Imamo vec dvije teme o Americi. Zar je potrebno o istim stvarima palamuditi na trecoj?
AMERIKA
- ultima_palabra
#2327 Re: AMERIKA
Bas suprotno, kod nas ljudi brinu o svemu osim onome sto se desava u njihovoj avliji.
Drugo, koliko ljudi poznaje materiju dovoljno da moze nesto smisleno napisati?
Drugo, koliko ljudi poznaje materiju dovoljno da moze nesto smisleno napisati?
- Sanjarko
#2328 Re: AMERIKA
Imamo o Trampu i izborima. Nije to Amerika. Evo ide i uragan na svo ovo sr*nje s koronom na Floridi. Citam boje se i toga. Ako sam dobro shvatio. Ova tema bi trebala po meni bit glavna po meni. Tramp ce otici kad, tad, izbori proci.jeza u ledja wrote: ↑01/08/2020 00:55Imamo vec dvije teme o Americi. Zar je potrebno o istim stvarima palamuditi na trecoj?
Pisao sam da se jos boje da ce milioni Amerikanaca se naci na ulici jer nemogu da placaju hipoteke i rente i da je milion i pol skoro novih nezaposlenih. Strah kako citam ljudi pravo da ce bit za pola godine mozda i manje, depresija u Americi.
Mene isto, jer kad Amerika kihne, svijet se prehladi.
- jeza u ledja
#2329 Re: AMERIKA
Slazem se da bi tema sa ovim naslovom trebala biti najrelevantnija ali u praksi nije tako. Isto je bilo ranije na temi sa naslovom “Obama”. Ovako kad pocnes i ovdje vjeruj mi brzo se komentari i odgovori svedu na iste kao na temi o trenutnom predsjedniku.Sanjarko wrote: ↑01/08/2020 01:37Imamo o Trampu i izborima. Nije to Amerika. Evo ide i uragan na svo ovo sr*nje s koronom na Floridi. Citam boje se i toga. Ako sam dobro shvatio. Ova tema bi trebala po meni bit glavna po meni. Tramp ce otici kad, tad, izbori proci.jeza u ledja wrote: ↑01/08/2020 00:55Imamo vec dvije teme o Americi. Zar je potrebno o istim stvarima palamuditi na trecoj?
Pisao sam da se jos boje da ce milioni Amerikanaca se naci na ulici jer nemogu da placaju hipoteke i rente i da je milion i pol skoro novih nezaposlenih. Strah kako citam ljudi pravo da ce bit za pola godine mozda i manje, depresija u Americi.
Mene isto, jer kad Amerika kihne, svijet se prehladi.
-
The 51st State
- sinuhe
#2331 Re: AMERIKA
Para k'o smeca. Poslali su cekove od 1200 dolara sirom svijeta ljudima koji su nekad prije 40 godina radili par godina u Americi ali popunjavaju poreznu karticu svake godine.
Nema ta zemlja nikakvih stvarnih problema.
- Sanjarko
#2332 Re: AMERIKA
Bas si si dobro napisao. Para ko smeca, samim tim mogu te pare da postanu smece.
- sinuhe
#2333 Re: AMERIKA
Istoricar i farmer Victor Davis Hanson o Kaliforniji povodom aktuelnih pozara i Mexiforniji prije dvadesetak godina
https://www.nationalreview.com/2020/08/ ... o/#slide-1
https://www.nationalreview.com/2020/08/ ... o/#slide-1
- victom
#2334 Re: AMERIKA
Amerika, Amerikaaaa... ist wunderbar
Last edited by victom on 01/03/2021 02:30, edited 2 times in total.
- SmokingMan
#2335 Re: AMERIKA
Bošnjaci, ima li čekova?
Hoće li se ići ispod 600$?
Slažem se sa republikancima, zašto bi onaj koji je prije pandemije zarađivao 500$ sada primao 600$ soc.pomoći.
Zašto ne bi primjenili fleksibilnu isplatu?
Hoće li se ići ispod 600$?
Slažem se sa republikancima, zašto bi onaj koji je prije pandemije zarađivao 500$ sada primao 600$ soc.pomoći.
Zašto ne bi primjenili fleksibilnu isplatu?
- ultima_palabra
#2336 Re: AMERIKA
Zato sto drzave imaju zastarjele sisteme. Republikanci se sad sjetili da su protiv deficita, a zadnje tri i po godine dernecili.
Sto se vise blize izbori, teze je zamisliti kompromis.
Sto se vise blize izbori, teze je zamisliti kompromis.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#2337 Re: AMERIKA
Ne kontam kakve veze ima Izrael i hezbolag sa ekonomskim sporazumom Kosova i srbie + ispade da Tramponja folira da je neki mačo, a samim tim i ova sad amerika - sramota!
Kakav je ba ovo "historijski ekonomski sporazum" zaključen u Bijeloj kući prekjuče? Očekivao sam priznanje ili ujedinjenje, kad se već sijeli u kući, a ono farma i zadruga realiti.
Pa ko će više zaozbiljno shvatiti američku diplomatiju i moć nakon ovoga?
Pu!
Kakav je ba ovo "historijski ekonomski sporazum" zaključen u Bijeloj kući prekjuče? Očekivao sam priznanje ili ujedinjenje, kad se već sijeli u kući, a ono farma i zadruga realiti.
Pu!
- ultima_palabra
#2338 Re: AMERIKA
Ubacio je i implicitnu zabranu za Huawei sto se tice 5G mrezeHame_ wrote: ↑05/09/2020 16:07 Ne kontam kakve veze ima Izrael i hezbolag sa ekonomskim sporazumom Kosova i srbie + ispade da Tramponja folira da je neki mačo, a samim tim i ova sad amerika - sramota!
Pu!
- MorningStar
#2339 Re: AMERIKA
Cuj kakav okarakterisali hezbolah kao teroriste, ostvarili saradnju odnose sa izraelom ,ocerali kineze, tj odradili malo za kampanju izbornu trumpu - i dobili po olovku da se kuci vrate.Hame_ wrote: ↑05/09/2020 16:07 Ne kontam kakve veze ima Izrael i hezbolag sa ekonomskim sporazumom Kosova i srbie + ispade da Tramponja folira da je neki mačo, a samim tim i ova sad amerika - sramota!
Pu!
-
breba
#2340 Re: AMERIKA
Pogotovo ako je ova stavka o Jerusalemu samo "upala" u konačni dokument bez prethodnog znanja potpisnika.Hame_ wrote: ↑05/09/2020 16:07 Ne kontam kakve veze ima Izrael i hezbolag sa ekonomskim sporazumom Kosova i srbie + ispade da Tramponja folira da je neki mačo, a samim tim i ova sad amerika - sramota!
Pu!
Naravno, tako nesto se ne može podvaliti jačim državama, ali nije diplomatski svakako.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#2341 Re: AMERIKA
A šta ako je Vučić skontao da je Srbiji bolje uz USA i Zapad?
- CikCikCikPogodi
- ultima_palabra
#2344 Re: AMERIKA
Jer kad on bude predsjednik ovoga nece biti... oops
- CikCikCikPogodi
#2345 Re: AMERIKA
Sta? Ti mislis da ako Bidena izabreu da nece biti ovih napaljenih dusa na ulicama?
- ultima_palabra
#2346 Re: AMERIKA
Ja sam se nadovezao na tekst iz tvita.CikCikCikPogodi wrote: ↑07/09/2020 14:59Sta? Ti mislis da ako Bidena izabreu da nece biti ovih napaljenih dusa na ulicama?
-
Seyfo
#2347 Re: AMERIKA
Vezan za predstojeće izbore, ja sam mislio da će Kolinda u Hrvatskoj uzeti drugi mandat. Bio sam stvarno siguran.
Međutim, dosta ljudi je glasalo protiv nje jer su bili isfrustrirani njenom podkapacitiranošću, nezrelošću, nedoraslošću, nedostatku bilo kakvog takta, nevjerovatnom količinom gluposti, laži,gafova i obmana neprimjerenih zdravom razumu. I popušila je.
Znači bez obzira da glasačko tijelo većinski itekako podržava HDZ (to su ovi zadnji izbori pokazali, HDZ je sve pomeo), ipak je ona svojom ličnošću uspjela to da sruši i da ne pobijedi na izborima. Kao da je prosječan glasač HDZ-a rekao: "e šta je previše, previše je!".
Slično je sa Trumpom. Objektivno može da pobijedi, ali njegova glupost, nepredvidivost i svojeglavost (koja ga je u neku ruku i dovela na mjesto predsjednika) bi mogla da ga dođe glave na narednim izborima.
Međutim, dosta ljudi je glasalo protiv nje jer su bili isfrustrirani njenom podkapacitiranošću, nezrelošću, nedoraslošću, nedostatku bilo kakvog takta, nevjerovatnom količinom gluposti, laži,gafova i obmana neprimjerenih zdravom razumu. I popušila je.
Znači bez obzira da glasačko tijelo većinski itekako podržava HDZ (to su ovi zadnji izbori pokazali, HDZ je sve pomeo), ipak je ona svojom ličnošću uspjela to da sruši i da ne pobijedi na izborima. Kao da je prosječan glasač HDZ-a rekao: "e šta je previše, previše je!".
Slično je sa Trumpom. Objektivno može da pobijedi, ali njegova glupost, nepredvidivost i svojeglavost (koja ga je u neku ruku i dovela na mjesto predsjednika) bi mogla da ga dođe glave na narednim izborima.
-
VMxxx37
#2348 Re: AMERIKA
Trump glup? Sacekaj prvu debatu.Seyfo wrote: ↑07/09/2020 15:16 Vezan za predstojeće izbore, ja sam mislio da će Kolinda u Hrvatskoj uzeti drugi mandat. Bio sam stvarno siguran.
- CikCikCikPogodi
#2349 Re: AMERIKA
Odakle ti Kolinda naumpadeSeyfo wrote: ↑07/09/2020 15:16 Vezan za predstojeće izbore, ja sam mislio da će Kolinda u Hrvatskoj uzeti drugi mandat. Bio sam stvarno siguran.
-
Incerum Canabea
#2350 Re: AMERIKA
Seyfo wrote: ↑07/09/2020 15:16 Vezan za predstojeće izbore, ja sam mislio da će Kolinda u Hrvatskoj uzeti drugi mandat. Bio sam stvarno siguran.
Kolinda je izgubila zato što je žena. Izgubila je od lika koji ima sve pobrojane karakteristike kao i ona. Jedina razlika im je u spolu i što on dolazi iz uvjetno lijevog centra, a ona iz (opet uvjetno) desnog centra - a to je trebala (zbog tendencija u RH i svijetu) biti njena prednost.