Kikibombona wrote: ↑12/09/2020 12:42
Jimmy McNulty wrote: ↑12/09/2020 12:31
ExNihilo wrote: ↑12/09/2020 12:11
Šta je bilo na bulevaru?
Krenuo prema autobuskoj, bio je već zimski period tako da poslije druge smjene vani je već bio mrak. I dole kod Konzuma gdje danas onaj kafić Green Grass stoji grupa likova no ne obraćam pažnju na njih i normalno prolazim. Tek kada sam prošao jedno metar dva sa leđa me udara jedan nogom u glavu i dok sam se snašao batine popio. Nit su me htjeli opljahat nit mobitel uzet, samo me rekreativno izmarisali.
Ovo je strasno, majke mi.

A desavalo se bas cesto. Najgori ljudi po tom pitanju su bili u Blatusi i Travničkoj. To je makar moje iskustvo. Mada, mogao si svugdje najebati bez razloga, ako naletis na pogresno mjesto u pogresno vrijeme.
Sreca pa sada nije tako.
...
Danas gledam na Kamberu neko pocupao simsire. I tu smo se malo pripitomili. Nekada je stoka cupala sve cega se dohvati. Lomile se klupe, Vesne, rasvjetni stubovi, sve zivo. Jednom se kasno vracam preko Kambera a grupa momaka pije na klupi. Skupili dosta flasa i gadjaju rasvjetni stub.
Ja sam na Carini, isao u Mirsolav Krleza osnovnu. Nisam nikada imao problema, doduse jesu svi ti problemcici redovno od staraca u radnji dobivali. Dodju ono da pitaju ima li par markica, ali zato me niko nikada nije dirao, pa mi je malo cudno bilo to sto Jimi i Nihilo pisu. Cak sta vise, i sada me bivsi narkomancici iz Travnicke nekada sretnu, ispozdravljamo se, kasnije mi se obracali na fb kada su se razvodili ili za neke sitnije prekrsaje. Kao ono, smatraju me da sam neki faktor, da ih savjetujem.

Ali da je bilo nekih makljaza u Travnickoj nije, znali su provaljivati i tako to, ali i to nisu dirali ljude iz Travnicke niti su mlatili ikoga ko zivi u toj ulici ili na tom potezu. Sad za Blatusu ne znam, ali isao sam redovno na zatvoreni bazen u industrijsku, nije me niko nikada dirao.
Gimnaziju isto bez problema prosao. S tim, bila je ona jedna generacija u gimnaziji poznata po postavljanju bombe pod stolicu, trebala biti nekom drugom, pa naletio onaj Esef matematicar. Bila je i ona jedna mladja generacija od mene, sto su namjestili ona vrata da zveknu neku profesoricu.