Kontaktiraj wurth, proizvod postoji ali ne znam imaju li ga kod nas.NediM17 wrote: ↑11/09/2020 14:24 Na SX4 mi pet zica grijaca zadnjeg stakla odozgo ne radi (otkazale prosle zime). Vidi se gdje su prekidi, na samom pocetku, s desne strane.
Moze li to popraviti neki elektricar, ili DIY opcija, za DIY, gdje kupiti "namaz" za popravku, srebro ono neko ili sta vec ide?
Hvala.
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- basicm
#29726 Re: Pitamo Mehanicare ?
- kabal1337
#29727 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bilo u Conradu 25 KMNediM17 wrote: ↑11/09/2020 14:24 Na SX4 mi pet zica grijaca zadnjeg stakla odozgo ne radi (otkazale prosle zime). Vidi se gdje su prekidi, na samom pocetku, s desne strane.
Moze li to popraviti neki elektricar, ili DIY opcija, za DIY, gdje kupiti "namaz" za popravku, srebro ono neko ili sta vec ide?
Hvala.
Ljepilo za popravak grijača zadnjeg stakla (25 KM)
https://www.olx.ba/r/36453869/97971
-
NediM17
#29728 Re: Pitamo Mehanicare ?
Odlicno, taman u ponedjeljak idem u Klokotnicu pa cu kupiti usput! 
Hvala momci!
Hvala momci!
-
zigson
#29729 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ostavis auto, skinu anlaser, vide sta mu je, repariraju, eventualno sacekaju taj dio, meni su za 2 i po sata sve zavrsili. Cini mi se oko 80 ili 90 km da je bilo. Ne sjecam se sad tacno zivota mi...JavierBosnia wrote: ↑11/09/2020 13:34Koja je cijena okvirno, ja ne znam ni kako se to krece?zigson wrote: ↑11/09/2020 13:14Kosevo prema šipu, prije gtd autopraonice. Dobri i posteni momci, meni reparirali uz godinu garancije.JavierBosnia wrote: ↑11/09/2020 12:56 Gdje ima u Sa da se vrsi reparacija alnasera? Rekao mi covjek da auto malo duze vergla iako je nov akumulator
Nemam pojma oko toga nista iskreno, vrijedi li ta reparacija ista, gdje, sta koliko?
Kako ide, ostavis auto, oni skidaju vracaju, koliko traje? Ako moze nekih info
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#29730 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja bih pored sencija, preporucio i bucu. Odes do Sencija, njega licno pitas, ne starog, i dogovoris se kad se moze uraditi. Ako nema vremena, obda bucoJavierBosnia wrote: ↑11/09/2020 14:23Naslovnica wrote: ↑11/09/2020 14:10
Autoelektrika Džinović, Adema Buće.![]()
Što se tiče Senčija (onaj stari ako je još uvijek živ), ja sam alpašinac, ne bih mu dao sijalicu na faru da mi zamijeni, samo tersluk i rondanje, meščini da se rodio onakav, baš odvratno ponašanje.
Probao sam dva puta neke minorne stvari, vidio kako kod njega to funkcioniše - i prekrižio ga. A bukvalno ga gledam s balkona.
Ziv nego stadobar majstor, ali ters veliki
1 pitanje 4 majstora
Koševo prema Šipu
Senči
Buco
Džinović
Ko prvi ponovi nekog od ovih odoh tu![]()
-
Dzontra_Volta
#29731 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ters - čovjek koji je uvijek u pravu, ali nema strpljenja da objašnjava. 
P.S. Inače majstora-tersova svih vrsta se ježim i zaobilazim u širokom luku. Za moje pare neće meni tersati, nema šanse.
P.S. Inače majstora-tersova svih vrsta se ježim i zaobilazim u širokom luku. Za moje pare neće meni tersati, nema šanse.
- B6Redhell
#29732 Re: Pitamo Mehanicare ?
Govori li i on “ko ti je ovo radio” pa krene tersanje.. 
- JavierBosnia
#29733 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma meni Senci nikad nije tersao, ali ne osjecam se prijatno kad dodjem kod njega. Guzva uvijek neka, ne zna se red, kad pitas zoves, izignorise i sl
-
zigson
-
Throttle
#29735 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bilo je i na Zeki isto nekih hepeka na autokozmetici. Nekom sam to vec slikao od forumasa. 10tak KM cini mi se. Ne znam jel.efikasno, za brend nisam nikad cuoNediM17 wrote: ↑11/09/2020 14:24 Na SX4 mi pet zica grijaca zadnjeg stakla odozgo ne radi (otkazale prosle zime). Vidi se gdje su prekidi, na samom pocetku, s desne strane.
Hvala.
Od istog ima i setova za krpljenje hladnjaka, krpljenje guma, saniranje ogrebotina na felgama, pukotine na sajbi itd
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#29736 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod vecine je tako, i prava je rijetkost da neko od njih drzi red...moras bas biti uporan.JavierBosnia wrote: ↑11/09/2020 16:41 Ma meni Senci nikad nije tersao, ali ne osjecam se prijatno kad dodjem kod njega. Guzva uvijek neka, ne zna se red, kad pitas zoves, izignorise i sl
- drug_profi
#29737 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma znam ja dosta tih tersova, ali dobrih majstora. Ali jebo ti to kad moras gledat za kojim mu je uhom cvjet, jel ga neko prije tebe izjebo, jel mu se piva ugrijala, itd.
I mene zovu tersom, i ja ljudima neke usluge radim, ali se trudim da niko ko mi dodje, ne ode sa osjecajem da sam se popiso po njemu.
I mene zovu tersom, i ja ljudima neke usluge radim, ali se trudim da niko ko mi dodje, ne ode sa osjecajem da sam se popiso po njemu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#29738 Re: Pitamo Mehanicare ?
evo maloprije sam rastavio tu glavu volana ,ono je smijurija sta su uradili to ne bi dijete neko koje ima imalo znanja oko principa rada servo volana.
pocupali su originalni semering visokog pritiska(plasticni-polyamid) i zastitnu gumicu ,nabili obicni semering bregaste od nekog auta (gumeni)i nakrkali pola kila tovatne masti .naravno pritisak je poslije mjesec dana razvalio gumeni semering i ulje izletilo vani...kakvi amateri jbte...
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#29739 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa vidis da je ubacivao dijelova od G6.
Fabricki preko VCDS G5 ne može
- B6Redhell
-
AKK
#29741 Re: Pitamo Mehanicare ?

Imam Audi A3 2015 1.2 TSI
Zna li iko kako se može skinuti svjetlo pritiska u gumama da ne trebam ici auto servisu? Neću da dajem 150 maraka da mi skine jedan mali problem što mogu sam da uradim.
Pozdrav
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#29742 Re: Pitamo Mehanicare ?
Izolir traka crna,triem...
-
artur morgan
#29743 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako mjeri pritisak preko abs-a dopuni pritisak u gumama na predvidjeni pritisak, i vozi 20 minuta, nakon toga ugasi auto pa ponovo upali i trebalo biti uredu.
Ako ne mjeri pritisak preko abs-a odnosno ako imas neposredni tpms sistem, onda trebas kupiti te senzore i montirati u servisu.
Nisam siguran koji je kod tebe sistem da li preko abs-a ili preko tpms. U Golfu tog godista je preko abs-a.
Edit. Kod tebe je preko abs-a tzv. posredni tpms, bez dodatnih senzora u gumama. On ne ocitava pritisak u svakoj gumi posebno vec registruje samo pad pritiska i upozorava sa tom signalnom lampicom. Provjeri pritisak, dopuni ga na predvidjenu razinu i vozi 20 minuta jer mu treba vremena da preko abs-a ocita novu vrijednost.
Ako ne mjeri pritisak preko abs-a odnosno ako imas neposredni tpms sistem, onda trebas kupiti te senzore i montirati u servisu.
Nisam siguran koji je kod tebe sistem da li preko abs-a ili preko tpms. U Golfu tog godista je preko abs-a.
Edit. Kod tebe je preko abs-a tzv. posredni tpms, bez dodatnih senzora u gumama. On ne ocitava pritisak u svakoj gumi posebno vec registruje samo pad pritiska i upozorava sa tom signalnom lampicom. Provjeri pritisak, dopuni ga na predvidjenu razinu i vozi 20 minuta jer mu treba vremena da preko abs-a ocita novu vrijednost.
Last edited by artur morgan on 11/09/2020 22:23, edited 1 time in total.
-
AKK
#29744 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel se može skinut preko dijagnostike?artur morgan wrote: ↑11/09/2020 22:18 Ako mjeri pritisak preko abs-a dopuni pritisak u gumama na predvidjeni pritisak, i vozi 20 minuta, nakon toga ugasi auto pa ponovo upali i trebalo biti uredu.
Ako ne mjeri pritisak preko abs-a odnosno ako imas tpms sistem, onda trebas kupiti te senzore i montirati u servisu.
-
AKK
#29745 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala puno.artur morgan wrote: ↑11/09/2020 22:18 Ako mjeri pritisak preko abs-a dopuni pritisak u gumama na predvidjeni pritisak, i vozi 20 minuta, nakon toga ugasi auto pa ponovo upali i trebalo biti uredu.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#29746 Re: Pitamo Mehanicare ?
1.ako je mali problem, onda ga zaboravi
2.ako mozes sam da to uradiš, onda to uradi
3.ako možeš sam to da završiš, pa onda to uopšte i nije problem?
-
artur morgan
#29747 Re: Pitamo Mehanicare ?
Editovao sam post. Nema potrebe da skidas preko dijagnostike. Provjeri pritisak, dopuni i vozi 20 minuta. Provjeri i gume da nije probusena i ventile na gumama da ne pustaju. Tako pise u knjizici od vozila. Pritisak ti nije dobar iz nekog razloga ili je vremenom sam pao ispod predvidjenog pa te upozorava ili je guma probusena ili je problem u ventilu, dobra je stvar sto te to upozorava.
Preko dijagnostike najvjerovatnije da moze ali ce ti ponivo izbaciti gresku ako pritiskom u gumama ne valja ili opet padne.
Da li se moze iskljuciti trajno to ne znam.
Edit.
Nema na cemu
Preko dijagnostike najvjerovatnije da moze ali ce ti ponivo izbaciti gresku ako pritiskom u gumama ne valja ili opet padne.
Da li se moze iskljuciti trajno to ne znam.
Edit.
Nema na cemu
- kabal1337
#29748 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moze se ugasit TPMS, napusi gume, i resetuj prisikom na dugme.ili preko mmi
-
Nadzorna_ploca
#29749 Re: Pitamo Mehanicare ?
Samo mali update mada se tu svasta nesto desavalo u medjuvremenuNadzorna_ploca wrote: ↑30/06/2020 11:01 Raja, pozdrav. Nisam ulazio na ovaj dio foruma a sad mi je potrebna mala pomoc ili savjet.
U pitanju je Audi A3 s line 2007 godine, 2.0 tsi 125kw.
Naime, unazad pola godine ili vise auto mi na uglavnom toplijem vremenu kad dodajem gas i ubrzavam izbaci onu spiralnu lampicu. Nakon sto se upali auto izgubi na gasu i jacini i vozis eto samo da bi stigao na odredista. Prije 10 dana sam bio u Bosni i odvukao auto na servis kod majstora kojem apsolutno vjerujem. Osim sto sam uradio mali i veliki servis i jos par nekih stvari ovo mi je bila krucijalna stvar. Moj majstor je rekao da ima problem sa turbinom. Nakon mog odobrenja odvukao je istu u turbo servis gdje su ljudi nastimali turbinu na masine i ocitali gresku u geometriji koju su popravili. Moj majstor je prije svega toga pregledanjem pretpostavio da je u pitanju elektricni ventil ali ljudi u turbo servisu su rekli da to nije problem i da je ventil dobar.
I onda u povratku kuci hladan tus. Negdje na pola puta mi se upalila ista ta lampica. Moram dodati jos da uvijek kada ugasim i upalim auto taj problem nestane, ali ne mogu dovijeka stajati kad se to pali i nisam zato popravio auto. S obzirom da imam jako dobar odnos sa tim majstorom odmah sam ga nazvao i dogovorili smo sljedeci put kad dodjem da mu odmah odvucem autom i da je njihovo kako ce to rijesiti.
Neko slicno iskustvo, ako je nesto jednostavno na sve ovo da probam ovdje rijesiti prije dolaska u BiH.
Odem kod drugog majstora i on mi uradi reglazu turbinu jer rece da nije dobro nastimana i opet u povratku isti problem na pola puta
Znaci turbina izgleda nije, kaze mi vrlo moguce da je senzor koji ocitava temparaturu izduvnih gasova. Auto se inace ponasa kao da ima 70kw. Ne da mi se to vise vucarati po servisima, ali volio bih ovom zadnjem majstoru odvuci auto jer on mi garantuje da bi to vrlo brzo rijesili.
-
AKK
#29750 Re: Pitamo Mehanicare ?
1. Hocu da skidem ruzni izgleda.RagibUzoriti wrote: ↑11/09/2020 22:27 1.ako je mali problem, onda ga zaboravi
2.ako mozes sam da to uradiš, onda to uradi
3.ako možeš sam to da završiš, pa onda to uopšte i nije problem?
2. I hocu kad imam vremena
3. Ja pitam KAKO da to uradim, I trazim savjete kako se to radi, ako je lako ja ću to uraditi.