Airsoft

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
adelkam

#1 Airsoft

Post by adelkam »

Citam o Airsoftu i...ovaj sport me bas nekako privlaci..
Imao sam namjeru da se ukljucim u neki airsoft klub i ponekad otici malo da se igram :D ...ali ta korona ....
Nisam vjest da otvaram teme o kojima ne znam puno... pa eto ako ima ovdje neko da zna o ovome, neka pise.

Vidio sam da se moze povoljno kupiti i oprema. Mene zanima u koji klub se uclaniti, kako to sve funkcionise, organiziraju li se kava druzenja i tako...
BiBi911

#2 Re: Airsoft

Post by BiBi911 »

Znas da su to zabranili. Precani rekli da se tu treniraju mudzahedini.

Nekada je warzone to vodio(ne znam da li jos rade)
Za opremu ti treba milja, kondicija i strpljenje.

Za pocetak gonjaj beze puskicu i ne nosi je u kolima(osim kada ides na termin) obavezno onaj crveni pipak na cijev. Kuglce imas na ebay jeftino, opremu bez dobrih naocala(one za bordanje sto pokriju citavu labrnju su najbolje) i zastite za koljena ne zapocinji ovaj belaj.

Probaj painball na trebevicu( odavno nisam Bio u SA pa ne znam dali rade) pa ako ti se svidi trka frka idi dalje na airsoft.
adelkam

#3 Re: Airsoft

Post by adelkam »

BiBi911 wrote: 12/09/2020 22:28 Znas da su to zabranili. Precani rekli da se tu treniraju mudzahedini.
Ma nemam pojma, evo sad to trazim. Sve je moguce....
BiBi911

#4 Re: Airsoft

Post by BiBi911 »

adelkam wrote: 12/09/2020 22:38
BiBi911 wrote: 12/09/2020 22:28 Znas da su to zabranili. Precani rekli da se tu treniraju mudzahedini.
Ma nemam pojma, evo sad to trazim. Sve je moguce....
Prvo probaj sa ekipim paintball, za airsoft ako nije arena treba ti puno ljudi. Na igmanu je prije bilo. Velika parcela i trazi po po sata hodaj.

Ovdje gdje sam, probao, sat vremena hodali, izgubili se zalutali na kraju nas tip sa pistoljom klepio.

Samo se cuvaj ovih sto se uzive, upale rambo 5 dio. Ti ce te gadjat bombom, pucat u glawu, sastavit te iz zasjede da se ukenjas od straha.
BijesniPuz

#5 Re: Airsoft

Post by BijesniPuz »

Nije zabranjen airsoft i jos uvijek se odrzavaju susreti...

Skup sport. pogotovo ako se malo ufuras u to.. pa pozelis extra opremu, 2-3 vrste razlicitih uniformi...

Ali je extra dobar... priroda.. adrenalin... svjez zrak.. ekiipa.. druzenje... Kud bi bolje od toga...
seno_bh

#6 Re: Airsoft

Post by seno_bh »

Pozdrav
Da li je neko nabavljao Airsoft opremu u skorije vrijeme
Ima li negdje u BiH veleprodaja airsoft opreme?
stubrijez

#7 Re: Airsoft

Post by stubrijez »

...i ja bih to zabranio. Taj ko bi radje to radio pored ribe, lova ili planinarenja mora da ima u glavi neku ticu. Mislim ako vec volis prirodu... E sad ako volis pusku i rat onda OK ima i za to mjesto i vrijeme. Meni licno jeza kad vidim maskirno u bilo kom scenariju i te puske i to bas bezveze.
zigson

#8 Re: Airsoft

Post by zigson »

stubrijez wrote: 01/02/2021 16:54 ...i ja bih to zabranio. Taj ko bi radje to radio pored ribe, lova ili planinarenja mora da ima u glavi neku ticu. Mislim ako vec volis prirodu... E sad ako volis pusku i rat onda OK ima i za to mjesto i vrijeme. Meni licno jeza kad vidim maskirno u bilo kom scenariju i te puske i to bas bezveze.
:-) pa u lovu ubijas zivotinje, ne kontam sta zelis reci
stubrijez

#9 Re: Airsoft

Post by stubrijez »

... naravno, konkretna stvar. Da se razumijemo, nisam lovac niti sam ubio zivotinju.
irconbih

#10 Re: Airsoft

Post by irconbih »

Tražite na Facebooku, ima grupa za to more. Kupovina, prodaja, zamjena opreme itd. Kao i svaki hobi i ćejf, plaća se. Ako hoćeš kvalitetnije, vjerodostonije pravom, moraš platiti. Kao i, recimo, biciklizam. Obični čelični ram košta 100-200 KM, ali muda otegneš uzbrdo. Ona imaš aluminijski, pa karbon... Imaš obične kočnice sa gumenim paknama, pa disk kočnice ovakve, onakve, mehaničke, a imaš i hidraulične disk kočnice, koje zaustavljaju biciklo u dva metra, a samo malo prstom pipneš ručicu. Tako i ovdje. Ako hoćeš jeftinije varijante, tu su kineske replike, od "oružja" do uniformi i opreme. Hoćeš kvalitetnije, plati više za licencirane replike H&K i ostalih proizvođača. Potraži na Facebooku, ima svega i svačega.

:sax:
Post Reply