Naime, Dačić je prethodno izjavio da će se o premještanju ambasade tek razgovarati.
"Da li će do toga doći i kada će to biti, čuli ste i predsjednika Vučića koji je rekao da će i ovi naši postupci zavisiti od naših odnosa s Izraelom i razvoja naše saradnje. Tako da će se o tome tek razgovarati", rekao je Dačić.
Grenell, koji je pratio diskusiju na Twitteru o ovome, napisao je:
"Reći da se srbijanska vlada vraća unazad nakon izjave ministra vanjskih poslova. Smijem se naglas (LOL)".
De nam ti, pravno, objasni to u vezi rezolucija VS UN!?MaksprotivMarksa wrote: ↑09/09/2020 09:04 To bi vazilo da je medjunardno pravo utemeljeno na proncipima common law pravnog sistema, ali ko mari za cinjenice, bitno je da su prsa punaza godinu ce se vec i zaboraviti na status i valjanje gluposti na fb
Nema nikakve rezolucije na koju se moraju pozvati. Mogu, kad im je to zgodno, da održe privid poštovanja međunarodnog prava, ali, recimo, na koju se to rezoluciju pozvala Rusija kad je stavila veto na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici?
Dobro zapazanje. Slicno sam razmisljao. Vucica ce drzati jos dok ne ispune svoje ciljeve ili ih on prestane slusati.Duka Dizel II wrote: ↑09/09/2020 09:52 U planu američke administracije je očigledno veliko spremanje i čistka u regionu.
Počelo je sa micanjem Gruevskog i nametanjem grčko-makedonskog sporazuma, a sad kreće ubrzanje...Sklonjeni su ratni lideri sa Kosova, Tači i Haradinaj, miniran je i Kurti kao potencijalni faktor samovolje i otpora, odlazi polako i Milo Djukanović...a sledeća na redu je bosanska trojka.
Vučić je sedeo na hoklici i preživeće još neko vreme, jer im treba kao predsednik svih Srba u regionu, koji uvek može prodati muda za bubrege.
Radujte se mini-šengenu.
Kamo sreće da sve bude tako.Duka Dizel II wrote: ↑09/09/2020 09:52 U planu američke administracije je očigledno veliko spremanje i čistka u regionu.
Počelo je sa micanjem Gruevskog i nametanjem grčko-makedonskog sporazuma, a sad kreće ubrzanje...Sklonjeni su ratni lideri sa Kosova, Tači i Haradinaj, miniran je i Kurti kao potencijalni faktor samovolje i otpora, odlazi polako i Milo Djukanović...a sledeća na redu je bosanska trojka.
Vučić je sedeo na hoklici i preživeće još neko vreme, jer im treba kao predsednik svih Srba u regionu, koji uvek može prodati muda za bubrege.
Radujte se mini-šengenu.
Vrlo izvjesno, ali gurnuli su ga u svoj proksi obračun sa pravoslavnim crkvama koji on nije mogao da dobije. I tako vidno demonstrirali svoju limitiranost i nanijeli mu golemu političku štetu.Škobo Habu wrote: ↑09/09/2020 11:08Mislim upravo suprotno - američkoj administraciji Milo na vlasti odgovara, nikako bez nje.
Postoji kod nas uvriježeno mišljenje, koje je, u suštini, posljedica duboke sklonosti kvazi-intelektualne elte ka teorijama zavjere, kako na ovim prostorima niti jedna nacionalna politika ne djeluje prije nego li joj imaginarni Veliki Brat namigne i da znak.Challenger_ wrote: ↑09/09/2020 11:46Vrlo izvjesno, ali gurnuli su ga u svoj proksi obračun sa pravoslavnim crkvama koji on nije mogao da dobije. I tako vidno demonstrirali svoju limitiranost. I nanijeli mu golemu političku štetu.Škobo Habu wrote: ↑09/09/2020 11:08Mislim upravo suprotno - američkoj administraciji Milo na vlasti odgovara, nikako bez nje.
Joj, joj, joj,Banksy wrote: ↑09/09/2020 12:45 Puno se filmova gledalo.
Da je bogdo i tako, k'o što nije, bar bi se znalo da postoji neki osmišljen plan, nečija želja i vizija, ovog ili onog.
A ono, stihijska, zbrljana, ad hoc dnevna politika, pa kako se digneš i kako šta zatekneš koje jutro, tako se i kotrljaš taj dan.
Ne mogu se pravni sistemi objasniti u tri recenice, ja sam rekao zasto je argumentacija u tekstu koji si postavio pogresna, vidjecemo za godinu sta je tacno, a sta nije, rekao sam i zbog kojeg razloga je pogresno, ali prsa ne prihvataju jezik argumenata, znanja i cinjenica.salik79 wrote: ↑09/09/2020 09:29De nam ti, pravno, objasni to u vezi rezolucija VS UN!?MaksprotivMarksa wrote: ↑09/09/2020 09:04 To bi vazilo da je medjunardno pravo utemeljeno na proncipima common law pravnog sistema, ali ko mari za cinjenice, bitno je da su prsa punaza godinu ce se vec i zaboraviti na status i valjanje gluposti na fb
Šta'š, nisam te sreće da Duraković piše knjige nadahnut tvojim postovima.Challenger_ wrote: ↑09/09/2020 12:14 Analfabeti je i sila teže "teorija zavjere" jer je ne vidi golim okom. Da, oni se posredno obračunavaju sa pravoslavnom crkvom "kao esktenzijom ruskog uticaja", kako na terenu Ukrajine (tomos), tako u CG.
Abecedu savladaj pa piši eseje.
Gdje ce doci kada tvornica problema radi 24/7.Kikibombona wrote: ↑09/09/2020 14:45 https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1730367
Samo kod nas niko ne dolazi. O moj grad, od 120 000 stanovnika, nije dosla nijedna veca firma ima 10 godina. Tako je kako vidim i u ostalim gradovima.