Lajavikrelac wrote: ↑11/09/2020 09:11
Ove "stručnjake" je sevap zatvoriti na jedno 10 godina po više tačaka zajedno sa štabovima. Spremiti im izolovano krilo i staviti sadističke i psihopatske profile stražara koji samo ne smiju da ih ubiju tj za život im strogo odgovaraju, ostalo na volju...Ne bi imali centimetra zdrave kože bez masnica i čvrste sfinktere veoma brzo...
Naravno preko dana da rade u kamenolomu, asfaltnim bazama, šumi i slično, naravno pod gas maskom i rukavicama obavezno i po zvizganu i po mrazu 10-12 sati dnevno...
Da se medicinskim radnicima da apsolutna vlast, bilo virusa ili ne, ne bi smio izaći iz kuće. Jednostavno, njihov psihološki profil je takav da imaju nevjerovatnu potrebu da drugima nameću svoja mišljenja i dijele "savjete" i "preporuke".
U mene rodica doktorica, kad god smo skupa, probi mi glavu "što idem na posao bez maske", "ubiće me smog", "zašto izlazim u grad", "zašto pijem kafu, nije dobra za srce", a o cigarama da i ne govorim (doduše tu je i u pravu).... (samo da se zna 2019. je godina). Ove godine je srećom nisam ni vidio, inaće bi me zavezala za radijator kući.
Zatim imam u rodbini medicinskih sestara, ista priča i mantra.
Jednostavno u njihovom svijetu ne treba da se živi onako kako se živi u svijetu običnog čovjeka.
Zbog svega toga, mene uopšte ne čudi što se ovako ponašaju i pričaju. Stvorila im se jedinstvena prilika da silom nametnu svoje stavove i samo tu priliku i koriste.