Ricken wrote: ↑15/09/2020 14:07
Grean wrote: ↑15/09/2020 13:09
Sto se tice Akademije, tu se slazem da smo rezultatski morali bolje i da nam ova sezona na zalost nije dobro krenula. Tu ima javasluka, pusta se zasluznim da vode do vijeka bez neke odgovornost, zna li ti igrac primiti loptu sa obje noge, zna li centrirati, osnovne stvari a uz to rezultatski ne ide da si sesti na tabeli ako imas najbolje uslove.
Sa druge strane sto se tice promovisanja igraca tu smo zadnjih godina u odnosu na Zelju ispred jer vrijeme Bajica i Hadziahmetovica je proslost a mi smo ipak uspjeli sa nekima. Nema velikih imena ali nisu otisli dzabe, edit..Cimorot 2.6 miliona KM ,
edit... Mujakic 2 mil KM -
izdaje pamcenje, Hadzic 600 hiljada KM, Mihojevic 500 hiljada KM, Mustafic 300 hiljada KM, Catakovic 290 hiljada KM, Sadiku 100 hiljada KM... Samo ovo je preko
edit..6 miliona KM.
Ne slažem se s tobom. Prvo nije poenta omladinske ekipe da osvaja trofeje nego da izbacuje igrače. Proizvodnja igrača nužno ne znači da omladinski tim mora biti dobro plasiran.
Ove svoje što nabrajaš, nema smisla nabrajat, jer generalno su otišli prebrzo, kao nerazvijeni igrači, tj. poluproizvodi. Ako je to cilj akademije, onda po mom mišljenju imate problem. Ista stvar može se reći je i kod nas već godinama. Mladi igrači, jednostavno odu prebrzo.
Nisam upoznat, ali bih sumnjao u te cifre u slučajevima kada igrač ide u klub, pod kontrolom "Vašeg" amidže.
Kako god imamo sta nabrojati a ni pare nisu male. Eto da uzmemo u obzir da je nesto bilo sumnjivo sa Cimirotom, da je bilo manje, da smo Mujakica prodali Tanu, sve to opet pokazuje da se radi.
Ko je pratio mladu U21 vidio je da je pola igraca povezano sa nasim klubom, dominantno preko Akademije a tu su i dvojica koji su kupljeni kao mladi igraci.
Neki jesu otisli prerano ali nije uvijek do nas a i nisu otisli ni dzabe. Npr Hadzic je navalio da ide, bilo je malo i do tadasnjih trenera a i njegove nestrpljivosti pa opet, otisao je za 300 hiljada eura sto mnogi klubovi mogu sanjati za igraca koji ima 300 minuta seniorskog fudbala. Vi ste cini mi se prodali afirmisanog Bajica za 500 hiljada eh sad, uporedi to. Za vaseg Hodzica ne znam koliko ste dobili.
Imamo i drugi primjer, Mustafic, Husref i svi u klubu ga gurali i davali sanse jer se vjerovalo u njega ali stvarno nije islo. Mi prvi smo govorili da nije to to. Otisao u Slovacku za 150 hiljada eura, jeste malo ali i nije. Sa druge strane sta smo mogli, mozda posudba kao sa Resicem i Kurdicem. Sad je standardan tamo ali kao posudjen igrac u manji klub ali ne sumnjam da ce se vratiti u Slovan.
Za rezultate sadasnjeg mladog tima se ne slazem, ako su oni sesti nema tu pobjednickog mentaliteta niti kvaliteta za A-tim.