Milo i SDA

Locked

Da li SDA treba kazniti na izborima?

Poll ended at 06/07/2021 16:28

DA
35
81%
NE
8
19%

Total votes: 43

The 51st State

#126 Re: Milo i SDA

Post by The 51st State »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 13:24
The 51st State wrote: 11/09/2020 13:19
imas par opcija, da glasas, gledas svoja posla i ignorises navedeno te da radis na licnom uspjehu ili da se uprazno nerviras, ti si ocigledno odabrao ovu trecu.
JOs jedna laz,"imate izbore pa iskazite svoje nezadovoljstvo",

Ne stoji, jer 500.000 glasova je ukradeno na proslim izborima! Da ponovim 500.000, odlicno napravljena masinerija za kradju glasova, i da uvijek glasam.

Druga konstatacija: " Gledaj svoja posla da te mrak ne pojede", ova je istina, tipicna begovska. Ko je procitao od Mese Tvrdjavu zna se koji degenek ili smrt ti slijedi ako kazes istinu pred narodom, i zidovi imaju usi, a danas u "demokratiji" ce te zaista pojesti zeleni odredi smrti.

Ne nerviram se uprazno, dijelim svoja misljenja sa nadom da ce sto vise ljudi progledati, i prestati slusati placene uhljebe.

Licni uspjeh, hvala na pitanju, ne bunim se :bih:
1. lagano rijesenje elektronsko glasanje, ko oponira?

2. ne nije tipicno begovska nego najdemokratskija civilizacijska tekovina, barem danas imas nebrojene mogucnosti da prakticiras istu na adekvatan nacin. fulo si.

3. hvala na altruizmu prema ostalim manje uspjesnim od tebe, bice cijenjeno.
oaza85

#127 Re: Milo i SDA

Post by oaza85 »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 13:24
The 51st State wrote: 11/09/2020 13:19
imas par opcija, da glasas, gledas svoja posla i ignorises navedeno te da radis na licnom uspjehu ili da se uprazno nerviras, ti si ocigledno odabrao ovu trecu.
JOs jedna laz,"imate izbore pa iskazite svoje nezadovoljstvo",

Ne stoji, jer 500.000 glasova je ukradeno na proslim izborima! Da ponovim 500.000, odlicno napravljena masinerija za kradju glasova, i da uvijek glasam.

Druga konstatacija: " Gledaj svoja posla da te mrak ne pojede", ova je istina, tipicna begovska. Ko je procitao od Mese Tvrdjavu zna se koji degenek ili smrt ti slijedi ako kazes istinu pred narodom, i zidovi imaju usi, a danas u "demokratiji" ce te zaista pojesti zeleni odredi smrti.

Ne nerviram se uprazno, dijelim svoja misljenja sa nadom da ce sto vise ljudi progledati, i prestati slusati placene uhljebe.

Licni uspjeh, hvala na pitanju, ne bunim se :bih:
Pa kako si uspio na licnom planu od zelenih fasista, kako ih nazivas? Sta si ti? Betmen?
dr_Evil

#128 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

oaza85 wrote: 11/09/2020 13:28

Pa kako si uspio na licnom planu od zelenih fasista, kako ih nazivas? Sta si ti? Betmen?
https://www.facebook.com/dialogos.ba/vi ... 439542698/

Ne, ne vozim novog mercedesa, nemam vilu, nemam ljubavnicu koju vodam po Jahorini, nemam Jaguara, nemam kucu u Neumu, ne idem dva puta godisnje u Mekku da sperem grijehe, nemam 20 zaposlenih koje placam 400 KM na ruke, i ne ostavljam dio para stranci. Nisam uspio po SDA standardima.
oaza85

#129 Re: Milo i SDA

Post by oaza85 »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 13:32

Ne, ne vozim novog mercedesa, nemam vilu, nemam ljubavnicu koju vodam po Jahorini, nemam Jaguara, nemam kucu u Neumu, ne idem dva puta godisnje u Mekku da sperem grijehe, nemam 20 zaposlenih koje placam 400 KM na ruke, i ne ostavljam dio para stranci. Nisam uspio po SDA standardima.
Pa kazes da si zadovoljan, i smatras se uspjesnim.
Znaci, ne primas 400 maraka na ruke, vec je to puno vise.
Kako, ako su sve pokrali, da i tebe nesto zapadne?
Ako je to tako crno kako si opisao, ti ili si sljedeci wolf of the wall street, ili nevidljivi junak iz kapetana mikija.
dr_Evil

#130 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

oaza85 wrote: 11/09/2020 13:35

Ako je to tako crno kako si opisao, ti ili si sljedeci wolf of the wall street, ili nevidljivi junak iz kapetana mikija.
Pa zadovoljan jesam i smatram se uspjesnim. Sta je za tebe biti zadovoljan, 2000KM, 4000KM, 10.000KM, 20.000KM mjesecno? Ja sam na svom planu koji sam imao uspio, zadovoljna nevjesta i ponosni roditelji. Ti ako zelis da se obogatis idi Fikretovim and rest of SDA CO stopama. Moj plan to nije
Kikibombona

#131 Re: Milo i SDA

Post by Kikibombona »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 13:26Prodaju nam muda pod bubrege, pricama o malim i srednjim preduzecima te turizmu. Svaki kraj mora imati jedno ogromno preduzece koje ce pokretati mala i srednja koja rade za njega. Tako je svugdje u svijetu. Imas auto industriju gigante, brodsku, naftnu, drvnu bilo sta, ali govorimo o preduzecima 20.000+zaposlenih. Ako nema toga, gubis znanje i konkuretnost. Moze mali Mujo ili Jovo praviti dio za kocnice svabi, ali kad tada ce ga progutati, jer ne moze kao mali biti konkurentan.
Jos nije zrelo vrijeme za promjene. Malo se nakupilo nezadovoljstva ali nedovoljno. SDA je uspjela uvjeriti veliki dio naroda da su promjene nemoguće, zato ljudi nece da glasaju. Uspjeli su nas uvjeriti da smo kriminalan narod, da medju nama nema niko posten, da bi svi jednako krali.

U protekle 2-3 godine uvidjam da su ljudi izgubili svaku nadu da ce za njihovih zivota biti bolje. To je najopasnije od svega, kada se predas i prepustis sudbini. Veliki broj nezadovoljnih razmišlja kako ce otici.

Sve su prilike da u narednih 10 godina ovdje nece biti nikakvog napretka. Dok sam ovdje necu se predati, utjecat cu na ljude koliko mogu...
oaza85

#132 Re: Milo i SDA

Post by oaza85 »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 13:39

Pa zadovoljan jesam i smatram se uspjesnim. Sta je za tebe biti zadovoljan, 2000KM, 4000KM, 10.000KM, 20.000KM mjesecno? Ja sam na svom planu koji sam imao uspio, zadovoljna nevjesta i ponosni roditelji. Ti ako zelis da se obogatis idi Fikretovim and rest of SDA CO stopama. Moj plan to nije
Super.
A sta ti ustvari konkretno hoces, posto se ovo malo zapetljalo, dosli smo od opste katastrofe do toga da tebi uopste nije lose?
dr_Evil

#133 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

oaza85 wrote: 11/09/2020 13:42

Super.
A sta ti ustvari konkretno hoces, posto se ovo malo zapetljalo, dosli smo od opste katastrofe do toga da tebi uopste nije lose?
Ovo jeste opsta katastrofa, ti amnestiras kriminal covjece. Ja mogu razumit da si simpatizer stranke, mjesavina mrznje i patriotizma zaostalog iz rata, sve je to OK, ali ne mozes mi tvrditi da ne vidis da ovaj voz iskace iz shina, da ne vidis kriminal i korupciju koja se stvorila oko tebe i da je vrijeme za promijene. Sta nas ceka poslije, bolje ili gore, dali smo dotakli dno, mozda. Ali ovo ne ide. Oni su osigurali sukun-unucad pokradenim novcem.

Nije dovoljno to sto su "nasi", ova je zemlja krvlju natopljena da bi se sada prodavala ili sta je ostalo od nje za 50-100 familija.

Meni nije lose, ali iz drugih razloga.
oaza85

#134 Re: Milo i SDA

Post by oaza85 »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 13:46
oaza85 wrote: 11/09/2020 13:42

Super.
Ovo jeste opsta katastrofa, ti amnestiras kriminal covjece. Ja mogu razumit da si simpatizer stranke, mjesavina mrznje i patriotizma zaostalog iz rata, sve je to OK, ali ne mozes mi tvrditi da ne vidis da ovaj voz iskace iz shina, da ne vidis kriminal i korupciju koja se stvorila oko tebe i da je vrijeme za promijene. Sta nas ceka poslije, bolje ili gore, dali smo dotakli dno, mozda. Ali ovo ne ide. Oni su osigurali sukun-unucad pokradenim novcem.

Nije dovoljno to sto su "nasi", ova je zemlja krvlju natopljena da bi se sada prodavala ili sta je ostalo od nje za 50-100 familija.

Meni nije lose, ali iz drugih razloga.
Sve stoji.
Krimala ima, korupcije ima, povuci, potegni.
E sad da se vratimo otvaracu teme, i njegovim prijedlozima za promjene, i crnogorskom scenariju, kojeg i sam priziva.
Da organizujete litije?
dr_Evil

#135 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

oaza85 wrote: 11/09/2020 13:50 Sve stoji.
E sad da se vratimo otvaracu teme, i njegovim prijedlozima za promjene, i crnogorskom scenariju, kojeg i sam priziva.
Da organizujete litije?
Kriminala ima, korupcije ima, ali eto nije to tako strasno, pogledaj sta rade onoji tamo u RS-u. Nema ovde litija, ovde ce samo jedan dan desit causevski
oaza85

#136 Re: Milo i SDA

Post by oaza85 »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 13:52
Da organizujete litije?
Kriminala ima, korupcije ima, ali eto nije to tako strasno, pogledaj sta rade onoji tamo u RS-u. Nema ovde litija, ovde ce samo jedan dan desit causevski
Desice se malo morgen causesku, to je vec bezvezno supljiranje.
Kolega ti i vizionar predlaze promjene, sav ushicen desavanjima u Crnoj Gori, navodno, kako je tamo pao rezim, moze na isti nacin i u Bosni.
I gdje su vam ti partneri iz Banjaluke koje prizivate, ja ne vidim ni jednog na ovoj temi, a nije da ih nema na forumu?
Doduse, mozda su trenutno zauzeti likovanjem jos jednom vekovnom pobedom nebeskog naroda, ne skidaju se sa litija, pa im se to moze uzeti kao olaksavajuca okolnost. Dok malo brlja popusti, jel.
sumirprimus

#137 Re: Milo i SDA

Post by sumirprimus »

bakir ne kosta one u banjaluci nego ljude u sarajevu tuzli zenici , takozvanom trokutistanu.
to kad skontate bice prekasno, makar i uhljebi bili.
i vece bruke i sramote i pogubnije poliutike taj takozvani trokutistan izbacio nije.
Last edited by sumirprimus on 11/09/2020 14:00, edited 1 time in total.
dr_Evil

#138 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

oaza85 wrote: 11/09/2020 13:57
dr_Evil wrote: 11/09/2020 13:52
Da organizujete litije?
Desice se malo morgen causesku, to je vec bezvezno supljiranje.
Kolega ti i vizionar predlaze promjene, sav ushicen desavanjima u Crnoj Gori, navodno, kako je tamo pao rezim, moze na isti nacin i u Bosni.
I gdje su vam ti partneri iz Banjaluke koje prizivate, ja ne vidim ni jednog na ovoj temi, a nije da ih nema na forumu?
Doduse, mozda su trenutno zauzeti likovanjem jos jednom vekovnom pobedom nebeskog naroda, ne skidaju se sa litija, pa im se to moze uzeti kao olaksavajuca okolnost. Dok malo brlja popusti, jel.
Desilo se 2014, doduse placeno od SDA/SBB, nekad je iskra dovoljna, mada je narod inertan i mislim da ce biti jos par godina.

Ne trebau mi partneri iz Banja Luke, ni iz Gruda. Samo popravit kantone sa Bosnjackom vecinom, obrazovanje, sudstvo, policija, zdravstvo, sve je pod kantonima! Kada bude zapadna Njemacka doci ce Istocna sama od sebe podvijenog repa!
sumirprimus

#139 Re: Milo i SDA

Post by sumirprimus »

dzaba sve kad budala izjavi i zaista tako i misli da opcina centar vrijedi deset drugih opcina, tu se vidi sva pogubnost i kratkovidnost maloumne politike najvece bruke i sramote ikad takozvanog trokutistana...
neka nam je svima na cast. bolje nismo ni zasluzili :thumbup:
JThomas

#140 Re: Milo i SDA

Post by JThomas »

sumirprimus wrote: 11/09/2020 13:59 bakir ne kosta one u banjaluci nego ljude u sarajevu tuzli zenici , takozvanom trokutistanu.
to kad skontate bice prekasno, makar i uhljebi bili.
i vece bruke i sramote i pogubnije poliutike taj takozvani trokutistan izbacio nije.
naravno da ne košta. ali eto, to je malo i nebitno, ne treba to gledati i džaba se nervirati. ne bi ni on sam bolje sročio...
sumirprimus

#141 Re: Milo i SDA

Post by sumirprimus »

tuzno i porazno izgleda stalno slusat istu kratkovidnu i nepametnu mantru, ajte malo u banjaluku pa tamo prosipajte demokratiju, kao izgovor, pored svog evidentnog i dokumetnovanog nerada, korupcije, kriminala,kukavicluka, i izdajnicke politike u takozvanom trokutistanu.
dr_Evil

#142 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 11/09/2020 14:06 tuzno i porazno izgleda stalno slusat istu kratkovidnu i nepametnu mantru, ajte malo u banjaluku pa tamo prosipajte demokratiju, kao izgovor, pored svog evidentnog i dokumetnovanog nerada, korupcije, kriminala,kukavicluka, i izdajnicke politike u takozvanom trokutistanu.
IDi ti, moji su u Mostaru od stoljeca sedmog

EDIT: Meni se cini da ja ne skontah na prvu :D pardon
Last edited by dr_Evil on 11/09/2020 14:12, edited 1 time in total.
dr_Evil

#143 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

Ne znam ljudi, kad sve saberem, mene strah nekog unutarbosnjackog sukoba ponovo. Nazalost ne postoji "bosnjacki manifest", plan ili kako god ga nazvati, sta se ocekuje za 10-20-100 godina.
oaza85

#144 Re: Milo i SDA

Post by oaza85 »

sumirprimus wrote: 11/09/2020 14:06 tuzno i porazno izgleda stalno slusat istu kratkovidnu i nepametnu mantru, ajte malo u banjaluku pa tamo prosipajte demokratiju, kao izgovor, pored svog evidentnog i dokumetnovanog nerada, korupcije, kriminala,kukavicluka, i izdajnicke politike u takozvanom trokutistanu.
Pa nije o tome bilo rijec.
Kiki hoce da rusi rezim u saradnji sa novim nadama iz Banjaluke. Eno ti ih na drugoj temi, malo prije si pisao o njima.
sumirprimus

#145 Re: Milo i SDA

Post by sumirprimus »

mrka kapa, bezidejnost, pesimizam, opste stanje, jos i migranti i korona. nikad crnji petak :lol: :skoljka:
dr_Evil

#146 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 11/09/2020 14:33 mrka kapa, bezidejnost, pesimizam, opste stanje, jos i migranti i korona. nikad crnji petak :lol: :skoljka:
Ali zato na dzumi se naculo da je NOvalic heroj :bih:
Nivelacija

#147 Re: Milo i SDA

Post by Nivelacija »

Kikibombona wrote: 11/09/2020 12:49
oaza85 wrote: 11/09/2020 12:37
Kikibombona wrote: 11/09/2020 12:32

Da je meni za pocetak napraviti Zenicu i ZDK. Ovdje nema cetnika a leglo je kriminala, korupcije, stela, nepotizma itd. Ovdje se jebena vozacka kupuje, bolestan narod i bolesna drzava.

Ti ukazujes na cetnika a SDA balija ti CUPA zalogaj iz usta.
Vidim kako ti cupa zalogaj iz usta, gladan se valjas po tastaturi i posljednjim atomima snage pises doktorske disertacije na kliksu. Zenica u svojoj istoriji nikad nije bila cisca i bogatija nego sto je to danas.
Uporedi sta su napravili komunisti u Zenici od 1945 -1970 i sta je napravila SDA od 1995-2020. Koliko su izgradili jedni i drugi, koliko su fabrika otvorili itd. SDA nije uradila ni 5% onoga sto su uradili komunisti. I to 5% je pretjerano.

Umjesto da nova vlast bude bolja od prosle ona je nemjerljivo gora.

...

Moj komsija kupio stan, 80 000 uzeo kredit. Za zenicke uslove ima odlucni platu, oko 1000km. Jebena robija. A komunisti su Zenicanima dali krov nad glavom. Glupost je porediti.

...

Vise od pola mojih drugova je otislo iz Zenice. Samo u Minhenu imam cetiri prijatelja iz djetinjstva. Velika vecina otisla u posljednjih 10 godina. I ostala polovica razmišlja o odlasku.

...

U Zenicu 10 godina nije dosla nijedna ozbiljna firma. Totalno ekonomski mrtav grad.

...

Ovo vrijeme je bolje samo za SDA tajkune, multimilionere poput Almija, Kaknje i ostalih beskrupuloznih seljacina.
Lupas strasno, u zadnjih 10 godina broj zaposlenih u Zenici se povećao sa 20 000 na 30 000 hiljada.
Grad koji ima 30 000 prijavljenih radnika i pitaj boga koliko jos neprijavljenih ne moze biti ekonomski mrtav.

Procitao sam dobra plata u Zenici je 1000 KM. Zbog tog stava i razmisljanja i ne napredujemo. To je katastrofalna plata od koje je jedino moguce prezivjeti mjesec dana.

Nije dosla firma ok, ali evo ti dva tri primjera FE metal, Boha, Fuel Boss itd prije 10 godina su bili na 3-4 zaposlena a danas na stotine. Brutalan rast.

Zasto SDA period racunas od 95 do 2020 kada SDP i Fudo imaju minimalno 8 godina ucesca u vlasti.

Ne zelim biti dzavolji advokat ali lazima, spletkama, propagandom tesko da ces nekoga u nesto ubijediti.
The 51st State

#148 Re: Milo i SDA

Post by The 51st State »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 15:07
sumirprimus wrote: 11/09/2020 14:33 mrka kapa, bezidejnost, pesimizam, opste stanje, jos i migranti i korona. nikad crnji petak :lol: :skoljka:
Ali zato na dzumi se naculo da je NOvalic heroj :bih:
Ne prisluskuj :D

Ovo je smijesno vise oko sda i kritike,, postaje ozbiljan znak nemoci. Nije sda kriva sto se sdp urusio u paramparcad i sto ne moze animirati mase. Jedina nada je ovaj sarajevski miks da se prelije u ostatak dostupne teritorije. Histerija ne pomaze nego mjerljiv i vidljiv rad.
dr_Evil

#149 Re: Milo i SDA

Post by dr_Evil »

Kralju 1987 zenica imala 52000 zaposlenih, danas oko 27.000. Prije rata samo zeljezarija 24.000 zaposlenih
The 51st State

#150 Re: Milo i SDA

Post by The 51st State »

dr_Evil wrote: 11/09/2020 15:26 Kralju 1987 zenica imala 52000 zaposlenih, danas oko 27.000. Prije rata samo zeljezarija 24.000 zaposlenih
20.000 ociglednog viska.
Locked