USA - Izbori za predsjednika 2020
-
kio01
#3251 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
kakva septicka jama od postova zadnju sedmicu na ovoj temi...
-
The 51st State
#3252 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ja bi na vasem mjestu pobudalio, obje opcije smecarske, iz nekih posrednih kontakata sa tamosnjom dijasporom kazu da su zadovoljni trampom, poso, pare i to.domi wrote: ↑07/09/2020 18:21The 51st State wrote: ↑05/09/2020 17:25
Ali dobro, eto neka pobijedi Biden, zaratd bosnoamerikanac, inace vanjsko politicki gledajuci nista se nece promijeniti.
No, no, no, no....![]()
Ne mere tako...ovih par na ovoj temi, predvodjeni sa jezom, nikako ne odslikavaju sliku bosnianamericans na terenu.
Znas ko jos glasa za ove demokrate?
Totalno nepismeni, koji ni engleski ne znaju kako treba, a kojima je prodana prica da su demokrate prijatelji Bosne, jos iz vremena Clintona, i ovi sto se furaju na ove neoliberalne ideje i slicne gluposti. Ali, nisu ni oni krivi, iz prostog razloga sto je obrazovni sistem u Americi otisao skroz u lijevo, tako da su boreci se za nekakvu jednakopravnost necega, u stvari oni postali ti koji ugnjetavaju i recimo, kao ovi ovdje, pokusavaju da ismijavaju bilo kakvo misljenje koje se kosi sa teorijama raznoraznih neostvarenih intelektualaca koji im ispiraju mozgove na predavanjima.
-
Maxxtro
#3253 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kao prvo, nije ona relevantna nizasta, nego je poenta ako ona kao Trumptard ispravlja takvu tvrdnju i Trump onda prakticno prizna da je ta tvrdnja laz "but it's still interesting", postavlja se pitanje zasto siris dezinformacije? Dakle, ne samo da dolazi od respektabilnih naucnika, nego i od nepismenog babuna kojem se ti i takvi tebi slicni divite. Inace, ne postoje demokratski naucnici, nego naucnici, a ako se tebi ne svidja sta struka i cinjenice kazu, to je tvoj problem pahuljice. Nego cak i da prihvatimo tu tvoju tezu, ne rece zasto istu brojku nisi trazio i za swine flu, kad si vec potegao. Cifra od 12000 smrti za swine flu je uporediva sa cifrom od 190000 (and counting) za COVID-19, a ne 6% od te brojke.domi wrote: ↑05/09/2020 06:23Da prevedem, da ne donosis ishitrene zakljucke....kao sto imas obicaj da radis.![]()
Kad neko kaze might ili mozda, to znaci da postoji mogucnost da se nesto desilo, ail isto tako postoji mogucnost i da se to nije desilo.
Dok demokrate, njihovi mediji i naucnici, poput Faucija recimo, koji je usput pristalica Klintonovih godinama, tvrde da su svih 200K ljudi umrli od China virusa. Znaci, nema mozda, might...nego jesu, nema druge.
Sto svakako nije istina, ne treba nista drugo uzimati u obzir do Hospica. Neko godinama boluje od nake bole i tu ga odvedu da provede zadnjih par dana, sedmica, mjeseci da doceka smrt. Oni su sve te slucajeve pisali kao China virus deaths. Da ne govorim o saobracajnim udesima i ostalim slucajevima.
Nekome je bilo i jos uvijek jeste u interesu da prikaze da u Americi vlada haos....a to su svakako demokrate u svojim nastojanjima da oslabe Trumpa pred izbore.
-
Maxxtro
#3254 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Mislis, kao trenutni americki predsjednik? Ili ti, koji ubjedljivo najgluplje stvari pises na ovoj temi? Trump voli takve - "i love the poorly educated". Treba li da ti izvucem cifre koji je prosjecni nivo obrazovanja ljudi koji podrzavaju Trumpa i kako ta podrska drasticno opada sto su ljudi obrazovaniji?domi wrote: ↑07/09/2020 18:21
Totalno nepismeni, koji ni engleski ne znaju kako treba, a kojima je prodana prica da su demokrate prijatelji Bosne, jos iz vremena Clintona, i ovi sto se furaju na ove neoliberalne ideje i slicne gluposti. Ali, nisu ni oni krivi, iz prostog razloga sto je obrazovni sistem u Americi otisao skroz u lijevo, tako da su boreci se za nekakvu jednakopravnost necega, u stvari oni postali ti koji ugnjetavaju i recimo, kao ovi ovdje, pokusavaju da ismijavaju bilo kakvo misljenje koje se kosi sa teorijama raznoraznih neostvarenih intelektualaca koji im ispiraju mozgove na predavanjima.
-
domi
#3255 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Snowflake?Maxxtro wrote: ↑07/09/2020 18:31
Kao prvo, nije ona relevantna nizasta, nego je poenta ako ona kao Trumptard ispravlja takvu tvrdnju i Trump onda prakticno prizna da je ta tvrdnja laz "but it's still interesting", postavlja se pitanje zasto siris dezinformacije? Dakle, ne samo da dolazi od respektabilnih naucnika, nego i od nepismenog babuna kojem se ti i takvi tebi slicni divite. Inace, ne postoje demokratski naucnici, nego naucnici, a ako se tebi ne svidja sta struka i cinjenice kazu, to je tvoj problem pahuljice. Nego cak i da prihvatimo tu tvoju tezu, ne rece zasto istu brojku nisi trazio i za swine flu, kad si vec potegao. Cifra od 12000 smrti za swine flu je uporediva sa cifrom od 190000 (and counting) za COVID-19, a ne 6% od te brojke.
Drito iz kuhinje DP propagandne masinerije, ha?
Brojka od 6% je izasla u izvjestaju CDC-a, kao sto je CDC potvrdio da bolnice imaju dodatan motiv za svaki China virus slucaj, NOVAC, i da im je u interesu da imaju sto vise pacijenata sa China virusom. Vrlo jednostavno.
Ti tvoji naucnici su nista drugo do placeni obrtnici, od strane Bill Gatesa i njemu slicnih donatora DP, koji ce potvrditi sve ono sto im se kaze i koji su, u mainstream medijima predstavljeni kao spasioci covjecanstva...
Sta mislis da su brojali umrle od Svinjske gripe, kao sto ih broje za China flu?
Mislis nije bilo koji su umrli od srcanog udara, a nisu imali simptome Swine flu?
Ne budi smijesan. Samo to tad nije bilo u interesu da se iznese u javnost, jer je predsjednik bio Obama.
- CikCikCikPogodi
#3256 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
A u cemu je problem ako dijeli njegove ideje?Maxxtro wrote: ↑07/09/2020 18:35 Mislis, kao trenutni americki predsjednik? Ili ti, koji ubjedljivo najgluplje stvari pises na ovoj temi? Trump voli takve - "i love the poorly educated". Treba li da ti izvucem cifre koji je prosjecni nivo obrazovanja ljudi koji podrzavaju Trumpa i kako ta podrska drasticno opada sto su ljudi obrazovaniji?
-
domi
#3257 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa biramo od dva zla manje...The 51st State wrote: ↑07/09/2020 18:30
Ja bi na vasem mjestu pobudalio, obje opcije smecarske, iz nekih posrednih kontakata sa tamosnjom dijasporom kazu da su zadovoljni trampom, poso, pare i to.
Demokrate imaju nekakve minorne sanse, ali i to je pod velikim upitnikom.
Kao sto sam vec i pisao, pozatvarali su sve, od korporacija do malih biznisa. Prijetili i zatvarali gazde tih malih biznisa, Pozatvarali skole....
Onda su digli nemire, njihove pristalice su palile, tukle, ubijale....mjesecima, dok su ih njihovi mediji, CNN, MNSBC proglasavali za mirne proteste, proteste za bolje sutra i slicne gluposti.
Znaci, doveli su u pitanje kako moju egzistenciju, tako i moju sigurnost, samo da bi dosli nazad na vlast.
To ce im se vratiti kao bumerang, samo sto ce u njihovom slucaju taj bumerang biti u vidu malja.
- CikCikCikPogodi
-
domi
#3259 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa sto ne kazes u cemu je stvar?Maxxtro wrote: ↑07/09/2020 18:35
Mislis, kao trenutni americki predsjednik? Ili ti, koji ubjedljivo najgluplje stvari pises na ovoj temi? Trump voli takve - "i love the poorly educated". Treba li da ti izvucem cifre koji je prosjecni nivo obrazovanja ljudi koji podrzavaju Trumpa i kako ta podrska drasticno opada sto su ljudi obrazovaniji?
Ti ustvari mislis da bi te smatrali pametnim ti moras da glasas za DP?
Znaci, ti si ocigledan primjer moje tvrdnje da vam ispiraju i to malo mozgova sto imate.
-
domi
#3260 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
CikCikCikPogodi wrote: ↑07/09/2020 18:51Vecina dijaspore na ovom forumu izgleda zivi u Commieforniji.
-
Maxxtro
#3261 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kakva agresivna glupost i dezinformisanost.
Ovo necu ni komentarisat, ali bas fino potvrdjuje sve sto sam govorio na ovoj temi o Trumovim fanovima, pa vrijedi naglasit.
Stani, prvo se pozivas na neke brojeve, a u nedostatku dokaza ide se na pricu "ne budi smjesan". Jedino si ti smjesan ovdje jer se neprestano provaljujes sa svojim neznanjem i zadojenoscu. JE li ti makar taj CDC, koji je izbacio tu cifru na koju si se naklatio uprkos svojim ocitim problemima sa matematikom, relevantan kao izvor? Jer ako jeste, onda imamo objasnjenje kako se doslo do te cifre od 12000 za swine flu. I ta cifra je uporediva sa cifrom od 190000 za covid 19. Ako nije relevantan, zasto uopste pominjes tu cifru?
-
Maxxtro
#3262 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pametan covjek bi skontao u cemu je stvar. I zapitao se par stvari. Ti samo nastavi.domi wrote: ↑07/09/2020 18:54Pa sto ne kazes u cemu je stvar?Maxxtro wrote: ↑07/09/2020 18:35
Mislis, kao trenutni americki predsjednik? Ili ti, koji ubjedljivo najgluplje stvari pises na ovoj temi? Trump voli takve - "i love the poorly educated". Treba li da ti izvucem cifre koji je prosjecni nivo obrazovanja ljudi koji podrzavaju Trumpa i kako ta podrska drasticno opada sto su ljudi obrazovaniji?![]()
Ti ustvari mislis da bi te smatrali pametnim ti moras da glasas za DP?
Znaci, ti si ocigledan primjer moje tvrdnje da vam ispiraju i to malo mozgova sto imate.
- CikCikCikPogodi
#3263 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Znaci izmedu swine flua i covidiusa nije niko umiro?Maxxtro wrote: ↑07/09/2020 19:07 Stani, prvo se pozivas na neke brojeve, a u nedostatku dokaza ide se na pricu "ne budi smjesan". Jedino si ti smjesan ovdje jer se neprestano provaljujes sa svojim neznanjem i zadojenoscu. JE li ti makar taj CDC, koji je izbacio tu cifru na koju si se naklatio uprkos svojim ocitim problemima sa matematikom, relevantan kao izvor? Jer ako jeste, onda imamo objasnjenje kako se doslo do te cifre od 12000 za swine flu. I ta cifra je uporediva sa cifrom od 190000 za covid 19. Ako nije relevantan, zasto uopste pominjes tu cifru?
-
Maxxtro
#3264 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Bojim se i pitati sta ti to treba da znaci i kako si izvukao taj zakljucak.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/09/2020 19:33Znaci izmedu swine flua i covidiusa nije niko umiro?Maxxtro wrote: ↑07/09/2020 19:07 Stani, prvo se pozivas na neke brojeve, a u nedostatku dokaza ide se na pricu "ne budi smjesan". Jedino si ti smjesan ovdje jer se neprestano provaljujes sa svojim neznanjem i zadojenoscu. JE li ti makar taj CDC, koji je izbacio tu cifru na koju si se naklatio uprkos svojim ocitim problemima sa matematikom, relevantan kao izvor? Jer ako jeste, onda imamo objasnjenje kako se doslo do te cifre od 12000 za swine flu. I ta cifra je uporediva sa cifrom od 190000 za covid 19. Ako nije relevantan, zasto uopste pominjes tu cifru?
- CikCikCikPogodi
#3265 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Bojim se da si i ti jedan od cifrasa, predugo u tim demo statovima traje lockdown. Ali barem si ustedio para na sisanju.Maxxtro wrote: ↑07/09/2020 19:44Bojim se i pitati sta ti to treba da znaci i kako si izvukao taj zakljucak.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/09/2020 19:33Znaci izmedu swine flua i covidiusa nije niko umiro?Maxxtro wrote: ↑07/09/2020 19:07 Stani, prvo se pozivas na neke brojeve, a u nedostatku dokaza ide se na pricu "ne budi smjesan". Jedino si ti smjesan ovdje jer se neprestano provaljujes sa svojim neznanjem i zadojenoscu. JE li ti makar taj CDC, koji je izbacio tu cifru na koju si se naklatio uprkos svojim ocitim problemima sa matematikom, relevantan kao izvor? Jer ako jeste, onda imamo objasnjenje kako se doslo do te cifre od 12000 za swine flu. I ta cifra je uporediva sa cifrom od 190000 za covid 19. Ako nije relevantan, zasto uopste pominjes tu cifru?
-
Maxxtro
#3266 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ovaj tvoj kolega je taj koji je povlacio cifre. Ja samo ukazujem da nema pojma o cemu prica, koristeci ISTE izvore.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/09/2020 19:51Bojim se da si i ti jedan od cifrasa, predugo u tim demo statovima traje lockdown. Ali barem si ustedio para na sisanju.
Inace, vi se izgleda ponosite vasim podozrenjem prema naucnicima, ili nepovjerenjem prema ciframa i utvrdjenim cinjenicama. Ne moze vas covjek ni karikirati.
- CikCikCikPogodi
#3267 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Gdje sam piso protiv naucnika?Maxxtro wrote: ↑07/09/2020 19:59Ovaj tvoj kolega je taj koji je povlacio cifre. Ja samo ukazujem da nema pojma o cemu prica, koristeci ISTE izvore.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/09/2020 19:51Bojim se da si i ti jedan od cifrasa, predugo u tim demo statovima traje lockdown. Ali barem si ustedio para na sisanju.
Inace, vi se izgleda ponosite vasim podozrenjem prema naucnicima, ili nepovjerenjem prema ciframa i utvrdjenim cinjenicama. Ne moze vas covjek ni karikirati.
Jesam mozda protiv onih sto preuvelicavaju. Ali nisam protiv ovih.
U ostalom ovaj kolega ne glasa na izborima, tako me ne zanima puno.
-
domi
#3268 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Prije svega, nije Covid 19, nego China virus.
Druga stvar, pisese istrosene gluposti, koji samo lEberals ispranih mozgova, od strane CNN, vjeruju.
Javna je tajna da su bolnice dobivale lovu za svakog pacijenta sa simptomima virusa, tako da im je bilo u interesu da ih sto vise prijave kao takve.
Nego, reci mi....koliko ti licno znas osoba koji su umrli od China virusa?
-
Maxxtro
#3269 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
U svojim nastojanjima na ovoj temi da pokazem kako su zapravo svi Trump supporters redom glupi, ignoratni ili sebicni, cesto sam im pripisivao odredjene stavove i ideje, poput recimo sklonosti ka antiintelektualizmu i imbecilnim teorijama zavjere, ocekivajuci da ce se neki pojaviti na ovoj temi i osporavati iste kao strawman argument s moje strane. Medjutim, ti dodjes ovdje, te otvoreno i ponosno prigrlis sve te ekstremno idiotske stavove, tako da me potpuno razoruzas. Vise nisam siguran da postoji granica izmedju satire i realnosti.domi wrote: ↑08/09/2020 05:25
Druga stvar, pisese istrosene gluposti, koji samo lEberals ispranih mozgova, od strane CNN, vjeruju.
Javna je tajna da su bolnice dobivale lovu za svakog pacijenta sa simptomima virusa, tako da im je bilo u interesu da ih sto vise prijave kao takve.
- CikCikCikPogodi
#3270 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zašto su to sto su glupi, ignoratni ili sebicni?Maxxtro wrote: ↑08/09/2020 10:29U svojim nastojanjima na ovoj temi da pokazem kako su zapravo svi Trump supporters redom glupi, ignoratni ili sebicni, cesto sam im pripisivao odredjene stavove i ideje, poput recimo sklonosti ka antiintelektualizmu i imbecilnim teorijama zavjere, ocekivajuci da ce se neki pojaviti na ovoj temi i osporavati iste kao strawman argument s moje strane. Medjutim, ti dodjes ovdje, te otvoreno i ponosno prigrlis sve te ekstremno idiotske stavove, tako da me potpuno razoruzas. Vise nisam siguran da postoji granica izmedju satire i realnosti.domi wrote: ↑08/09/2020 05:25
Nesto mi govori da opisujes onog tvrdoglavog sto ne zeli da glasa.
- jeza u ledja
#3271 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Maxxtro wrote: ↑08/09/2020 10:29U svojim nastojanjima na ovoj temi da pokazem kako su zapravo svi Trump supporters redom glupi, ignoratni ili sebicni, cesto sam im pripisivao odredjene stavove i ideje, poput recimo sklonosti ka antiintelektualizmu i imbecilnim teorijama zavjere, ocekivajuci da ce se neki pojaviti na ovoj temi i osporavati iste kao strawman argument s moje strane. Medjutim, ti dodjes ovdje, te otvoreno i ponosno prigrlis sve te ekstremno idiotske stavove, tako da me potpuno razoruzas. Vise nisam siguran da postoji granica izmedju satire i realnosti.domi wrote: ↑08/09/2020 05:25
- oaza85
#3272 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zato sto su kokuzi i nemaju za kifle.CikCikCikPogodi wrote: ↑08/09/2020 19:15Zasto bi njih drzale na zivotu?oaza85 wrote: ↑08/09/2020 18:09I jos uvijek skupa sa njujorkom finansiraju i drze na zivotu slobodarske i napredne ajove, ajdaha i kentakije.CikCikCikPogodi wrote: ↑08/09/2020 18:07
Ja ne znam kako ljudi zive u Commieforniji, jos uvijek im sve zatvoreno, zbog "korone", a Nancy hladno ode u frizerski, i ima obraza reci da je to njoj namjesteno.
- CikCikCikPogodi
#3273 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zasto onda zna petero ljudi dijeliti i placati rentu za jedan stan u New Yorku?
- oaza85
#3274 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zato sto je stanovanje u uzem centru njujorka jako skupo.CikCikCikPogodi wrote: ↑08/09/2020 19:42Zasto onda zna petero ljudi dijeliti i placati rentu za jedan stan u New Yorku?
Pricamo o saveznim drzavama, njihovom budzetima. Nekima ih puni federalna vlada da bi mogli funkcionisati.
A neki pune federalni budzet.
Jasnije?
- CikCikCikPogodi
#3275 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nisi potpuno odgovorio/la pitanje.oaza85 wrote: ↑08/09/2020 19:52Zato sto je stanovanje u uzem centru njujorka jako skupo.CikCikCikPogodi wrote: ↑08/09/2020 19:42Zasto onda zna petero ljudi dijeliti i placati rentu za jedan stan u New Yorku?
Pricamo o saveznim drzavama, njihovom budzetima. Nekima ih puni federalna vlada da bi mogli funkcionisati.
A neki pune federalni budzet.
Jasnije?