Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

karanana

#51601 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

hadzinicasa wrote: 14/09/2020 08:45
dale cooper wrote: 05/09/2020 03:17 Image

Čovječe...kakav film. Dobrodošao nazad Charlie...falio si.
Odlican! Iako za moj ukus, mogao je malo smanjiti dozivljaj u zadnjoj cetvrtini :D Ponijelo ga. Onda bi bio Sjajan!
neke sam scene vracala nekoliko puta :oops:

Sinoc sam ga gledala i evo i danas razmisljam o njemu.
ali nikako da iko objasni o cemu se ovde ustvari radi?
ima li ikakvo oficijelno objasnjenje?
ne znam sto ali i ja razmisljam o ovom filmu iako je i za mene odron, posebno zbog nedorecenog kraja, tj zadnjih 20ak minuta.

trazio sam malo po netu i nikakav odgovor. mozda mi najbolje sjeda to da je frajer sizofrenican i da ne postoji nikakva treba nego on je u njoj nasao nekog imaginary frenda koji je sve sto je on htio biti i fizicar i umjetnik a on je ustvari cistac u skoli, i vraca se u proslost i sjeca roditelja i sta se sve desavalo. mozda su ga i maltretirali i marisali u podrumu ili tako nesto. mada mi cistac ne lici na njega.

onaj glumac sto mu glumi babu je legendaran. kako je samo odglumio u fargu, za emija.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51602 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

Sad ce ti naci na redditu objasnjenje
dale cooper

#51603 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

karanana wrote: 14/09/2020 23:10
hadzinicasa wrote: 14/09/2020 08:45
dale cooper wrote: 05/09/2020 03:17 Image

Čovječe...kakav film. Dobrodošao nazad Charlie...falio si.
Odlican! Iako za moj ukus, mogao je malo smanjiti dozivljaj u zadnjoj cetvrtini :D Ponijelo ga. Onda bi bio Sjajan!
neke sam scene vracala nekoliko puta :oops:

Sinoc sam ga gledala i evo i danas razmisljam o njemu.
ali nikako da iko objasni o cemu se ovde ustvari radi?
ima li ikakvo oficijelno objasnjenje?
ne znam sto ali i ja razmisljam o ovom filmu iako je i za mene odron, posebno zbog nedorecenog kraja, tj zadnjih 20ak minuta.

trazio sam malo po netu i nikakav odgovor. mozda mi najbolje sjeda to da je frajer sizofrenican i da ne postoji nikakva treba nego on je u njoj nasao nekog imaginary frenda koji je sve sto je on htio biti i fizicar i umjetnik a on je ustvari cistac u skoli, i vraca se u proslost i sjeca roditelja i sta se sve desavalo. mozda su ga i maltretirali i marisali u podrumu ili tako nesto. mada mi cistac ne lici na njega.

onaj glumac sto mu glumi babu je legendaran. kako je samo odglumio u fargu, za emija.
https://www.denofgeek.com/movies/im-thi ... explained/
Logovan

#51604 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Logovan »

hujdur007 wrote: 14/09/2020 23:04
Logovan wrote: 14/09/2020 19:44
hujdur007 wrote: 14/09/2020 09:12 Ponovo upozorenje svim normalnim ljudima da ne nasjedaju na ove preporuke, film je žešći odron.
:facepalm:
Upozorenje svim ljudima da sami donose odluke šta će gledati, a ne da im pojedini sa foruma odlučuju.
Ok, slazem se.
Uzivaj u filmu :)
Ama nije poenta u ovom filmu, kakav je film, kao ni to hocu li ja gledati, ali cemu vise to pametovanje da se odredjeni film ne gleda. Mislim sta tebe i druge boli briga sta ce drugi gledati.
Kazes da ti se ne svidja, ako hoces napises i zasto, da ne preporujecujes i to je to. Ista stvar je i sa guranjem svojih prijedloga drugima.

Da ne govorim o tome da se tema kvari sa ovakvim postovima.
90minut

#51605 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Cim zine odma slaže citam ovaj forum skoro 10 godina i uvijek je bila ista rasprava, ili ako se pod inteligentnu raspravu misli na ono smaranje Interstellara jel za tim inteligentnim vremena žudi omarka?

Johny ili ti bivsi gay SS-ovac postavlja filmove uvijek na isti nacin rece i da ce napisati osvrt na im thinking of ending things i nikad nije naravno zomri dobro i napisa sve da uopste i ne gleda vecinu filmova.

A dale k'o dale na drugoj temi sam i napisao vidi nebo i izmisli da to ima neke veze s prethodnim lynchevim radom i slicno trazi umjetnost u čaši vode takav profil lika pa ima potrebu da za svaki drugi film piše i raspravlja kao da je nemoguce samo postaviti imdb necega što neko smatra da je dobro.

Tako da u pravu si gerro apsolutno kad vidi ustvari da se ti zahvališ ili recimo neko poput gusara njemu je ustvari krivo pa mu odma na agresivu okrene to je više nego ocito.

Evo vidiš Gerro gdje on crpi objašnjenja trazi po internetu pa na našem prevede ovdje i glumi inteligenciju. :lol:

DA LI JE TO KOMEDIJA OMARKO? :mrgreen:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51606 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

90minut wrote: 14/09/2020 23:20 Cim zine odma slaže citam ovaj forum skoro 10 godina i uvijek je bila ista rasprava, ili ako se pod inteligentnu raspravu misli na ono smaranje Interstellara jel za tim inteligentnim vremena žudi omarka?

Johny ili ti bivsi gay SS-ovac postavlja filmove uvijek na isti nacin rece i da ce napisati osvrt na im thinking of ending things i nikad nije naravno zomri dobro i napisa sve da uopste i ne gleda vecinu filmova.

A dale k'o dale na drugoj temi sam i napisao vidi nebo i izmisli da to ima neke veze s prethodnim lynchevim radom i slicno trazi umjetnost u čaši vode takav profil lika pa ima potrebu da za svaki drugi film piše i raspravlja kao da je nemoguce samo postaviti imdb necega što neko smatra da je dobro.

Tako da u pravu si gerro apsolutno kad vidi ustvari da se ti zahvališ ili recimo neko poput gusara njemu je ustvari krivo pa mu odma na agresivu okrene to je više nego ocito.

Evo vidiš Gerro gdje on crpi objašnjenja trazi po internetu pa na našem prevede ovdje i glumi inteligenciju. :lol:

Ma rekao sam odmah da ide neko objasnjenje sa interneta jer realno ni on ne zna sta je gledao

uvijek cu vise cijeniti tvoje preporuke ovih zabavnih filmova uglavnom nego njegove copy paste postove
90minut

#51607 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Gerro wrote: 14/09/2020 23:24
90minut wrote: 14/09/2020 23:20 Cim zine odma slaže citam ovaj forum skoro 10 godina i uvijek je bila ista rasprava, ili ako se pod inteligentnu raspravu misli na ono smaranje Interstellara jel za tim inteligentnim vremena žudi omarka?

Ma rekao sam odmah da ide neko objasnjenje sa interneta jer realno ni on ne zna sta je gledao

uvijek cu vise cijeniti tvoje preporuke ovih zabavnih filmova uglavnom nego njegove copy paste postove
Trazim i ja isto što i on apsolutno da mi bude jasnije ima par youtube kanala koji ti nedostatke neke ubace koji ti nedostaju i formiraš pravu sliku o filmu to apsolutno radim, al' ono što sigurno ne radim je to da kopiram necije tuđe mišljenje i napisem svojim rijecima još da predstavljam to kao svoje da bi me neko na anonimnom klixu smatrao inteligentnim deckom je ofiraža prava.

Ja ga još nisam gledao cim pogledam pišem utiske koliko jeste ili nije mindfuck.
Last edited by 90minut on 14/09/2020 23:29, edited 1 time in total.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51608 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

pa to ti i pricam, svi mi citamo ta objasnjenja po raznim portalima i na YT, ali on ovdje to misljenje predstavlja kao svoje i sto je najgore nije mu prvi put, a najgore od svega nije jedini.

Tuzno bogami. :(
90minut

#51609 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Gerro wrote: 14/09/2020 23:28 pa to ti i pricam, svi mi citamo ta objasnjenja po raznim portalima i na YT, ali on ovdje to misljenje predstavlja kao svoje i sto je najgore nije mu prvi put, a najgore od svega nije jedini.

Još pisati nekome da je glup što piše nama konstantno je van svake pameti i onda nakon što nam napiše kopira članak gdje je sve objašnjeno pa mislim
jasno kao dan o cemu se radi.
dale cooper

#51610 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tekst sam postavio karanini da ne bih ovdje pisao ponjave od postova, jer vidim da to očigledno nikoga ne interesuje. Onaj gore članak
je neka basic dekonstrukcija i objašnjenje radnje filma. Johnny je to odlično sumirao u jednoj kratkoj opasci - kako objasniti život. Jer film
jeste o životu i onome što zovemo ljudsko stanje i sve što to implicira.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51611 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

90minut wrote: 14/09/2020 23:30
Gerro wrote: 14/09/2020 23:28 pa to ti i pricam, svi mi citamo ta objasnjenja po raznim portalima i na YT, ali on ovdje to misljenje predstavlja kao svoje i sto je najgore nije mu prvi put, a najgore od svega nije jedini.

Još pisati nekome da je glup što piše nama konstantno je van svake pameti i onda nakon što nam napiše kopira članak gdje je sve objašnjeno pa mislim
jasno kao dan o cemu se radi.
ma i tu je foru cini mi se uzeo od nekog, ovo harry loyd :lol:

ma nek piše sta hoce, to sto vrijedja docarava koliko je nemocan u argumentovanim raspravama
90minut

#51612 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

dale cooper wrote: 14/09/2020 23:32 Tekst sam postavio karanini da ne bih ovdje pisao ponjave od postova, jer vidim da to očigledno nikoga ne interesuje. Onaj gore članak
je neka basic dekonstrukcija i objašnjenje radnje filma. Johnny je to odlično sumirao u jednoj kratkoj opasci - kako objasniti život. Jer film
Prvo kritikuješ što radim ono za što je predviđena tema i sad pišeš da nisi ništa napisao u vezi filma jer to nikoga ne zanima?
Ne kontam zašto si onda pokušao kritikovati uopšte šta da se ušlihtaš omarci šta?

Procitao sam u vezi filma još dan poslije da je nešto slicno A Beautiful mind tako da imam predstavu o cemu se radi i ako je tako to je najlošija moguca opaska na film daj nešto konkretno iz svojih usta pusti mi se Geekova i ostalih šta pišu.
karanana

#51613 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

o znaci verzija koju sam ja mislio da je tacna jeste tacna.
dale cooper

#51614 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

90minut wrote: 14/09/2020 23:40
dale cooper wrote: 14/09/2020 23:32 Tekst sam postavio karanini da ne bih ovdje pisao ponjave od postova, jer vidim da to očigledno nikoga ne interesuje. Onaj gore članak
Prvo kritikuješ što radim ono za što je predviđena tema i sad pišeš da nisi ništa napisao u vezi filma jer to nikoga ne zanima?
Ne kontam zašto si onda pokušao kritikovati uopšte šta da se ušlihtaš omarci šta?

Procitao sam u vezi filma još dan poslije da je nešto slicno A Beautiful mind tako da imam predstavu o cemu se radi i ako je tako to je najlošija moguca opaska na film daj nešto konkretno iz svojih usta pusti mi se Geekova i ostalih šta pišu.
Pa i ono kratko što sam napisao, da je film odličan povratak Kaufmana je naišlo na nož, pa rekoh - why bother. Razmijenio sam impresije
o filmu preko PP-a sa nekim ljudima čije mišljenje poštujem i cijenim. Vjerujem da i johnny iz istog razloga, odnosno zbog tebe, Gerre
i takvih poput vas, nije htio da piše ništa više o ove kratke opaske koja je opet pogodila srž onoga što film predstavlja.
Vas dvojica ste konzumenti, proždirači filmova, ali vam filmovi ne predstavljaju mnogo više od toga, zato vas i nema kad se povede neka
rasprava, osim da dobacujete sa strane. A da pišem svoje impresije o filmovima koje volim nekome poput vas nemam apsolutno nikakvu namjeru.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51615 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

Nikako. Ja se zayebavam uglavnom po forumu, ti ga shvatas ozbiljno. Evo vidim da sam te dobro naljutio, nemoj sta zamjeriti :thumbup:
90minut

#51616 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Znaci pogodio sam u vezi tebe svako slovo koje sam napisao i to sam pogodio do te mjere da si upravo pokušao i ti mene analizirati i smiješno je koliko si fulio metu postoji razlika između likova poput mene koji žive u pravom svijetu koji znaju da nije sve što vidiš na ulici umjetnost..I postoji razlika između likova poput tebe koji hodaju vide semafor nasmiju se i onda kažu sami sebi " joj kako ljudi sami sebi postavljaju neke barikade u glavama ".

Jesam li pogodio ili sam i ja fulio metu? :D

Striktno ovo pišem jer si upravo takav uvijek i bio na forumu da je znam ti koliko smece film ti ces naci nešto pozitivno u njemu iako pozitive nema.

Vidi se zaljubljenost u Lyncha itekako, a covjeku pogledaš Dune i shvatiš da je totalni amater da napravi normalan film i da samo zna praviti mindfuck filmove i serije.
dale cooper

#51617 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

90minut wrote: 15/09/2020 00:01 Znaci pogodio sam u vezi tebe svako slovo koje sam napisao i to sam pogodio do te mjere da si upravo pokušao i ti mene analizirati i smiješno je koliko si fulio metu postoji razlika između likova poput mene koji žive u pravom svijetu koji znaju da nije sve što vidiš na ulici umjetnost..I postoji razlika između likova poput tebe koji hodaju vide semafor nasmiju se i onda kažu sami sebi " joj kako ljudi sami sebi postavljaju neke barikade u glavama ".

Striktno ovo pišem jer si upravo takav uvijek i bio na forumu da je znam ti koliko smece film ti ces naci nešto pozitivno u njemu iako pozitive nema.

Vidi se zaljubljenost u Lyncha itekako, a covjeku pogledaš Dune i shvatiš da je totalni amater da napravi normalan film i da samo zna praviti mindfuck filmove i serije.
Jednako si loš u analiziranju forumaša, koliko i u raspravi i analizi filmova. :mrgreen:
90minut

#51618 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

dale cooper wrote: 15/09/2020 00:05
90minut wrote: 15/09/2020 00:01 Znaci pogodio sam u vezi tebe svako slovo koje sam napisao i to sam pogodio do te mjere da si upravo pokušao i ti mene analizirati i smiješno je koliko si fulio metu postoji razlika između likova poput mene koji žive u pravom svijetu koji znaju da nije sve što vidiš na ulici umjetnost..I postoji razlika između likova poput tebe koji hodaju vide semafor nasmiju se i onda kažu sami sebi " joj kako ljudi sami sebi postavljaju neke barikade u glavama ".

Jednako si loš u analiziranju forumaša, koliko i u raspravi i analizi filmova. :mrgreen:
Vidjeces kad uzmem stranicu iz tvoje knjige pa pocnem citati i onda ovdje kopirati ima da me omarka zavoli zaljubice se u moju onlajn personu. :thumbup:
dale cooper

#51619 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Sretno obojici. :mrgreen:
90minut

#51620 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

dale cooper wrote: 15/09/2020 00:09 Sretno obojici. :mrgreen:
Zar se ti nisi čombao svađao s njom jedno vrijeme konstantno koliko se sjecam
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#51621 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bobi »

Usraste temu :skoljka: , de malo ...nadjite se negdje na kafi pa to riješite.
dale cooper

#51622 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

90minut wrote: 15/09/2020 00:11
Ja i omarka se znamo ne slagati, pa i svaditi oko filmova i serija, ali je neizmjerno cijenim, jer kaže onako kako misli i osjeća.
Na nju nikada ne mogu biti ljut, jer joj je srce uvijek na pravom mjestu.
90minut

#51623 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

dale cooper wrote: 15/09/2020 00:13
90minut wrote: 15/09/2020 00:11
Ja i omarka se znamo ne slagati, pa i svaditi oko filmova i serija, ali je neizmjerno cijenim, jer kaže onako kako misli i osjeća.
Na nju nikada ne mogu biti ljut, jer joj je srce uvijek na pravom mjestu.
:thumbup:
Znaci dobro se sjecam.
Samo što je ona žensko ili ti ga online catfish pa njoj opraštaš nama ne opraštaš.

Ok Bobi, a i gotovi smo s combanjem svakako. :mrgreen:
nekome

#51624 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nekome »

Vala film treba biti i zabavan. Neces nikakvu posebnu poentu niti duboku misao prenijeti samo zato sto ti je film dosadan. Uostalom nije bitno je li se nekome drugom svidja, je li ja imam adhd ili nesto trece, ako nije zanimljivo premotam, ako premotam vise puta gasim, ako ima shaky cam gasim. #yolo
90minut

#51625 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

nekome wrote: 15/09/2020 00:42 Vala film treba biti i zabavan. Neces nikakvu posebnu poentu niti duboku misao prenijeti samo zato sto ti je film dosadan. Uostalom nije bitno je li se nekome drugom svidja, je li ja imam adhd ili nesto trece, ako nije zanimljivo premotam, ako premotam vise puta gasim, ako ima shaky cam gasim. #yolo
:thumbup:

Ja sam bolesnik koji moram pogledati do kraja i recimo tu bi se Dale slozio sigurno..Zato i kad napiše da sam konzument ili žderač filmova to ne može biti dalje od istine jer sam takav lik da to smatram cak bolescu što sve što radim moram ispratiti do kraja.

I vidiš sad bi ja tebi mogao napisati da sam ja iznad tebe da sam znalac što se tice kinematografije da je poštujem više nego ti, a ja ustvari više poštujem tebe i Gerru nego tu svoju osobinu što moram pogledati do kraja više bi volio da sam kao vi ako ne legne film gasi i vozdra.
Post Reply