UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Moja očekivanja su:

Poll ended at 03/09/2020 21:07

Prije svega vidjeti dobru borbu, zalaganje i ideju selektora kako igra treba izgledati, bez obzira na rezultat
12
29%
Ne očekujem apsolutno ništa
17
41%
Ubićemo ih ko Kuduz Bademu, logično
12
29%

Total votes: 41

Laertes

#427 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Laertes »

Jel' sutra opet stream ganjamo?
Stari

#428 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Stari »

Ovo večeras između naših protivnika u baražu protiv Finske ... je ili neka kamuflaža ... ili ohrabrenje za naše ... ali ako se za moment manem špekulacija i konspirativnih teorija ... te krenem od onoga šta su ovi katolički republikanci prikazali večeras ... bogme su njihove protestansko-rojalističke komšije isporučili zehricu više neku noć protiv Rumuna.

I jedni i drugi su ekipe s kojima da igrati ... i u slučaju da naši budu raspoloženi kao u petak svašta bi tu moglo biti ...

Međutim ... yBM-liga ... ono što se treba uraditi jeste ... da svi ostanu zdravi i u formi ... + .... da svi budu nahuškani i motivisani kao u petak. Samoproglašeni stručnjaci bi rekli pa to je p.dim ... ali ozbiljno griješe
AmiĐa_Idriz

#429 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by AmiĐa_Idriz »

Sociolog wrote: 06/09/2020 19:31 Evo rekose Kolasinac da nece Mozda igrati sutra.

Kako sam kreten eskivira, izbjegava igrati za reprezentaciju. Non stop kao povrijedjen, i raznorazni drugi razlozi, najodvratniji tip.

Koliko je puta odbio igrati, Bog sami zna..nek napisu forumashi
Držao se za koljeno i nedugo zatim izašao sa terena nakon jednog duela.
Grean

#430 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Grean »

Sociolog wrote: 06/09/2020 19:31 Evo rekose Kolasinac da nece Mozda igrati sutra.

Kako sam kreten eskivira, izbjegava igrati za reprezentaciju. Non stop kao povrijedjen, i raznorazni drugi razlozi, najodvratniji tip.

Ne treba tako pricati.

Ja sam uvijek mislio da je precjenjen, jod od Brazila pa naovamo ali ne treba prisivati nekakvu qurcobolju. On je jednostavno staklen igrac, momak je cesto povrijedjen i u klubu.

Na ovoj utakmici se drzao za zadnju lozu nakon onog duela.
AmiĐa_Idriz

#431 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by AmiĐa_Idriz »

Da, moguće da je i loža.
Sociolog

#432 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Sociolog »

Grean wrote: 06/09/2020 20:35

Ne treba tako pricati.

Ja sam uvijek mislio da je precjenjen, jod od Brazila pa naovamo ali ne treba prisivati nekakvu qurcobolju. On je jednostavno staklen igrac, momak je cesto povrijedjen i u klubu.

Na ovoj utakmici se drzao za zadnju lozu nakon onog duela.
Smrti slucaj u porodici, dedo ili nana
2.svadba Ozila pa bio kum
3.njegova svadba
4.dobio postedu da se fokusira na Arsenalove pripreme, utakmica s nekim smo igrali u junskom terminu.

Mislim neovisno o povredi loze, protiv italijana, da nekako eskivira, izbjegava, to je samo moj dojam,a i doprinos tokom igre nije mu ravan cemu i dresu Arsenala, preprecjenjen
Edin H.

#433 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Edin H. »

AmiĐa_Idriz wrote: 06/09/2020 20:54 Da, moguće da je i loža.
Prije ce biti sociologova dijagnoza, ali eto...
Vecina igraca u Engleskoj je potd pritiskom klubova da ne igra za reprezentacije.
Sto rece Asmir: "Ja od ovog zivim" :D - rijec je bila o Stoke-u kad je Pulis zakuhao sa Papetom.
turbofolk

#434 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by turbofolk »

Bila je neka kuknjava na teren u Zenici, a on u odličnom stanju. Bar prema ovom snimku treninga Poljaka.
odmor

#435 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by odmor »

Posto ce sutra medju nasim gledateljima pored tv ekrana, biti dosta i oni stariji, koji se sjecaju stare drzave Yugoslavije, vjerujem da ce im himna Poljske pobuditi posebne emocije i nostalgiju. Poslusajmo je :)
Romanista 101%

#436 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Romanista 101% »

Uvijek me ova himna trzne odma pomislim na staru yugo himnu.
luckylaka

#437 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by luckylaka »

Koliko je to puta Seo eskivirao utakmice reprezentacije
Edin H.

#438 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Edin H. »

luckylaka wrote: 06/09/2020 23:44

Prvi je iza Bege, ima njih jos, Pjana itd...

Ako ti se da gledaj sastave onih prijateljskih pod Prosineckim.
luckylaka

#439 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by luckylaka »

Edin H. wrote: 06/09/2020 23:54
luckylaka wrote: 06/09/2020 23:44

Prvi je iza Bege, ima njih jos, Pjana itd...

Ako ti se da gledaj sastave onih prijateljskih pod Prosineckim.
koliko utakmica
ljevoruki

#440 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by ljevoruki »

odmor wrote: 06/09/2020 21:55 Posto ce sutra medju nasim gledateljima pored tv ekrana, biti dosta i oni stariji, koji se sjecaju stare drzave Yugoslavije, vjerujem da ce im himna Poljske pobuditi posebne emocije i nostalgiju. Poslusajmo je :)
Nece :oops:
Stari

#441 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Stari »

:D

Hajd recimo ..pukne me nostalgija za minulim vremenima ponekad kad popijem ... ali .... za mojim prošlim vremenima ... sjetim se tako ponekad kako je bilo fino biti zdrav, biti šlang, sa svojim vlasitim zubima, bez bolova u krstima, prostati itd.

Ali dečki moji ... momci, ljudi, cure i dame ... dajte se presaberite ... pa SFRJ himna je oduvijek bila plagijat poljske himne ...i to je i onomad bila poznata stvar ... nije vrag da vjerujete u ove nove neoliberalne/tačerističke bljuvotine o tome da se to nije znalo i da se o tome nije smjelo govoriti ....kao i o ... gvozdenoj zavjesi i o tome da to niko nije znao ?... o jednoj vrsti jogurta? ... piva ?... i o tome kako je udba/kgb sviju pratila prisluškivala i kenj kenj kenj ... imati nostalgiju za necim sto je bio opstepoznati blam (plagijat) _ ne znam ko bi mogao imati ... ja nemam.

SFRJ po pitanju himne nije bila ništa bolja od BiH ... uzeli su tuđu himnu ... jer se oko svoje vlastite se nisu mogli dogovoriti ... I igrali su nogomet protiv poljske ...lično se sjećam utakmice na SP74 u Z. Njemačkoj .... lijepo brate ...svira prvo jedna himna ... pa onda druga koja je haman ista ta (malo sporija doduše... kao u tempu rubato :) ) ... i onda Poljaci naprde jugoviće i ... to je to. Piši kući po odijelo ... zdravo, živio.
Last edited by Stari on 07/09/2020 09:45, edited 1 time in total.
Point.

#442 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Point. »

Grean wrote: 06/09/2020 16:25
Edin H. wrote: 06/09/2020 16:10
Nije nista uvecano, na stranu da li je trebao Begovic ili Kenan braniti i ko je bolji golman.

Bio sam na utakmici, Hasagic je signalizirao povredu na zagrijavanju, Safet ne reaguje.

Jeste da Safet ne voli mijenjati, ali odlicno smo igrali u prvom poluvremenu, igraci se umorili, pali, a izgubljeno pravo izmjene, jer je promijenio golmana na poluvremenu.
Po meni je Safet bio u pravu jer Begovic je na ruzan nacin pravio pritisak da bude prvi golman. Licno meni je ostao u ruznom sjecanju nepojavljivanjem na okupljanje za prijateljsku sa Slovackom i nejavljanjem na telefon. Od tad ga ne mirisem.

Ali razumijem da je bilo onih kojima je najbitnije da se radi o mladom golmanu iz Engleske pa makar u to vrijeme bio rezervista u klubu kad je htio da bude jedinica u reprezentaciji. Tako je kod nas uvijek kad se novi igrac pojavi, svi navale da se da njemu prednost. Da je ovaj stoper iz Malma imao drzavljanstvo haos bi napravili sto nije starter a da ga nisu vidjeli ni u jednoj utakmici.
Nije nikakav pritisak Begovic pravi, to izmisljaju Papeljupci da ga operu zbog losih odluka. Kao selektor treba da izvede najbolje i zdrave igrace, on zbog neke svoje sujete ili pritiskia izvana, stavlja na gol povrijedjenog igraca, time gubi bespotrebno jednu izmjenu a Kenanova povrijedjena ledja su nas kostala gola u Tirani, kada ga je isijas ufatio u sred albanskog slobodnjaka gdje je stajao kao drvena Marija na liniji i pogledom ispratio loptu u gol. Tu nas je kostalo 2 boda i odlazak na prvenstvo, a ne remi u gradu ljubavi, Parizu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#443 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 06/09/2020 15:28 To fuck you da i neutralni gledaoci pred malim ekranima razumiju :D

Nemate pojma kakve se majmunarije rade u savezu, ukljucujuci i neke igrace.
De napisi
Grean

#444 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Grean »

Point. wrote: 07/09/2020 09:41
Nije nikakav pritisak Begovic pravi, to izmisljaju Papeljupci da ga operu zbog losih odluka. Kao selektor treba da izvede najbolje i zdrave igrace, on zbog neke svoje sujete ili pritiskia izvana, stavlja na gol povrijedjenog igraca, time gubi bespotrebno jednu izmjenu a Kenanova povrijedjena ledja su nas kostala gola u Tirani, kada ga je isijas ufatio u sred albanskog slobodnjaka gdje je stajao kao drvena Marija na liniji i pogledom ispratio loptu u gol. Tu nas je kostalo 2 boda i odlazak na prvenstvo, a ne remi u gradu ljubavi, Parizu.
Ne nije odbio da se pojavi na okupljanju za prijateljsku sa Slovackom, cak nije javio da nece doci, cekali ga na aerodromu a on se nije udostojio ni da se javi na telefon. Nije ni Spahic tadasnji kapiten izjavio da su ga cekali ko' ovce.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#445 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote: 06/09/2020 16:10
Nije nista uvecano, na stranu da li je trebao Begovic ili Kenan braniti i ko je bolji golman.

Bio sam na utakmici, Hasagic je signalizirao povredu na zagrijavanju, Safet ne reaguje.

Jeste da Safet ne voli mijenjati, ali odlicno smo igrali u prvom poluvremenu, igraci se umorili, pali, a izgubljeno pravo izmjene, jer je promijenio golmana na poluvremenu.
Po meni je Safet bio u pravu jer Begovic je na ruzan nacin pravio pritisak da bude prvi golman. Licno meni je ostao u ruznom sjecanju nepojavljivanjem na okupljanje za prijateljsku sa Slovackom i nejavljanjem na telefon. Od tad ga ne mirisem.

Ali razumijem da je bilo onih kojima je najbitnije da se radi o mladom golmanu iz Engleske pa makar u to vrijeme bio rezervista u klubu kad je htio da bude jedinica u reprezentaciji. Tako je kod nas uvijek kad se novi igrac pojavi, svi navale da se da njemu prednost. Da je ovaj stoper iz Malma imao drzavljanstvo haos bi napravili sto nije starter a da ga nisu vidjeli ni u jednoj utakmici.
Manje nas je kostao povrijedjeni Sehic nego zdravi Begovic! Ja bih prije na gol stavio Burica nego Begovica.
Blixen

#446 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Blixen »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2020 10:51
dječak sa šibicama wrote: 06/09/2020 15:28 To fuck you da i neutralni gledaoci pred malim ekranima razumiju :D

Nemate pojma kakve se majmunarije rade u savezu, ukljucujuci i neke igrace.
De napisi
nema od toga nista
klasika
bomba
najava

i nikada nista ne izadje u javnost
Revolucionar ★

#447 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Revolucionar ★ »

Ne valja nama ni Kolasinac iz Arsenala, niti neki domaci panj sto je zaduzio transfer u izraelsko/svicarsko/rumunsko prvenstvo. Kolasinac je uvijek igrao rizicno, napadacki. U Schalkeu je to prolazilo jer je imao igraca koji je popunjavao njegove praznine kad istrci naprijed. Nije djaba bio u timu Bundeslige te godine. U Arsenalu je njegova uloga nemoguca iskljucivo zbog ogavne odbrane, jer i dva stopera koje imaju su tanki do bola, kamo li kad skontas da Kolasinac svaki drugi napad zavrsi van pozicije.

Poljaci koliko god tanki bili, koplje iznad nas su sto se tice rezultata i svega. Valjda se ne zaletimo u ovoj euforiji, ako bude momacki i sabrano kao protiv Italije, sve je moguce.
Point.

#448 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Point. »

hrasno38 wrote: 07/09/2020 11:17

Manje nas je kostao povrijedjeni Sehic nego zdravi Begovic! Ja bih prije na gol stavio Burica nego Begovica.
Nadji jednu katastrofalnu gresku Begovica gdje je direktan krivac za izgubljeni bod.
Romanija

#449 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Romanija »

Prvi gol protiv Kipra kad mu na nabacenuu loptu lik zabi go glavom na prvu stativu, realno gledano njegva forma je u padu jos od Brazila.
Edin H.

#450 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Edin H. »

ljevoruki wrote: 07/09/2020 08:38
odmor wrote: 06/09/2020 21:55 Posto ce sutra medju nasim gledateljima pored tv ekrana, biti dosta i oni stariji, koji se sjecaju stare drzave Yugoslavije, vjerujem da ce im himna Poljske pobuditi posebne emocije i nostalgiju. Poslusajmo je :)
Nece :oops:
Hoce :oops:
Post Reply