Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
90minut
- ExNihilo
- jasko_ba
-
90minut
#51529 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Posra se gay SS-ovac po meni.
Prava umjetnost od filma kako napraviti realnu životnu pricu vecini ce garant biti smor oni koji cijene kinematografiju ce i cijeniti ovaj film sasvim sigurno.
-
omar little
#51530 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
koga boli briga za oskare, ali ovo je sou. borivoje surdilovic sjedi u ofisu i izracunava koji film ima koliko bodova po kategorijama
Oscars Announce New Inclusion Requirements for Best Picture Eligibility
The standards are as follows:
STANDARD A: ON-SCREEN REPRESENTATION, THEMES AND NARRATIVES
To achieve Standard A, the film must meet ONE of the following criteria:
A1. Lead or significant supporting actors
At least one of the lead actors or significant supporting actors is from an underrepresented racial or ethnic group.
• Asian
• Hispanic/Latinx
• Black/African American
• Indigenous/Native American/Alaskan Native
• Middle Eastern/North African
• Native Hawaiian or other Pacific Islander
• Other underrepresented race or ethnicity
A2. General ensemble cast
At least 30% of all actors in secondary and more minor roles are from at least two of the following underrepresented groups:
• Women
• Racial or ethnic group
• LGBTQ+
• People with cognitive or physical disabilities, or who are deaf or hard of hearing
A3. Main storyline/subject matter
The main storyline(s), theme or narrative of the film is centered on an underrepresented group(s).
• Women
• Racial or ethnic group
• LGBTQ+
• People with cognitive or physical disabilities, or who are deaf or hard of hearing
STANDARD B: CREATIVE LEADERSHIP AND PROJECT TEAM
To achieve Standard B, the film must meet ONE of the criteria below:
B1. Creative leadership and department heads
At least two of the following creative leadership positions and department heads — Casting Director, Cinematographer, Composer, Costume Designer, Director, Editor, Hairstylist, Makeup Artist, Producer, Production Designer, Set Decorator, Sound, VFX Supervisor, Writer — are from the following underrepresented groups:
• Women
• Racial or ethnic group
• LGBTQ+
At least one of those positions must belong to the following underrepresented racial or ethnic group:
• Asian
• Hispanic/Latinx
• Black/African American
• Indigenous/Native American/Alaskan Native
• Middle Eastern/North African
• Native Hawaiian or other Pacific Islander
• Other underrepresented race or ethnicity
B2. Other key roles
At least six other crew/team and technical positions (excluding Production Assistants) are from an underrepresented racial or ethnic group. These positions include but are not limited to First AD, Gaffer, Script Supervisor, etc.
B3. Overall crew composition
At least 30% of the film’s crew is from the following underrepresented groups:
• Women
• Racial or ethnic group
• LGBTQ+
STANDARD C: INDUSTRY ACCESS AND OPPORTUNITIES
To achieve Standard C, the film must meet BOTH criteria below:
C1. Paid apprenticeship and internship opportunities
The film’s distribution or financing company has paid apprenticeships or internships that are from the following underrepresented groups and satisfy the criteria below:
• Women
• Racial or ethnic group
• LGBTQ+
The major studios/distributors are required to have substantive, ongoing paid apprenticeships/internships inclusive of underrepresented groups (must also include racial or ethnic groups) in most of the following departments: production/development, physical production, post-production, music, VFX, acquisitions, business affairs, distribution, marketing and publicity.
The mini-major or independent studios/distributors must have a minimum of two apprentices/interns from the above underrepresented groups (at least one from an underrepresented racial or ethnic group) in at least one of the following departments: production/development, physical production, post-production, music, VFX, acquisitions, business affairs, distribution, marketing and publicity.
C2. Training opportunities and skills development (crew)
The film’s production, distribution and/or financing company offers training and/or work opportunities for below-the-line skill development to people from the following underrepresented groups:
• Women
• Racial or ethnic group
• LGBTQ+
STANDARD D: AUDIENCE DEVELOPMENT
To achieve Standard D, the film must meet the criterion below:
D1. Representation in marketing, publicity, and distribution
The studio and/or film company has multiple in-house senior executives from among the following underrepresented groups (must include individuals from underrepresented racial or ethnic groups) on their marketing, publicity, and/or distribution teams.
• Women
• Racial or ethnic group:
•Asian
•Hispanic/Latinx
•Black/African American
•Indigenous/Native American/Alaskan Native
•Middle Eastern/North African
•Native Hawaiian or other Pacific Islander
•Other underrepresented race or ethnicity
•LGBTQ+
- dale cooper
#51531 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pročitao sam to, i iako sam apsolutno za diverznost, ovo mi se čini kao grozan način za postići to.
-
kakavdanakneiskustvu
#51532 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
budalaština pa eto
-
90minut
-
milejovic1971
- Gusar-from-Riga
#51535 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne znam gdje da postavim, naime gledao sam bas bas davno jedan film a ne mogu da ga nadjem.
Ukratko, ubiju joj muza iz ne znam kojeg razloga on ode na trcanje i smaknu ga. Nakon toga ona se sprema za osvetu trenira itd, ostalo mi je u sjecanji da je koristila one zvjezdice koje nindze koriste
Bio bih zahvalan, a film je sigurno iz 90tih
Ukratko, ubiju joj muza iz ne znam kojeg razloga on ode na trcanje i smaknu ga. Nakon toga ona se sprema za osvetu trenira itd, ostalo mi je u sjecanji da je koristila one zvjezdice koje nindze koriste
-
nekome
#51536 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Vjerovatno nisu ovi ali to je ta tema
In the Fade (2017)
Peppermint (2018)
In the Fade (2017)
Peppermint (2018)
- johnnykola
#51537 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Iduće sedmice na TV-u:

-
hujdur007
#51538 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pridružujem se preporuci.milejovic1971 wrote: ↑11/09/2020 08:14 https://www.imdb.com/title/tt10915060/?ref_=tt_sims_tt
jako dobar 7+ ocjena
-
jefff
#51539 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mogu vam rijet da ovi ruski akcioni filmovi uopce nisu losi.
Necemo se oprastati 2018.
Necemo se oprastati 2018.
-
Nadzorna_ploca
#51540 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Solidan je, mada shvatis na pola puta u cemu je caka.hujdur007 wrote: ↑11/09/2020 20:28Pridružujem se preporuci.milejovic1971 wrote: ↑11/09/2020 08:14 https://www.imdb.com/title/tt10915060/?ref_=tt_sims_tt
jako dobar 7+ ocjena
-
90minut
#51541 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Skinuo ga isti dan kad je izašao jer u globalu netflixovi španski su vecinom dobri u zadnje vrijeme i bukvalno cekao da se razvije situacija da neko preporuci.milejovic1971 wrote: ↑11/09/2020 08:14 https://www.imdb.com/title/tt10915060/?ref_=tt_sims_tt
jako dobar 7+ ocjena
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#51542 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Izasao The Babysitter drugi dio 
-
90minut
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
-
90minut
#51545 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Aaaa
Mislio sam na better watch out da je drugi izašao tek sam provjerio radnju gledao sam babysitter isto mada mi je on bio za nijansu losiji sve u svemu dobar.
- johnnykola
#51546 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

BHT1 20.45.
U 18.45 BHT1 će prenositi i dodjelu nagrada sedamdeset i sedmog Venecijasnkog film festivala. Na njemu u natjecteljskom programu svoj film Quo vadis, Aida? ima i Jasmila Žbanić.
Film govori o odnosu majke i kćeri u poslijeratnom vremenu, u devedesetim godinama prošloga stoljeća, kada se mnogi još suočavaju s posljedicama ratnih strahota koje su ih direktno ili indirektno dotakle. Esma je samohrana majka dvanaestogodišnje Sare s kojom živi u sarajevskom naselju Grbavica. Nemajući dovoljno prihoda zapošljava se dodatno kao konobarica u noćnom klubu zbog čega ne provodi s kćerkom onoliko vremena koliko bi željela. A onda sudbina teška izlazi na vidjelo.

HRT3 22.25.
Robusni Terry Malloy (M. Brando) nekad je bio perspektivan bokser, ali mu je karijera propala nakon što je s bratom Charleyem (R. Steiger) pristao na suradnju s vođom sindikata Johnnyjem Friendlyjem (L. J. Cobb), čovjekom povezanim s mafijom. Sad Terry radi kao lučki radnik na njujorškim dokovima, dok je Charley završio pravni fakultet te kao korupciji sklon odvjetnik još uvijek surađuje s Friendlyjem. Nakon što postane svjedok ubistva svog kolege koji je svjedočio pred istražnom komisijom, Terry unatoč grižnjoj savjesti isprva o svemu odluči šutjeti. Kad upozna pokojnikovu privlačnu sestru Edie Doyle (E. M. Saint), te kad se počne zbližavati s ocem Barryjem (K. Malden), angažiranim katoličkim svećenikom koji želi utjecati na stanje u luci, Terry će promijeniti svoju odluku. No sve će se dodatno zakomplicirati kad Barryja premlate Friendleyevi ljudi.
Temeljena na istinitim događajima, antologijska krimi-melodrama redatelja E. Kazana (Tramvaj zvan čežnja, Istočno od raja) impresivno je ostvarenje koje je 1955. od 12 nominacija za Oscara ovjenčano s njih osam, uključujući one za najbolji film, režiju, scenarij te glavnu mušku i sporednu žensku ulogu. Nagrađen je i s četiri Zlatna globusa, E. Kazan osvojio je Srebrnog lava u Veneciji, a M. Brando je dobio britansku nagradu BAFTA za najboljeg stranog glumca. Posrijedi je politički i ideološki angažirano te u vrijeme premijere zbog religijskim konotacijama obilježene transformacije potkazivača u mučenika i kontroverzno djelo, kojem se lijepi atribut "antikomunističkog" filma, a u kojem se Kazan pozabavio i tamnim mrljama iz vlastite biografije. Naime, tijekom zloglasnog "lova na vještice" senatora Josepha McCarthyja u 1950-im godinama, i sam bivši komunist Kazan je zbog ljevičarskih i navodno prosovjetskih razmišljanja Odboru za protuameričke aktivnosti potkazivao svoje kolege glumce i redatelje, među ostalima i Sterlinga Haydena, Roberta Taylora i Budda Schulberga. Zbog toga je glasoviti književnik Arthur Miller s njim prestao razgovarati, a mnogi film Na dokovima New Yorka interpretiraju kao Kazanov pokušaj pranja vlastite savjesti. U svakom slučaju riječ je o sjajno režiranom, izuzetno sugestivnom te i danas intrigantnom ostvarenju koje nose izvrsni nastupi glumačke postave predvođene legendarnim M. Brandom, čiji su partneri maestralni oskarovac K. Malden (Drvo za vješanje, Patton), također oskarovac R. Steiger (U vrelini noći) i izvrsna debitantica E. M. Saint (Sjever-sjeverozapad).
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu I6:

- karanana
#51547 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledo.
Eh sad moze li mi neko objasniti sta sam to gledo 2 sata i 14 minuta jer ja nisam skonto sta sam gledo. Ovo zapetljanine od tenetove linije i od nolana i od one njemacke serije dark.
- ExNihilo
#51548 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- johnnykola
#51549 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, hajde život objasni.
Ovdje uleti.
Last edited by johnnykola on 12/09/2020 08:49, edited 1 time in total.
- ExNihilo
#51550 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da objasnim život?