Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
animus

#8226 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by animus »

dr_Evil wrote: 09/09/2020 14:46
horkesh wrote: 09/09/2020 14:41
dr_Evil wrote: 09/09/2020 14:26 Sad cemo da mjerimo ciji je duzi meni se cini :)

A sad stvarno, ko jos u 2020 koristi argument pravopisa na chatu, mislim da sam ovu raspravu vodio bio i prije par mjeseci :D
Velika slova, zarezi, to sve može proći.

"Čirilica" je, ipak, druga stvar. Najpametnije se riješiti afrikata i koristiti cirilica :)
Mislim da dosta ljudi ima problema sa afrikatima, pogotovo ako odes u stare carsije. Ali opet, who cares, pa ne pisemo magistarski. Iskreno mrzim cak i pricati sa ljudima koji ne koriste dijalekt :D
Ja nisam nikad ni krio da ne razlikujem afrikate. Nekad ubodem a nekad ne, ono sto sam naucio napamet to i znam. Isto tako i vecina ljudi oko mene ne razlikuje iste. Sutra bi glasao da se ukinu kao u Sloveniji. Vecina Hrvatske ima taj problem i bila je inicijativa da i oni to ukinu. U BiH se tacno znaju dijelovi koji to slabo razikuju.
na stranu sve ali ja ne kontam tebe sto mu glumis advokata.
dr_Evil

#8227 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

animus wrote: 09/09/2020 15:22
dr_Evil wrote: 09/09/2020 14:46
horkesh wrote: 09/09/2020 14:41

Velika slova, zarezi, to sve može proći.

"Čirilica" je, ipak, druga stvar. Najpametnije se riješiti afrikata i koristiti cirilica :)
Mislim da dosta ljudi ima problema sa afrikatima, pogotovo ako odes u stare carsije. Ali opet, who cares, pa ne pisemo magistarski. Iskreno mrzim cak i pricati sa ljudima koji ne koriste dijalekt :D
Ja nisam nikad ni krio da ne razlikujem afrikate. Nekad ubodem a nekad ne, ono sto sam naucio napamet to i znam. Isto tako i vecina ljudi oko mene ne razlikuje iste. Sutra bi glasao da se ukinu kao u Sloveniji. Vecina Hrvatske ima taj problem i bila je inicijativa da i oni to ukinu. U BiH se tacno znaju dijelovi koji to slabo razikuju.
na stranu sve ali ja ne kontam tebe sto mu glumis advokata.
Samo zato sto me iritiralo ispravljanje gramatike, to dodje u stvarnom svijetu nesto kao "vidi ti friza ko da si se petardom cesljo" :D, i jos cemo da ispravljamo bracu crNJogorce jer ne jotuju
RunnerX

#8228 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

pici wrote: 09/09/2020 13:08 Image

koalicija od koalicija :lol: :lol: :lol: GROHOTOM... pada ovo ko zrela kruska...
Ovakva komedija bi bila previše i za naše političare.

Pazi molm te, potpisali sporazum da neće mijenjati zastavu. :lol:
Kikibombona

#8229 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

bunk wrote: 09/09/2020 15:22 strasno...covjek sa vlastitim umom u 2020 da pomaze dovodjenju cetnicke bagre na vlast a usput prica o ekonomiji...
Iskreno pun mi je qrac vise toga dole...samo cu dodat ,nadam se da ce ih milo sve ponabijat naqrac i vladat jos 30 godina taman koliko je dovoljno da ceticizam izumre...
Nije ni Dritan naivan, kao sto nije ni muftija Zukorlic.

Uvalise Srbima krastave zabe, morali su potpisati da je clanstvo u NATO-u neupitno i da nema povlacenja nezavisnosti Kosova. :thumbup:

Dritan je rekao da mu je jedan od ciljeva olabaviti nacionalistički kurs srpskih stranaka u Crnoj Gori.
General War

#8230 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

Ja samo da izrazim zadovoljstvo u pobjedi demokracije u crnojj gori, posebno bosnjackoj manjini na konstruktivnoj ulozi. :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8231 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by pici »

RunnerX wrote: 09/09/2020 16:15
pici wrote: 09/09/2020 13:08 Image

koalicija od koalicija :lol: :lol: :lol: GROHOTOM... pada ovo ko zrela kruska...
Ovakva komedija bi bila previše i za naše političare.

Pazi molm te, potpisali sporazum da neće mijenjati zastavu. :lol:
ovo je bruka od sporazuma... umjesto da se usesrede na ekonomiju oni raspravljaju o crkvi, zastavi, kosovu, natu blablabla, sto dana im je plafon... njslabija karika se vidi iz aviona i preletači
Leverage

#8232 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Leverage »

Obavezujemo se da nećemo ovo i da također nećemo ono. Ništa se ne obavezujemo da hoćemo.
Lincoln-Burrows

#8233 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Lincoln-Burrows »

Oni dali izjavu da neće ništa mijenjati a zovu se Koalicija za budućnost Crne Gore, svašta.
llull

#8234 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

Sporazum je ocigledno potpisan sa ciljem da se razuvjere oni koji su se plasili promjene kursa zemlje i ostalih cudesa...
Mislim da treba da organizujemo ekipu i da krenemo dolje u CG da raskupusamo tu bandu.
RunnerX

#8235 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

pici wrote: 09/09/2020 16:23 ovo je bruka od sporazuma... umjesto da se usesrede na ekonomiju oni raspravljaju o crkvi, zastavi, kosovu, natu blablabla, sto dana im je plafon... njslabija karika se vidi iz aviona i preletači
Fora je u tome što oni sa svojih 51% svakako nemaju ovlasti i dovoljno ruku da mijenjaju ovo što piše u sporazumu. Za takve promjene im treba 67%.

Glasači DF se već žale da ovo nije to zbog čega su im dali glas, a ovi ne smiju da im kažu da budu strpljivi, da je ovo privremeno i da moraju ovako.
llull

#8236 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

Gdje si nasao te informacije da se zale glasaci DF ? Volio bih i ja da procitam ako ima negdje na netu .
General War

#8237 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

llull wrote: 09/09/2020 16:41 Sporazum je ocigledno potpisan sa ciljem da se razuvjere oni koji su se plasili promjene kursa zemlje i ostalih cudesa...
Mislim da treba da organizujemo ekipu i da krenemo dolje u CG da raskupusamo tu bandu.
...tesko, wizzair ne vozi iz njemacke i sveCke radi ove korone.. ali mogu kontra litije i na daljinu :mrgreen:
llull

#8238 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

General War wrote: 09/09/2020 17:19
llull wrote: 09/09/2020 16:41 Sporazum je ocigledno potpisan sa ciljem da se razuvjere oni koji su se plasili promjene kursa zemlje i ostalih cudesa...
...tesko, wizzair ne vozi iz njemacke i sveCke radi ove korone.. ali mogu kontra litije i na daljinu :mrgreen:
Zarad dobra nasih komsija idemo i pjeske iz Malmea :D :D :D :D
RunnerX

#8239 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

llull wrote: 09/09/2020 17:15 Gdje si nasao te informacije da se zale glasaci DF ? Volio bih i ja da procitam ako ima negdje na netu .
Imaš na Facebook profilu Nebojše Medojevića, u komentarima CG portala, na Tviteru...
General War

#8240 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

llull wrote: 09/09/2020 17:21
General War wrote: 09/09/2020 17:19
Zarad dobra nasih komsija idemo i pjeske iz Malmea :D :D :D :D
Ne krecite braco breZ PCR testa :mrgreen:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#8241 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

Hajmo svi u glas: Taketo - maketo, taketo - maketo, taketo - maketo, taketo - maketo, taketo - maketo, ....
horkesh

#8242 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

General War wrote: 09/09/2020 16:19 Ja samo da izrazim zadovoljstvo u pobjedi demokracije u crnojj gori, posebno bosnjackoj manjini na konstruktivnoj ulozi. :thumbup:
Vazdan konstruktivni, ali slabo k'o to cijeni. Hvala tebi, Generale, što prepoznaješ tu osobinu :D
DonieBrasco

#8243 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by DonieBrasco »

U sporazumu se navodi da će nova demokratska vlada u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprediti saradnju s NATO-om i brzo, u potpunosti i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

"Da će nova demokratska vlada u potpunosti depolitizovati ključne vladine institucije s ciljem obezbjeđenja beskompromisne borbe protiv kriminala i korupcije. Da će nova demokratska vlada poštovati Ustav i s tim u vezi neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmjene državne zastave, grba i himne", piše u Sporazumu.

Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.
Vriijeme ce pokazati hoce li se tamosnji srbi okrenuti Beogradu i tamosnjim bajkama i sve ovo pogaziti.
horkesh

#8244 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

RunnerX wrote: 09/09/2020 17:21
llull wrote: 09/09/2020 17:15 Gdje si nasao te informacije da se zale glasaci DF ? Volio bih i ja da procitam ako ima negdje na netu .
Imaš na Facebook profilu Nebojše Medojevića, u komentarima CG portala, na Tviteru...
Ah, Medojević :-D
Da li je nacionalista:
"Ja sam čovjek koji dobija nagon povraćanja na priču o naciji."

Je li vernik:
"U crkvi sam prvi i posljednji put bio 1991. kada sam vidio Amfilohija okruženog paravojnom jedinicom Željka Ražnatovića. Tada mi se zgadila i Crkva i Amfilohije Radović."
...
O zajedničkoj državi:
"Ne mogu da nađem niti jedan ekonomski utemeljen razlog zbog čega Srbija pomalo i degutantno i samoponižavajuće insistira na zajedničkoj državi. Čitajući i slušajući ugledne srpske ekonomiste, mogu da primetim da ni oni ne mogu pronaći niti jedan valjan argument koji bi branio tu ideju, posebno iz ugla srpskih interesa. Ako nema ekonomskih razloga, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da konstatujem da većina srpske političke i ekonomske elite svoje stavove o zajedničkoj državi bazira na velikosrpskim, hegemonističkim principima."

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=311818
Ako sam promašio pa to nije taj isti, kamenujte me :-D
bunk

#8245 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by bunk »

Kikibombona wrote: 09/09/2020 16:18
bunk wrote: 09/09/2020 15:22 strasno...covjek sa vlastitim umom u 2020 da pomaze dovodjenju cetnicke bagre na vlast a usput prica o ekonomiji...
Iskreno pun mi je qrac vise toga dole...samo cu dodat ,nadam se da ce ih milo sve ponabijat naqrac i vladat jos 30 godina taman koliko je dovoljno da ceticizam izumre...

Uvalise Srbima krastave zabe, morali su potpisati da je clanstvo u NATO-u neupitno i da nema povlacenja nezavisnosti Kosova. :thumbup:

Dritan je rekao da mu je jedan od ciljeva olabaviti nacionalistički kurs srpskih stranaka u Crnoj Gori.
Kiki,kad se cetnik docepa vlasti,kroz uposljavanje,kroz budzet ce jacati i najdalje na narednim izborima ovaj lakrdijas im nece trebati i onda ces vidjeti kako je cetnik za NATO...
A_A_AKCIJA

#8246 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by A_A_AKCIJA »

Kikibombona wrote: 09/09/2020 16:18

Istorija 90lh je istorija dogovora i obećanja koja su izradili ovi što su Dritanu obećali, šta su već obećali.

Cilj je dokopati se vlasti, a onda ćeš da vidiš kako to oni rade...
Loki2k9

#8247 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Loki2k9 »

llull wrote: 09/09/2020 14:29
Loki2k9 wrote: 09/09/2020 13:24
llull wrote: 09/09/2020 13:17 Kako dani idu na forumu se sve vise pise " Otkovace neko " , " Nema nista od vlade " , " Nece albanac sa cetnicima " , " Nece to dozvoliti EU " ...

A ovi dole mic po mic zavrsavaju jednu po jednu stvar i spremaju se da preuzmu vlast... Eto sve mi na forumu bolje znamo ... :D :D :D
Ne bih se ja radovao tako jako. Dajem sto dana ovoj vladi. Jos jednom da upitam, cemu Mila nazivati kriminalcem kad vam je Mile pokrao za 15 godina isto kao Djuka za 30 na vlasti?
Ti si djecko penal samo takav, samo sam komentarisao kako mi svi ovdje serendamo ko foke a ljudi idu korak po korak.
Ja se ne opterecujem ni Milom ni Dritanom, puca mi patka za njih ... samo me fasciniraju ljudi koji ovdje pisu.
Pa si odlucio da im stanes u kraj pisuci non stop u korist Dritana i svite?
Loki2k9

#8248 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Loki2k9 »

Da podsjetimo, Milo je izasao sam na izbore, odnosno DPS. Sad sam se sokirao koliko je stranaka, listi i inih organizacija bilo u koaliciji "Za buducnost Crne Gore": Demokratski front (Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Demokratska narodna partija), Socijalistička narodna partija Crne Gore, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Partija udruženih penzionera i invalida, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, Srpska radikalna stranka, Stranka penzionera invalida i socijalne pravde.

DPS je trebao s SD-om (stranka nastala otcjepljenjem od SDP-a 2015. ako se ne varam), SDP-om, tako bi vise izvukao. Bošnjaci i Albanci svakako imaju poseban prag za cenzus a Hrvati su zajebali s dvije stranke, odnosno ona druga im je podvaljenja zarad dijeljenja birackog tijela s obzirom da ih je jako malo u CG.
A_A_AKCIJA

#8249 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by A_A_AKCIJA »

Petak 13 je pojam planova i programa za ovu smijuriju od dogovora.
Još jedan dokaz da je cilj samo preuzeti vlast, što je prvi korak. Drugi korak je rješavanje smetala poput Dritana.

Inače, ključna je druga tačka dogovora, koja će biti alibi za sječu i instaliranje svojih. BTW, kakava je to šuplja sa depolitizacijom vlasti? Odavno veću glupost nisam čuo.

Da je dogovor samo formalnost, govori i peta tačka, koja je u suprotnosti sa drugom.

Po kojim kriterijima izvesti drugu tačku, a da ne bude ovo iz pete? Niđe veze.

List papira sa gomilom općih mjesta, šupljom neodređenom terminologijom, samo da se uzme vlast i nastavi sa implementacijom velikosrpske politike...
Kikibombona

#8250 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote: 09/09/2020 18:03Istorija 90lh je istorija dogovora i obećanja koja su izradili ovi što su Dritanu obećali, šta su već obećali.

Cilj je dokopati se vlasti, a onda ćeš da vidiš kako to oni rade...
Razumijem sta govoris. Nama je velikosrpska politika sjebala drzavu i zivote te zato u svemu vidimo veliku prijetnju. Nesumnjivo u tome ponekad pretjeramo vodjeni onom: koga su zmije ujedale i gustera se plasi.

Devedesete su prosle, doslo je novo vrijeme. Kriminal i bijela kuga su smrtni neprijatelji svih balkanskih drzava. Mnogo veci od porazene velikosrpske ideologije. Ako uskoro ne prepoznamo najveceg neprijatelja, moglo bi biti kasno, ako vec nije...

Dritan nije nimalo glup politicar, ne bih potcijenio njegov plan. Cijela ekipa URA je veoma nadahnuta. Sa njima u timu je muftija Zukorlic, veoma inteligentan covjek. Bozena Jelusic, Filip Adzic, Srdjan Pavicevic itd. Velika grupa izuzetnih ljudi bez mrlje u zivotu. Jedino iz URA niko nije bio cetnik.

I zadnja poruka Dritana
Dritan Abazović 👉 Zašto je dobra promjena? Zato što novi ljudi mogu da promovišu novu vrijednost. Ovo je poruka ljudima u BiH i u cijelom regionu. Hoćete li cijelog života da ostanemo u nacionalističkom rovu?

⚠️ Ono u Pljevljima nisu uradili ni Crnogorci, ni Srbi, ni Bošnjaci, ni Albanci - nego kriminalci. Nemojte da generalizujemo narode.
Ucmalo stanje se mora mijenjati. Ovo sto imamo ne vodi niđe, sto bi rekli Crnogorci. Kada imas situaciju da 90% mladih razmišlja o odlasku buducnost je nikakva. Kako moze napredovati drzava iz koje svi zele otici?

...

Mozda je Dritan naivan, mozda ga Srbi preveslaju, ali nesto se mora mijenjati. Moramo nekako izaci iz rovova devedesetih... ili ce mladi otici, svi.
Post Reply