Dokumentarac o Mittalu, Zenici, Prijedoru, zagađenju...neloš je, preporuka za pogledati.
https://youtu.be/grnrLvPRk0M
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ma fazon je sto je medzunarodni praznik, a ne Turski. Star stoljece i vise mozda.clio_dci120 wrote: ↑14/09/2020 10:31 Ja taj dan dijeteta dozivljavam kao nase vezivanje za Tursku, ono u smislu srbi imaju Srbiju, hrvati majcicu Hrvatsku, hajmo i mi nekoga naci.
Sto se tice kolapsa sporta, pa evo koliko je Fudo izdvojio sportskom savezu na cijem je celu bio onaj Dedic sto drzi Film? Sta je uradio? Gdje je taj rukomet, uspjeh u kosarci i sl.? Sjecam se nekada 2009/2010 kada sam redovno isao na sve rukometne utakmice, pa Arena je bila dupke puna, jedva se mjesto nalazilo, navijanje bolje bilo nego na Bilinom polju.
Zenska kosarka je takodjer dozivjela veliki uspjeh, ali nece to ovdje priznati jer je Duvnjak bio u rukovodstvu.
Moj buraz se testirao kod Ekre, hahaha, kako smijesno zvuci, mislim kod Strike, 50KM je test na anti-tijela, ali to ti je sigurno tek nakon sto si zarazen 5-6 dana, tek sada moze pokazati da li si negativan ili pozitivan, a do 5 dana radi se onaj PCR test.Jimmy McNulty wrote: ↑14/09/2020 14:11 Gdje se u Zenici može privatno testirat na koronu i koliko košta test?
Sta kaze, nano partikula se zove nano jer je jako maloclio_dci120 wrote: ↑14/09/2020 15:31 Ja slusam onu Dr. Ernu Selimovic, naucnicu, nju garant Tempo ne zna, ona kaze da nema KURONE, to je laz, ako osoba sa takvim referencama kaze da je to izmisljeno, onda se nemoj ni testirati, potrosi na curu tih 50 maraka.

Sto se tice Dana djeteta, sjecam se jos kao dijete, bile su emisije na TV-u reportaze sa ovog festivala, gdje su ucestvovala i djeca iz Jugoslavije...a opet s druge strane, Turci su kasnije to iskoristili u svoje nacionalne i ne bas djecije interese:clio_dci120 wrote: ↑14/09/2020 10:31 Ja taj dan dijeteta dozivljavam kao nase vezivanje za Tursku, ono u smislu srbi imaju Srbiju, hrvati majcicu Hrvatsku, hajmo i mi nekoga naci.
Sto se tice kolapsa sporta, pa evo koliko je Fudo izdvojio sportskom savezu na cijem je celu bio onaj Dedic sto drzi Film? Sta je uradio? Gdje je taj rukomet, uspjeh u kosarci i sl.? Sjecam se nekada 2009/2010 kada sam redovno isao na sve rukometne utakmice, pa Arena je bila dupke puna, jedva se mjesto nalazilo, navijanje bolje bilo nego na Bilinom polju.
Zenska kosarka je takodjer dozivjela veliki uspjeh, ali nece to ovdje priznati jer je Duvnjak bio u rukovodstvu.
normalno da nije doktorsale07 wrote: ↑14/09/2020 16:21Sta kaze, nano partikula se zove nano jer je jako malo :Dclio_dci120 wrote: ↑14/09/2020 15:31 Ja slusam onu Dr. Ernu Selimovic, naucnicu, nju garant Tempo ne zna, ona kaze da nema KURONE, to je laz, ako osoba sa takvim referencama kaze da je to izmisljeno, onda se nemoj ni testirati, potrosi na curu tih 50 maraka.
Nemoj zajebavati da je ona dr ?
Ako je tih par renoviranih objekata pretvorilo Zenicu iz kasabe u grad, fakat ne znam...clio_dci120 wrote: ↑13/09/2020 11:51Evo ja sam kontra SDA, ali je cinjenica da je Huso preporodio grad. Znam da je to tesko citati nekom poput Tempa i ovim starim zenicanima, ali je cinjenica da je Zenica do 2005 bila kasaba tipa Gorenjeg Donjeg Vakufa, Bugojna i Novog Travnika. Nista bolja nije bila. To najbolje pokazuju slike. Pa sjetite se pijace, koje je to ruglo bilo.
Huso od druge polovine 2000-ih pocinje transformaciju, to svako zdrave pameti mora priznati ili neka pogleda slike Zenice iz 80-ih i 90-ih.
Zadnji put u muzeju bio kada je organizovana manifestacija povodom godišnjice bitke na Galipolju. Kao veliki turkofil i pasionirani zaljubljenik u istoriju to svakako nisam mogao propustiti.Nivelacija wrote: ↑15/09/2020 00:18 @Kikibombona
Da li si u zadnjih 12 mjeseci posjetio muzej i zasto, kino i koji film, pozorište i koju predstavu ili neko objavljivanje knjige u biblioteci. Da li si posjetio ljetne večeri studio teatra prije mjesec dana kada se održavalo i koji program.?
Jašarević Almir voli trčati.Kikibombona wrote: ↑15/09/2020 01:12
Mnogo furam sportske aktivnosti. Ne vjerujem da neko vise od mene pretrci na Kamberu, ukljucujuci Amela Tuku.Veoma malo ljudi trci, uglavnom debeljuce i starci. Nije mi jasno da u gradu od 100 000 stanovnika nema vise ljudi koji vole trčati.
...
Ukratko, SDA grad. Nazalost.

To je onaj lijepi ministar, je l'?clio_dci120 wrote: ↑15/09/2020 08:01 Zna se - Arenl Isak do pobjede za novog šefa grackog viječa i gradonaćelnika.
Svi ga masovno podrzavaju, nema sumlje daće naš mali iskarati sve protukandidate.