MorningStar wrote: ↑07/09/2020 17:16Grcku Turska ne moze pregaziti kao plitak potok kao sto mnogi ovdje misle - turska jest jaca ali daleko od toga da je toliko nadmocnija da moze kako hoce...@mba wrote: ↑07/09/2020 17:08MorningStar wrote: ↑07/09/2020 11:46
Grci su odgovorili na “ovo je nase” od turske sa “e ovo cemo prosiriti”
Neka uzmu eto stvar u svoje ruke![]()
pa eto vidis da imaju damu, rekao im je il na pregovaracki sto il na megdan, a do tada ja radim onako kako ja hocu, i francuzi i grci lajau i dalje a karavana prolazi, u ovom slucaju turci![]()
Hellenic Army
Size
in peacetime:
100,000 personnel
wartime strength:
750,000+
Equipment
1,913 MBTs
4,209 IFVs & APCs
4,840 artillery pieces.
Turkish Army
Size
265,000 active personnel
2,380 MBTs
3.640 APCs
2,200 IFVs
1,980 howitzers
500 multiple rocket launchers
Dakle prvo da tu zabludu ili “nadrazaj” smanjite . A o agresivnom nastupu i nekoj primjeni sile od Turske - tj. Prvog poteza bi navukli jos neprijatelja... tako da ko je pametan i misli dobro turskoj moze se nadati da brko nece neku glupost uraditi
PS: jos ne mogu da vjerujem da diskutujem sa nekim ko konta da u nekom trgovinskom ratu da bi EU bi izvukla deblji kraj sa turskom![]()
pa st mislis da je TR do rata, samo budala prizeljkuje rat, grcka bez eu je niko i nista, sto se za TR ne moze reci!
a trgovinskoj razmajeni, pa naravno da su obostrani interesi, to jest istina da TR vecinu izvozi u eu, neznam ko tvrdi da bi eu izvuköa deblji kraj!
moje misljenje je jednostavno, da eu ima vecu trgovinsku razmjenu sa TR nego sa grckom, naprotiv grcka je za eu samo teret a nikakv dobit, sto se eu tice davno bi ih se rijesili, ali ne mogu, tako da su obostrani interesi u pitanju i eu i TR!