Kikibombona wrote: ↑20/12/2016 15:45 Zapad ovo radi iz svojih interesa. Ja tu nemam nikakvu dilemu. Oni da imaju covjecnosti i osjecaj za oravdu podrzali bi kurdski narod radi nevolje u kojoj se nalazi a ne iz nekih svojih strateskih i materijalnih interesa. Zapad je dvolican i krvolocan. Za terorizam snose ogromnu krivicu. Do invazije na Afganistan nismo ni znali za 'islamski terorizam'. Francuska otvoreno podrzava ekstremiste u Siriji, radi na rusenju Asada, ima na dusi hiljade mrtvih, a onda se cude kada ih preplavi val izbjeglica i naselja. Htjeli bi se jebati a da im nikada ne udje. Ne moze tako. Da je pravde sve izbjeglice bi preplavile Francusku i Britaniju, ako vec ne mogu preko okeana do Amerike, koja je najveci krivac za ratove i ekspanziju terorizma. Francuzi i ostali vole svoj komfor, boli ih briga sto njihov politika i vojska ima prljave prste u ratovima diljem svijeta... Osudjujem ubistvo nevinih. Najebem se mile majke ekstremistima. Svi znaju sta mislim o tim babunima, ali treba jasno reci ko je glavni krivac za ovo sto imamo. Ja o svemu govorim otvoreno, boli me kita za naciju i vjeru. Nisam ni pro-zapad ni pro-istok, ni pro-krscanin ni pro-musliman, ni pro-Srbin ni pro-Bosnjak... Sve mi se to, 'nako, GADI.
Republika Turska
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#26176 Re: Republika Turska
Evo na koji upis Salik aludira:
- Challenger_
#26177 Re: Republika Turska
Da parafraziram jednog dijasporaša i da kaem: taketo-maketo! (prevod, taknuto-maknuto).Challenger_ wrote: ↑10/09/2020 22:32 Evo na koji upis Salik aludira:
Kikibombona wrote: ↑20/12/2016 15:45 Zapad ovo radi iz svojih interesa. Ja tu nemam nikakvu dilemu. Oni da imaju covjecnosti i osjecaj za oravdu podrzali bi kurdski narod radi nevolje u kojoj se nalazi a ne iz nekih svojih strateskih i materijalnih interesa. Zapad je dvolican i krvolocan. Za terorizam snose ogromnu krivicu. Do invazije na Afganistan nismo ni znali za 'islamski terorizam'. Francuska otvoreno podrzava ekstremiste u Siriji, radi na rusenju Asada, ima na dusi hiljade mrtvih, a onda se cude kada ih preplavi val izbjeglica i naselja. Htjeli bi se jebati a da im nikada ne udje. Ne moze tako. Da je pravde sve izbjeglice bi preplavile Francusku i Britaniju, ako vec ne mogu preko okeana do Amerike, koja je najveci krivac za ratove i ekspanziju terorizma. Francuzi i ostali vole svoj komfor, boli ih briga sto njihov politika i vojska ima prljave prste u ratovima diljem svijeta... Osudjujem ubistvo nevinih. Najebem se mile majke ekstremistima. Svi znaju sta mislim o tim babunima, ali treba jasno reci ko je glavni krivac za ovo sto imamo. Ja o svemu govorim otvoreno, boli me kita za naciju i vjeru. Nisam ni pro-zapad ni pro-istok, ni pro-krscanin ni pro-musliman, ni pro-Srbin ni pro-Bosnjak... Sve mi se to, 'nako, GADI.
- HarTar
#26178 Re: Republika Turska
Iznenađuješ me Čeli da od čovjeka koji mijenja naglasak po potrebi očekuješ da bude dosljedan...
-
Capljina74
- salik79
#26180 Re: Republika Turska
Dodao bih i ovo:Challenger_ wrote: ↑10/09/2020 22:32 Evo na koji upis Salik aludira:

- HarTar
#26181 Re: Republika Turska
Taj problem imamo i u Bosni nažalost da mnogi koji u njoj žive ne vole je....
- Challenger_
#26182 Re: Republika Turska
salik79 wrote: ↑10/09/2020 22:50Dodao bih i ovo:Challenger_ wrote: ↑10/09/2020 22:32 Evo na koji upis Salik aludira:
![]()

- HarTar
#26183 Re: Republika Turska
Jbt, šta čovjek neće doživjeti...da je osoba koja je gotovo neprimjetna u pravom životu glavna na forumu...
- MorningStar
#26184 Re: Republika Turska
Ovo mozemo kvalifikovati u jedan od... specijalnih postova of all times na ovom forumu...Kikibombona wrote: ↑10/09/2020 22:14Napoleon je gubio ratove i na kraju zavalio Francusku, iako je bio veliki vojskovodja. Mislim da je prokockao veliku sansu i potrosio veliku snagu Francuske u to vrijeme.HarTar wrote: ↑10/09/2020 21:15Porediti jednog od najvećih vojskovođa i državnika sa ovim babojebcomKikibombona wrote: ↑10/09/2020 19:45 Samo budala moze potcjenjivati jednu od najjačih ekonomija svijeta i nuklearnu silu
Ako Turska ne podvije rep kao sto su uradili u Libiji, snosit ce teske posljedice. Makron je i danas ponovio da diplomatija sa Turskom ne daje rezultate, da se mora djelovati. Za pocetak uvesti blaze sankcije te ih pomagati dok ne promijene ponasanje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Emanuel Makron je mnogo mudriji, vrhunski strateg. Vraca Francusku u sami vrh svjetske politike, budi uspavanog diva kojeg je Fransoa Oland bacio u komu.
...
Samo kada ode ova budala Tramp, pa Bajden i Makron sklope savez, bice veselo.
- Nadzornik
-
Capljina74
#26186 Re: Republika Turska
Bolan, Hare je sa svima dobar!
- MorningStar
#26187 Re: Republika Turska
Dzerzzar je bio lud lik btw, napravio vise problema sultanu nego ostalim. Sto se tice borbe sa napoleonom savjetujem da smanjis ribu jer nije bas bilo tu smlacivanja.
Al da je dzezzar bio lud jeste
- MorningStar
#26188 Re: Republika Turska
Inace fun fact
Praksa je bila da papa stavlja krunu na glavu kralja pri krunisanju francuskih kraljeva - napoleon je uzeo krunu od pape
i stavio sam sebi na glavu

Praksa je bila da papa stavlja krunu na glavu kralja pri krunisanju francuskih kraljeva - napoleon je uzeo krunu od pape
Napoleon crowned Napoleon Emperor.
He wanted a big fancy ceremony with the Pope there for legitimacy reasons, but when the time came for the klix coronation, the pope held the crown high, and Napoleon took it and crowned himself. It told the world that the only person who could truly take away his right to rule as Emperor of the French was Napoleon himself.
- HarTar
-
The 51st State
#26190 Re: Republika Turska
Sve je jasno sto se tice grcke megalomanije.
- @mba
#26191 Re: Republika Turska
francuzi su izgubili na sudu protiv kanade, isto slucaj TR/GR, samo na sud!
-
The 51st State
#26192 Re: Republika Turska
-
The 51st State
#26193 Re: Republika Turska
misljenje osnivaca stratfora, geroge friedmana. za ove "edukovane" domace papose.
-
The 51st State
#26194 Re: Republika Turska
sta ono kazu, ne mogu ih naci
- @mba
#26195 Re: Republika Turska
Erdogan: Veliki smo mi zalogaj za vas, ne možete nas pojesti.
Erdogan je putem društvenih mreža podijelio i snimak izjave koju je dao prije nekoliko godina.
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je putem društvenih mreža podijelio poruku:
¨Za vas smo mi veliki zalogaj, ne možete nas pojesti¨.
Erdogan je putem društvenih mreža podijelio i snimak izjave koju je dao prije nekoliko godina.
U video snimku, Erdogan kaže:
¨Pripremili ste trpezu za vukove. Želite da nas progutate u jednom zalogaju, ali smo mi veliki zalogaj za vas, ne možete nas pojesti.¨
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26196 Re: Republika Turska
Evo sankcija
- Sanjarko
#26197 Re: Republika Turska
Vecina mora izglasat.
- MaksprotivMarksa
#26198 Re: Republika Turska
Kiki dragi ubise te ovi turkofili, pa i Makron bi se nasmijao na tvoje konstatacije, moras nekamo prenebregnuti malogradjanski kompleks i divljenje "ugladjenim" pojedincima, nacijama i drustvima, bice to bolje, znas i ti da si malo pretjerao sa Makronom
❤
- Kikibombona
#26199 Re: Republika Turska
Makron je jedan od najvećih lidera danasnjice, rekao bih u TOP 3, zajedno sa Merkel i Putinom. S tim da se mora uzeti u obzir da je Putin diktator i da njegova politika dugoročno donosi negativne efekte za rusko drustvo. Dakle, jedino je Merkel iznad Makrona kada se sve uzme u obzir.MaksprotivMarksa wrote: ↑11/09/2020 17:13 Kiki dragi ubise te ovi turkofili, pa i Makron bi se nasmijao na tvoje konstatacije, moras nekamo prenebregnuti malogradjanski kompleks i divljenje "ugladjenim" pojedincima, nacijama i drustvima, bice to bolje, znas i ti da si malo pretjerao sa Makronom❤
...
Makron je kasparovski odigrao u Libiji. Ostvario je interese Francuske bez pokretanja vojne masinerije. Zapravo, lukavo su pustili da Egipat odradio posao za njih, da Turcima zaprijete vojnom intervencijom. Da su Turci bili budale, danas bi Egipat ratovao za svoje i interese Francuske.
...
Slicno je Makron odigrao u Siriji i Iraku.
...
U Africi se Francuska vraca na velika vrata uz minimalna ulaganja.
...
I sada u istocnom Mediteranu Makron demonstrira diplomatsku silu. Opet ce natjerati druge da odrade posao za njega. Vrsi snazan pritisak na EU da uvedu sankcije Turskoj. Prodaje Grcima avione i brodove, ukljucuje se u energetske projekte. Pozicionira Francusku kao gospodara Mediterana. I to radi veoma lukavo, bez velikih ulaganja i zrtvovanja.
...
Problem kod Balkanca je sto sinonim za lidera vidi u tipovima poput Huge Cabeza ili Sadama Huseina. Ili galamdzija poput Erdogana koji tursku ekonomiju baca na koljena sumanutom vanjskom politikom.
Makron je kultura, perverznjak, zgoljo, ali jebeno lukav i odlican strateg. Na takve se covjek obicno zaleti sudeći na osnovu izgleda... i najebe.
...
Macron: Turska više nije partner EU, mi Evropljani moramo biti čvrsti
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/macr ... /200911037
- @mba
#26200 Re: Republika Turska
previs rano ste otvorili sampanjac da slavite, od sankcija nema nista, zivi bili pa vidjeli!