Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vučić uči ruski – Premijer je ostavio
utisak političara koji s ponosom nosi na
svojim leđima činjenicu da smo tek
»tužan sirak među vihorima« i nigde nas
nije obrukao
srbi <> istina <> otađbinsko oslobodilački rat <> srbi
Kakav je ovo debil, skino se sa zutog i navukao na klerofasizam. Ja volim da gledam deretice, damjanovice i ostale budale, ali kad shvatis ovako da i intelogentni ljudi (a to ovaj kreten jeste) u ta sranja vjueruju, zapitas se sta je sudbina ovih prostora sa ovakvim narativima.
...nego kad ovaj mini sengen stupi ma snagu, pored slobodnog kretanja, sta vele za valutu, hoce li oni KMove ili cemo mi na dinare radi lakseg protoka kapitala?
General War wrote: ↑11/09/2020 18:16
...nego kad ovaj mini sengen stupi ma snagu, pored slobodnog kretanja, sta vele za valutu, hoce li oni KMove ili cemo mi na dinare radi lakseg protoka kapitala?
Samo je sigurno da ce glavni gradi i mjesto donosnjena odluka biti Beograd.
DonieBrasco wrote: ↑11/09/2020 15:30
Vucic ako pusti Dodika niz vodu ovaj je gotov.
Naravno da je RS entitet u BiH, ali srbi su to treba biti na oprezu.
Zna to i jedan i drugi.
Vucic drzi kljuc od ladice sa Dodikovim dosijeima vezano za banke i vile koje je kupovao. Ne zeli da ih isporuci Bh tuziteljstvu.
Zato mu se klanja govedo iz Laktasa i titra jajca.
JASNI SIGNALI
Američki ambasador: Srbijanska vlada mora donijeti niz teških odluka
Ambasador SAD-a istaknuo je kako nije zadovoljan stepenom ekonomske saradnje Srbije i Sjedinjenih Država, jer može biti "i više i bolje", ali da ga "veoma raduje" što će američka razvojna agencija (DFC) uskoro otvoriti svoj ured u Srbiji.
"Ovo je nova stranica u historiji naše saradnje", rekao je Godfrey, podsjetivši da "zajednička priča Srbije i Amerike dugo traje" i izrazivši nadu da će predsjednik Trump uskoro doći u posjet Srbiji.
Glede jedne od odredbi vašingtonskog sporazuma, kojom se Srbija obvezuje na preinake oko izvora opskrbe plinom, Godfrey je sugerirao kako se ne može ovisiti samo "o jednom izvoru energije".
"To je značajna i politička tema. Jasno je da Rusija koristi ovisnost o samo jednom izvoru energije kao instrument za postizanje političkih ciljeva. Za Srbiju je važno da ima slobodu izbora, utemeljenu na vlastitim interesima i ciljevima", poručio je Godfrey, komentirajući tačku sporazuma po kojoj bi se Srbija mogla okrenuti i nabavi ukapljenog zemnog plina (LNG) iz američkih izvora, premda je nabava tog energenta finansijski nepovoljnija za Beograd.
Godfrey je kasnije tokom dana ponovio da se uskoro očekuje dolazak američke Agencije za razvoj u Beograd (DFC), izrazivši nadu kako će, ispuni li SAD ono na što se obvezao, "i američki prijatelji koji su bili u Washingtonu ispuniti ono što su obećali".
Ja sam sto puta rekao da smo mi u BiH, Srbiji, najvise zrtve stranaca, jer oni su ti koji ce reci kad je dosta i kada odlaze Bakir, Dodik, Covic, Vucic, a kad ce vise to doci.
DonieBrasco wrote: ↑11/09/2020 21:59
Ja sam sto puta rekao da smo mi u BiH, Srbiji, najvise zrtve stranaca, jer oni su ti koji ce reci kad je dosta i kada odlaze Bakir, Dodik, Covic, Vucic, a kad ce vise to doci.
Jes dodje incko pa glasa ovdje.. ko nam je kriv sto smo glupi ... Treba uvesti ono mandatorno glasanje - ko ne izadje da glasa bez valjanog razloga (bolest,posao - na kojem mora biti itd) 500 maraka kazne. E onda kad se glasa fino tisina 4 godine.
DonieBrasco wrote: ↑11/09/2020 21:59
Saglasan 100% i biće tako dok ne trijumfuje filozofija "u se i u svoje kljuse".
Kakav je ovo debil, skino se sa zutog i navukao na klerofasizam. Ja volim da gledam deretice, damjanovice i ostale budale, ali kad shvatis ovako da i intelogentni ljudi (a to ovaj kreten jeste) u ta sranja vjueruju, zapitas se sta je sudbina ovih prostora sa ovakvim narativima.
Slazes li se @VMxxx37 ?
Pa tipican vjernik kao I svi vjernici. Ako si ti vjernik normalno je da ti je bozija rijec jedini zakon. Al je u pravu da je srpaki narod polupismen, hihihi...
Ja se pitam zasto nismo kao Česi. Narod kao i mi slican jezik, slicno porjeklo, iskustvo komunizma, al na popisu se izjasne 70% kao ateisti. A u BiH manje od 1% ateista. I zato su oni tu gdje jesu I mi tu gdje jesmo.
Slazes li se @VMxxx37 ?
Pa tipican vjernik kao I svi vjernici. Ako si ti vjernik normalno je da ti je bozija rijec jedini zakon. Al je u pravu da je srpaki narod polupismen, hihihi...
Ja se pitam zasto nismo kao Česi. Narod kao i mi slican jezik, slicno porjeklo, iskustvo komunizma, al na popisu se izjasne 70% kao ateisti. A u BiH manje od 1% ateista. I zato su oni tu gdje jesu I mi tu gdje jesmo.
Hisorija ceske (bohemie) je specificna - nikada nisu dopustili da vatikan uspostavi kontrolu ili kontrolise politicki zivot - cak su u najrigdijem dobu uticaja vatikana imali svoju husitsku denominaciju
Ali pobogu mi smo imali civilizovanu sekularnu zemlju. Niko nikom nije branio da pohodi vjerske objekte al se ezan nije cuo putem ogromnih zvucnika, nije se religija vidila ni cula na javnom mjestu.
Sloboda vjeroispovjesti ne znaci sloboda od drugacije misli. Ja bih trebao da imam pravo objaviti clanak u Oslobodjenju gdje tvdim da je religija izmet I isto tako na FTV. Umjesto toga oni medijski prostor daju samo vjerskim dogmatixarima. BiH se pretvorila u zemlju gdje je blasfemija zabranjena pod krinkom da vrijedja osjecanja vjernika. To je vec serijat, teokratija, na suptilan nacin.
vatrogasac wrote: ↑11/09/2020 16:21
Kad su dali Peteru Handkeu, neka daju i Srbiji. Svakako je Nobelova nagrada za mir postala nešto kao Eurosong.
Ja lično sam se samo slatko-gorko nasmijao i zauvijek Nobelov komitet "stavio u podrum" ,
nakon što svojevremeno ni krivom ni dužnom Obami dodijeliše nagradu za mir, a ćoek tek došao na dužnost, tek izabran, ne znaš ni šta će ni kako će raditi...
-
-
-
-
‘Moja Bela kuća je tvoja Bela kuća’, razumete. Tako mi je Donald rekao. Kaže, ‘evo ti ključ, Aco brate, i ako ikad u Srbiji ostaneš bez posla, slobodno dođi, možeš i ženu i decu da povedeš’. I još mi je dao ovu lepu hemijsku olovku. Vaš muž je veliki čovek, gospođo. Grejt men. End grejt lider
VMxxx37 wrote: ↑12/09/2020 02:23
Ali pobogu mi smo imali civilizovanu sekularnu zemlju. Niko nikom nije branio da pohodi vjerske objekte al se ezan nije cuo putem ogromnih zvucnika, nije se religija vidila ni cula na javnom mjestu.
Sloboda vjeroispovjesti ne znaci sloboda od drugacije misli. Ja bih trebao da imam pravo objaviti clanak u Oslobodjenju gdje tvdim da je religija izmet I isto tako na FTV. Umjesto toga oni medijski prostor daju samo vjerskim dogmatixarima. BiH se pretvorila u zemlju gdje je blasfemija zabranjena pod krinkom da vrijedja osjecanja vjernika. To je vec serijat, teokratija, na suptilan nacin.
Znaci tebi smeta ezan,jeil to ti Dodik,nesmetaju ti zvona,a i lazes da se ezan nije cuo sa zvucnika,neke dzamije su uvele zvucnike i ezan se vrsio sa magnetofonske trake skoro prije pola vijeka.Zamoli Hodz da malo smanji da ti je zorli tako puno