Evo klasičnog primjera zašto nam nacionalist5i vladaju i zašto pljačkaju državu i njene građane.
Milo i SDA
- Better Man
#51 Re: Milo i SDA
- oaza85
#52 Re: Milo i SDA
Nece Djukanovic nigdje, puno je on namazaniji od ovih kokosara i zombija pogubljenih u vremenu i prostoru.Kikibombona wrote: ↑09/09/2020 16:26 Da li ce SDA izvuci ikakve pouke iz poraza Mile Djukanovica u Crnoj Gori!?
Pao je Milo koji je u CG bio mnogo jaci nego SDA u BiH. Donio je nezavisnost, uveo drzavu u NATO, trasirao put ka EU, uradio mnoge dobre stvari na geopolitičkom planu. Sta je uradila SDA?
Mentalitet jedne i druge vlasti je identičan. Napravili su drzavu za rodbinu i kumove u kojoj su obicni gradjani na marginama društva osudjeni na tesku borbu da bi opstali. Jedna i druga vlast je institucionalizovala korupciju, okupirala institucije sistema.
Ljudima je vise preko glave price iz devedesetih. Ljudi zele vise NOVCA. Meni je vaznija egzistencija moje porodice od svega. Ne mogu gledati da me neko potkrada i levati nacionalnom propagandom.
Nema vise izgovora i opravdanja, dajte nam pravednije drustvo, radna mjesta i bolje plate.
A tesko da ce i sda sa scene, morate naci nekog ozbiljnijeg od dvojca niksic s jedne, i sabine s druge strane. Treca liga, nula bodova, domet kazan vojnickog graha za godisnjicu Sutjeske.
- Kikibombona
#53 Re: Milo i SDA
Jebe mi se za Djukanovica, o tome neka misle Crnogorci. Svemu dodje kraj, nista nije vjecno. Milu sam iskoristio kao primjer da niko nije i nece vladati vjecno.oaza85 wrote: ↑10/09/2020 16:34Nece Djukanovic nigdje, puno je on namazaniji od ovih kokosara i zombija pogubljenih u vremenu i prostoru.
A tesko da ce i sda sa scene, morate naci nekog ozbiljnijeg od dvojca niksic s jedne, i sabine s druge strane. Treca liga, nula bodova, domet kazan vojnickog graha za godisnjicu Sutjeske.
...
Mene zanima BiH i moj narod(i). Kako mi vidimo svoju buducnost?.
I jebes Nermina i Sabinu, politicke stranke nisu fudbalski klubovi. Navijam samo za NK Celik i BiH. Kada su u pitanju stranke, biram najbolje ili najmanje lose sto imam na ponudi.
...
Nije zdravo za jedan narod da 30 godina vlada jedna stranka, taman da radi fenomenalno... a znamo kako radi SDA. Smisao demokratije je promjena vlasti, da politicari osjete odgovornost, pritisak naroda. Kada osjetis da te narod ne kaznjava, da mozes nemilice krasti i ne raditi nista, zasto bi se mijenjao!??? Zasto bi se trudio kada mozes podici noge na kancelarijski stol i ne raditi nista!??
I za samu SDA bi bilo dobro da ode u opoziciju, da se hamelj ocisti, da dodju novi ljudi, sa novom energijom i novim idejama.
...
Mislis da su Amerikanci budale kada su moc ograniciči na 10 godina, na dva mandata. Jedino u sjebanim drzavama jedna partija ili jedan covjek vlada pola stoljeća.
- oaza85
#54 Re: Milo i SDA
Pretjerujes.Kikibombona wrote: ↑10/09/2020 17:09Jebe mi se za Djukanovica, o tome neka misle Crnogorci. Svemu dodje kraj, nista nije vjecno. Milu sam iskoristio kao primjer da niko nije i nece vladati vjecno.oaza85 wrote: ↑10/09/2020 16:34Nece Djukanovic nigdje, puno je on namazaniji od ovih kokosara i zombija pogubljenih u vremenu i prostoru.
...
Mene zanima BiH i moj narod(i). Kako mi vidimo svoju buducnost?.
I jebes Nermina i Sabinu, politicke stranke nisu fudbalski klubovi. Navijam samo za NK Celik i BiH. Kada su u pitanju stranke, biram najbolje ili najmanje lose sto imam na ponudi.
...
Nije zdravo za jedan narod da 30 godina vlada jedna stranka, taman da radi fenomenalno... a znamo kako radi SDA. Smisao demokratije je promjena vlasti, da politicari osjete odgovornost, pritisak naroda. Kada osjetis da te narod ne kaznjava, da mozes nemilice krasti i ne raditi nista, zasto bi se mijenjao!??? Zasto bi se trudio kada mozes podici noge na kancelarijski stol i ne raditi nista!??
I za samu SDA bi bilo dobro da ode u opoziciju, da se hamelj ocisti, da dodju novi ljudi, sa novom energijom i novim idejama.
...
Mislis da su Amerikanci budale kada su moc ograniciči na 10 godina, na dva mandata. Jedino u sjebanim drzavama jedna partija ili jedan covjek vlada pola stoljeća.
Nema sda apsolutnu vlast, a pogotvo je nema zadnjih 30 godina.
Americkom predsjedniku je ogranicen mandat, senatori mogu citav zivot provesti u vlasti.
Nemas viziju, nemas plan, drljavis bezveze.
-
Q_Line
#55 Re: Milo i SDA
Ima SDA "fiksnu vlast" u onih 300-310 hiljada glasača koliko godinama Bake sinoć reče da imaju tokom svakih izbora.
Godinamaje ljudi sve manje, ali broj glasača SDA uvijek isti !??
https://www.vijesti.plus/vijesti/bih/48 ... etbegovica
Kako!? Baš misterija...
Godinamaje ljudi sve manje, ali broj glasača SDA uvijek isti !??
https://www.vijesti.plus/vijesti/bih/48 ... etbegovica
Kako!? Baš misterija...
- Kikibombona
#56 Re: Milo i SDA
Moc u Americi ima predsjednik. Zasto je ogranicen na dva mandata?
...
SDA je 30 godina na vlasti, kontrolisu sve institucije sistema, zajedno sa svojim partnerima iz SNSD i HDZ.
Nije normalno.
-
high_volume
#57 Re: Milo i SDA
Ni SDP ni NS nisu stranke ljevice. U BiH skoro da i nema stranaka ljevice. Nekad bila KP i još neka minijaturna.Kikibombona wrote: ↑10/09/2020 13:15 Bilo bi dobro da na narednim opstim izborima pro-BiH snage krenu u dvije kolone, desnoj i lijevoj, da se ne gube glasovi.
Recimo:
1. Ljevica - SDP i NS
2. Desnica - NiP, NBL, NB, Kasumovic, Babic itd.
Niti su ostale nabrojane stranke desnice.
Sve si improvizirao
- Kikibombona
#58 Re: Milo i SDA
Imamo to sto imamo, nazovi kako hoces. Najveca je glupost kada covjek u BiH ocekuje politicare evropskog formata a demokratiju konzumiramo 20-30 godina. Jos pure pojesti.high_volume wrote: ↑11/09/2020 02:31Ni SDP ni NS nisu stranke ljevice. U BiH skoro da i nema stranaka ljevice. Nekad bila KP i još neka minijaturna.
Sve si improvizirao
- dr_Evil
#59 Re: Milo i SDA
Po demokratskim standardima SDP i NS su stranke ljevice, naravno da nisu komunisticki stranke, daleko od toga. Zato imamo po svim standardima radikalno desno krilo koje granici ako vec i nije fasizam; SDA, HDZ, SDS, jel tako kolegahigh_volume wrote: ↑11/09/2020 02:31Ni SDP ni NS nisu stranke ljevice. U BiH skoro da i nema stranaka ljevice. Nekad bila KP i još neka minijaturna.Kikibombona wrote: ↑10/09/2020 13:15 Bilo bi dobro da na narednim opstim izborima pro-BiH snage krenu u dvije kolone, desnoj i lijevoj, da se ne gube glasovi.
Recimo:
1. Ljevica - SDP i NS
2. Desnica - NiP, NBL, NB, Kasumovic, Babic itd.
Sve si improvizirao![]()
- dr_Evil
#60 Re: Milo i SDA
I da dodam jedina stranka koja je na vlasti od 91', i zbog toga snosi najvise odgovornsti za stanje u drustvuKikibombona wrote: ↑10/09/2020 17:40Moc u Americi ima predsjednik. Zasto je ogranicen na dva mandata?
...
SDA je 30 godina na vlasti, kontrolisu sve institucije sistema, zajedno sa svojim partnerima iz SNSD i HDZ.
Nije normalno.
- SaraFina
#61 Re: Milo i SDA
SDA treba rastaliti na 10 manjih stranaka. Unijeti razdor i krakove kriminalne hobotnici razbacati na 100 strana. Da ne mogu se sastaviti nikad.dr_Evil wrote: ↑11/09/2020 08:11I da dodam jedina stranka koja je na vlasti od 91', i zbog toga snosi najvise odgovornsti za stanje u drustvuKikibombona wrote: ↑10/09/2020 17:40Moc u Americi ima predsjednik. Zasto je ogranicen na dva mandata?
...
Nije normalno.
- dr_Evil
#62 Re: Milo i SDA
SaraFina wrote: ↑11/09/2020 08:14SDA treba rastaliti na 10 manjih stranaka. Unijeti razdor i krakove kriminalne hobotnici razbacati na 100 strana. Da ne mogu se sastaviti nikad.dr_Evil wrote: ↑11/09/2020 08:11I da dodam jedina stranka koja je na vlasti od 91', i zbog toga snosi najvise odgovornsti za stanje u drustvuKikibombona wrote: ↑10/09/2020 17:40
Moc u Americi ima predsjednik. Zasto je ogranicen na dva mandata?
...
Nije normalno.
Rece PrecjednikZulfikarpašić i Filipović su pomogli da Stranka dobije početni zamah, ali su napravili i prvi raskol u SDA, pred same jesenje izbore 1990. Raskoli će nas zatim pratiti kao loš usud. Prvi sa Zulfikarpašićem je bio najbolniji. Sljedeći sa Fikretom Abdićem – najtragičniji. A onaj sa Harisom Silajdžićem – najdublji.”
Nazalost ne vidim da je to moguce bez puske, zato se smijem kada vidim ove sta se raduju da ce smijeniti MIla demokratijom
- dr_Evil
#63 Re: Milo i SDA
Uostalom, i Hilmo Neimarlija u recentnom prigodnom intervjuu ističe sedmu i osmu deceniju prošlog vijeka kao “godine unutarnjeg oslobađanja i afirmiranja izvornog bošnjačkog života, kulture, u književnosti, likovnim umjetnostima, filozofiji, historiografiji, na dramskoj i muzičkoj sceni, u izdavaštvu i različitim kulturnim inicijativama.” To je SDA zatekla, a šta je od toga napravila, to je lako vidljivo. Od bizarne predizborne himne u kojoj se prizivaju “demokratija i ljudska prava sva” do aktuelnog ćorsokaka, to je moguća skica dosadašnjeg postojanja Stranke demokratske akcije.
- dr_Evil
#64 Re: Milo i SDA
Heh, a druze de mi nacrtaj granice tog tvog treceg gradjanskog entitetaVMxxx37 wrote: ↑09/09/2020 22:41
Za nekoga ko je za autenticne gradjanske politike, njemu je najvaznije da se ukine konstitutivnost.
Za nekoga kome je prioritet dominacija Bosnjaka, njemu je najvaznije da se ukinu entiteti I zemlja centraliza. Da sam ja bosnjacki nacionalista, ne bih se zalagao za promjenu ustava iz zemlje konstitutivnih naroda u zemlju bosnjackog naroda, nego bih se zalagao za gradjansku drzavu bez entiteta i kantona. Tako mogu da glumim veceg liberala pred strancima, a da.opet dobijem sve sto bih dobio u formalno bosnjackoj drzavi.
Covic nije retardiran I to vidi. E sad, dal bi takva Bosja postala vise nalik Erdoganovoj Turskoj - a Erdogan je islamista - mozda da, mozda ne. Ali sigurno bi to bilo lakse ostvariti bez mehanuzma koje konstitutivni narodi imaju da to zauatave.
Buduci da.zemlja vec ima entitete I kantone I da.je podjeljeno drustvo - najlakse bi bilo samo napraviti tri građanska.entiteta I izbrisati narode iz ustava. Ali nema autenticnih pro-gradjanskih lidera u Sarajevu, samo foliranti.
-
Novak20
#65 Re: Milo i SDA
Hipotetski govoreći mogu se organizirati referendumi na nivou općina F BiH o pripadnosti (nepostojećem) trećem entitetu. Granice općina postaju administrativne granice entiteta.dr_Evil wrote: ↑11/09/2020 08:39Heh, a druze de mi nacrtaj granice tog tvog treceg gradjanskog entitetaVMxxx37 wrote: ↑09/09/2020 22:41
Za nekoga ko je za autenticne gradjanske politike, njemu je najvaznije da se ukine konstitutivnost.
Za nekoga kome je prioritet dominacija Bosnjaka, njemu je najvaznije da se ukinu entiteti I zemlja centraliza. Da sam ja bosnjacki nacionalista, ne bih se zalagao za promjenu ustava iz zemlje konstitutivnih naroda u zemlju bosnjackog naroda, nego bih se zalagao za gradjansku drzavu bez entiteta i kantona. Tako mogu da glumim veceg liberala pred strancima, a da.opet dobijem sve sto bih dobio u formalno bosnjackoj drzavi.
Covic nije retardiran I to vidi. E sad, dal bi takva Bosja postala vise nalik Erdoganovoj Turskoj - a Erdogan je islamista - mozda da, mozda ne. Ali sigurno bi to bilo lakse ostvariti bez mehanuzma koje konstitutivni narodi imaju da to zauatave.
Buduci da.zemlja vec ima entitete I kantone I da.je podjeljeno drustvo - najlakse bi bilo samo napraviti tri građanska.entiteta I izbrisati narode iz ustava. Ali nema autenticnih pro-gradjanskih lidera u Sarajevu, samo foliranti.
Svim pripadnicima trećeg entiteta bez obzira na etniju ili vjeru, prije referenduma obećati, a nakon uspostavljanja i omogućiti da dobiju dvojno državljanstvo RH.
Time bi se ukinuli kantoni/županije u F BiH, što bi F BiH oslobodilo balasta tri nivoa vlasti i nepotrebne administracije. SDA bi sletila s vlasti istog trena, a HDZ nešto malo kasnije.
Opet kažem, sve ovo je hipotetski pa ne idem u dalje u razmatranju koristi i štete za konstitutivne narode i samoodrživost BiH.
- escobar__
#66 Re: Milo i SDA
SDP i sateliti jesu ljevica ali bošnjačka ljevica. Građanska ljevica u onom širem smislu ovdje ne postoji.
- SaraFina
#67 Re: Milo i SDA
Što se tiče Trivićke i Stanivukovića koje Kiki povlači kao..
https://vijesti.ba/clanak/506116/trivic ... srebrenici
- dr_Evil
#68 Re: Milo i SDA
Jest, kad ne bi iskali svoje obrazovanje, sud, policiju, penzioni i zdrastveni fond, porez.. I onda uskoro imas drzavu u drzavi. A onda imas Mostar, Travnik, Stolac, Vakuf, Bugojno itd. sta nikad ne bi prihvatila jedna ili druga strana da budu dio prvog ili treceg entiteta. Da nije ovih gradova, davno bi se to podijelo, ko nekad kad nas je Alija htio natovarit u autobuse i "evakuisat" u Zenicu.Novak20 wrote: ↑11/09/2020 09:42
Hipotetski govoreći mogu se organizirati referendumi na nivou općina F BiH o pripadnosti (nepostojećem) trećem entitetu. Granice općina postaju administrativne granice entiteta.
Svim pripadnicima trećeg entiteta bez obzira na etniju ili vjeru, prije referenduma obećati, a nakon uspostavljanja i omogućiti da dobiju dvojno državljanstvo RH.![]()
Time bi se ukinuli kantoni/županije u F BiH, što bi F BiH oslobodilo balasta tri nivoa vlasti i nepotrebne administracije. SDA bi sletila s vlasti istog trena, a HDZ nešto malo kasnije.
Opet kažem, sve ovo je hipotetski pa ne idem u dalje u razmatranju koristi i štete za konstitutivne narode i samoodrživost BiH.
- dr_Evil
#69 Re: Milo i SDA
Tad je Dodik pricao i potpisivao isto sta i ovi Duka Dizelovi u CG, bratstvo, jedinstvo, pomirenje, i cim je utvrdio poziciju:"Popit cemo Drinu"SaraFina wrote: ↑11/09/2020 09:48 Što se tiče Trivićke i Stanivukovića koje Kiki povlači kao..
Oni meni da pricaju kako je to moderna europa i buducnost
- SaraFina
#70 Re: Milo i SDA
Koji šupljak i panika u HDZ redovima.
(Mostar i izbori, te podijeljenost stranačka su razlog).
(Mostar i izbori, te podijeljenost stranačka su razlog).
- SaraFina
#71 Re: Milo i SDA
Da da.. A Stanivuković?dr_Evil wrote: ↑11/09/2020 09:50Tad je Dodik pricao i potpisivao isto sta i ovi Duka Dizelovi u CG, bratstvo, jedinstvo, pomirenje, i cim je utvrdio poziciju:"Popit cemo Drinu"SaraFina wrote: ↑11/09/2020 09:48 Što se tiče Trivićke i Stanivukovića koje Kiki povlači kao..
https://vijesti.ba/clanak/506116/trivic ... srebrenici![]()
Ma lik je četalj na kub.
- dr_Evil
#72 Re: Milo i SDA
Stanivukovovic i ona mala Jelena su najgora vrsta cetalja, ona koja ne znaju sta su rat i pokolj i zeljni dokazivanja. Za Dodika iskreno mislim da nije cetalj nego da radi sve da bi mogao nastaviti krastiSaraFina wrote: ↑11/09/2020 09:51Da da.. A Stanivuković?dr_Evil wrote: ↑11/09/2020 09:50Tad je Dodik pricao i potpisivao isto sta i ovi Duka Dizelovi u CG, bratstvo, jedinstvo, pomirenje, i cim je utvrdio poziciju:"Popit cemo Drinu"SaraFina wrote: ↑11/09/2020 09:48 Što se tiče Trivićke i Stanivukovića koje Kiki povlači kao..
https://vijesti.ba/clanak/506116/trivic ... srebrenici![]()
Ma lik je četalj na kub.
- SaraFina
#73 Re: Milo i SDA
Zaratio bi u Dodik da se odrzi na vlasti. Protesti“pravde za Davida“ govore u prilog tome. I u pravu si radi vlasti i kradje ä.
- dr_Evil
#74 Re: Milo i SDA
Mislim jos uvijek da je cucla-revolucija pokrenuta i izmakla kontroli SDA sa ciljem unistenja SDP-a kao opozicije, sto je realno i uspjelo. Sve su to iste metode "ova vlada nece dati ostavku, nece iz hiljadu razloga"
- Kikibombona
#75 Re: Milo i SDA
Ma to je uobičajen folklor srpske politike. Ne mislim ja nista lijepo o Drasku i Jeleni, nisu mi simpatični ni po jednom osnovu. Jedina moja nada u vezi njih je da bi manje krali od Dodika, da bi se makar malo pozabavili ekonomijom. Nikad u Zenici nece biti dobro dok ne bude u Banjaluci i obratno.SaraFina wrote: ↑11/09/2020 09:48 Što se tiče Trivićke i Stanivukovića koje Kiki povlači kao..
Moj apsolutni prioritet je ekonomija, borba protiv korupcije i kriminala. Ako na tom planu ne uradimo nesto u narednih 10 godina Bosna i Hercegovina, ova tri kukavna naroda, kao i mi ostali, ce nestati. Otice svi mladi i onda vise nista nece imati smisla.
Isto tako agitujem za Dinu Konakovica iako sa njim nemam nikakve dodirne tacke. Nadam se da ima znanje i volju raditi za pravednije drustvo. Na poslu me prozivaju da sam simpatizer Konakovica, ali nisam uopste, vec takticki podrzavam njega kod ljudi koji su desno orijentisani.