Kako ne cijeni, cijeni vala.horkesh wrote: ↑09/09/2020 17:35Vazdan konstruktivni, ali slabo k'o to cijeni. Hvala tebi, Generale, što prepoznaješ tu osobinuGeneral War wrote: ↑09/09/2020 16:19 Ja samo da izrazim zadovoljstvo u pobjedi demokracije u crnojj gori, posebno bosnjackoj manjini na konstruktivnoj ulozi.![]()
![]()
Desavanja u Crnoj Gori
- General War
#8251 Re: Desavanja u Crnoj Gori
- Kikibombona
#8252 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Dritan Abazović: Mi smo pobedili ljude koji su činili genocid u Srebrenici
http://rs.n1info.com/Region/a638019/Dri ... u-BIH.html

http://rs.n1info.com/Region/a638019/Dri ... u-BIH.html
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#8253 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ma samo reset.
- Challenger_
#8254 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Sve na fabričke postavke pa nek' se kmeči do mjeseca.
-
radostan dan
#8255 Re: Desavanja u Crnoj Gori
za cirka dvadesetak stranica očekujem totalni veleobrt na temi - dritan abazović, profitrojanac, đukanovićev tajni najvjerniji vojnik, superalbanac, bošnjački dobročinitelj brat lijepi...
-
radostan dan
#8256 Re: Desavanja u Crnoj Gori
kako im sjeba koncepciju sa ovim upisom i slikama...na nož se krvili, pa počeše da mede međusobno.
eno se blek stena i sumirprimus još žvalje...
-
radostan dan
#8257 Re: Desavanja u Crnoj Gori
braO...Kikibombona wrote: ↑09/09/2020 13:19Nakon svega, jasno je kao dan da je Dritan posljednji koji bi koalirao sa Djukanovicem. Upravo kod njega je najveca mrznja prema DPS-u.llull wrote: ↑09/09/2020 13:17 Kako dani idu na forumu se sve vise pise " Otkovace neko " , " Nema nista od vlade " , " Nece albanac sa cetnicima " , " Nece to dozvoliti EU " ...
A ovi dole mic po mic zavrsavaju jednu po jednu stvar i spremaju se da preuzmu vlast... Eto sve mi na forumu bolje znamo ...![]()
![]()
![]()
Prije ce neki Srbin preletiti kod Mila nego Dritan.

- bunk
#8258 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne radi se o tome da dalabu ne vidi drvo od sume.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/09/2020 18:14 Petak 13 je pojam planova i programa za ovu smijuriju od dogovora.
Još jedan dokaz da je cilj samo preuzeti vlast, što je prvi korak. Drugi korak je rješavanje smetala poput Dritana.
Inače, ključna je druga tačka dogovora, koja će biti alibi za sječu i instaliranje svojih. BTW, kakava je to šuplja sa depolitizacijom vlasti? Odavno veću glupost nisam čuo.
Da je dogovor samo formalnost, govori i peta tačka, koja je u suprotnosti sa drugom.
Po kojim kriterijima izvesti drugu tačku, a da ne bude ovo iz pete? Niđe veze.
List papira sa gomilom općih mjesta, šupljom neodređenom terminologijom, samo da se uzme vlast i nastavi sa implementacijom velikosrpske politike...
Nego dalabu radi na tome da svima nama proda to bacanje prasine u oci i zavara nas "borbom protiv mafije" a da bude kljucni kotac u povratku cetnika na vlast u CG..
Cak sam sve vise misljenja da se ne radi o medjedu nego o pazljivo izradjenom ,namjenskom projektu "kukavicije jaje/trojanski medjed"....koji ce nam svima donijeti gro problema u buducnosti...
Last edited by bunk on 09/09/2020 18:54, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#8259 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Kada se spremala druga invazija Iraka, zapamtio sam jedan genijalan tranparent na protestima: Bombing for peace is like fucking for virginity!Kikibombona wrote: ↑09/09/2020 18:21Razumijem sta govoris. Nama je velikosrpska politika sjebala drzavu i zivote te zato u svemu vidimo veliku prijetnju. Nesumnjivo u tome ponekad pretjeramo vodjeni onom: koga su zmije ujedale i gustera se plasi.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/09/2020 18:03Istorija 90lh je istorija dogovora i obećanja koja su izradili ovi što su Dritanu obećali, šta su već obećali.
Cilj je dokopati se vlasti, a onda ćeš da vidiš kako to oni rade...
Devedesete su prosle, doslo je novo vrijeme. Kriminal i bijela kuga su smrtni neprijatelji svih balkanskih drzava. Mnogo veci od porazene velikosrpske ideologije. Ako uskoro ne prepoznamo najveceg neprijatelja, moglo bi biti kasno, ako vec nije...
Dritan nije nimalo glup politicar, ne bih potcijenio njegov plan. Cijela ekipa URA je veoma nadahnuta. Sa njima u timu je muftija Zukorlic, veoma inteligentan covjek. Bozena Jelusic, Filip Adzic, Srdjan Pavicevic itd. Velika grupa izuzetnih ljudi bez mrlje u zivotu. Jedino iz URA niko nije bio cetnik.
I zadnja poruka Dritana
Ucmalo stanje se mora mijenjati. Ovo sto imamo ne vodi niđe, sto bi rekli Crnogorci. Kada imas situaciju da 90% mladih razmišlja o odlasku buducnost je nikakva. Kako moze napredovati drzava iz koje svi zele otici?Dritan AbazovićZašto je dobra promjena? Zato što novi ljudi mogu da promovišu novu vrijednost. Ovo je poruka ljudima u BiH i u cijelom regionu. Hoćete li cijelog života da ostanemo u nacionalističkom rovu?
Ono u Pljevljima nisu uradili ni Crnogorci, ni Srbi, ni Bošnjaci, ni Albanci - nego kriminalci. Nemojte da generalizujemo narode.
...
Mozda je Dritan naivan, mozda ga Srbi preveslaju, ali nesto se mora mijenjati. Moramo nekako izaci iz rovova devedesetih... ili ce mladi otici, svi.
Kakva crna promjena sa najgorim zlotvorima, sljedbenicima najzlokobnije ideje koja se rodila na Balkanu, ideje bez koje bi ovo bio raj na zemlji? Ideja velike Srbije je trenutno najveća inspiracija bijelim teroristima širom svijeta i sada se neko sjetio da sa takvim likovima gradi bolju budućnost! Nema nikakve potrebe nagađati kako bi to izgledalo, to smo već svi vidjeli 90ih, kako to oni rade. Krv do koljena. Što je najluđe, Risto Sotona ima gori rječnik od Karadžića, Miloševića i kompanije zajedno. Za njega ovi zvuče kao mirotvorci.
Dritan je ili masno naplatio svoj angažman trojanskog konja, ili je glup ko qurčina i ne vidi oko sebe od vlastitog ega i od plitke lične naslade da je Milu jebo majku. U oba slučaja, kraj mu je isti. Potrošen pijun da se pojede kraljica. Nadam se da kraj neće sadržavati opise poput jarak, milimetara, požar...
Pa, bolan Dritane, ne mašu na litijama zastavama EU, nego dižu tri prsta i pjevaju četničke pjesme. Kakva je nova vrijednost elegija o popu Đujiću i šlager o Draži Mihailoviću? Dajte ljudi da se ne zajebavamo.
Promjena koju on nudi je poput deratizacije nuklearnom bombom. Jes, neće više biti pacova, ali ni ljudi. Ne izlazi se iz rovova devedesetih pjevanjem četničkih pjesama, i traženjem alibija za to. Upravo suprotno, baš tako se i ulazi u rovove i započinju sranja i klanja, baš tako!
- Kikibombona
#8260 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Jos jedna poruka Dritana
Pro-srpski mediji u CG pomalo razocarani dogovorom, ali nemaju izbora nego prihvatiti
Sporazum nije Sveto pismo: Pustimo sad zastavu i himnu, narod traži zakonski obračun sa kriminalcima i tajkunima, ako toga ne bude, džaba je nova trojka krečila!
https://borba.me/sporazum-nije-sveto-pi ... a-krecila/
Knežević nije u zemlji: Očekuju da ih Krivokapić upozna sa Sporazumom narednih dana
https://borba.me/knezevic-nije-u-zemlji ... dnih-dana/
Ni Mandic nije u zemlji
https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5F80676F
A za Medojevica vec znamo da nije odusevljen Kricokapicem jer se zalaze za ekspertsku vladu, a Medojevic navodno vidi sebe kao istaknutu figuru u vladi...
Zadnja poruka Medojevica
Al' ne moze sastaviti recenicu da DPS ne pomene nema sanse.NOVA VLADA TREBA DA BUDE SVE ŠTO DPS-ova NIJE BILA
Dritan AbazovićBuduća vlada mora da se posveti ekonomskom stanju u državi. Čekaju nas veliki ekonomski i socijalni izazovi, nagomilani problemi, prazna kasa, borba protiv korupcije i kriminala. Buduća vlada ima zadatak da se najviše posveti tim pitanjima.
Sa ovim umire svaka manipulacija DPS-a, svaki pokušaj analitičara, manipulacija... Odlučni smo da sprovedemo pomirenje i bavimo se pitanjima koja najviše opterećuju građane Crne Gore. Nova vlada mora biti vlada svakog građanina Crne Gore.
Pro-srpski mediji u CG pomalo razocarani dogovorom, ali nemaju izbora nego prihvatiti
Sporazum nije Sveto pismo: Pustimo sad zastavu i himnu, narod traži zakonski obračun sa kriminalcima i tajkunima, ako toga ne bude, džaba je nova trojka krečila!
https://borba.me/sporazum-nije-sveto-pi ... a-krecila/
Knežević nije u zemlji: Očekuju da ih Krivokapić upozna sa Sporazumom narednih dana
https://borba.me/knezevic-nije-u-zemlji ... dnih-dana/
Ni Mandic nije u zemlji
https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5F80676F
A za Medojevica vec znamo da nije odusevljen Kricokapicem jer se zalaze za ekspertsku vladu, a Medojevic navodno vidi sebe kao istaknutu figuru u vladi...
Zadnja poruka Medojevica
Kazu da sam previse radikalan i da hocu sve da hapsim iz vlasti. I u pravu su. Sve to treba pohapsiiti i sve sto su pokrali vratiti narodu!!
- bunk
#8261 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Samo glup covjek ne vidi sta se ovdje pokusava uradit.
Kamo srece da i srbija i cg i sve oko njih 10000 km daleko od nas..
Pa onda neka im dalabu prodaje muda pod bubrege...ali ovako ..
Kamo srece da i srbija i cg i sve oko njih 10000 km daleko od nas..
Pa onda neka im dalabu prodaje muda pod bubrege...ali ovako ..
- Challenger_
#8262 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Što ti je percepcija. Evo, ja tridesetogodišnju vladavinu DPSa i satelita vidim kao produženu Petak 13-i koaliciju, a ovu pobjedničku koaliciju kao opozicionu Četvrku Kantona Sarajevo. Konzervativci ( "za budućnost CG" ) i nacionalno obojeni likovi u vidu NiPa i njima bliskog Hadžibajrića, SDP ekvivalent Bečiću i Demokratama a Dritana u vidu Peđe Kojovića i ekipe.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/09/2020 18:14Petak 13 je pojam planova i programa za ovu smijuriju od dogovora.
Last edited by Challenger_ on 09/09/2020 19:10, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#8263 Re: Desavanja u Crnoj Gori
polako, sve po redu...odličan posao rade.Lincoln-Burrows wrote: ↑09/09/2020 16:40 Oni dali izjavu da neće ništa mijenjati a zovu se Koalicija za budućnost Crne Gore, svašta.
- bunk
#8264 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Challenger_ wrote: ↑09/09/2020 19:09Što ti je percepcija. Evo, ja tridesetogodišnju vladavinu DPSa i satelita vidim kao produženu Petak 13-i koaliciju, a ovu pobjedničku koaliciju kao opozicionu Četvrku Kantona Sarajevo. Konzervativci ( "za budućnost CG" ) i nacionalno obojeni likovi u vidu NiPa i njima bliskog Hadžibajrića, SDP ekvivalent Bečiću i Demokratama a Dritana u vidu Peđe Kojovića i ekipe.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/09/2020 18:14Petak 13 je pojam planova i programa za ovu smijuriju od dogovora.
- Kikibombona
#8265 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Tesko je osporiti bilo sta od navedenog. Jedino te razvoj dogadjaja, ako bude pozitivan, moze razuvjeriti. Mozda si u pravu a mozda ne. I ja imam iste sumnje i dileme kao ti, ali za razliku od tebe ostavljam prostor za drugačiji ishod, polazuci odredjene nade u mudrost Abazovica, Zukorlica i drugih finkcionera URA.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/09/2020 18:52Kada se spremala druga invazija Iraka, zapamtio sam jedan genijalan tranparent na protestima: Bombing for peace is like fucking for virginity!
Kakva crna promjena sa najgorim zlotvorima, sljedbenicima najzlokobnije ideje koja se rodila na Balkanu, ideje bez koje bi ovo bio raj na zemlji? Ideja velike Srbije je trenutno najveća inspiracija bijelim teroristima širom svijeta i sada se neko sjetio da sa takvim likovima gradi bolju budućnost! Nema nikakve potrebe nagađati kako bi to izgledalo, to smo već svi vidjeli 90ih, kako to oni rade. Krv do koljena. Što je najluđe, Risto Sotona ima gori rječnik od Karadžića, Miloševića i kompanije zajedno. Za njega ovi zvuče kao mirotvorci.
Dritan je ili masno naplatio svoj angažman trojanskog konja, ili je glup ko qurčina i ne vidi oko sebe od vlastitog ega i od plitke lične naslade da je Milu jebo majku. U oba slučaja, kraj mu je isti. Potrošen pijun da se pojede kraljica. Nadam se da kraj neće sadržavati opise poput jarak, milimetara, požar...
Pa, bolan Dritane, ne mašu na litijama zastavama EU, nego dižu tri prsta i pjevaju četničke pjesme. Kakva je nova vrijednost elegija o popu Đujiću i šlager o Draži Mihailoviću? Dajte ljudi da se ne zajebavamo.
Promjena koju on nudi je poput deratizacije nuklearnom bombom. Jes, neće više biti pacova, ali ni ljudi. Ne izlazi se iz rovova devedesetih pjevanjem četničkih pjesama, i traženjem alibija za to. Upravo suprotno, baš tako se i ulazi u rovove i započinju sranja i klanja, baš tako!
...
Dritan je rekao da NECE podrzati vladu u kojoj ce biti notorni cetnici poput Mandica, Knezevica ili Medojevica, vec insistira na vladi eksperata, ljudi koji ne izazivaju podjele u crnogorskom drustvu. On insistira na nestranackoj vladi. Ako nova vlada bude sacinjena od stručnjaka, koji nemaju tradiciju srbovanja, Dritan je prekucao igricu. Vec je uspio Srbe natjerati da potpisu nesto za sto smo mislili da nece nikada potpisati.
PS
Sto se tice Iraka i parola, meni pada na pamet 'no blood for oil'
-
radostan dan
#8266 Re: Desavanja u Crnoj Gori
sa istog mjesta gdje je čuo i da će zakon o slobodi proći, da će milo pobjediti, da je crna gora ekonomski tigar, da je crna gora čudo od zdrastvenog sistema, itd, itd.
-
A_A_AKCIJA
#8267 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ma, teško je sa zaljubljenim ljudima razgovarati. Ti si zaljubljen u Ruse i samim time prilično neracionalan. Ne mislim ništa loše pod ovim, ali često vidiš stvari koih nema.Challenger_ wrote: ↑09/09/2020 19:09Što ti je percepcija. Evo, ja tridesetogodišnju vladavinu DPSa i satelita vidim kao produženu Petak 13-i koaliciju, a ovu pobjedničku koaliciju kao opozicionu Četvrku Kantona Sarajevo. Konzervativci ( "za budućnost CG" ) i nacionalno obojeni likovi u vidu NiPa i njima bliskog Hadžibajrića, SDP ekvivalent Bečiću i Demokratama a Dritana u vidu Peđe Kojovića i ekipe.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/09/2020 18:14Petak 13 je pojam planova i programa za ovu smijuriju od dogovora.
Ja ne nagađam ko su ovi, ja znam. Vidio i na svojoj koži osjetio četničku politiku. Znam kako lažu, obećavaju med i mlijeko dok oštre kamu ispod stola i čekaju priliku da se ukaže. Ne treba biti previše pametan da se ovo skonta. Da mi mater sutra podrži litijaše, ne bih se libio da joj kažem da nije upravu. Ti ih podržavaš samo jer su pro-Rusi i to ti je polazna tačka. Da vidim đe su Rusi, pa da odatle krenem. Nisi objektivan.
- Challenger_
#8268 Re: Desavanja u Crnoj Gori
A_A_AKCIJA, druže stari, samo ću ti ovo reći: Polazna pretpostavka ti je pogrešna.
-
A_A_AKCIJA
#8269 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Kako rekoh, Dritan je koristan idiot koji im je omogućio ostvarenje pola plana, prvi korak. Kada ostvare što žele, a malo im fali, Dritan ide u istoriju, a ja se nadam ne i na Ahiret. U ovoj fazi će potpisati da taksiji budu roze, da svi nose šešire... samo da oforme vladu. A onda ide dernek.Kikibombona wrote: ↑09/09/2020 19:11 Dritan je rekao da NECE podrzati vladu u kojoj ce biti notorni cetnici poput Mandica, Knezevica ili Medojevica, vec insistira na vladi eksperata, ljudi koji ne izazivaju podjele u crnogorskom drustvu. On insistira na nestranackoj vladi. Ako nova vlada bude sacinjena od stručnjaka, koji nemaju tradiciju srbovanja, Dritan je prekucao igricu. Vec je uspio Srbe natjerati da potpisu nesto za sto smo mislili da nece nikada potpisati.
Sve već viđeno. Šta misle zaoprave, pogledati pod repertoarom parola i pjesama na proslavi pobjede. To je istina, ovo ostalo je šuplja.
- Challenger_
#8270 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Za sada, JEDINA razlika između naše Četvorke i njihove Trojke je u tome što ovdje IZ nisu probali modelirati do neprepoznatljivosti i nametnuti reisa registrovanog u policijskoj stanici Kalinovik, čiji je skriveni šef Milorad Dodik.
Da se to desilo, ni ti, ni ja, ni pola foruma ne bi pisalo, nego bi gorilo Sarajevo.
Da se to desilo, ni ti, ni ja, ni pola foruma ne bi pisalo, nego bi gorilo Sarajevo.
- Point.
#8271 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ovi što izađoše na ulice na proslave izbornu pobjedu svi mahaše srpskim zastavama pjevajući četničke pjesme, nigdje crnogorske a furaju priču za budućnost CG. Takvu providnost mogu samo progutati glupani i navici poput Dritana.
-
radostan dan
#8272 Re: Desavanja u Crnoj Gori
CPC obavještava javnost da i dalje poštuje sve zdravstvene mjere NKT-a, te da službu kao i prije vrši bez vjernika.

-
Duka Dizel II
#8273 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Škobo Habu wrote: ↑09/09/2020 13:10 Evo, Đorđe Krajišnik dao dijagnozu sviju nas koji učestujemo u ovoj diskusiji, i mogu se samo složiti sa njim.
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... ndi-588094
Slučaj izbora i svega drugog što se događalo u Crnoj Gori posljednjih desetak dana u potpunosti je ogolio ključne napukline bosanskohercegovačkog društva. Slikovitije govoreći, maske su pale. Dobro, samoobmana je da je ovdje uopšte i bilo nekih maski. Ako izuzmemo maske za zaštitu od virusa, ili one protiv zagađenog vazduha, prema kojima se također selektivno odnosimo, na licu ove države već trideset godina stoji jedan kroki užasa. Preciznije, lice ovog dvoentitetskog konglomerata oblikovano je u krik poraza, koji je, doima se, dugotrajno fiksiran. Postale su događajima oko crnogorskih izbora do brutalnosti ovdje vidljive sve one betoniranosti naše zajednice, njena neprestana zarobljenost u etničku perspektivu gledanja na svijet i geopolitička događanja koja oblikuju planetu. Sa druge strane, pokazali su izbori u Crnoj Gori da je Bosna i Hercegovina višestruko raspolućena zemlja i da njeni politički, društveni i kulturni akteri robuju nemogućnosti da izađu iz začaranog kruga devedesetih, te razvide ono što ih okružuje iz neke drugačije pozicije. Jer ipak, koliko god se nama devedesete doimale ključne, prelomne, nezaobilazne u osmišljavanju naše stvarnosti danas, one su prošlost.
Društvo uhvaćeno u štokholmski sindrom
Međutim, mi ovdje kao da to uopšte ne primjećujemo ili svjesno ne želimo primijetiti? Nastavak rata drugim sredstvima, neprestana polarizacija, zaglavljenost u pitanja mitomanskih trvenja, prava prvenstva na ovaj prostor, sukob i strah kao jedini načini življenja, doveli su nas do tačke u kojoj se mi zapravo osjećamo ugodno u poziciji zaostalosti u prošlosti. Cijelo društvo je uhvaćeno u štokholmski sindrom, mi ne znamo ni za šta drugo osim za devedesete, prema svemu sa čime se susrećemo mi idemo sa mišlju o ratu i našem iskustvu rata. Sa jedne strane, razumljivo je da je preživljena trauma važna tačka posttraumatskog života, ali fakt da mi u svemu vidimo i na sve projiciramo svoju tragediju sa kraja dvadesetoga stoljeća, govori samo u prilog da mi nismo načinili ni jedan jedini korak kako bismo konačno izašli, bar provirili glavu iz krtičnjaka u kojem smo duboko zakotvljeni u svom mraku. To proizvodi društvo koje zapravo ne živi u sadašnjici, već svoje vrijeme sada i ovdje koristi kako bi se bavilo prošlošću i u nju još dalje otišlo. Dakle, mi u trenutku kada trebamo sakupljati konce i gledati naprijed, jer sat je davno otkucao ponoć, i dalje najvjernije ostajemo predati rekreiranju atmosfere i nemira iz decenija iza nas.
Jedno su želje, drugo je BiH
Sve to neminovno, i temeljno, određuje kako naše unutrašnje, tako i naše vanjske poglede. A jedina sigurnost postaje permanentna sluđenost po etničkoj osnovi, koja blokira, onemogućava i uništava svaki pokušaj da se narativi devedesetih jednom konačno ostave na smetljištu istorije. Kako bi se, nakon toga, otvorio bar neki prostor susretanja, pronalaženja bilo kakve tačke okupljanja, koja neće uživati u baštinjenju ratne prošlosti i njenih kriminalnih brazdi kao jedinog svog ugodnog habitusa.
Ali, jedno su želje, a posve drugo je BiH. Baš to pokazuje naša ovdašnja zaokupljenost susjedstvom, izborima i pregovorima koji su ovih dana u fokusu javnosti. Za nekoga ko stvari posmatra sa strane, bila bi u najmanju ruku budalasta spoznaja činjenica da ključni politički događaji, u predizbornom vremenu, u BiH jesu pitanje izbora u jednoj susjednoj zemlji i pregovori dvije druge zemlje oko spornog pitanja međusobnog priznavanja. No, pak, to je upravo paradigmatičan primjer onoga što jeste naša izgubljenost u realitetu egzistencije u današnjem svijetu. Naša pozvanost da u svemu budemo biber po pilavu, osjećaj naše bitnosti da komentarišemo i ono što nas se ne tiče, stvara utisak da se kod nas vodi računa o mnogim stvarima, da se dijalektičkim odnosom prema stvarnosti ovdje neprestano propituje i preosmišljava naša uloga u širim europskim i svjetskim okvirima. Ono što je, međutim, tragičnost naše pozicije, jeste da sve navedeno mi zapravo radimo kako bismo sebe i dalje držali zarobljenima u narativima devedesetih. Ne, dakle, kako bismo na osnovu datog shvatili u kojem pravcu sve oko nas ide, nego da bismo sebi još jednom potvrdili svoju ispravnost u insistiranju da je sadašnjica nešto posve nepouzdano, ono što se nas suštinski i ne tiče, a da je prošlost, i to ona najmračnija, ratna, ono u čemu mi još uvijek suštinski jesmo i što želimo očuvati.
Na samom kraju, ilustrativno govoreći, mi gasimo šumski požar u Crnoj Gori, dok nam se u avliji izliva radioaktivni otpad. Jer nas se, dakako, tiče sve drugo više, nego mi sami sebe.
- Blek Stena
#8274 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Tako to radi odgovorna vjerska organizacija.radostan dan wrote: ↑09/09/2020 19:29 CPC obavještava javnost da i dalje poštuje sve zdravstvene mjere NKT-a, te da službu kao i prije vrši bez vjernika.
![]()
- ultima_palabra
#8275 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa sjecas se u sta su sve zamotavali velikosrpski nacionalizam 80-tih. Antibirokratska revolucijaA_A_AKCIJA wrote: ↑09/09/2020 19:23Kako rekoh, Dritan je koristan idiot koji im je omogućio ostvarenje pola plana, prvi korak. Kada ostvare što žele, a malo im fali, Dritan ide u istoriju, a ja se nadam ne i na Ahiret. U ovoj fazi će potpisati da taksiji budu roze, da svi nose šešire... samo da oforme vladu. A onda ide dernek.Kikibombona wrote: ↑09/09/2020 19:11 Dritan je rekao da NECE podrzati vladu u kojoj ce biti notorni cetnici poput Mandica, Knezevica ili Medojevica, vec insistira na vladi eksperata, ljudi koji ne izazivaju podjele u crnogorskom drustvu. On insistira na nestranackoj vladi. Ako nova vlada bude sacinjena od stručnjaka, koji nemaju tradiciju srbovanja, Dritan je prekucao igricu. Vec je uspio Srbe natjerati da potpisu nesto za sto smo mislili da nece nikada potpisati.
Sve već viđeno. Šta misle zaoprave, pogledati pod repertoarom parola i pjesama na proslavi pobjede. To je istina, ovo ostalo je šuplja.