pozdrav raja

evo moja priča. U trecem srednje su nam formirali nove razrede, vecinu ljudi sam otprilike znala i nije bilo nikakve potrebe da se bojim nepoznatog ili novog ali od prvog dana u tom razredu sam imala napade panike, i uzasnu anksioznost. Plakajuci sam kuci dolazila svaki dan dok me mama nije odvela doktorici privatno jer nismo mogle cekati ono klasicno. Propisala mi je citram koliko se sjecam i neki od benzodijazepama tacno sada ne znam. Uglavnom na tome sam bila godinu, malo jace i dosla kod nove doktorice. Mislim da je max jedno 20mg ja sam to postepeno povecavala, uz doktoricu naravno, i kad sam dostigla max dozu odlucila preci na druge tablete. Nova doktorica mi preporuci zoloft koji se moze povisiti cak do 300 400mg meni se cini. Sad sam 3 godine na njemu, 100mg samo!!

pored njega uzimam prazepam od 5mg kad znam da cu se lose osjecati ili pocnem da se lose osjecam. Jbg ne idem na psihoterapiju, nekako nemam vremena kako studiram u sarajevu , a doktorica u zenici...a trebala bi...
Eto to je neka moja prica. Sto se tice kontra efekata kad sam se skidala sa citrama sjecam se da sam morala smanjivati svake sedmice...15mg pa 10 pa 5 .... do nule, i te 2 3 sedmice na najnizoj dozi , pa skroz bez tableta su bile teske. Glavobolja, nesanica, i najgore nekako nesvjescenje osjecaj malaksalosti, sve ti se ljulja, kao da si napusen
Nemam namjeru skidat se sa zolofta, pomaze mi, nemam nikakvih kontra efekata na njemu, ali kad svaku tabletu pocinjes ima par sitnica, ta malaksalost mi je svaki put bila kad sam pocinjala nove tablete ali prodje.
Ako neko ima pitanja kakvih, slobodno. Lijepo je pricati o ovome bez da vam govore da ste bolesnik koji nije dovoljno jak da se bori sa svojim problemima bez tableta