Sto si rek'o za Tarantina sve stoji. I ja imam osjecaj da mu putanja ide malo nadole, al' jako je tesko opstat' na vrhu. Interesantno mi je to da je on pa haman jedini sto zna da izvuce maksimum iz Christopha Waltza, frajer jbt bio highlight Basterdsa i Djanga, dok u drugim filmovima sasvim obicno ispada.ExNihilo wrote: ↑15/09/2020 08:51Složio bih se. Najbolji je bio dok je beskompromisno snimao šta želi i kako želi. Ali otkad je pod teretom kritike počeo nazor ubacivati društveno-angažirane teme, počevši sa Đangom (ropstvo), pa onda sa The Hateful Eight (građanski rat), počeo je da gubi oštricu, što je najbolje vidljivo baš na dijalozima. Slični kompromisi prate i zadnji film, nema tih britkih dijaloga, nekako je antiklimatičan, nije to više onaj Tarantino, pa mi se nešto čini da je all downhill from here.Tito_i_Partija wrote: ↑15/09/2020 08:20Da ti pravo kazem, islo mi je na kurac to sto je u jednu ruku film nastavak te neke njegove fantazije koju je poceo sa Inglorious Basterds; ne samo u smislu "re-imagining" istorijskih dogadjaja iz stvarnog zivota, nego i njegovu konstantnu potrebu da dokaze kako je on sveznalica sto se tice istorije filma. Guranje nekih opskurnih stvari iz tog perioda na povrsinu mi je jako smijesno, djeluje mi onako pravo hipsterski, u smislu "I liked it before it was cool." Njegov dijalog, koji je nekad bio famozan, je pomalo izgubio svoju ostrinu i na momente bio dosadan.
Medjutim, DiCaprio, Pitt i Robbie su naprosto fenomenalni, i uzdizu jedan ok film u rang dobrog. Definitivno nije Tarantinov najbolji rad.
--
Apropos gore spomenutog Mother! i Jennifer Lawrence, naumpade mi da sam nadavno nabasao na tvoj post u kojem spominješ kako je ista spavala sa Weinsteinom, pa ga još i branila kad se zakuhala cijela stvar. Samim tim, ako može s Weinsteinom, što ne bi mogla i sa Aronofskim.![]()
Spominjao si tada da ima neka ikonografija ili web stranica koja pokazuje vremensku crtu uspona karijera onih dama koje su optužile Weinsteina za silovanje/napastvovanje, počevši od trenutka kada su prvi put zaigrale u njegovom filmu. Pa eto, obećao si to naći prije tri godine. Please do.![]()
Sto se tice Lawrence, bilo prilicno poznato kako se ona i Aronofski zabavljaju. Weinsteina je ispocetka branila, al' kada je vidila koliko zena izlazi u javnost sa optuzbama protiv njega, okrenula je plocu i rekla da je sama bila zlostavljana, al' nije nikad rekla ko joj je to radio. Ofirno fejk kupljenje poena i iskoristavanje situacije. Ona i Meryl Streep su mi tipicni holivudski licemjeri i ne mogu ih smislit'.
A ovo za Weinsteina cu pogledat' kad dodjem kuci, bio je neki clanak u kojem se lijepo opisuje kako su neke glumice bukvalno izvucene iz naftalina kad je on to uzeo u svoje ruke, al' taj pojam casting coucha stvarno nista nije novo, i vec odavno ide rame uz rame sa holivudom.