Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#20651 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dale cooper wrote: 10/09/2020 21:10
jeza u ledja wrote: 10/09/2020 20:44
dale cooper wrote: 10/09/2020 20:19

Pa to, da se pod welfare state, kada se radi o evropskim društvima, ne podrazumijeva jednakopravna podjela materijalnih dobara.
Ne kontam stvarno sta hoces da kazes? Da evropske tzv. welfare states nisu komunisticke zemlje? :?

Ja ne mislim uopste da se jednakopravnost odnosi na preraspodjelu materijalnih dobara. Za mene se jednakopravnost odnosi na to da ista pravila vaze za sve, na papiru i u praksi.
Naravno, ovo samo po sebi nije dovoljno za pravicno drustvo jer se ono isto tako ne moze zasnivati samo na "ko je jamio jamio", pravila vaze od danas ideji.

Slozicemo se svi da nije pitanje sve ili nista, vec balansa svih ovih stvari. Sva polemika je u tome kako taj balans treba da izgleda.
E jebiga ježu. :lol: Hoću da kažem ono što sam napisao, da welfare state ne znači u praksi da svi imaju jednako. Nego da država
omogućava pristup svima (što je posebice bitno za one ugroženije kategorije stanovništva) esencijalnim servisima kao što
je zdravstvena skrb, školstvo kao i određena novčana pomoć i razni drugi državni programi pomoći.
Aha, pa dobro slazemo se oko toga.
VMxxx37

#20652 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by VMxxx37 »

:arrow: 8
jeza u ledja wrote: 10/09/2020 21:19
VMxxx37 wrote: 10/09/2020 20:48 Jedna je stvar rasna jednakost, a sasvim druga stvar sve zivo svesti na pitanje rase, gendera, lgbtq prava.

Ja tvrdim da je kljucna bitka za alternative u demokratskoj stranci, ti se ne moras sloziti ali samnom se slaze masa ljudi koja je za Bernija I nece glasati za Bidena i nisu desnicari. Identical se stvar desila 2016. Pricas ovde kao da prvi put cujes za to - sto je nemoguce ako se iole druzis za ljevicarima. Clinton nije ljevicar to je neoliberalna opcija u fazonu laissez faire + pravo na abortus.
Hvala ti sto nam u svakom postu iznova otkrivas toplu vodu. Da tebe nema mi bi ovdje tapkali u mraku.

Za Clintona bi se dalo polemisati, ali za tebe ne bi - jer po ovom sto pises ti definitivno nisi ljevicar.
Ja sam za:

Univerzalno zdravstvo

Besplatno visoko skolstvo

Universal basic income

Pravo na abortus

Ekoloske politike

Gej brak

Legalization marihuane na federalnom novou

Politiku mira na medjunarodnom planu

Reformu policije

Investicije u infrastrukturu

Mnogo vece oporezivanje milijardera

15$ minimum wage

Ako je ovo politika desnicara, onda ok, ja sam desnicar :lol:
CikCikCikPogodi

#20653 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CikCikCikPogodi »

VMxxx37 wrote: 10/09/2020 21:36 Ja sam za:

Univerzalno zdravstvo

Universal basic income

Pravo na abortus

Ekoloske politike

Gej brak

Reformu policije

15$ minimum wage

Ako je ovo politika desnicara, onda ok, ja sam desnicar
Onda idi i zivi u socijalistickoj drzavi.
jeza u ledja

#20654 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

VMxxx37 wrote: 10/09/2020 21:36 :arrow: 8
VMxxx37 wrote: 10/09/2020 20:48 Jedna je stvar rasna jednakost, a sasvim druga stvar sve zivo svesti na pitanje rase, gendera, lgbtq prava.

Ja tvrdim da je kljucna bitka za alternative u demokratskoj stranci, ti se ne moras sloziti ali samnom se slaze masa ljudi koja je za Bernija I nece glasati za Bidena i nisu desnicari. Identical se stvar desila 2016. Pricas ovde kao da prvi put cujes za to - sto je nemoguce ako se iole druzis za ljevicarima. Clinton nije ljevicar to je neoliberalna opcija u fazonu laissez faire + pravo na abortus.
Hvala ti sto nam u svakom postu iznova otkrivas toplu vodu. Da tebe nema mi bi ovdje tapkali u mraku.

Za Clintona bi se dalo polemisati, ali za tebe ne bi - jer po ovom sto pises ti definitivno nisi ljevicar.
Ja sam za:

Univerzalno zdravstvo

Universal basic income

Pravo na abortus

Ekoloske politike

Gej brak

Reformu policije

15$ minimum wage

Interesantno da si preskocio rasnu i polnu diskriminaciju. :oops: :D

Nego, ako se vec deklarises da si za to sve de mi reci - na koji nacin izbor Trumpa doprinosi promovisanju ovih stvari? Sta je Trump u zadnje 4 godine uradio na regulaciji u vezi zastite okolisa? Izasao je iz medjunarodnih sporazuma i zaposlio debila na celu EPA. Sta je Trump radio u korist uspostavljanja univerzalnog zdravstvenog osiguranja? Ucinio je sve da unisti i ono malo naznaka istog. Ili mozda oporezivanje bogatih tako sto im je smanjio poreze? Sta je ucinio u vezi besplatnog visokog skolstva? Dao je posao dvojici anti-abortion judges. Itd itd.
Ako se ti stvarno zalazes u to sto si nabrojao, a zelis da Trump pobijedi - onda ti nisi bas puno inteligentan.

No prije ce biti da je posrijedi nesto drugo - da se jednostavno pretvaras da su ti te stvari puno bitne. :wink: Jedino je jos pitanje, jel se pretvaras drugima, ili se pretvaras i sebi?
breba

#20655 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breba »

Pa ti se onda super slažeš sa Bidenom na većini pitanja. :-D

https://www.politico.com/2020-election/ ... joe-biden/
CikCikCikPogodi

#20656 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

breba wrote: 10/09/2020 22:07 Pa ti se onda super slažeš sa Bidenom na većini pitanja. :-D

Ja kad sam vidio video od one AOC kako ona vec sebe gleda u ogledalo u buducnosti. Pomirio sam da ni jedan Demokrata nije normalan.
ultima_palabra

#20657 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Pa dosta tih stvari je regulisano na state level. I ima sasvim dovoljno drzava na sjeveroistoku i Pacifiku gdje je 80% ovoga implementirano.
jeza u ledja

#20658 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

breba wrote: 10/09/2020 22:07 Pa ti se onda super slažeš sa Bidenom na većini pitanja. :-D

Tacno, al i za Bidena vazi - jedno je deklarativno se zalagati nesto, drugo je stvarno to i zeliti, trece je znati i moci to uraditi.
Ovo zadnje je najbitnije i vazi i za Sandersa sigurno.
CikCikCikPogodi

#20659 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote: 10/09/2020 22:18

Tacno, al i za Bidena vazi - jedno je deklarativno se zalagati nesto, drugo je stvarno to i zeliti, trece je znati i moci to uraditi.
A cetvrto hoceli to uopste uraditi. Nesto mi se cini da ce amidza Joe dosta toga zaboraviti poslije dvije sedmice.
breba

#20660 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breba »

Pa probati i vidjeti. Ako ne zna i ne valja, mijenjati opet, ha ja.

Mislim da će Ivanka imati dobar balans. :-D
jeza u ledja

#20661 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

breba wrote: 10/09/2020 22:24

Tako nekako valjda funkcionira ta demokratija. :D
breba

#20662 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breba »

jeza u ledja wrote: 10/09/2020 22:30
breba wrote: 10/09/2020 22:24

Tako nekako valjda funkcionira ta demokratija. :D
Ja i inače volim izbacivati incumbente na svim nivoima.
Ako nisam čuo za nekoga i ne odskace ničim pozitivno urađenim, biram izazivača.
VMxxx37

#20663 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by VMxxx37 »

jeza u ledja wrote: 10/09/2020 21:59

Ja sam za:

Univerzalno zdravstvo

Universal basic income

Pravo na abortus

Ekoloske politike

Gej brak

Reformu policije

15$ minimum wage

Nego, ako se vec deklarises da si za to sve de mi reci - na koji nacin izbor Trumpa doprinosi promovisanju ovih stvari? Sta je Trump u zadnje 4 godine uradio na regulaciji u vezi zastite okolisa? Izasao je iz medjunarodnih sporazuma i zaposlio debila na celu EPA. Sta je Trump radio u korist uspostavljanja univerzalnog zdravstvenog osiguranja? Ucinio je sve da unisti i ono malo naznaka istog. Ili mozda oporezivanje bogatih tako sto im je smanjio poreze? Sta je ucinio u vezi besplatnog visokog skolstva? Dao je posao dvojici anti-abortion judges. Itd itd.
Ako se ti stvarno zalazes u to sto si nabrojao, a zelis da Trump pobijedi - onda ti nisi bas puno inteligentan.

No prije ce biti da je posrijedi nesto drugo - da se jednostavno pretvaras da su ti te stvari puno bitne. :wink: Jedino je jos pitanje, jel se pretvaras drugima, ili se pretvaras i sebi?

Opet ad hominem. Ja glup jer ti ne kontas osnovnu stvar - neoliberalizam DNC je I doveo Trumpa na vlast. Trump je symptom nemoguconsti da se u postojecem sistemu ponude opipljive alternative neoliberalnom kapitalizmu.

Globalizacija je uzdrmala temelje drustva na nacin da je masa ljudi izgubila kupovnu moc I sigurnu egzistenciju tako sto su se poslovi preselili u Kinu, Mexico, itd. I sta je odgovor klintonistickih neoliberala? Odgovor je: ko vas jebe rednecksi upisite kurs za programiranje, razmisljete pozitivnije I taj bullshit.1% ljudi na vrhu ima vise kapitala od 70% obicnih ljudi. Halo. U 60im je jedno domacinstvo moglo da kupi kucu od jedne plate a danas masa ljudi radi dva posla. Realni prihodu u Americi nisu rasli od 70ih. Zato je Trump isplivao na povrsinu. Izbacila ga je poplava neoliberalnog sranja a ne deplorables.

Naravno da sam ja za rodnu I svaku drugu jednakost, ali politika identiteta ima za cilj da probleme rastuce ekonomske nejednakosti prebaci na politiku identiteta. To se isto desilo u ex Yu. Isprobana kapitalisticka podvala.

Sa Trumpom svi ti antagonizmi I kontradiktornosti sistema postaju ocigledniji I ja se nadam da ce ljudima doci iz guzice uglavu da pocnu da mijenjaju nesto fundamentalije I da ce shvatiti da su samo progresivne politike prava alternativa.To se sa Bernijem vec pocelo desavati I mozda nakon jos jedne pobjede Trumpa demokratska stranka konacno promjeni ideologiju kako bi privukla glasove radnicke klasa iz crvenih drzava.
CikCikCikPogodi

#20664 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

VMxxx37 wrote: 10/09/2020 22:45
jeza u ledja wrote: 10/09/2020 21:59

Ja sam za:

Univerzalno zdravstvo

Universal basic income

Pravo na abortus

Ekoloske politike

Gej brak

Reformu policije

15$ minimum wage

Opet ad hominem. Ja glup jer ti ne kontas osnovnu stvar - neoliberalizam DNC je I doveo Trumpa na vlast. Trump je symptom nemoguconsti da se u postojecem sistemu ponude opipljive alternative neoliberalnom kapitalizmu.

Globalizacija je uzdrmala temelje drustva na nacin da je masa ljudi izgubila kupovnu moc I sigurnu egzistenciju tako sto su se poslovi preselili u Kinu, Mexico, itd. I sta je odgovor klintonistickih neoliberala? Odgovor je: ko vas jebe rednecksi upisite kurs za programiranje, razmisljete pozitivnije I taj bullshit.1% ljudi na vrhu ima vise kapitala od 70% obicnih ljudi. Halo. U 60im je jedno domacinstvo moglo da kupi kucu od jedne plate a danas masa ljudi radi dva posla. Realni prihodu u Americi nisu rasli od 70ih. Zato je Trump isplivao na povrsinu. Izbacila ga je poplava neoliberalnog sranja a ne deplorables.

Naravno da sam ja za rodnu I svaku drugu jednakost, ali politika identiteta ima za cilj da probleme rastuce ekonomske nejednakosti prebaci na politiku identiteta. To se isto desilo u ex Yu. Isprobana kapitalisticka podvala.

Sa Trumpom svi ti antagonizmi I kontradiktornosti sistema postaju ocigledniji I ja se nadam da ce ljudima doci iz guzice uglavu da pocnu da mijenjaju nesto fundamentalije I da ce shvatiti da su samo progresivne politike prava alternativa.To se sa Bernijem vec pocelo desavati I mozda nakon jos jedne pobjede Trumpa demokratska stranka konacno promjeni ideologiju kako bi privukla glasove radnicke klasa iz crvenih drzava.
Ti si ko zena samo bla bla bla bla
Maxxtro

#20665 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

CikCikCikPogodi wrote: 10/09/2020 22:11

Ja kad sam vidio video od one AOC kako ona vec sebe gleda u ogledalo u buducnosti. Pomirio sam da ni jedan Demokrata nije normalan.
Pa uzimajuci u obzir sta ti smatras normalnim, ovo je potpuno bezvrijedna konstatacija.
CikCikCikPogodi

#20666 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Maxxtro wrote: 10/09/2020 23:02
CikCikCikPogodi wrote: 10/09/2020 22:11

Pa uzimajuci u obzir sta ti smatras normalnim, ovo je potpuno bezvrijedna konstatacija.
Ti si osoba puna mrznje.
jeza u ledja

#20667 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

VMxxx37 wrote: 10/09/2020 22:45 Opet ad hominem. Ja glup jer ti ne kontas osnovnu stvar - neoliberalizam DNC je I doveo Trumpa na vlast. Trump je symptom nemoguconsti da se u postojecem sistemu ponude opipljive alternative neoliberalnom kapitalizmu.

Kako drukcije nazvati ovo sto pises? Hajmo 8 godina lajt-fasizma da bi ljudima doslo iz guzice u glavu pa izabrali lajt-socijalizam. :-) I to ono, iako je nakon prve 4 godine lajt-socijalizam postao jos manje popularan - sto vidimo po rezultatima primaries. Za 8 godina, imaces konzervativni sud koji ce decenijama donositi odluke od krucijalne vaznosti za buducnost ove zemlje. Imaces 8 godina potpunog nazatka bilo kakvog progresa regulacija green house gasses, potpuno unisten javni zdravstveni sistem osiguranja (ukljucujuci i social security), jos veci razdor izmedju bogatih i siromasnig. Justice department koji radi kao licna advokatska sluzba predsjednika. Itd itd.,
Sam kazes da je zemlja pred gradjanskim ratom (bas :-) ), nakon samo 4 godine ove budale, a ti hoces jos, jer doci ce ljudima u glavu. Hoces ti uzimat pusku u ruke i borit se za tu svoju fiktivnu revoluciju, ili ce pak i to izdurati isti ti potlaceni i ugrozeni za cija prava se kao zalazes, istovremeno ne izlazeci uopste na izbore ako nema tvog omiljenog kandidata?

Ili si glup ili nas zajebavas. Trece nema.
Ako ti je za utjehu, ne vjerujem da si glup.
ultima_palabra

#20668 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Nakon 4 godine lajt fasizma ide 4 godine malo jaceg. Poslije toga ga vise neces moci skinuti bez oruzja. Istorija je uciteljica zivota.
saint_mirad

#20669 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by saint_mirad »

Ma jasta, u sledecem mandatu Trump postaje literally Hitler. :lol:
VMxxx37

#20670 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by VMxxx37 »

jeza u ledja wrote: 10/09/2020 23:29
VMxxx37 wrote: 10/09/2020 22:45 Opet ad hominem. Ja glup jer ti ne kontas osnovnu stvar - neoliberalizam DNC je I doveo Trumpa na vlast. Trump je symptom nemoguconsti da se u postojecem sistemu ponude opipljive alternative neoliberalnom kapitalizmu.

Kako drukcije nazvati ovo sto pises? Hajmo 8 godina lajt-fasizma da bi ljudima doslo iz guzice u glavu pa izabrali lajt-socijalizam. :-) I to ono, iako je nakon prve 4 godine lajt-socijalizam postao jos manje popularan - sto vidimo po rezultatima primaries. Za 8 godina, imaces konzervativni sud koji ce decenijama donositi odluke od krucijalne vaznosti za buducnost ove zemlje. Imaces 8 godina potpunog nazatka bilo kakvog progresa regulacija green house gasses, potpuno unisten javni zdravstveni sistem osiguranja (ukljucujuci i social security), jos veci razdor izmedju bogatih i siromasnig. Justice department koji radi kao licna advokatska sluzba predsjednika. Itd itd.,
Sam kazes da je zemlja pred gradjanskim ratom (bas :-) ), nakon samo 4 godine ove budale, a ti hoces jos, jer doci ce ljudima u glavu. Hoces ti uzimat pusku u ruke i borit se za tu svoju fiktivnu revoluciju, ili ce pak i to izdurati isti ti potlaceni i ugrozeni za cija prava se kao zalazes, istovremeno ne izlazeci uopste na izbore ako nema tvog omiljenog kandidata?

Ili si glup ili nas zajebavas. Trece nema.
Ako ti je za utjehu, ne vjerujem da si glup.
Trump nije fasista. Najlakse je nekoga nazvati fasitom I nebavit se tim fenomenom. Treba shvatiti uzroke Trumpa.

S tobom je nemoguce diskutovati ako ti samo kopiras sta Anderson Cooper govori.
jeza u ledja

#20671 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kakav bolan Anderson Cooper :lol:

To ti je odgovor na to kako ce izbor Trumpa promovisati stvari za koje se deklarativno zalazes?

Mani se suplje. Ti si Trumpovac jedan kroz jedan.
Point.

#20672 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Ode Domi, dođe VMxxx37.
CikCikCikPogodi

#20673 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

ultima_palabra wrote: 11/09/2020 01:00 Nakon 4 godine lajt fasizma ide 4 godine malo jaceg. Poslije toga ga vise neces moci skinuti bez oruzja. Istorija je uciteljica zivota.
Kojeg fasizma?
The 51st State

#20674 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

njujork radi montana se gradi :oops:
CikCikCikPogodi

#20675 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

The 51st State wrote: 11/09/2020 09:40 njujork radi montana se gradi :oops:
Prije bi zivio u Montani, nego u New Yorku.
Post Reply