Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
MorningStar

#8351 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by MorningStar »

"da omeksa kamen srce bratu crnogorcu" :D
horkesh

#8352 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

Challenger_ wrote: 09/09/2020 23:13 Ne mislim na Horkesha ali vi ostali srbujete, ne stajete. Kikijan predvodi.

:lol:
Raspali ti i po meni slobodno, nemoj da se osjećam isključeno :lol:
llull

#8353 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

MorningStar wrote: 09/09/2020 23:48 "da omeksa kamen srce bratu crnogorcu" :D
Uvali mu ... pjevaju pjesmu o CG na ekavici ... u startu ne valja :)
MorningStar

#8354 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by MorningStar »

llull wrote: 09/09/2020 23:51
MorningStar wrote: 09/09/2020 23:48 "da omeksa kamen srce bratu crnogorcu" :D
Uvali mu ... pjevaju pjesmu o CG na ekavici ... u startu ne valja :)
Ma ne to je pjesma "pruzaju ruku" ono mire se braca :D
horkesh

#8355 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

llull wrote: 09/09/2020 23:45 Kad smo kod muzike, crnogorci imaju jednu sjajnu pjesmu posvecenu Crnoj Gori. Po meni jedna od najljepsih patriotskih pjesama sa prostora ex yu.

Nije loša, i podsjeća me na jednu sa sličnim ritmom u koj pjeva neka cura "Bosno mooo-oooo-ja".

Pošto se te ne mogu sjetiti, evo nešto drugo :-D

bunk

#8356 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by bunk »

Takoe drugovi razvodnite.
"Fun vith flags" , malo muzike kolo se poigra ....
Capljina74

#8357 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

bunk wrote: 09/09/2020 23:54 Takoe drugovi razvodnite.
Kad krenete da mračite... bolje mi je bilo da sam kikija o Kurdima čitao...
MorningStar

#8358 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by MorningStar »

Ko pjeva zlo ne misli
Image :D
horkesh

#8359 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

Pošalji ti neko saopćenje, pa ćemo se sutra diviti koliko je oštro i britko tvoje pero bilo

Poslije toga ćemo gledati ko nije poslao saopćenje i prozivati ih. Mislim, to je taj obrazac "državničkog" ponašanja? :roll:

Ipak, dajem ti tri boda jer si gledao Big Bang Theory :thumbup:
Blek Stena

#8360 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blek Stena »

Sheldon is proud :D
llull

#8361 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

horkesh wrote: 09/09/2020 23:53
llull wrote: 09/09/2020 23:45 Kad smo kod muzike, crnogorci imaju jednu sjajnu pjesmu posvecenu Crnoj Gori. Po meni jedna od najljepsih patriotskih pjesama sa prostora ex yu.

Nije loša, i podsjeća me na jednu sa sličnim ritmom u koj pjeva neka cura "Bosno mooo-oooo-ja".

Pošto se te ne mogu sjetiti, evo nešto drugo :-D

E pazi sad, ova je meni najbolja pjesma posvecena BIH. Stvarno vrhunska stvar...
Last edited by llull on 10/09/2020 00:19, edited 1 time in total.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#8362 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

horkesh wrote: 09/09/2020 23:49
Challenger_ wrote: 09/09/2020 23:13 Ne mislim na Horkesha ali vi ostali srbujete, ne stajete. Kikijan predvodi.

Raspali ti i po meni slobodno, nemoj da se osjećam isključeno :lol:

______

Ma zezam se. Malo pilana usmjerena ka Kikiju. Ništa maligno.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#8363 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

Vozdra raja. Čitamo se aBd. LN.
Duka Dizel II

#8364 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Nadzornik wrote: 09/09/2020 22:24
Capljina74 wrote: 09/09/2020 22:15
Bio u CG na svadbi. Zet musliman, kidiso hoće ovu zastavu.
Mladin otac, nece da udaje ćerku pod ratnim barjakom.

Ode sve umalo u tri p...

Inače na drugoj svadbi tetak i njegov brat potezali pistolje jedan na drugog. Jedan Srbin, drugi Monte negro...

Meni Crnogorci ne leze nikako,bez obzira kojem se Bogu mole... :-?
Nekako su nadmeni,nemaju smisla za humor,previse ozbiljni a da su hrabri to stoji.
Sjecam se onomad kad sam bio u vojske sto ono Milasin kaze,redovno smo se mi Bosanci marisali sa njima,oni nama oca a mi njima normalno mater... :D
Crnogorac...klasik

dr_Evil

#8365 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Previse stranica, opet mi se ne da citati:D preskok
Novak20

#8366 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Novak20 »

Ne pratim baš redovito temu ali znam da je bilo nekog govora o umješanosti Mila Đukanovića na agresiju prema BiH. Sada se spominje i genocid.

Očito je da u bošnjačkoj politici postoje dvije struje u odnosu prema Crnoj Gori. Jedna brani, druga je protiv Đukanovića.

https://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=70917
Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} je poslije parlamntarnih izbora u Crnoj Gori dobio niz upita o aktivnostima aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u periodu agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Imajući u vidu da je dužnost svake naučno istraživačke institucije da o rezultatima svojih istraživanja informiše širu javnost IGK prezentuje dokaze o umješanosti Mila Đukanovića u agresiji i genocidu u Republici Bosni i Hercegovini. U tom smislu posebno ističemo dvije ključne tačke:

- prva, je njegova komandna odgovornost inaugurirana pozicijom imenovanja na položaj crnogorskog premijera 1991. godine,
- druga, njegovo aktivno učestvovanje na sjednicama Vrhovnog savjeta odbrane u periodu 1992.–1995. godine, kao premijera Crne Gore.

Zahvaljujući tim potvrđenim činjenicama nauka o genocidu je došla do pouzdanih dokaza o tome kako je i na koji način Đukanović zajedno sa Bulatovićem i Miloševićem po komandnoj odgovornosti učestvovao u agresiji i genocidu u Republici Bosni i Hercegovini. Milo Đukanović kao učesnik sjednica Vrhovnog savjeta odbrane 1992-1995, a Momir Bulatović kao član Vrhovnog savjeta odbrane su učestvovali u odlukama u vezi i sa Srebrenicom. Srebrenica je finale genocida koji se desio jula 1995.godine. Nauka o genocidu smatra da Crna Gora mora snositi posljedice jer je faktički učestvovala u agresiji i genocidu na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Posebno ističemo odgovornost Đukanovića kao tadašnjeg premijera Vlade Crne Gore u paljenju 500 bošnjačkih sela i stradanju nevinog, civilnog bošnjačkog naroda u Hercegovini, strašnog zločina koga su izvršili crnogorski rezervisti. Đukanovićeva krivica je i za deportaciju Bošnjaka koji su izbjegli od ratnih strahota iz Republike Bosne i Hercegovine u Crnu Goru, a vlasti Crne Gore ih isporučile zločincima Karadžića i Mladića.

IGK će nastaviti sa istraživanjem odgovornosti Mila Đukanovića i drugih za ratne zločine počinjene u periodu 1991-1995. godine i o tome redovno informirati javnost. To je bitno zbog istine i pravde bez koje nema bolje i mirnije budućnosti.

Relativiziranje nečije aktivne ratne uloge koja je ostavila ljudsku i materijalnu pustoš i brojne ljudske žrtve u zemlji na koju su agresija i genocid izvršeni su mimo uvažavanja kolektivnog pamćenja, znanstvenih rezultata istraživanja žrtava rata i prava na komentar javne dimenzije glasa žrtava, piše u saopćenju
Instituta za istraživanje genocida Kanada {IGK}.
Nekako s proljeća

#8367 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Nekako s proljeća »

Ustaj radni narode Crne Gore, dvanes' je sati...
Last edited by Nekako s proljeća on 10/09/2020 09:24, edited 1 time in total.
Duka Dizel II

#8368 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Kikibombona wrote: 09/09/2020 22:10
Duka Dizel II wrote: 09/09/2020 21:32 To su ratne zastave
Pa svejedno, zastave su.

Trobojka nema utemeljenje u crnogorskoj historiji. Kralj Nikola je istu ubacio jer je pretendirao da vlada Srbijom sto ga je u konačnici skupo koštalo pa je umro u Francuskoj.

Nema dileme da je zazalio zbog svega.
Kralj Nikola je bio čovek 19.veka.
Silan ratnik, ovenčan slavom u ratovima 1876-78, kad se Crna Gora proširila i stekla nezavisnost na Berlinskom kongresu.

Kao pouzdan ruski saveznik, on je bio impozantna figura u odnosu na učmale Obrenoviće u Srbiji, koji su bili naklonjeni Beču.
S pravom je on sebe video kao glavnog kandidata za ujediniteljsku krunu, pogotovo kad Srbija se obrukala na Slivnici protiv Bugara.

Medjutim, Majski prevrat i dolazak Kradjordjevića na vlast u Srbiji , sve je promenio.
Karadjordjevići su reformisali zemlju, vojsku, ekonomiju, politiku,ustav...
A Petrovići su ostali u 19. veku.
Oni su prvi Ustav Crne Gore doneli tek 1905 godine. I to su prepisali Ustav Obrenovića iz 1869 godine, koji je bio uzrok stalnih političkih i socijalnih tenzija u Srbiji.
Politiku je vodila glavarska nasledna elita, a vojska je i dalje bila plemenski organizovana.
Dovoljno je reći da Crna Gora nije imala nijedan Univerzitet. A opstanak zemlje je bio zavisan od ruske pomoći u novcu i hrani.

Jednostavno, Petroviće je pregazilo vreme i sve ono što se posle dešavalo je samo logična razvoj dogadjaja.
dr_Evil

#8369 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Duka Dizel II wrote: 10/09/2020 08:40
Kikibombona wrote: 09/09/2020 22:10
Duka Dizel II wrote: 09/09/2020 21:32 To su ratne zastave
Pa svejedno, zastave su.

Trobojka nema utemeljenje u crnogorskoj historiji. Kralj Nikola je istu ubacio jer je pretendirao da vlada Srbijom sto ga je u konačnici skupo koštalo pa je umro u Francuskoj.

Nema dileme da je zazalio zbog svega.
Kralj Nikola je bio čovek 19.veka.
Silan ratnik, ovenčan slavom u ratovima 1876-78, kad se Crna Gora proširila i stekla nezavisnost na Berlinskom kongresu.

Kao pouzdan ruski saveznik, on je bio impozantna figura u odnosu na učmale Obrenoviće u Srbiji, koji su bili naklonjeni Beču.
S pravom je on sebe video kao glavnog kandidata za ujediniteljsku krunu, pogotovo kad Srbija se obrukala na Slivnici protiv Bugara.

Medjutim, Majski prevrat i dolazak Kradjordjevića na vlast u Srbiji , sve je promenio.
Karadjordjevići su reformisali zemlju, vojsku, ekonomiju, politiku,ustav...
A Petrovići su ostali u 19. veku.
Oni su prvi Ustav Crne Gore doneli tek 1905 godine. I to su prepisali Ustav Obrenovića iz 1869 godine, koji je bio uzrok stalnih političkih i socijalnih tenzija u Srbiji.
Politiku je vodila glavarska nasledna elita, a vojska je i dalje bila plemenski organizovana.
Dovoljno je reći da Crna Gora nije imala nijedan Univerzitet. A opstanak zemlje je bio zavisan od ruske pomoći u novcu i hrani.

Jednostavno, Petroviće je pregazilo vreme i sve ono što se posle dešavalo je samo logična razvoj dogadjaja.
Pa ja, sasvim je logicno pripojiti teritorij neke zemlje drugoj, jer ova prva nije bila razvijena. Onda bi Austrija trebala ponovo da aneksira komplet balkan, jer je to sasvim logican razvoj dogadjaja
sumirprimus

#8370 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

kako fino popljuvase zastavu crne gore, ubise se velikosrbi dokazujuc da to nije prava crnogorska zastava da je to ratni barjak, na sta vas prica podsjeca?
hint:
Image

kako je ono isla prica ratna zastava arbih? koliko njih ne interesuje da je arbih imala svoju ratnu zastavu, a da je ovo bila prva zvanicna zastava medjunarodno priznate i na UN. sjedistu podignuta ljiljanka. nema ljepse zastave i to nam ukidose. od tog i krenu.rezanje identiteta. prava na izbor. prava na slobodu, velikosrbi su tu najjaci. podjoh rec ista prica ko i kod nas ismijavanje, pozivanje na ratne barjake, dok je ne ukinu i ne stave nesto drugo. bljak.

znaci vratit vratit kad tad, ha rijesimo sa svojim secesionistima... :izet:
Duka Dizel II

#8371 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

dr_Evil wrote: 10/09/2020 08:51

Pa ja, sasvim je logicno pripojiti teritorij neke zemlje drugoj, jer ova prva nije bila razvijena. Onda bi Austrija trebala ponovo da aneksira komplet balkan, jer je to sasvim logican razvoj dogadjaja
Nije Crna Gora pripojena zato što je nerazvijena, već zato što je narod u CG tako hteo i zato što je pripajanje Crne Gore Srbiji bio samo deo opšteg procesa ujedinjenja. Pripojene su i BiH, Dalmacija, Hrvatska, Slovenija, Srem, Banat, Bačka, Baranja...

Ovde je reč o tome zašto su Petrovići izvisili za tu ujedinjiteljsku krunu.
spreca

#8372 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by spreca »

Duka Dizel II wrote: 10/09/2020 09:03

Nije Crna Gora pripojena zato što je nerazvijena, već zato što je narod u CG tako hteo i zato što je pripajanje Crne Gore Srbiji bio samo deo opšteg procesa ujedinjenja. Pripojene su i BiH, Dalmacija, Hrvatska, Slovenija, Srem, Banat, Bačka, Baranja...

Mozda malkice pretjerujes?pripojenje i prisajedinjenje nije jedno te isto
sumirprimus

#8373 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

ma svi smo hteli brateeee i jos hocemooo :lol: :oops:
elem velikosrpski nacionalizam nikad ne miruje. nauk svima i za sva vremena.
Duka Dizel II

#8374 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

spreca wrote: 10/09/2020 09:06

Mozda malkice pretjerujes?pripojenje i prisajedinjenje nije jedno te isto
Nije, doista...

Crnogorci su se o pripajanju izjasnili na izborima i skupštini.

Ovi što su se prisajedinili, nisu ni pitali ništa svoj narod. :D
Last edited by Duka Dizel II on 10/09/2020 09:09, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#8375 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

:?

Narod ili određene političke elite?

Da je crnogorski narod jednoglasno htio ujedinjenje ne bi bilo potrebe za zelenišima i sličnim?
Post Reply