrije kakvi su, onda ide snebivanje, šok i nevjerica. Je li vi mislite da najbliži krug npr. Bakira Izetbetbegovica nije svjestan da je on nesposobnjaković koji je potpuno izgubio kompas? Ali ko ce rizikovati sinekuru i privilegije izrekavsi da je car gol?
90minut

#445 Re: Klub filma

Post by 90minut »

Ma to bi trebalo biti jasno svima, a pazite Weinstein je mocan covjek alfa i omega jednog doba koji je jednim pokretom mogao da te vine u zvijezde o kojima si sanjao kroz odrastanje.

On je bio svjestan koliko je odvratan zato je prihvatao sve poput takvih stvari da one jednostavno stoje u sobi dok on gleda u njih i masturbira kao životinja praveci grimase i životinjske vriskove.

Mnoge od njih i pored toga su bile s njim u krevetu ja bi s samopouzdanjem mogao reci da dvije osobe za koje on tvrdi da je spavao s njima koje ni u ludilu ne bi priznale su Salma Hayek i upravo Jennifer..

Zamisli Hayek koja je iz Meksika došla ganjajuci bolji život i naleti na takvu mogucnost da ako mu bude lutka on ce joj srediti 3 uloge u vaznim filmovima..

Mislim ono zamislite samo. :D
Last edited by 90minut on 16/09/2020 08:15, edited 1 time in total.
ExNihilo

#446 Re: Klub filma

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote: 16/09/2020 08:06 Joj holivudskih zvijezda sto se ofiraju :lol: ali eno i "moj" D.D. Lewis :run: Nema nevinih....

Ja mislim da je svugdje ovako, u svim sferama ljudskog djelovanja. U Holivudu je to najvidljivije jer Holivud i kamera idu skupa kao kljuc i brava, ali bukvalno u svakoj sferi ljudskog djelovanja imamo mocnike iz sjene, a i ne moraju biti iz sjene, mogu biti vrlo vidljivi, koji imaju moc da odlucuju o ljudskim sudbinama, i kojima se svi uvlace.

Ti ljudi cesto i jesu monstrumi, ali o tome se suti, titraju im se muda, ulizuje im se, znate onu nasu "jes supak ali moze mi valjat, suti" a kad se otkrije kakvi su, onda ide snebivanje, šok i nevjerica. Je li vi mislite da najbliži krug npr. Bakira Izetbetbegovica nije svjestan da je on nesposobnjaković koji je potpuno izgubio kompas? Ali ko ce rizikovati sinekuru i privilegije izrekavsi da je car gol?
Tačno, ova dinamika sreće se posvuda, od Holivuda, pa do najnižih slojeva društva. I onaj što rovi po kontejneru ima svog Harvija. Svi traže kome će podilaziti. Poltronstvo kao sudbina, konformizam kao religija.

Treba poći od pretpostavke da su svi karakterne sline dok se ne dokaže suprotno.
90minut

#447 Re: Klub filma

Post by 90minut »

Karakter ti nece hraniti porodicu u to sam siguran.
ExNihilo

#448 Re: Klub filma

Post by ExNihilo »

90minut wrote: 16/09/2020 08:16 Karakter ti nece hraniti porodicu u to sam siguran.

Jesi li to ti, Jennifer.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#449 Re: Klub filma

Post by _BataZiv_0809 »

Uh nisam znao za ove slike sa fappeninga. :evil:
ExNihilo

#450 Re: Klub filma

Post by ExNihilo »

Kako si to propustio. :D Ima pola Holivuda na tim slikama. :lol:
Post Reply