Nosioci tri liste koje su na izborima osvojile većinu – Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su sporazum kojim se propisuju osnovni principi nove crnogorske vlade, ali već prema prvim informacijama, Srbi neće imati mnogo razloga za slavlje.
Naime, kako saznaje Informer, Abazović će za ministra spoljnih poslova predložiti Milku Tadić Mijović, bivšu novinarku i urednicu Monitora, sada predsednicu Centra za istraživačko novinarstvo.
Tadićeva, inače sestra od strica bivšeg predsednka Srbije Borisa Tadića, poznata je po antisrpskim stavovima, a sem nje, Abazović će za novog crnogorskog šefa diplomatije predložiti i bivšeg jugoslovenskog diplomatu Miodraga Lekića.
Posle potpisanog sporazuma danas, jasno je da nova vlast okupljena oko tri opozicione koalicije, neće pokretati nikakve inicijative s ciljem izmene državne zastave, grba i himne, niti će, kako je naglašeno u dokumentu, povlačiti odluku o priznanju kvazi-države Kosovo
Desavanja u Crnoj Gori
-
Škobo Habu
#8601 Re: Desavanja u Crnoj Gori
-
Capljina74
#8602 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa to je receno još prije izbora, čemu čudjenje?
Informeru ne vjerujem ni da objave da sam osvojio milju na njihovoj nagradnoj igri ...
Ono ranije su ljudi čekali Oslobođenje pa bi cijepali papir i motali škiju...
Informer nema ni tu upotrebnu vrijednosti, a još manje kao tariguz.
Informeru ne vjerujem ni da objave da sam osvojio milju na njihovoj nagradnoj igri ...
Last edited by Capljina74 on 12/09/2020 09:20, edited 2 times in total.
-
Škobo Habu
#8603 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ako se iko čudi to je Vučićevo žutilo.Capljina74 wrote: ↑12/09/2020 09:12 Pa to je receno još prije izbora, čemu čudjenje?
-
Capljina74
#8604 Re: Desavanja u Crnoj Gori
-
Duka Dizel II
#8605 Re: Desavanja u Crnoj Gori
A gde nadje Komnenića proglasiti za pro-srpskog novinara?Kikibombona wrote: ↑11/09/2020 19:12 Neka nam neko iz CG objasni kako su Srbi uspjeli preuzeti najveci crnogorski medij Vijesti. Mislim da je i to jedan od detalja koji je presudio izbore.
Pro-srpski novinar Vijesti vs Bosnjaci i Albanci, emisija od sinoc![]()
![]()
https://youtu.be/I5bWMot6CXs
Eno Medojević veli da su Vijesti masonski medij.
Vijesti su u CG nešto slično što je bio B92 u Srbiji.
A Komnenićeve emisije su nešto tipa 60 minuta ili Insajdera...Nije baš istraživačko novinarstvo, ali otvoreno i agresivno se pričalo o aferama koje su potresale crngorsku javnost.
Zato su DPS-ovci i njihovi sateliti izbegavali gostovanja na Vijestima.
Gledao sam tu emisiju i mogu reći da se Komnenić uopšte nije doticao tema i činjenica kojim se obično bavi. Ionako je Suljo Mustafić bio vidno nervozan. Da ga je voditelj priupitao za državni stan koji je preprodao i zaradio laganih 100k evra, verujem da bi ovaj napustio emisiju.
- LBVIEW
#8606 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa da, fino je ovaj Amfiloi'je govorio kako su to "lazni judi, lazne vere", sta bi se od istih do mrznje i mogli ocekivati?
Btw. je li Boga ti, u kojem to mini prelaznom roku ti iz KP predje u SPC?
Last edited by LBVIEW on 12/09/2020 12:30, edited 1 time in total.
-
radostan dan
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#8608 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nosara je potomak građana K und K monarhije, koji su u Sarajevo došli poslije AU okupacije 1878 g. i radili na njegovom infrastrukturnom razvoju. To što su mu preci katolici ili protestanti ne znači da treba da mrzi bilo koga.
Mržnja je emocija robova.
On je slobodan čovjek a ne rob.
- Challenger_
#8609 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Jedan iz pejade tih ljudi je sportska i ljudska legenda, veliki Ivica Švabo Osim.

Mržnja je takvima strana, a Sarajevo bez njih nije Sarajevo.

Mržnja je takvima strana, a Sarajevo bez njih nije Sarajevo.
- LBVIEW
#8610 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Njegovo porijeklo za ovu pricu uopce nije relevantno, niti ga kod mene moze kompromitirati. Moj odgovor se odnosio na njegovu observaciju kako, forumasi mrze SPC zato sto prozivaju onog Amfilohija koji, cim zine bljuje najgoru mrznju i sovinizam.Challenger_ wrote: ↑12/09/2020 10:22Nosara je potomak građana K und K monarhije, koji su u Sarajevo došli poslije AU okupacije 1878 g. i radili na njegovom infrastrukturnom razvoju. To što su mu preci katolici ili protestanti ne znači da treba da mrzi bilo koga.
To je, druze, cinizam i zamjena teza, s toga i moj podrugljiv kommentar istom, koji je, kad je trebalo prozivati druge vjerske zajednice, po osobnom priznanju, bio najveci komunista.
- Challenger_
#8611 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Bio i ostao. Jedno je prozivati a drugo pozivati na uništenje, nestanak, brisanje. Pa nije Nosara glup da ne zna da se tamo ne cilja jedan čovjek već čitava institucija.kad je trebalo prozivati druge vjerske zajednice, po osobnom priznanju, bio najveci komunista.
Uostalom znaš to i ti.
Zato i trpa hejtere/tokmake.
Neka ih trpa.
- Challenger_
#8612 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Uostalom, samo čekam da se Zakon i formalno sruši pa ću ih i ja trpati.
Čitamo se.
________
Čitamo se.
________
- Porodice Foht
#8613 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ovaj Dritan je bas tvrdoglav i gord bezgranicno. Moj prijatelj iz CG veli da im daje najvise godinu na vlasti jer ce puknuti iznutra.
- bunk
#8614 Re: Desavanja u Crnoj Gori
BHCluster wrote: ↑12/09/2020 03:39 Nova sekularna Crna Gora!
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije rekao je da se nada da će sljedeće godine početi izgradnja sabornog hrama Svete Trojice na Cetinju, gdje planira da pohrani tri relikvije, od kojih je jedna ikona "Bogorodice Filermose", koja se nalazi u Narodnom muzeju Crne Gore.
Podsjetivši da su poslije bombardovanja Beograda, 6. aprila 1941. godine, Petar Drugi Karađorđević i patrijarh srpski Gavrilo prenijeli i tajno pohranili u manastiru Ostrog svetinje: ruku Svetoga Jovana Krstitelja i dio Časnog krsta, koji se danas nalaze u Cetinjskom manastiru, i ikonu "Majke Božje Filerimske", Amfilohije je izrazio nadu da će i ikona biti vraćena crkvi i da će te tri svehrišćanske svetinje biti pohranjene u Saborni hram Svete Trojice, koji je predviđen da se gradi iznad Cetinjskog manastira.
"Hram Svete Trojice je započet da se gradi prilikom krunisanja kralja Nikole 1910. godine i kamen temeljac se čuva kod mene u kabinetu na Cetinju. Na tom kamenu temeljcu piše: Ovaj hram se podiže u vrijeme kralja Nikole, podiže ga car Nikolaj Drugi, avgusta 1910, godine. Ja se u Boga nadam da ćemo iduće godine početi da gradimo hram, da ćemo položiti taj kamen temeljac u slavu Božiju – Svete Trojice, i u čast Romanovih, koji su također mučenički, kao i Sv. Jovan Krstitelj, postradali 1918. godine", naveo je Amfilohije.
dje burro?
ekonomija,prosperitet buhahahaha kakva budala hljebe dragi..osnove zapisavanje teritorija 1/1
-
radostan dan
#8615 Re: Desavanja u Crnoj Gori
pukli bi kad bi smjeli...Porodice Foht wrote: ↑12/09/2020 10:51 Ovaj Dritan je bas tvrdoglav i gord bezgranicno. Moj prijatelj iz CG veli da im daje najvise godinu na vlasti jer ce puknuti iznutra.
- Porodice Foht
#8616 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne mozes zavitlavati glasace pricom o Evropi, nediranjem Kosova i slicno godinu dana a to ti bio glavni izborni stos za pobjedu. A Dritan je tu najtanja karika koja ce puknuti. Ili da njegovi ministri odu Amfilohiju na malo doobuke.radostan dan wrote: ↑12/09/2020 10:54pukli bi kad bi smjeli...Porodice Foht wrote: ↑12/09/2020 10:51 Ovaj Dritan je bas tvrdoglav i gord bezgranicno. Moj prijatelj iz CG veli da im daje najvise godinu na vlasti jer ce puknuti iznutra.![]()
I ko rece iznad da je sestra Borisa Tadica antisrpski raspolozena? Daj Radosni demantuj tu nemogucu konstrukciju.
-
radostan dan
#8617 Re: Desavanja u Crnoj Gori
ovdje je bilo previše a) konstrukcija, b) informacija i c) prognoza, koje kako se vidi, nisu bile tačne...Porodice Foht wrote: ↑12/09/2020 10:58Ne mozes zavitlavati glasace pricom o Evropi, nediranjem Kosova i slicno godinu dana a to ti bio glavni izborni stos za pobjedu. A Dritan je tu najtanja karika koja ce puknuti. Ili da njegovi ministri odu Amfilohiju na malo doobuke.radostan dan wrote: ↑12/09/2020 10:54pukli bi kad bi smjeli...Porodice Foht wrote: ↑12/09/2020 10:51 Ovaj Dritan je bas tvrdoglav i gord bezgranicno. Moj prijatelj iz CG veli da im daje najvise godinu na vlasti jer ce puknuti iznutra.![]()
I ko rece iznad da je sestra Borisa Tadica antisrpski raspolozena? Daj Radosni demantuj tu nemogucu konstrukciju.![]()
ne može se čitava jedna ideja, pokret i cilj izjednačavati sa pojedincima, bilo da su oni neodogovrni, bilo da su budale, bilo da love u mutnom ili su zaista takvi kakvi jesu, tipa milačić ili na koga se već cilja sa tim izjavama tipa - pravoslavlje sve i svuda, mijenjamo zastavu, ukidamo kosovo i sl.
ja to, nikad i nigdje nisam čuo od trojice trenutnih lidera pozicije/bivše opozicije (krivkapić, bečić, abazović). ni prije, ni tokom ni nakon izbora.
glavni i osnovni -štos- za pobjedu su zakon o slobodi vjeroispovjesti, nepodnošljivi nivo korupcije, kriminala, nepotizma u svim porama društva i državnog aparata, ogroman stepen nezaposlenosti, besperspektivnosti,apatije, lične ekonomske zaduženosti, itd, itd.
za to se glasalo, i na osnovu toga se dobilo na izborima...a ne na kako se ovdje voli svesti čitava priča - na -srbovanju- kao pogonskom gorivu opozicionog djelovanja.
uostalom, srba nema ni trećina u cg..ko je onda srušio dosadašnju vlast, i na osnovu kojih predizbornih obećanja?
- nosara
#8619 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Da. Imam i nesto malo balkanske krvi, ali jebi ga. Niko nije savrsen.Challenger_ wrote: ↑12/09/2020 10:22Nosara je potomak građana K und K monarhije, koji su u Sarajevo došli poslije AU okupacije 1878 g. i radili na njegovom infrastrukturnom razvoju. To što su mu preci katolici ili protestanti ne znači da treba da mrzi bilo koga.
Da, Dritan je najjaca karika. Zapamtite. Najjaca karika.
Last edited by nosara on 12/09/2020 11:32, edited 1 time in total.
- Porodice Foht
#8620 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Dobra argumentacija, znam ponesto od toga, stoji, ali priznaj da se drug Amfilohije nije ukljucio, kobajagi prvi put i glasao, da li bi Krivokapic prije svih, dobio glasova koliko je dobio? Meni je to onako malo bas previse tamjana u politici. Znamo da je tako od Kaptola u Zagrebu do Skoplja, ali nekako je u CG bas prevrsilo svaku mjeru. Taj Zakon o slobodi vjeroispovijesti je nekako, po meni a tu sigurno nisam usamljen, bio savrsen povod da se mantije SPC ukljuce i mobilisu narod, a pravi i dublji razlozi su u Beogradu i Moskvi. Steta sto je korupcija, kriminal i ostalo gdje su dobro zaglibili Milov DPS i sateliti u sjeni pobrojanog, a obican narod to najvise osjeca.radostan dan wrote: ↑12/09/2020 11:19ovdje je bilo previše a) konstrukcija, b) informacija i c) prognoza, koje kako se vidi, nisu bile tačne...Porodice Foht wrote: ↑12/09/2020 10:58Ne mozes zavitlavati glasace pricom o Evropi, nediranjem Kosova i slicno godinu dana a to ti bio glavni izborni stos za pobjedu. A Dritan je tu najtanja karika koja ce puknuti. Ili da njegovi ministri odu Amfilohiju na malo doobuke.
I ko rece iznad da je sestra Borisa Tadica antisrpski raspolozena? Daj Radosni demantuj tu nemogucu konstrukciju.![]()
ne može se čitava jedna ideja, pokret i cilj izjednačavati sa pojedincima, bilo da su oni neodogovrni, bilo da su budale, bilo da love u mutnom ili su zaista takvi kakvi jesu, tipa milačić ili na koga se već cilja sa tim izjavama tipa - pravoslavlje sve i svuda, mijenjamo zastavu, ukidamo kosovo i sl.
ja to, nikad i nigdje nisam čuo od trojice trenutnih lidera pozicije/bivše opozicije (krivkapić, bečić, abazović). ni prije, ni tokom ni nakon izbora.
glavni i osnovni -štos- za pobjedu su zakon o slobodi vjeroispovjesti, nepodnošljivi nivo korupcije, kriminala, nepotizma u svim porama društva i državnog aparata, ogroman stepen nezaposlenosti, besperspektivnosti,apatije, lične ekonomske zaduženosti, itd, itd.
za to se glasalo, i na osnovu toga se dobilo na izborima...a ne na kako se ovdje voli svesti čitava priča - na -srbovanju- kao pogonskom gorivu opozicionog djelovanja.
uostalom, srba nema ni trećina u cg..ko je onda srušio dosadašnju vlast, i na osnovu kojih predizbornih obećanja?
-
radostan dan
#8621 Re: Desavanja u Crnoj Gori
ja sam to napisao netom po saopštavanju rezultata...ako misle da rovare, da kupuju ne bi li promjenili izborni rezltat, đukanović i dps treba da se obrate milačiću, mandiću i kneževiću, a ne krivokapiću, bečiću i abazoviću.
a abazoviću posebno.
-
radostan dan
#8622 Re: Desavanja u Crnoj Gori
uffff, ovdje sam bio neprecizan...kad kažem - kad bi smjeli -, ne mislim na tojku abaz, krivi i aleksa, nego na mandića, milačića i još par njih.radostan dan wrote: ↑12/09/2020 10:54pukli bi kad bi smjeli...Porodice Foht wrote: ↑12/09/2020 10:51 Ovaj Dritan je bas tvrdoglav i gord bezgranicno. Moj prijatelj iz CG veli da im daje najvise godinu na vlasti jer ce puknuti iznutra.![]()
- spreca
#8623 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Taj zakon je bio samo lakmus za ono sto je vec davno planirano u nekim centrimaPorodice Foht wrote: ↑12/09/2020 11:31Dobra argumentacija, znam ponesto od toga, stoji, ali priznaj da se drug Amfilohije nije ukljucio, kobajagi prvi put i glasao, da li bi Krivokapic prije svih, dobio glasova koliko je dobio? Meni je to onako malo bas previse tamjana u politici. Znamo da je tako od Kaptola u Zagrebu do Skoplja, ali nekako je u CG bas prevrsilo svaku mjeru. Taj Zakon o slobodi vjeroispovijesti je nekako, po meni a tu sigurno nisam usamljen, bio savrsen povod da se mantije SPC ukljuce i mobilisu narod, a pravi i dublji razlozi su u Beogradu i Moskvi. Steta sto je korupcija, kriminal i ostalo gdje su dobro zaglibili Milov DPS i sateliti u sjeni pobrojanog, a obican narod to najvise osjeca.radostan dan wrote: ↑12/09/2020 11:19ovdje je bilo previše a) konstrukcija, b) informacija i c) prognoza, koje kako se vidi, nisu bile tačne...Porodice Foht wrote: ↑12/09/2020 10:58
Ne mozes zavitlavati glasace pricom o Evropi, nediranjem Kosova i slicno godinu dana a to ti bio glavni izborni stos za pobjedu. A Dritan je tu najtanja karika koja ce puknuti. Ili da njegovi ministri odu Amfilohiju na malo doobuke.
-
Škobo Habu
#8624 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pitanje je koliko patološka mržnja spram Mila može biti poguba za tu "najjaču kariku".
U mnogo čemu Dritanov nastup je iracionalan.
Ono što znamo sigurno jeste da Milo nije Crni Vrag kako nam ga Abazović opisuje.
- bunk
#8625 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Za sve kojima je NATO i samostalna i ni od jednog susjeda ovisna CG pakao potpuno normalno da im je Milo crni vrag...procitani su