BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Del_Boy1
#72701 Re: BHTelecom All About
Ako bolje pročitaš vidjet ćeš da piše za prvi uplaćeni račun.
- REDDEVILS
- Bosanac sa dna kace
#72703 Re: BHTelecom All About
Znači OPA aplikacija zero points, k'o što Sam i pretpostavlj'o 
- fusion_ba
#72704 Re: BHTelecom All About
Čisti marketing, ništa novo i revolucionarno u odnosu na standardno mobilno bankarstvo bilo koje banke.
-
ing-ecc
#72705 Re: BHTelecom All About
Ne znam sta te tacno zanima? Usluga radi na podrucju gdje 4G signal zadovoljava kvalitetom, tehnicki moze raditi i na 3G al je onda slabiji kvalitet slike.Bosanac sa dna kace wrote: ↑12/09/2020 18:15De živ bio/bila na glavu ću se nasadit' od uporeðivanja i istraživanja.
Hajde Bog ti svako dobro dao.
Elem, dosta je vvec korisnika koji koriste uslugu od pocetka 2020 kada je krenula komercijalizacija. Prvi mjesec je naplata samo instalacione taxe, dakle saobracaj gratis
Kome treba on i uzme i proba pa vrati ako mu se ne svidja.
Eto sad ja ocekujem tvoja pitanja.
-
ing-ecc
#72706 Re: BHTelecom All About
Evo primjera pa se pozicioniraj na trzistuSteve Nash wrote: ↑13/09/2020 19:18 Da li je neko upucen na koji je nacin moguce kupiti laptop preko bh telecoma, odnosno koju uslugu bih morao koristit?
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7698
-
zippoo87
#72707 Re: BHTelecom All About
da li bh Telekom zakljucava jednu SIM karticu kada je dual sim telefon ?
kupljen huawei y6 2019 kod njih na ugovor...pa me zanima da li je jedna otkljucana a druga zakljucana...trenutno nemam drugu sim osim BHT da probam
kupljen huawei y6 2019 kod njih na ugovor...pa me zanima da li je jedna otkljucana a druga zakljucana...trenutno nemam drugu sim osim BHT da probam
- dend
#72708 Re: BHTelecom All About
Zavisi od modela mobitela... neko je prije postavio listu koji su mobiteli otkljucani a koji nisu pa idi nazad dok ne nadješ slikane stranice
- _Reds_
#72709 Re: BHTelecom All About
Nije loše imati, jer imaju stalno neke kampanje tipa jeftinije gorivo ili neke kupovine 10% niže i tako to, pa se isplati malo love prebaciti na aplikaciju da se nađe. Uz to imaš račun u RF za koji se ne plaća održavanje.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#72711 Re: BHTelecom All About
Ja tražio taj post i jedva ga našao, i sačuvam fotografije da imam za ubuduće
Baš slučajnost da sam tražio zbog istog mobitela, trebalo mom komšiji jer je trebao putovati u inostranstvo, i probamo drugu karticu u SIM1 da se uvjerimo i očita je.

Last edited by Mehemed on 14/09/2020 23:31, edited 2 times in total.
- Bosanac sa dna kace
#72712 Re: BHTelecom All About
Prije svega hvala na odgovoru!ing-ecc wrote: ↑14/09/2020 17:28 De živ bio/bila na glavu ću se nasadit' od uporeðivanja i istraživanja.
Ne znam sta te tacno zanima? Usluga radi na podrucju gdje 4G signal zadovoljava kvalitetom, tehnicki moze raditi i na 3G al je onda slabiji kvalitet slike..... ako vec gledamo kao MojaTV Net. Sam internet moze raditi i na puno slabijem signalu ali je onda i ucitavanje sporije. Imas 100 GB u cijeni mj. naknade ali mozes i dokupljivati saobracaj.
Elem, dosta je vvec korisnika koji koriste uslugu od pocetka 2020 kada je krenula komercijalizacija. Prvi mjesec je naplata samo instalacione taxe, dakle saobracaj gratis![]()
Eto sad ja ocekujem tvoja pitanja.![]()
U mjestu gdje bih ja to postavio, da mi bude "baza" uglavnom je 4G jako dobar. U prostoriji na mjestu gdje predviđena komoda za modem fata 3G i 4G, zavisi koje visine, nebitno, mjesto za modem se može promijeniti. U većini stana fata 4G bez problema, na balkonu gdje bi išla antena pretpostavljam, super fata 4G i balkon je prema brdu za koje ja mislim da se na njemu nalazi jedan od najboljih BH Telecom odašiljača
Daklem pitanje: zna'l se đe su sve odašljači BH Telecoma?
Ja imam onaj XS paket na pretplati od BH Telecoma, sa 2GB neta, ovaj mjesec sam ih potrošio i gdje god u stanu ima 4G sasvim OK fercera. Nisam neki zahtjevan korisnik, ne znam da li na kućnom internetu potrošim 100GB. Kad bude vremena pustim nešto na Youtube preko laptopa ili telefona, ali nije mi ništa pod moranje, samo nek internet nije prespor.
Da li je u 100GB uračunato gledanje i TV kanala, ili je to posbeno?
Možda malo glupo, ali ipak eto imaš iskustvo: je'l internet i kablovska tj. gledanje TV-a ferceraju istovremeno, ili internet šteka odnosno ne radi nikako dok je TV uključen?
Ali, ono što mene najviše tu kopka je da su naveli da ga mogu koristit' i u drugim dijelovima BiH. Kako to fercera? Je'l samo internet, je'l mogu i Moja TV? Recimo odem na selo u TK, gdje 4G uglavnom jako dobar, je'l mogu tamo na par dana oboje koristit'? Je'l to mogu đe hoću u BIH? Ili samo na mjestima koja im prijavim. Korištenje kablovske negjde drugo nije toliko bitno koliko interneta.
Korištenje te usluge još negdje drugo BiH je jedini razlog zašto bih je odabr'o prije nego li Mtel sa optičkim kablovima...
Kao što rekoh nisam neki zahtjevan korisnik, ne tražim da mi sve bude na jedan klik u milionitim dijelovima sekunde, hoću da imam normalne razgovore preko w.appa, vibera VOIP aplikacije...nekad se tu potrefi download nekih knjiga ili nekih snimaka/filmova od gigu-dvije, nekad neki online seminar/webinar i to je to.
Na 2 godine imam XS paket, što se tiče samog paketa zadovoljan, i pokrivenost mrežom je ok. 4G je na većini mjesta, osim u nekim, da kažem rupama, tipa od Srednjeg pa uz Nišiće, ili tamo negdje u onoj klisuri od Stupara prema Živinicama, gdje uglavnom 2G, iznenadio sam se da je u većini seoskih područja Tuzlanskih područja 4G jako dobar, barem tamo gdje se ja krećem...
Eto, nadam se da sam bio jasan, i živio ti nama i Bog ti svako dobro dao
- Bosanac sa dna kace
#72713 Re: BHTelecom All About
Ček je'l se mora imati račun u RFB za OPA aplikaciju? Ne može Unicrdit? Sparkasse?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#72714 Re: BHTelecom All About
Upravo. BH Telecom i RF banka su napravili OPA sistem. Zato ne može neka druga banka.
- _Reds_
#72715 Re: BHTelecom All About
Da moras, ali nista za njega ne placas, zavrsis u poslovnici za par minuta, ima sada bude neke iz RF banke po poslovnicama BHT. Uglavnom, jednom se otvori i nista se ne placa za taj račun. Ja sam u UC, prebacio ssebi nesto love na OPU da se nadje. Ima na Hifi 10kf niže gorivo, ima u Konzumu 10%popust, i tako iskoristim kad se zadesim.Bosanac sa dna kace wrote: ↑14/09/2020 23:32Ček je'l se mora imati račun u RFB za OPA aplikaciju? Ne može Unicrdit? Sparkasse?![]()
Dobro bi bilo kad bi se integriralo sa olx nekako, jer kad nekome saljes lovu kucas njegov broj telefona, ne racun.
Što se tiče mojatv to GO, ako imas net plus tv nije u 100 gb uracunato gledanje kanala.
-
zippoo87
#72716 Re: BHTelecom All About
Ukidose dusmani like opciju hahMehemed wrote: ↑14/09/2020 23:28Ja tražio taj post i jedva ga našao, i sačuvam fotografije da imam za ubuduće![]()
Baš slučajnost da sam tražio zbog istog mobitela, trebalo mom komšiji jer je trebao putovati u inostranstvo, i probamo drugu karticu u SIM1 da se uvjerimo i očita je.
![]()
Hvala obojici
Znaci za ovaj model su oba sima otkljucana...super
-
azdralovic
- Bosanac sa dna kace
#72718 Re: BHTelecom All About
Koliko je ta informacija tačna, i kad bi to moglo da bude otprilike? Ne vidim potrebe za računom u 4. banci...
- dend
#72719 Re: BHTelecom All About
Ja ne koristim ali kako sam skontao nema antene vec ide preko sim kartice u modemu. Znaci modem kraj prozora, kartica u modem i radi usluga. Obicnim ethernet kablom ( lan kablo ) spojis stb i radi TV. Potrosnja TV komponente se ne racuna u 100gb interneta. Tv komponenta trosi oko 5mbps ali je ott pa moze raditi i na manjim brzinama ali opadne kvalitet. Mozes modem uzeti i nosati gdje god zelis u BiH. Mislim da sim karticu mozes izvaditi i koristiti na drugim uredjajima ako ti treba*.Bosanac sa dna kace wrote: ↑14/09/2020 23:29Prije svega hvala na odgovoru!ing-ecc wrote: ↑14/09/2020 17:28 De živ bio/bila na glavu ću se nasadit' od uporeðivanja i istraživanja.
Ne znam sta te tacno zanima? Usluga radi na podrucju gdje 4G signal zadovoljava kvalitetom, tehnicki moze raditi i na 3G al je onda slabiji kvalitet slike..... ako vec gledamo kao MojaTV Net. Sam internet moze raditi i na puno slabijem signalu ali je onda i ucitavanje sporije. Imas 100 GB u cijeni mj. naknade ali mozes i dokupljivati saobracaj.
Elem, dosta je vvec korisnika koji koriste uslugu od pocetka 2020 kada je krenula komercijalizacija. Prvi mjesec je naplata samo instalacione taxe, dakle saobracaj gratis![]()
![]()
U mjestu gdje bih ja to postavio, da mi bude "baza" uglavnom je 4G jako dobar. U prostoriji na mjestu gdje predviđena komoda za modem fata 3G i 4G, zavisi koje visine, nebitno, mjesto za modem se može promijeniti. U većini stana fata 4G bez problema, na balkonu gdje bi išla antena pretpostavljam, super fata 4G i balkon je prema brdu za koje ja mislim da se na njemu nalazi jedan od najboljih BH Telecom odašiljača.
Ja imam onaj XS paket na pretplati od BH Telecoma, sa 2GB neta, ovaj mjesec sam ih potrošio i gdje god u stanu ima 4G sasvim OK fercera. Nisam neki zahtjevan korisnik, ne znam da li na kućnom internetu potrošim 100GB. Kad bude vremena pustim nešto na Youtube preko laptopa ili telefona, ali nije mi ništa pod moranje, samo nek internet nije prespor.
Možda malo glupo, ali ipak eto imaš iskustvo: je'l internet i kablovska tj. gledanje TV-a ferceraju istovremeno, ili internet šteka odnosno ne radi nikako dok je TV uključen?
Ali, ono što mene najviše tu kopka je da su naveli da ga mogu koristit' i u drugim dijelovima BiH. Kako to fercera? Je'l samo internet, je'l mogu i Moja TV? Recimo odem na selo u TK, gdje 4G uglavnom jako dobar, je'l mogu tamo na par dana oboje koristit'? Je'l to mogu đe hoću u BIH? Ili samo na mjestima koja im prijavim. Korištenje kablovske negjde drugo nije toliko bitno koliko interneta.
Korištenje te usluge još negdje drugo BiH je jedini razlog zašto bih je odabr'o prije nego li Mtel sa optičkim kablovima...
Kao što rekoh nisam neki zahtjevan korisnik, ne tražim da mi sve bude na jedan klik u milionitim dijelovima sekunde, hoću da imam normalne razgovore preko w.appa, vibera VOIP aplikacije...nekad se tu potrefi download nekih knjiga ili nekih snimaka/filmova od gigu-dvije, nekad neki online seminar/webinar i to je to.
Na 2 godine imam XS paket, što se tiče samog paketa zadovoljan, i pokrivenost mrežom je ok. 4G je na većini mjesta, osim u nekim, da kažem rupama, tipa od Srednjeg pa uz Nišiće, ili tamo negdje u onoj klisuri od Stupara prema Živinicama, gdje uglavnom 2G, iznenadio sam se da je u većini seoskih područja Tuzlanskih područja 4G jako dobar, barem tamo gdje se ja krećem...
Eto, nadam se da sam bio jasan, i živio ti nama i Bog ti svako dobro dao![]()
- Tesla Edison
#72720 Re: BHTelecom All About
Ima antena, mora je imati. Samo što je interna.dend wrote: ↑15/09/2020 09:15Ja ne koristim ali kako sam skontao nema antene vec ide preko sim kartice u modemu. Znaci modem kraj prozora, kartica u modem i radi usluga. Obicnim ethernet kablom ( lan kablo ) spojis stb i radi TV. Potrosnja TV komponente se ne racuna u 100gb interneta. Tv komponenta trosi oko 5mbps ali je ott pa moze raditi i na manjim brzinama ali opadne kvalitet. Mozes modem uzeti i nosati gdje god zelis u BiH. Mislim da sim karticu mozes izvaditi i koristiti na drugim uredjajima ako ti treba*.Bosanac sa dna kace wrote: ↑14/09/2020 23:29Prije svega hvala na odgovoru!ing-ecc wrote: ↑14/09/2020 17:28 De živ bio/bila na glavu ću se nasadit' od uporeðivanja i istraživanja.
![]()
U mjestu gdje bih ja to postavio, da mi bude "baza" uglavnom je 4G jako dobar. U prostoriji na mjestu gdje predviđena komoda za modem fata 3G i 4G, zavisi koje visine, nebitno, mjesto za modem se može promijeniti. U većini stana fata 4G bez problema, na balkonu gdje bi išla antena pretpostavljam, super fata 4G i balkon je prema brdu za koje ja mislim da se na njemu nalazi jedan od najboljih BH Telecom odašiljača.
Eto, nadam se da sam bio jasan, i živio ti nama i Bog ti svako dobro dao![]()
SIM kartica je samo identifikator na mreži i nema funkciju antene.
-
azdralovic
#72721 Re: BHTelecom All About
Kada je bilo predstavljanje aplikacije krajem 2019, rekli su kraj 2020 da ce biti dostupne i druge banke... pitao sam par puta i na ovim drustvenim mrezama gdje imaju profile rekli su uskoroBosanac sa dna kace wrote: ↑15/09/2020 08:47Koliko je ta informacija tačna, i kad bi to moglo da bude otprilike? Ne vidim potrebe za računom u 4. banci...
-
Gustav81
#72722 Re: BHTelecom All About
Moje licno iskustvo sa BH Telekomom:
Prije godinu dana sam presao sa Eronet mreze u BH Telekom prvenstveno zbog slabe pokrivenosti signalom R.Srpske od strane Eroneta. Za sada prezadovoljan posebno pokrivenoscu sa 4G signalom ali sam skontao da je to uglavnom u urbanim sredinama. Izmedju naseljenih mjesta uglavnom samo 2G sto se tice R.Srpske. Mnogi moji prijatelji su presli sa m:tela na BH Telecom i uglavnom su svi dosta zadovoljniji nego do sada kod mtela. Najveca zamjerka je slaba pokrivenost autoputa 9 Januar (Doboj-Banja Luka) na kojem je u vecini slucajeva 2G a ponegdje nema signala uopste. Sve ostalo za 10-tku.
Prije godinu dana sam presao sa Eronet mreze u BH Telekom prvenstveno zbog slabe pokrivenosti signalom R.Srpske od strane Eroneta. Za sada prezadovoljan posebno pokrivenoscu sa 4G signalom ali sam skontao da je to uglavnom u urbanim sredinama. Izmedju naseljenih mjesta uglavnom samo 2G sto se tice R.Srpske. Mnogi moji prijatelji su presli sa m:tela na BH Telecom i uglavnom su svi dosta zadovoljniji nego do sada kod mtela. Najveca zamjerka je slaba pokrivenost autoputa 9 Januar (Doboj-Banja Luka) na kojem je u vecini slucajeva 2G a ponegdje nema signala uopste. Sve ostalo za 10-tku.
- Bosanac sa dna kace
#72723 Re: BHTelecom All About
I ja to mislim, vidio sam po komšiluku kod nekih neku vrstu modema sa nekom vrstom antene na balkonu...TESLA_EDISON wrote: ↑15/09/2020 09:21 [
Ima antena, mora je imati. Samo što je interna.
- Bosanac sa dna kace
#72724 Re: BHTelecom All About
Šta sam sve pročit'o na drugim forumima o Mtelu, BH Telecom je za "na ranu privit".Gustav81 wrote: ↑15/09/2020 10:08 Moje licno iskustvo sa BH Telekomom:
Prije godinu dana sam presao sa Eronet mreze u BH Telekom prvenstveno zbog slabe pokrivenosti signalom R.Srpske od strane Eroneta. Za sada prezadovoljan posebno pokrivenoscu sa 4G signalom ali sam skontao da je to uglavnom u urbanim sredinama. Izmedju naseljenih mjesta uglavnom samo 2G sto se tice R.Srpske. Mnogi moji prijatelji su presli sa m:tela na BH Telecom i uglavnom su svi dosta zadovoljniji nego do sada kod mtela. Najveca zamjerka je slaba pokrivenost autoputa 9 Januar (Doboj-Banja Luka) na kojem je u vecini slucajeva 2G a ponegdje nema signala uopste. Sve ostalo za 10-tku.![]()
- Tesla Edison
#72725 Re: BHTelecom All About
To što si vidio je eksterna antena koja se nalazi izvan modema i zasebno se kupuje. To što si vidio kod komšije je ovo:Bosanac sa dna kace wrote: ↑15/09/2020 10:29I ja to mislim, vidio sam po komšiluku kod nekih neku vrstu modema sa nekom vrstom antene na balkonu...TESLA_EDISON wrote: ↑15/09/2020 09:21 [
Ima antena, mora je imati. Samo što je interna.