Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#48026 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

no_sekirli wrote: 11/09/2020 11:32
AmiĐa_Idriz wrote: 10/09/2020 21:18 Gini i treba ostati.
Slažem se s tobom. Nije neki superstar, niti virtuoz, ali je radnik do jaja, zdrav i konstantan u onom što radi. Ona 2 gola Barci, ga čine besmrtnim u istoriji kluba. Plus, dobar je uteg i za Virgila.
Uz Firmina najviše minuta na terenu otkako je Klopp trener, i to nešto govori.

Zna biti šeprtlja nekad i uteg na terenu, ali to je cijena uloge kakvu ima. Nekada više tog prljavog defanzivnog posla obavi i od Fabinha.

I naravno, igrač za velike utakmice, jedan od najvećih u ekipi. Ne znam da je zakazao i u jednoj važnoj utakmici.
Leopard_SA wrote: 11/09/2020 11:35
Ima li ikakvih vijesti u vezi Thiaga. Dugo se ne spominje
Ništa dok se pare ne izmisle. A ovakvim tempom teško da će se i izmisliti.
Leopard_SA

#48027 Re: Liverpool FC #Champions

Post by Leopard_SA »

AmiĐa_Idriz wrote: 11/09/2020 11:39
no_sekirli wrote: 11/09/2020 11:32
AmiĐa_Idriz wrote: 10/09/2020 21:18 Gini i treba ostati.
Slažem se s tobom. Nije neki superstar, niti virtuoz, ali je radnik do jaja, zdrav i konstantan u onom što radi. Ona 2 gola Barci, ga čine besmrtnim u istoriji kluba. Plus, dobar je uteg i za Virgila.
Uz Firmina najviše minuta na terenu otkako je Klopp trener, i to nešto govori.

Zna biti šeprtlja nekad i uteg na terenu, ali to je cijena uloge kakvu ima. Nekada više tog prljavog defanzivnog posla obavi i od Fabinha.

I naravno, igrač za velike utakmice, jedan od najvećih u ekipi. Ne znam da je zakazao i u jednoj važnoj utakmici.
Leopard_SA wrote: 11/09/2020 11:35
Ima li ikakvih vijesti u vezi Thiaga. Dugo se ne spominje
Ništa dok se pare ne izmisle. A ovakvim tempom teško da će se i izmisliti.
Pa nakon osvajanja EPL i UCL ne znam kakve pare cekaju jos, ali eto. Uprava Liverpoola je gora od Bayernove. Imam osjecaj kad bi im neko nudio De Bruynea za milion, pokusali bi ispregovarat 0.8 miliona :lol:
Ali eto, s obzirom da se spominje odlazak Ginija, mozda planiraju od tog transfera dovesti pojacanje.
sve_ovo_ja

#48028 Re: Liverpool FC #Champions

Post by sve_ovo_ja »

Nisu svi isto pogodjeni pandemijom ekonomski. Neko je profitirao, neko je debelo u minusu, neko igra na sigurno i nece da trosi pare kao prije cak iako ih ima na raspolaganju...
diablobih

#48029 Re: Liverpool FC #Champions

Post by diablobih »

Nije Liverpool pogodjen krizom, koliko su vlasnici cifuti. Osvojili su ligu sampiona, ligu engleske. To je bruka para. Cjenkaju se u par miliona za Lewisa, cjenkaju se za Thiaga. I na kraju dobijes nekog grka i to ce biti to. Veliki su problem americki vlasnici, samo pogledas prema Arsenalu i vidis kako stvari idu.
saint_mirad

#48030 Re: Liverpool FC #Champions

Post by saint_mirad »

Vlasnici itekako imaju para, ali i dalje veruju u Kloppovu magiju sa istom ekipom ko lani. I što onda da troše, ako ne moraju.
AmiĐa_Idriz

#48031 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

FSG je drugačiji skroz sistem vlasništva u odnosu na vjerovatno 99% vlasnika u svijetu fudbala. Njihov sistem se svodi na to da su više neki tip ekspertne vlade koji dolazi tamo gdje je rasulo i ispravlja krive Drine na dugoročni način koji će na kraju rezultirati samoodrživom sistemu koji neće biti puno ovisan o istim tim vlasnicima.

Sad, to se nama može sviđati ili ne, ali činjenica stoji da klub kakav je danas ne bi bio takav bez njih.

Ne treba zaboraviti ni X drugih stvari mimo striktno terena, od Kirkby-a, procesa izgradnje nove tribine koji je već odnio određeni iznos iako još nije ni ekser zakucan, more zaposlenih, milionske plate, etc.

Pa eto, i klubovi sa kud i kamo većim sponzorstvom poput recimo Bayerna se ne upušta u prevelike avanture ovog ljeta. Dakle, to što si svašta nešto osvojio ti ne pomaže puno u ovako specifičnim situacijama.

I ja sam mislio da je ovo pretjerivanje što rade do ovog:
AmiĐa_Idriz wrote: 07/09/2020 11:43
Tek ovako kada uđeš u dublju sistematiku problema uvidiš koliko je sve kompleksno u trenutnoj situaciji i da se svaki cent mora 1000x okrenuti.

Očekivati sad od Henrya i Wernera da bace keš i tako izađu iz okvira svoje politike je bliži povratku u vremena prije FSG-a, crna vremena Gilleta i Hicksa čije su rasulo upravo i zatekli i ispravili. A i zašto bi odustajali od onoga što je ih dovelo do ove situacije, kako u Liverpoolu tako i u Bostonu. Uostalom, sve ide ka tome da će biti potrebna jedna čistka knjiga opet ubrzo, jer Pearce sinoć veli da gubitak za ovu kalendarsku godinu premašuje 100m funti, i u kontinuitetu pada.

FSG je bacao keš kada je bilo pogodno i potrebno, raspon od ljeta 2017. do ljeta 2018. dovoljno govori.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#48032 Re: Liverpool FC #Champions

Post by Gerro »

Mali Rus Diablo misli da pare kapaju s neba. Pogledaj malo finansijske izvjestaje pa ce ti biti jasnije. Nemoj ovdje soliti pamet
AmiĐa_Idriz

#48033 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Nego da se odmaknemo od teških tema :mrgreen:

Šta očekujete da izvede na teren sutra Klopp?

Nekako mi je puno upitnika, teško mi je prokužiti. Taki je odradio dobru predsezonu i puno ga Klopp hvali, tako da možda ni neki 4231 nije isključen.

Pretpostavljam da se sa Matipom i Hendersonom neće žuriti.

Sa druge strane Trent se oporavio i odradio je određenu minutažu u reprezentaciji tako da njega i očekujem nazad.

Jedino je pitanje sredine terena, ukoliko bude išlo u 433 onda ko zna, možda i Jonesa vidimo u akciji?
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#48034 Re: Liverpool FC #Champions

Post by Gerro »

Fabinho-Milner-Gini/Keita

I gore trojka
King_Kenny

#48035 Re: Liverpool FC #Champions

Post by King_Kenny »

Mislim da će Fabinho, Keita i Gini biti u sredini.

Ostalo standardno.
diablobih

#48036 Re: Liverpool FC #Champions

Post by diablobih »

Gerro wrote: 11/09/2020 14:40 Mali Rus Diablo misli da pare kapaju s neba. Pogledaj malo finansijske izvjestaje pa ce ti biti jasnije. Nemoj ovdje soliti pamet
Malo i ti pogledaj odakle pare Chelseaju, nije od Abramovica sve doslo.

Tih 100 miliona gubitak sto ima Liverpool jeste velik, ali opet su vise zaradili od ostalih stvari. Cuj amidze sto bi kupovali, kao da mozes sa istom ekipom ici konstantno. Dvije sezone ste izdrzali sa istom ekipom, tesko je i trecu sezonu izdrzati bez nekih promjena.

Fabinho, Keita, Milner ce zapoceti vjerujem.
AmiĐa_Idriz

#48037 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

diablobih wrote: 11/09/2020 15:15 Cuj amidze sto bi kupovali, kao da mozes sa istom ekipom ici konstantno.
Ja to nisam napisao.
diablobih

#48038 Re: Liverpool FC #Champions

Post by diablobih »

AmiĐa_Idriz wrote: 11/09/2020 15:26
diablobih wrote: 11/09/2020 15:15 Cuj amidze sto bi kupovali, kao da mozes sa istom ekipom ici konstantno.
Ja to nisam napisao.
U tom si smislu govorio. Spominjes tribinu, k'o kada su arsenalovci spominjali stadion, pa ono ne treba se trositi. Treba gurati kako i jeste i davati pare amerikancima, nema veze sto nece dovesti nikoga. Nema se para bla bla, a ustvari obrnuto.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#48039 Re: Liverpool FC #Champions

Post by Gerro »

Joj diabla brat se boji da ce Liverpool zavrsiti ispred Chelsea bez pojacanja, a hoce !
AmiĐa_Idriz

#48040 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Nisam.

Pisao sam i mislio o principima trošenja i načinu rada koji je takav kakav je i u normalnim okolnostima, sad očekivati da se zaokret dešava u ovome svemu, teško.

Što se tiče pojačanja ja pola godine pišem kako trebaju najmanje 3 nova igrača tako da...

A tribina i trening kompleks jesu ozbiljan parali poduhvati, o stadionu da ne govorimo kad već Arsenal spominješ. Mač sa dvije oštrice, dugoročno dobijaš ali je početak dosta vruć. Pa eto, koliko već traje proces početka samog renoviranja Stamford Bridgea?
AmiĐa_Idriz

#48041 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

🤭
diablobih

#48042 Re: Liverpool FC #Champions

Post by diablobih »

AmiĐa_Idriz wrote: 11/09/2020 15:46 Nisam.

Pisao sam i mislio o principima trošenja i načinu rada koji je takav kakav je i u normalnim okolnostima, sad očekivati da se zaokret dešava u ovome svemu, teško.

Što se tiče pojačanja ja pola godine pišem kako trebaju najmanje 3 nova igrača tako da...

A tribina i trening kompleks jesu ozbiljan parali poduhvati, o stadionu da ne govorimo kad već Arsenal spominješ. Mač sa dvije oštrice, dugoročno dobijaš ali je početak dosta vruć. Pa eto, koliko već traje proces početka samog renoviranja Stamford Bridgea?
Poceo bi Stamford Bridge se praviti vec odavno, ali politika zakocila tako sto je ukinula vizu Abramovicu, koji opet odradi bas fin humanitarni poduhvat za istu tu drzavu tokom COVID pandemije, pa cemo vidjeti dokad ce trajati ta glupost vlade britanije.

Nece se desiti zaokret sve dok su amerikanci vlasnici, da je iko normalan od vlasnika, vec bi vi doveli 3 normalna igraca, a ne peglali se za par miliona i na kraju popusili.
AmiĐa_Idriz

#48043 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Nre razumijemo se ja i ti očigledno baš najbolje.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#48044 Re: Liverpool FC #Champions

Post by Gerro »

Bas su ovi vlasnici bezobrazni. Doveli Kloppa, dali mu slobodu da dovodi igrace, dali mu vremena, prosirili stadion, izbavili nas iz dugova, napravili nas opet najjacom ekipom planete, jednim od najpopularnijih klubova svijeta, ali dodje mali Terekovac sa svojom idejom koju su mu usudili da su Ameri skrti. Ajde okej.
AmiĐa_Idriz

#48045 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Sva suština priče o tom zaokretu koji sam spomenuo jeste da se Liverpool sada sigurno neće zadužiti, uzimati pozajmice ili pak pumpati novac sa strane sumnjivim tokovima (ili kako to na Etihadu jednostavno kažu s"ponzorski ugovor") kako bi doveo tih par igrača. Jednostavno se ne odstupa od postulata i to je ok, iako možda glupo, apsurdno ili naivno zvučalo ali tako je.

Zato se i čeka nećel se prodati ovi fringe igrači.

Situacija sa novcima očito nije najbolja, i zato je tako kako je. Ta priča o zlim amerikancima koji sav keš trpaju u svoj džep jednostavno nema smisla, jer se to nikada nije ni dešavalo sa FSG ekipom. Ako Kroenke uzima pare od Arsenala za izgradnju stadiona Ramsa u NFL-u ne znači da svi idu tim putem.
AmiĐa_Idriz

#48046 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool are working on a £23m deal for Jeremy Doku. [Het Nieuwsblad]
Jeremy Doku has previously revealed he was approached by Liverpool when he was only 15, where he met Klopp, Mane and was invited to see the club and training complex.
Izvor informacije je jako povjerljiv kada je Belgija, a pogotovo Anderlecht u pitanju.
AmiĐa_Idriz

#48047 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Dosta se mladih golmana nakupilo, ovo će biti drugi ovo ljeto. Moguće da je iduće ljeto razlaz sa Adrianom, pa će se negdje ovdje tražiti rezerva.

Grabara će u PAOK, na pozajmicu sa vjerovatno otkupom iduće ljeto. Kelleher će pratiti vjerujem taj Kamilov put pa eto, vidjećemo šta je plan.

Ovaj dolazi sa preporukama ozbiljnim iz Brazila, pa eto, možda je neki ozbiljniji projekat zamišljen sa njim.
BHF_Manijak

#48048 Re: Liverpool FC #Champions

Post by BHF_Manijak »

Znam da nije tema, al' ja ovo zbog Amidje, znam da ga voli. :mrgreen:

AmiĐa_Idriz

#48049 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja reko napade me zbog FSG-a :mrgreen: :mrgreen:

Ma legenda. Od ove nove škole najbolje bez sumnje.
AmiĐa_Idriz

#48050 Re: Liverpool FC #Champions

Post by AmiĐa_Idriz »

Nema Sarra u protokolu Watforda večeras.
Post Reply