Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Rothmans

#17801 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Rothmans »

Svinje. Ne mozes setat gradom od gamadi prljave.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17802 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Horde su na tramvajskim stajalistima. Bukvalno licimo na Pešavar.
escobar__

#17803 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

Šta veli onaj majmun Hofman iz GP, sve pod kontrolom? Jebo li ga otac koji ga napravi, bolje da ga je izdrko u WC šolju nego što je stvorio taj okot odvratni da se bahati i jede govna po medijima dok istočnu granicu prelazi kako ko hoće.
MorningStar

#17804 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

_BataZiv_0809 wrote: 08/09/2020 20:13 Horde su na tramvajskim stajalistima. Bukvalno licimo na Pešavar.
Sexy turist city.
Maraschino

#17805 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

biscanka2 wrote: 08/09/2020 18:30 Ovog Hofmana i njegovog direktora treba govnjavom motkom iz udobnih budzetskih fotenja otjerati.

https://zurnal.info/novost/23365/za-ile ... 46-sekundi
Dobro su rekli, na istocnoj granici granicna policija radi za Srbiju a na zapadnoj za Hrvatsku.
cimara

#17806 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Maraschino wrote: 08/09/2020 20:38
biscanka2 wrote: 08/09/2020 18:30 Ovog Hofmana i njegovog direktora treba govnjavom motkom iz udobnih budzetskih fotenja otjerati.

Dobro su rekli, na istocnoj granici granicna policija radi za Srbiju a na zapadnoj za Hrvatsku.
Btj, policija Usk ih vraća nazad u rs,a policija iz Tk i Sk ih usmjerava u Bihać i Veliku Kladušu umjesti da ih vraća nazad u Zvornik,Bijeljinu...
Maraschino

#17807 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maraschino »

cimara wrote: 08/09/2020 21:10

Btj, policija Usk ih vraća nazad u rs,a policija iz Tk i Sk ih usmjerava u Bihać i Veliku Kladušu umjesti da ih vraća nazad u Zvornik,Bijeljinu...
Nista oni njih ne usmjeravaju jer to oni traze.
Greska policije u Tuzli i TK je sto ih ne zaustavljaju u Sapni, Memicima i B.Brdu pa ih odmah ne vracaju nazad nego ih propustaju do Tuzle a tu su vec problem.
Imaju punktovi u Kalesiji gdje ih sacekuje CK i dijeli im hranu, vodu i ostale potrepstine do Tuzle.

Mnogo je vezanih gresaka od njihovog ulaska do Bihaca koje se sistemski ne rjesavaju.
cimara

#17808 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Maraschino wrote: 08/09/2020 21:15
cimara wrote: 08/09/2020 21:10

Greska policije u Tuzli i TK je sto ih ne zaustavljaju u Sapni, Memicima i B.Brdu pa ih odmah ne vracaju nazad nego ih propustaju do Tuzle a tu su vec problem.
Imaju punktovi u Kalesiji gdje ih sacekuje CK i dijeli im hranu, vodu i ostale potrepstine do Tuzle.

Mnogo je vezanih gresaka od njihovog ulaska do Bihaca koje se sistemski ne rjesavaju.
[/quote
Kako to objasniti glupanima?Mi ih vraćamo ,oni ih šalju ko četnici...
cimara

#17809 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Pitanje je zašto vlast iz Tuzle i Sarajeva jede govna?
biscanka2

#17810 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

cimara

#17811 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Ovdje se namaće pizdarija,a to svi zznaju.Biće trr. europski
vrbas1979

#17812 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vrbas1979 »

Antimigrantski narativ: Manipulacije brojem krivičnih djela u USK:

https://istinomjer.ba/antimigrantski-na ... CerSOIDJ9I
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17813 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Opljackali momka u Zenici uz prijetnju nozem :run:
MorningStar

#17814 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

vrbas1979 wrote: 08/09/2020 23:59 Antimigrantski narativ: Manipulacije brojem krivičnih djela u USK:

https://istinomjer.ba/antimigrantski-na ... CerSOIDJ9I
Sta bi sa onim parama sto si blebetao da je BiH dobila, zaboravio si spomenuti da ih je BiH "dobila" preko IOM-a tj iom ih dobio i vecina sredstava ide na placanje zakupa objekata za kompove,hranu,plate radnicima IOMa !! ,medicinsku njegu.... AAA TO SI MALO ZABORAVIO... samo nek kapa u djep pa makar i familiju prodao.
DEMONIKA

#17815 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by DEMONIKA »

howdy wrote: 08/09/2020 16:02
GAU8 wrote: 08/09/2020 14:30
howdy wrote: 08/09/2020 14:27

Recimo da cemo i ovo uzet zdravo za gotovo. Sam se izbo

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/59 ... bili-nozem
Ja samo govorim za fotografije. Ne tvrdim da nema terorista i kriminalaca medju ilegalnim migrantima.
Dakle da jos jednom ponovim, radi se o fotografijama poput ove koju sam citirao. To moze svako da napravi bez imalo truda u roku od 4-5 minuta.
CIsto da ne zatrpavate temu smecem bez potrebe
Jah
:thumbup:
desni

#17816 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by desni »

Ne postoje stalni i organizovani punktovi nikakvi u Kalesiji bar zasad. Crveni krst im podijeli pomoć povremeno, ne svima naravno.
MUP TK ih ne može zaustavljati prilikom dolaska, jer uglavnom ne dolaze autobusima kao u USK, nego preko šuma s obala Drine preko Sapne dođu gotovo pa svi pješice do Kalesije i Tuzle. Tu ih teoretski MUP TK može skupljati, kupiti u autobuse i slati, pitanje gdje?
Problem je velik i težak i neće nestati sve dok ih ona baba Merkelica i njene evropske kolege ne počnu malo brže vraćati u zemlje porijekla.
Ono što naše vlasti moraju i mogu uraditi je uklanjanje ilegalnih migranata sa javnih površina. Ljudi koji skrivaju identitet, razlog boravka ne smiju imati pravo na slobodu kretanja.
Onom najnaivnijem dijelu našeg naroda se mora objasniti da nismo i mi ovako :(
Kad te dvije stvari riješimo, mi smo već veći dio svog problema riješili.
Ako mogu Slovenija i Mađarska kažnjavati svoje građane koji pomažu ilegalne migrante koji se nelegalno kreću, možemo valjda i mi.
Ako ne možemo ili nećemo onda ćemo se svi zajedno morati suočavati sa posljedicama.
I pored svih opstrukcija Dodika i Čovića mislim da imamo dovoljno i pravnih i svih drugih vrsta institucionalnih mehanizama da se suočimo sa problemom.
Pakistan ima populaciju od 212 miliona stanovnika, Bangladeš 161 milon, da ne nabrajam dalje zemlje odakle dolaze. Ako svaki stoti stanovnik ovih država skonta da ima pravo da se kreće kako mu se ćefne, ili da postane čovjek u pokretu kako naši humanisti kažu, možemo zamisliti koliki to haos kod nas može napraviti :-)
howdy

#17817 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Bosnjo daje marku na raskrsnici al ga mahmud iz afganistanske vukojebine popljuje u izjavi za bbc.
Trebamo bit servisni centar za njih par miliona? Mrs u pizdu materinu. Stara kurava jede govna opet a granice sve jace i jace.
GAU8

#17818 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by GAU8 »

desni wrote: 09/09/2020 01:42

Ne postoje stalni i organizovani punktovi nikakvi u Kalesiji bar zasad. Crveni krst im podijeli pomoć povremeno, ne svima naravno.
MUP TK ih ne može zaustavljati prilikom dolaska, jer uglavnom ne dolaze autobusima kao u USK, nego preko šuma s obala Drine preko Sapne dođu gotovo pa svi pješice do Kalesije i Tuzle. Tu ih teoretski MUP TK može skupljati, kupiti u autobuse i slati, pitanje gdje?
Problem je velik i težak i neće nestati sve dok ih ona baba Merkelica i njene evropske kolege ne počnu malo brže vraćati u zemlje porijekla.
Ono što naše vlasti moraju i mogu uraditi je uklanjanje ilegalnih migranata sa javnih površina. Ljudi koji skrivaju identitet, razlog boravka ne smiju imati pravo na slobodu kretanja.
Ako mogu Slovenija i Mađarska kažnjavati svoje građane koji pomažu ilegalne migrante koji se nelegalno kreću, možemo valjda i mi.
Ako ne možemo ili nećemo onda ćemo se svi zajedno morati suočavati sa posljedicama.
I pored svih opstrukcija Dodika i Čovića mislim da imamo dovoljno i pravnih i svih drugih vrsta institucionalnih mehanizama da se suočimo sa problemom.
Pakistan ima populaciju od 212 miliona stanovnika, Bangladeš 161 milon, da ne nabrajam dalje zemlje odakle dolaze. Ako svaki stoti stanovnik ovih država skonta da ima pravo da se kreće kako mu se ćefne, ili da postane čovjek u pokretu kako naši humanisti kažu, možemo zamisliti koliki to haos kod nas može napraviti :-)
Ne zelim biti pesimist, ali ovo je zapravo pocetak malo masovnijih migracija. Pritisak nece biti manji, pitanje je samo kako ga kanalisati i preusmjeravati.

Bez krsenja elementarnih ljudskih prava to nije moguce. "Civilizirani" svijet je sam donio te zakone i prava i obavezao se da ih postuje i brani.
Zato su za Evropu sav prljavi posao odvracanja migracija donedavno odradjivale zemlje koje je pojelo arapsko proljece.
Elem, sve je to jedna hrpa licemjerja i laznog morala. U svemu jedino profitiraju krijumcari ljudi i desnicarske partije koje koriste migrante za svoje nacionalisticke ciljeve.

A tako je malo potrebno da se problem ukloni na izvoru njegovog nastanka. Ali jok, bolje slati oruzje i municiju nego istinski pomagati tim ljudima.
Nadzorna_ploca

#17819 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Nadzorna_ploca »

GAU8 wrote: 08/09/2020 14:30
howdy wrote: 08/09/2020 14:27
GAU8 wrote: 08/09/2020 14:26

Zar iko pismen u danasnje vrijeme uzima sve ove fotografije zdravo za gotovo??

https://paperswithcode.com/task/face-swapping/codeless

Evo i sami se poigrajte malo... https://www.reflect.tech/

Ukratko, ne vjerujte "fotografijama" koje niste sami napravili :lol: :lol:
Recimo da cemo i ovo uzet zdravo za gotovo. Sam se izbo

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/59 ... bili-nozem
Ja samo govorim za fotografije. Ne tvrdim da nema terorista i kriminalaca medju ilegalnim migrantima.
Dakle da jos jednom ponovim, radi se o fotografijama poput ove koju sam citirao. To moze svako da napravi bez imalo truda u roku od 4-5 minuta.
CIsto da ne zatrpavate temu smecem bez potrebe
Ne budi partibrejker.
sumirprimus

#17820 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sumirprimus »

ceku i punktove napravit u sapni od strane mupa tk pojacanog sa snagam iz drugih kantonalnih mupova i federalnog mupa i vracat ih nazad. ukoliko rs nece da ima ove dzabojede na svom teritoriju nek ih ne pustaju preko drine .
sto prodje kroz prvu liniju docekivat u kalesiji i na majevici i opet vracat nazad...ne dat proc do tuzle.
ko se zali na bilo sta nek ih primi kod sebe
howdy

#17821 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

GAU8 wrote: 09/09/2020 08:28
desni wrote: 09/09/2020 01:42

Ne zelim biti pesimist, ali ovo je zapravo pocetak malo masovnijih migracija. Pritisak nece biti manji, pitanje je samo kako ga kanalisati i preusmjeravati.

Bez krsenja elementarnih ljudskih prava to nije moguce. "Civilizirani" svijet je sam donio te zakone i prava i obavezao se da ih postuje i brani.
Zato su za Evropu sav prljavi posao odvracanja migracija donedavno odradjivale zemlje koje je pojelo arapsko proljece.
Elem, sve je to jedna hrpa licemjerja i laznog morala. U svemu jedino profitiraju krijumcari ljudi i desnicarske partije koje koriste migrante za svoje nacionalisticke ciljeve.

A tako je malo potrebno da se problem ukloni na izvoru njegovog nastanka. Ali jok, bolje slati oruzje i municiju nego istinski pomagati tim ljudima.
Nisu zamisljali da bi moglo doc do zelje jedno milijardu ljudi da budu na socijali
sumirprimus

#17822 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sumirprimus »

sta ako su bas ovo i planirali?
st bi sad uradili da se rijesmo migranata i na sta bi sve pristali?
howdy

#17823 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

sumirprimus wrote: 09/09/2020 08:46 sta ako su bas ovo i planirali?
Ne mozes se rijesit ni da hoces
GAU8

#17824 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by GAU8 »

sumirprimus wrote: 09/09/2020 08:46 sta ako su bas ovo i planirali?
Mene je vose strah da "oni" sve zapravo rade napamet.... tj. da nikome nije palo na um kakve sve posljedice njihove kolonijalizacije mogu da budu.

Sve manje imam nade da bilo gdje na svijetu na odgovornim mjestima zaista sjede odgovorni ljudi :D
sumirprimus

#17825 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sumirprimus »

pa najgora varijanta je da je neplanski.
a sta ako su ovo planirali? vecina bi se onda lakse slozila da rijese pitanje kako god.
Locked