I prije nekoliko godina bila je teska nesreca, oni momci sa Alfom nastradali. Sada se ne sjecam da li se Ford ukljucivao od Almija ili... Dvoje ili troje ih poginulo tada.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
clio_dci120
#45626 Re: Zeničani
-
NecuVise
#45627 Re: Zeničani
Već odavno tu ima kamera pa nije problem što se tiče brzine, ali zna u naletima biti dosta auta pa bude teže za uključenje.
Pero bezveze ko i ostali po Zenici, ponuda i cijene su nam otprilike iste, i osim Zeke u ostalim radnjama moraš trčati po radnji i tražiti radnike, i kad nađeš pošaljete te da tražiš nekog drugog koji je nadležan za to.
Većinu stvari koje sam trebao su bile jeftinije po Sarajevu i drugim mjestima ali neće niko da dostavi i Zenicu osim neke baš ogromne količine.
Pločice kupim samo ako odmah imaju na stanju, kakvo čekanje po mjesec dana. Inače u Radakovu je najbolji izbor pločica ali su cijene nešto više.
-
clio_dci120
#45628 Re: Zeničani
A vidis dvojica mojih kolega iz Sa uzimali parket u Zenici, u Radakovu u Maji. Ne znam je li to jos uvijek ona Maja sto je boje i lakove prodavala u ul. Cire Truhelke u Radakovu.
Kazu najbolji omjer cijene i kvaliteta.
- Kikibombona
#45629 Re: Zeničani
Da prenesem ovdje. Malo SDA humora. Da im se zahvalimo na svemu.
oaza85 wrote: ↑11/09/2020 13:19U poredjenju sa onim na sta je licila prije rata, danas je to Minhen.Kikibombona wrote: ↑11/09/2020 13:12Sta je bolan cisto, jesi ti iz Zenice?
Rijeka Bosna, po kojoj se drzava zove, je kanalizacija. Dijeli grad na pola, prolazi kroz njegovo srce, a nesnosno zaudara. Kao ukrase, ako prosetas Kamberovic poljem, mozes vidjeti gomilu automobilskih guma. Kada se poveca vodostaj, zelenilo uz rijeku bude okiceno smecem.
Ja dosta vozim biciklo i poznajem skoro svako zenicki izletiste i planinu. Smetovi su redovno zatrpani smecem. Kada krenes uz Babinu rijeku, koja bi trebala biti biser grada, vidis da se radi o kanalizaciji punoj smeca.
Ja ne znam gdje si ti vidio cistocu. Nedavno sam bio u Sloveniji, izgleda kao raj u odnosu na Zenicu, nemoguće vidjeti opusak na cesti.
...
Kreni prema Janjicima, preko Raspotocja, izuzetno lijepa naselja, nadomak centra grada, koja nepodnošljivo smrde jer nema kanalizacije. I daleko od toga da su sva sela asfaltirana, ko ti je to slagao? Nemoj da o tome pocinjem bgt.
...
Potrosene su stotine miliona maraka, milijarde, a sta se napravilo? Sitnice. Ako je to vama u SDA zadovoljavajuće, onda tesko nama sa vama. Mogu i ja uzeti milion maraka kredit i kupiti Bentlija. Hocu li biti uspješan? Koju je firmu SDA dovela u Zenicu za proteklih 20 godina???? Ne trebaju nam cetnici pored SDA sekte, svi cemo na kraju biti protjerani u Njemacku.
-
NecuVise
#45630 Re: Zeničani
Maja je odlična ali nije to taj tip radnje. Oni su prvenstveno fokusirani na fasade i usput imaju još po nešto. Svakako je moguće da nešto bude povoljnije nego na drugim mjestima, ali cjelokupno smo skuplji. TrgoTen je pristojna radnja i svratim i do njih po potrebi.clio_dci120 wrote: ↑11/09/2020 13:05 A vidis dvojica mojih kolega iz Sa uzimali parket u Zenici, u Radakovu u Maji. Ne znam je li to jos uvijek ona Maja sto je boje i lakove prodavala u ul. Cire Truhelke u Radakovu.
-
Nivelacija
#45631 Re: Zeničani

Poraz grada kao nikada do sada. Grada u kojem metar asfalta nije zamijenjen za 4 godine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#45632 Re: Zeničani
Nivelooooocija hos glasat onda za Federooooociju
-
Nivelacija
#45633 Re: Zeničani
Nisam odlucio, sacekati cu malo da vidim programe svih kandidata i koliko su realistični i izvodljivi. Za sada je samo Britvar neki program ponudio ali mislim da nije realistican pa cu sacekati da vidim za sto ce se ostali zalagati iduce 4 godine i kakvi su im planovi. Je li puki populizam ili nesto opipljivo. Za Fuada necu sigurno. Sve sto je obecao slagao. Preko lazi o kladionicama, bazenima, zicarama, trgovima, investitorima i hiljada slicnih stvari ne mogu preci iako sam svjestan da je gotovo izvjesno da ce on ponovo nazalost pobijediti.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#45634 Re: Zeničani
Kunem se Bogom da Hitler izađe iz groba u kojeg su ga Rusi ili ko već zatrpali i da zatim dođe do fuzije sa Staljinom, Idi Aminom i Mladićem i da se ta osoba kandiduje za gradonačelnika Zenice, prije bih za nju glasao nego za SDA i čovjeka koji govori kroooljicaaa dokoooza.
- ExNihilo
#45635 Re: Zeničani
Da se Karadžić himself kandiduje, za koga bi glasao?Jimmy McNulty wrote: ↑11/09/2020 16:04 Kunem se Bogom da Hitler izađe iz groba u kojeg su ga Rusi ili ko već zatrpali i da zatim dođe do fuzije sa Staljinom, Idi Aminom i Mladićem i da se ta osoba kandiduje za gradonačelnika Zenice, prije bih za nju glasao nego za SDA i čovjeka koji govori kroooljicaaa dokoooza.
-
Bolonjeze
#45636 Re: Zeničani
Ne znam da li je ikada bilo govora o tome da se malo ušminka park kod muzičke škole (kako se usput on uopšte zove?) Prošao sam dosta gradova u BiH i odgovorno tvrdim da je ovo jedan od najljepših parkova ali mu fali malo šminke i održavanja. Na primjer da se postave lijepe ukrasne rasvjetne lampe od gvožđa koje su prisutne u skoro svakom gradu tj gradskom parku (ne daj bože kao one na turskom šetalištu) da se završi staza koja je iz nekog razloga prekinuta kod fontane (jezerce). Da se konačno stavi u funkciju to jezerce koje od rata ne radi jer to bi bila super atrakcija za sve građane. Da se ubaci nekoliko javnih toaleta i što je najvažnije da se dodijeli recimo Albi na održavanje gdje će Alba svaki dan da posjećuje i uređuje park i klupe. Mislim da za to ne treba puno sredstava a grad bi dobio još ljepše mjesto za odmor.
-
Nivelacija
#45637 Re: Zeničani
Svakako i pismenost je jedan dio koji mi je bitan jer ipak covjek na takvoj funkciji predstavlja cijeli grad.
Nepismenijeg covjeka od Kasumovica koji zavija kao vuk i koristi rijecnik koji se koristi jos samo medju narodom jako udaljenih sela ja jos nisam vidio. Doduše ako je tako kako pisete onda je sada dobio konkurenciju u Pivicu.
Sto nam govori da je ovo grad nepismenih
Nepismenijeg covjeka od Kasumovica koji zavija kao vuk i koristi rijecnik koji se koristi jos samo medju narodom jako udaljenih sela ja jos nisam vidio. Doduše ako je tako kako pisete onda je sada dobio konkurenciju u Pivicu.
Sto nam govori da je ovo grad nepismenih
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#45638 Re: Zeničani
Park je u vise navrata sredjivan, a jezerce ima fabricku gresku i nikad nije proradilo 
-
Tempo
- ZeModerator
#45639 Re: Zeničani
ti si stranacki bot. nemoj nas smarat sa tim. kurac nas boli za koga ces ti glasat. poserem ti se u sendvic za koji si se prodao.Nivelacija wrote: ↑11/09/2020 15:47 Nisam odlucio, sacekati cu malo da vidim programe svih kandidata i koliko su realistični i izvodljivi. Za sada je samo Britvar neki program ponudio ali mislim da nije realistican pa cu sacekati da vidim za sto ce se ostali zalagati iduce 4 godine i kakvi su im planovi. Je li puki populizam ili nesto opipljivo. Za Fuada necu sigurno. Sve sto je obecao slagao. Preko lazi o kladionicama, bazenima, zicarama, trgovima, investitorima i hiljada slicnih stvari ne mogu preci iako sam svjestan da je gotovo izvjesno da ce on ponovo nazalost pobijediti.
- ExNihilo
#45640 Re: Zeničani
Džennet.Bolonjeze wrote: ↑11/09/2020 16:43 Ne znam da li je ikada bilo govora o tome da se malo ušminka park kod muzičke škole (kako se usput on uopšte zove?) Prošao sam dosta gradova u BiH i odgovorno tvrdim da je ovo jedan od najljepših parkova ali mu fali malo šminke i održavanja. Na primjer da se postave lijepe ukrasne rasvjetne lampe od gvožđa koje su prisutne u skoro svakom gradu tj gradskom parku (ne daj bože kao one na turskom šetalištu) da se završi staza koja je iz nekog razloga prekinuta kod fontane (jezerce). Da se konačno stavi u funkciju to jezerce koje od rata ne radi jer to bi bila super atrakcija za sve građane. Da se ubaci nekoliko javnih toaleta i što je najvažnije da se dodijeli recimo Albi na održavanje gdje će Alba svaki dan da posjećuje i uređuje park i klupe. Mislim da za to ne treba puno sredstava a grad bi dobio još ljepše mjesto za odmor.
- avenija
#45641 Re: Zeničani
Bolonjeze wrote: ↑11/09/2020 16:43 Ne znam da li je ikada bilo govora o tome da se malo ušminka park kod muzičke škole (kako se usput on uopšte zove?) Prošao sam dosta gradova u BiH i odgovorno tvrdim da je ovo jedan od najljepših parkova ali mu fali malo šminke i održavanja. Na primjer da se postave lijepe ukrasne rasvjetne lampe od gvožđa koje su prisutne u skoro svakom gradu tj gradskom parku (ne daj bože kao one na turskom šetalištu) da se završi staza koja je iz nekog razloga prekinuta kod fontane (jezerce). Da se konačno stavi u funkciju to jezerce koje od rata ne radi jer to bi bila super atrakcija za sve građane. Da se ubaci nekoliko javnih toaleta i što je najvažnije da se dodijeli recimo Albi na održavanje gdje će Alba svaki dan da posjećuje i uređuje park i klupe. Mislim da za to ne treba puno sredstava a grad bi dobio još ljepše mjesto za odmor.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#45642 Re: Zeničani
De popusti malo covjeka
Nivelacija je ko Zeljko Komsic, znas ono niko ne valja, ali Fudo je najgori, pa mora sa SDA.
Avenija je ko Sefik Dzaferovic ne sakriva ko je i sta je. Njemu su Fudo i Eugen Savojski isto
-
channel10
#45643 Re: Zeničani
Zar ne znate da je.u planu izgradnja zgrada u tom istom parku?
-
sale07
#45644 Re: Zeničani
Na mjestu sadasnje fontane, treba napraviti veliko djecije igraliste uz uslov da kroz parko konstantno patrolira policija.avenija wrote: ↑11/09/2020 17:04Bolonjeze wrote: ↑11/09/2020 16:43 Ne znam da li je ikada bilo govora o tome da se malo ušminka park kod muzičke škole (kako se usput on uopšte zove?) Prošao sam dosta gradova u BiH i odgovorno tvrdim da je ovo jedan od najljepših parkova ali mu fali malo šminke i održavanja. Na primjer da se postave lijepe ukrasne rasvjetne lampe od gvožđa koje su prisutne u skoro svakom gradu tj gradskom parku (ne daj bože kao one na turskom šetalištu) da se završi staza koja je iz nekog razloga prekinuta kod fontane (jezerce). Da se konačno stavi u funkciju to jezerce koje od rata ne radi jer to bi bila super atrakcija za sve građane. Da se ubaci nekoliko javnih toaleta i što je najvažnije da se dodijeli recimo Albi na održavanje gdje će Alba svaki dan da posjećuje i uređuje park i klupe. Mislim da za to ne treba puno sredstava a grad bi dobio još ljepše mjesto za odmor.
U slucaju ako ce fontana i narednih 20 godina da stoji onako neuredjena, treba otvorit kafanu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#45645 Re: Zeničani
Ne znamo. Daj malo detalja kojim ces potvrditi tu poprilicno bombasticnu tvrdnju.
- Rothmans
#45646 Re: Zeničani
Tempo wrote: ↑11/09/2020 16:56ti si stranacki bot. nemoj nas smarat sa tim. kurac nas boli za koga ces ti glasat. poserem ti se u sendvic za koji si se prodao.Nivelacija wrote: ↑11/09/2020 15:47 Nisam odlucio, sacekati cu malo da vidim programe svih kandidata i koliko su realistični i izvodljivi. Za sada je samo Britvar neki program ponudio ali mislim da nije realistican pa cu sacekati da vidim za sto ce se ostali zalagati iduce 4 godine i kakvi su im planovi. Je li puki populizam ili nesto opipljivo. Za Fuada necu sigurno. Sve sto je obecao slagao. Preko lazi o kladionicama, bazenima, zicarama, trgovima, investitorima i hiljada slicnih stvari ne mogu preci iako sam svjestan da je gotovo izvjesno da ce on ponovo nazalost pobijediti.

-
channel10
#45647 Re: Zeničani
Pa zar nije izmjenom regulacionog plana na trgu rudara planirana izgradnja stambenih objekata preko puta shena. Cini mi se dvije zgrade..._BataZiv_0809 wrote: ↑11/09/2020 17:24 Ne znamo. Daj malo detalja kojim ces potvrditi tu poprilicno bombasticnu tvrdnju.
Pomalo je i opasno dati komotno vecinu Fudi u gradskom vijecu jer ce sjebati zelene povrsine u cijelom gradu. Od parka, trga rudara, jalije itd...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#45648 Re: Zeničani
Aha i ti si ono latentna ezdea, hvala.
-
Nivelacija
#45649 Re: Zeničani
Naserem ti se usta i naguram nogama da moze jos statTempo wrote: ↑11/09/2020 16:56ti si stranacki bot. nemoj nas smarat sa tim. kurac nas boli za koga ces ti glasat. poserem ti se u sendvic za koji si se prodao.Nivelacija wrote: ↑11/09/2020 15:47 Nisam odlucio, sacekati cu malo da vidim programe svih kandidata i koliko su realistični i izvodljivi. Za sada je samo Britvar neki program ponudio ali mislim da nije realistican pa cu sacekati da vidim za sto ce se ostali zalagati iduce 4 godine i kakvi su im planovi. Je li puki populizam ili nesto opipljivo. Za Fuada necu sigurno. Sve sto je obecao slagao. Preko lazi o kladionicama, bazenima, zicarama, trgovima, investitorima i hiljada slicnih stvari ne mogu preci iako sam svjestan da je gotovo izvjesno da ce on ponovo nazalost pobijediti.
-
Tempo
- ZeModerator
#45650 Re: Zeničani
sta, jel ti u centrali stave manje kecapa u sendvic kad te ja ovdje ispišam?Nivelacija wrote: ↑11/09/2020 17:42Naserem ti se usta i naguram nogama da moze jos statTempo wrote: ↑11/09/2020 16:56ti si stranacki bot. nemoj nas smarat sa tim. kurac nas boli za koga ces ti glasat. poserem ti se u sendvic za koji si se prodao.Nivelacija wrote: ↑11/09/2020 15:47 Nisam odlucio, sacekati cu malo da vidim programe svih kandidata i koliko su realistični i izvodljivi. Za sada je samo Britvar neki program ponudio ali mislim da nije realistican pa cu sacekati da vidim za sto ce se ostali zalagati iduce 4 godine i kakvi su im planovi. Je li puki populizam ili nesto opipljivo. Za Fuada necu sigurno. Sve sto je obecao slagao. Preko lazi o kladionicama, bazenima, zicarama, trgovima, investitorima i hiljada slicnih stvari ne mogu preci iako sam svjestan da je gotovo izvjesno da ce on ponovo nazalost pobijediti.