OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ovo_mi_je_nick

#1376 Re: PIK.ba-all about

Post by ovo_mi_je_nick »

Uvođenjem uplata za objavu artikla smanjit će se artikli iz magaza i šupa.

I oni koji objavljuju će postavljati objektivne cijene (i bez onih proljevitis po dogovoru, pa ti počneš da se dogovaraš a on zacrtao svoju cijenu, pa upiši je onda, kakav dogovor, ali voli vola da mu zvoni telefon) i tako se jednom objavom rješavati artikla koji prodaju.

Nema ništa besplatno, pa i ovi od ovog našeg foruma ubiru keš, nije to zato što vole da ljudi razmjenuju informacije.

Ni seks kad se oženiš nije besplatan (iako misliš da jeste) čak je i na cijeni još više, mašina ova ona, ona stara 3 godine treba mjenjat, hajmo mojima, kupi ovo kupi ono, daj ovu kuhinju, daj drugu sofu, ubaci centralno, promjeni za veći stan, na more ne valja Neum daj Tursku, auto bi se moglo promjenit ali kad ulje mjenjaš onda zvokoče samo u auto pare daješ. Sve moje drugarice rade nokte hoću i ja kme kme, one idu u fitnes hoću i ja kme kme, jesam li ja ovdje robinja da ti djecu (moguće da i nije tvoje, vidi ga isti otac) odgajam (a udala se da mahala ne govori eno ostala neudata), daj dijete u najbolji vrtić da bude in, daj mu one patike daj one, nju su roditelji podučili da svoje pare na sebe troši a da od muža ide na sve ostalo, nemoj trpit čero ti odmah se nama vrati... a ti ga otreso od guzove i onda vraćaš 2 kredita i misliš joj jest mi besplatan seks od kako sam se oženio, čak 1 puta mjesečno da bude zeleno svijetlo.

Uplati olx-a i koliko ti skine i mirno spavaj (izađi, zbari, otresi i mirno spavaj).
ExNihilo

#1377 Re: PIK.ba-all about

Post by ExNihilo »

ovo_mi_je_nick wrote: 15/09/2020 13:27 Uvođenjem uplata za objavu artikla smanjit će se artikli iz magaza i šupa.

I oni koji objavljuju će postavljati objektivne cijene (i bez onih proljevitis po dogovoru, pa ti počneš da se dogovaraš a on zacrtao svoju cijenu, pa upiši je onda, kakav dogovor, ali voli vola da mu zvoni telefon) i tako se jednom objavom rješavati artikla koji prodaju.

Nema ništa besplatno, pa i ovi od ovog našeg foruma ubiru keš, nije to zato što vole da ljudi razmjenuju informacije.

Ni seks kad se oženiš nije besplatan (iako misliš da jeste) čak je i na cijeni još više, mašina ova ona, ona stara 3 godine treba mjenjat, hajmo mojima, kupi ovo kupi ono, daj ovu kuhinju, daj drugu sofu, ubaci centralno, promjeni za veći stan, na more ne valja Neum daj Tursku, auto bi se moglo promjenit ali kad ulje mjenjaš onda zvokoče samo u auto pare daješ. Sve moje drugarice rade nokte hoću i ja kme kme, one idu u fitnes hoću i ja kme kme, jesam li ja ovdje robinja da ti djecu (moguće da i nije tvoje, vidi ga isti otac) odgajam (a udala se da mahala ne govori eno ostala neudata), daj dijete u najbolji vrtić da bude in, daj mu one patike daj one, nju su roditelji podučili da svoje pare na sebe troši a da od muža ide na sve ostalo, nemoj trpit čero ti odmah se nama vrati... a ti ga otreso od guzove i onda vraćaš 2 kredita i misliš joj jest mi besplatan seks od kako sam se oženio, čak 1 puta mjesečno da bude zeleno svijetlo.

Uplati olx-a i koliko ti skine i mirno spavaj (izađi, zbari, otresi i mirno spavaj).
U jebote, kakva kritika braka. :lol:
zippoo87

#1378 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

ovo_mi_je_nick wrote: 15/09/2020 13:27 Uvođenjem uplata za objavu artikla smanjit će se artikli iz magaza i šupa.

:lol: :lol: :lol: :lol:
dobar dobar
samo je rekao ono sto svi znaju ali mnogi ne smiju reci .D
Concord

#1379 Re: PIK.ba-all about

Post by Concord »

Pametno je neko napisao nedavno, uvesti placanje na poruke/kontakt. To bi eliminisalo idiote i njihove ponude iz korijena, i ljudi bi malo mislili glavom kad hoce nesto kupiti.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1380 Re: PIK.ba-all about

Post by un1ted »

zippoo87 wrote: 15/09/2020 12:39 koliko treba kesa da se napravi portal za kupovinu kao olx
Uh, tesko pitanje o kojem sam i ja razmisljao XD Nije samo stranica problem, nju mozes napraviti i za 10.000KM da gori i leti, ali je problem:

-dodatno unapređenje stranice
-marketing

Samo na ove dvije stavke za početak treba 100.000KM za prva tri mjeseca. Klix je to pokušao i sa svojom infrastrukturom nisu uspjeli, samo me zanima zašto. Previše izdataka, ili su ljudi zaista zadovoljni olx-om?
zippoo87 wrote: 15/09/2020 12:39 i sigurnosne zastite
Ako ovdje mislis na zaštitu korisnika, zaboravi. Nema šanse to kod nas da zaživi.
ovaj olx,oni nisu u stanju ispraviti najobicnije greske,kao onu da ne mozes kliknuti na artikal sa pocetne strane,nego moras ganjati misom po artiklu dok ne uganjas mjesto gdje mis promijeni oblik a da ne pricam o nekim vecim problemima
Ovo je do tebe, gdje god kliknem na artiklu otvara ga, jest u iskocnom prozoru što mene nervira :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1381 Re: PIK.ba-all about

Post by un1ted »

Evo koga izgleda otvaranje oglasnika i njegov rad https://wmforum.geek.hr/t/projekat-oglasi-ba/37916
Naslovnica

#1382 Re: PIK.ba-all about

Post by Naslovnica »

Mislim da je OLX krenuo nizbrdo od kada je kupljena platforma pik.ba, za koji pretpostavljam da je u tom nekom periodu (2014) bila na vrhuncu i da su se mogle uzeti fine pare.
Promijenjen je vlasnik, promijenjen je naziv, pretpostavljam da je u OLX mreži bivši PIK dobio web administraciju ko zna gdje i da do njih teško dopiru problemi sa kojima se susreće standardni korisnik. Vjerovatno OLX ima određeni broj uposlenika ovdje u BiH, ali problemi i bugovi na platformi su van njihovih ingerencija.
Ovo su moje pretpostavke, morebit da ništa od toga nije tačno.
zippoo87

#1383 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

@un1ted

Sto se ti e buga na pocetnoj stranici...njega imaju haman pa svi,nije nista do mene
Ima jos par vecih bugova,pisao sam jednom...sada sam i zaboravio i niko to nikada i ne pokusava ispraviti

Moguce da ove stvari vise nisu njihova obaveza i da se za to brine olx centrala ili ih jednostqvno to ne zanima,gledaju samo da izvuku sto vise profita
un1ted

#1384 Re: PIK.ba-all about

Post by un1ted »

zippoo87 wrote: 15/09/2020 15:29 Sto se ti e buga na pocetnoj stranici...njega imaju haman pa svi,nije nista do mene
Ne bih da se "nadpisujem" s tobom, ali kod mene radi. Mozda jer imas addblocker ili nije zadnji preglednik, ne znam, ali evo na win 10 i linuxu sve otvara s naslovnice. Ne da mi se snimati video :D
Leopard_SA

#1385 Re: PIK.ba-all about

Post by Leopard_SA »

Ovaj Olx.ba je stvarno odron :skoljka:
Evo već 5 ili 6 put se dešava da na telefonu dobijem notifikaciju o Olx poruci, a kada uđem u aplikaciju te poruke nema.
zippoo87

#1386 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

un1ted wrote: 15/09/2020 16:42
zippoo87 wrote: 15/09/2020 15:29 Sto se ti e buga na pocetnoj stranici...njega imaju haman pa svi,nije nista do mene
Ne bih da se "nadpisujem" s tobom, ali kod mene radi. Mozda jer imas addblocker ili nije zadnji preglednik, ne znam, ali evo na win 10 i linuxu sve otvara s naslovnice. Ne da mi se snimati video :D
kad god sam ovo na forumu napisao...javilo se jos 5+ ljudi sa istim problemom...mozda kod tebe radi ali prije nije radilo...ne znam sada jesu li popravili sta,jer slabije sa pocetne trazim...pratim par kategorija i tako ulazim

edit:
evo sada sam ponovo probao i nece da otvori,moras kliknuti da otvori u novom prozoru...snimio sam i video...ako ne vjerujes,posalji broj u poruku pa ti posaljem na viber
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1387 Re: PIK.ba-all about

Post by Entropio »

ovo_mi_je_nick wrote: 15/09/2020 13:27 Ni seks kad se oženiš nije besplatan (iako misliš da jeste) čak je i na cijeni još više, mašina ova ona, ona stara 3 godine treba mjenjat, hajmo mojima, kupi ovo kupi ono, daj ovu kuhinju, daj drugu sofu, ubaci centralno, promjeni za veći stan, na more ne valja Neum daj Tursku, auto bi se moglo promjenit ali kad ulje mjenjaš onda zvokoče samo u auto pare daješ. Sve moje drugarice rade nokte hoću i ja kme kme, one idu u fitnes hoću i ja kme kme, jesam li ja ovdje robinja da ti djecu (moguće da i nije tvoje, vidi ga isti otac) odgajam (a udala se da mahala ne govori eno ostala neudata), daj dijete u najbolji vrtić da bude in, daj mu one patike daj one, nju su roditelji podučili da svoje pare na sebe troši a da od muža ide na sve ostalo, nemoj trpit čero ti odmah se nama vrati... a ti ga otreso od guzove i onda vraćaš 2 kredita i misliš joj jest mi besplatan seks od kako sam se oženio, čak 1 puta mjesečno da bude zeleno svijetlo.
:lol: :lol: :lol:
Dope_Man

#1388 Re: PIK.ba-all about

Post by Dope_Man »

OLX-u zapravo odgovara da ima vise artikala jer vise artikala = vise ucitavanja stranice (jer cu ja otvoriti 3-4 artikla da pogledam umjesto jednog), a svako ucitavanje stranice je ucitavanje reklame. Naravno, to je i vece "trosenje" bandwidtha ali sigurno da prikaz reklame vs badnwidth ide debelo u korist zarade od reklame. Tako da je njima svejedno, pustaju svasta jer i nemaju volje da brisu hiljade artikala dnevno, a ni potrebe jer svaki od njih maksimalno kosta par MB prostora (ako natrpaju slika), a vecina se vjerovatno mjeri u par desetina KB do par stotina KB.

Razlog zasto uvode placanje je jednosavan - jer mogu. Na trzistu ne postoji nista sto je konkurent OLX-u, i ljudi skontali valjda da mogu da rade sta hoce, a to je vjerovatno ideja iz centrale OLX-a, jer bar meni se cini da su se dodatno fokusirali na profit od prodaje pik-a OLX-u.

A ovaj forum ne zaradjuje sam od sebe nista. Nit mi korisnici placamo, nit ima reklame. Zivi od glavne stranice koja ubija pare i reklamana, i placenim clancima itd..
Mehemed
Vozim: automobil

#1389 Re: PIK.ba-all about

Post by Mehemed »

Čisto onako otvorio jednu fotografiju na jednom oglasu i njena rezolucija je 800px × 450px, a veličina 51.6 KB. Otvorim drugi oglas, fotografija rezolucije 800px × 600px, težina 171.57 KB. Otvorim još jedan, također 800x600, težina 168.95 KB. Otvorim četvrti oglas rezolucija 800x800, težina 218.48 KB. Znači prosjek bi trebao biti 150-200 KB.
elk

#1390 Re: PIK.ba-all about

Post by elk »

Prejako od kolege nicka :lol:
sarajevo-x.com

#1391 Re: PIK.ba-all about

Post by sarajevo-x.com »

Njima su najveca konkurencija one fb grupe za prodaju, pa eto otvorite jednu :mrgreen:
Concord

#1392 Re: PIK.ba-all about

Post by Concord »

Moze li neko odgovoriti kako funkcionise ova OLX Brza dostava (BH Post Express), je li prvo zovu na telefon kao ostale kurirske sluzbe ili iskljucivo idu na adresu kao postari, bez ikakvog poziva?
un1ted

#1393 Re: PIK.ba-all about

Post by un1ted »

zovu, imas na dnu stranice pomoc i clanke o dostavi
zippoo87

#1394 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

Concord wrote: 15/10/2020 17:50 Moze li neko odgovoriti kako funkcionise ova OLX Brza dostava (BH Post Express), je li prvo zovu na telefon kao ostale kurirske sluzbe ili iskljucivo idu na adresu kao postari, bez ikakvog poziva?
odlicno radi usluga,ja sam i poslao i primio na desetine artikala preko olx dostave
dakle bitno je samo da popunis tacne podatke i kada ti kliknes na "naruci" ili ako tebi neko klikne,nalog dolazi prodavcu koji mora odobriti narudzbu i ako odobri,nalog ide direktno kurirskoj posti ,u ovom slucaju BH Post express (BH posta) i kurir sutradan zove na broj da pokupi ili ako te zna gdje zivis ili radis,samo dodje bez poziva ali u 90% slucajeva zovu
meni je bh posta najbolja kurirska sluzba od kako su uveli brzu postu
Darh Wader

#1395 Re: PIK.ba-all about

Post by Darh Wader »

Nisam prije imao priliku koristiti usluge pik-a pa me zanima kad naručiš artikal i plaćaš pouzećem jel' se može vratiti narudžba ukoliko artikal nije ispravan/oštećen bez snošenja troškova poštarine. ?
un1ted

#1396 Re: PIK.ba-all about

Post by un1ted »

To zavisi od tebe i prodavaca. Ja sve artikle saljem uz naznaku moguce otvoriti i pogledati sadrzaj paketa, ALI TO NE ZNACI da mozes otpakovati nov telefon iz celefona, ili isprobati PS4 u kuci kako radi. Onda me pitaju, pa kako da ja znam da radi artikal? Pitam ih ja, a kako ja znam da vi necete NOV telefon pretvoriti u polovan kada ga raspakujete i odustati od kupovne jer se hanumi ne svidja uzivo zelena boja, ili zamijeniti konzolu/dzojstik pri "testiranju". Tu se vecinom zavrsi pokušaj ostvarivanja dalje saradnje :D
Dope_Man

#1397 Re: PIK.ba-all about

Post by Dope_Man »

zippoo87 wrote: 11/09/2020 11:07 situacija od neki dan
prodajem ja iphone se2020 i javlja se lik za zamjenu...kaze ima iphone 6 i pitam ga koliko cijeni iphone 6,lik kaze 300 KM,toliko ga i on platio nedavno :D
ja stavio svoj telefon na najnizu mogucu cijenu za kes...lik mi nudi ovaj svoj kojeg cijeni 300 KM i doplatu na moj...ja mu napisem da mu je iphone 6 preskup...on mi se malo svasta nagovori,postavi par linkova sa olxa isto sa cijenom od 300 KM i blokira me :D

svakakvih pacenika na olxu...a na slici profila mu neka usminkana slika,kosuljica,bradica...a u glavi "razjebitis" :D
Ma raja se samo hoce rijesit smeca.. stavio ja dron, lik mi nudi nekakav laptop raspali od 240 KM, koji ja nikad ne bi kupio svakako, i doplatu. Gledam neke druge artikle, ljudi postave pitanje tipa ''Ima li na stanju" (valjda raja navikla da vecina nema artikle) ovaj nesto ljutito odgovara kao da su mu sve zivo opsovali :lol:
zippoo87

#1398 Re: PIK.ba-all about

Post by zippoo87 »

evo sada mi jedan nudi motor u zamjenu za telefon od 180 KM :D
vidio sam da ima nekog copera hahah
i agree

#1399 Re: PIK.ba-all about

Post by i agree »

zippoo87 wrote: 18/10/2020 23:56 evo sada mi jedan nudi motor u zamjenu za telefon od 180 KM :D
vidio sam da ima nekog copera hahah
cuj to ja reko motor od ves masine ili frizidera :lol:

dabogda se to cudo za 180 moze i gurat
VladaFBiH

#1400 Re: PIK.ba-all about

Post by VladaFBiH »

jeb te, jesi ti ograjiso u braku :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply