Ako moze samo odgovor na jedno hipoteticko pitanje, da vidim mogu li upratiti tu logiku. Da je Trump recimo u toku svog mandata naredio americkim trupama invaziju na Rusiju, da li bi mogli reci da je Putin zapravo zapoceo taj rat?VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 07:48lol, dobio si odgovor ali tebi to nije zapocinjanje rata. meni jeste u smislu da rata nebi bilo dsa se nisu petljali.jeza u ledja wrote: ↑06/09/2020 07:39 Nisam primjetio gdje si spomenuo minimum wage, ako mozes uputi me na to? Izvinjavam se unaprijed, tesko je pohvatati sve.
Inace slazem se da je DNC ekstenzija big money, isto kao i RNC.
Oko Ukrajine ocigledno necemo dobiti odgovor kako je to Obama zapoceo rat...
Pa vrijednost Bernija, i zasto su ga istisnuli udruzenim snagama, je to sto bi oporezivao milijardere znacajno vise. Ali tebi ni to nije istiskivanje udruzenim snagama, nego su glasaci rekli svoje. Meni to nisu cista posla.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Maxxtro
#20526 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Hajlac
#20527 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
The KGB Connections: An Investigation Into Soviet Operatives in North America
- jeza u ledja
#20528 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Rat su poceli Rusi, na Krimu okupacijom, u Donbasu preko svojih separatista. Doslovce a la Karadzicev SDS poceli praviti svoje SAO, zauzimati policijske stanice i slicno, sve uz pomoc Rusije i Putina, a la Srbija i Milosevic. Govoris o nekom “mijesanju”, a presucujes konkretne vojne i militantne akcije od strane Rusa.VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 07:48lol, dobio si odgovor ali tebi to nije zapocinjanje rata. meni jeste u smislu da rata nebi bilo dsa se nisu petljali.jeza u ledja wrote: ↑06/09/2020 07:39 Nisam primjetio gdje si spomenuo minimum wage, ako mozes uputi me na to? Izvinjavam se unaprijed, tesko je pohvatati sve.
Inace slazem se da je DNC ekstenzija big money, isto kao i RNC.
Oko Ukrajine ocigledno necemo dobiti odgovor kako je to Obama zapoceo rat...
Pa vrijednost Bernija, i zasto su ga istisnuli udruzenim snagama, je to sto bi oporezivao milijardere znacajno vise. Ali tebi ni to nije istiskivanje udruzenim snagama, nego su glasaci rekli svoje. Meni to nisu cista posla.
Ameri su podrzavali i podsticali smjenu proruskog predsjednika, tacno. Poslije su snabdjevali oruzjem Ukrajince, i to je tacno. No insinuacija da eto nikakvih problema ne bi bilo samo eto da se Ameri nisu mijesali je apsolutno netacno. Valjda eto su Ukrajinci pijuni, ne znaju sta rade. Izgleda ne smiju traziti saveznike vani vec mahati usima kad ih ruska cizma gazi?
Druga stvar je da li im je to bilo pametno.
I mi smo imali podrsku iz vana protiv cetnika, valjda su ti iz vana zapoceli rat tako sto su nas nahuskali da proglasavamo nezavisnost, sta li...
Ovo drugo, znaci nisi nigdje spominjao minimum wage? Ok. Nije nista tu mutno, establishment se udruzio da podrzi establishment kandidata. Glasaci to podrzali i cao. Ovo je bila prilika da Sanders pokaze tu moc koju je trebao steci u zadnje 4 godine. Pokazalo se kao wishful thinking. Ili je nOrod prepadnut zbog Trumpa, ili je Sanders 2016-e bio popularniji jer je Hillary bila nepopularna, ili je moc njegovih ideja bila narasla jedino nakon ekonomsle krizd prije 12 godina, a opala u medjuvremenu zbog ekonomskog prosperiteta, ili je kombinacija svega ovog. Kako bilo, Sanders je potpuno porazen na ovim predizborima. Argument da nije fer kako su se svi ostali udruzili protiv njega je supalj, jer presucuje pitanje zasto se nisu udruzili oko Sandersa. On bi pobijedio samo tako da se glas ostalih razvodni medju 5-6 drugih kandidata, sa cirka 35% glasova maksimalno, znaci ne podrskom vecine.
Sto se tice oporezivanja milijardera, to je sve super, samo to je kap u moru problema, a predsjednik kao predsjednik nema nadleznost nad donosenjem takvih odluka. On moze samo potpisati sta Kongres odluci, ili udariti veto na to (u cemu opet moze biti preglasan).
Ne moze se napraviti tolika promjena samo izabiranjem predsjednika. To treba biti masovna podrska progresivnim kandidatima accross the board, sa velikom vecinom u Kongresu potrebnom za guranje takvih reformi. Da li treba podsjecati ko ima vecinu u Senatu i do juce u HoR?
Moj je argument da umjereni kandidat za predsjednika moze tokom svog mandata konkretno napraviti vece progresivne pomake nego sto bi to postigao progresivni kandidat. Sanders je dobar kao inicijator tih ideja i micatelj narodnih masa. Za nesto vise ocigledno nikad nije imao podrsku cak ni medju D glasacima. U to su me ovi zadnji predizbori uvjerili, mene i mnoge druge. Ne mozes postaviti najljevljeg senatora u BK i magicno ocekivati rezultate u situaciji kad pola zemlje podrzava fasistu na vlasti. Da ne govorimo o tome da dosta Sandersovih glasaca uopste ne razumijensta covjek zeli i govori, vec zamisljaju da je nesto sto nije (sto je doduse cest slucaj sa politicarima i njihovim najzagrizenijim sljedbenicima). Ti si bas dobar primjer za to, ako si uopste Sandersov fan.
-
VMxxx37
#20529 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tvoj umjereni kandidat je vec priznao da nece zabraniti fracking. Toliko o environmentu. Jedna pojedna padace sve politike koje ga toboze cine drugacijim od Trumpa. Ti DNC likovi nisu "umjereni" njihove politike su i dovele Trumpa na vlast. I da, Amerika je itekako doprinjela ratu ex - SFRJ, nije samo Slobo, JNA, SANU i Dobrica Cosic. Medjunarodne okolnosti su facilitirale sve te dogadjaje. Ne postoje Slobe, Assadi, Gadafiji I Sadami u izolaciji, mada znam da je najlakse tako razmisljati.
Pa nedavno ti je procurilo da je Clinton bio spreman na podjelu Bosne a ti jos zivis u fantaziji da je DNC neka sila za dobro, lol.
Pa nedavno ti je procurilo da je Clinton bio spreman na podjelu Bosne a ti jos zivis u fantaziji da je DNC neka sila za dobro, lol.
- ultima_palabra
- jeza u ledja
#20531 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Aha vidim doslo se i do ko nas bre zavadi i to.VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 17:06 Tvoj umjereni kandidat je vec priznao da nece zabraniti fracking. Toliko o environmentu. Jedna pojedna padace sve politike koje ga toboze cine drugacijim od Trumpa. Ti DNC likovi nisu "umjereni" njihove politike su i dovele Trumpa na vlast. I da, Amerika je itekako doprinjela ratu ex - SFRJ, nije samo Slobo, JNA, SANU i Dobrica Cosic. Medjunarodne okolnosti su facilitirale sve te dogadjaje. Ne postoje Slobe, Assadi, Gadafiji I Sadami u izolaciji, mada znam da je najlakse tako razmisljati.
Hajmo lagano.
-
VMxxx37
#20532 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koji je tebi motiv da navijad za Bidena? Nisi milijarder pa da se plasis Bernija. Mislim, ja sam naveo koje politike podrzavam, a ti?jeza u ledja wrote: ↑06/09/2020 21:59Aha vidim doslo se i do ko nas bre zavadi i to.VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 17:06 Tvoj umjereni kandidat je vec priznao da nece zabraniti fracking. Toliko o environmentu. Jedna pojedna padace sve politike koje ga toboze cine drugacijim od Trumpa. Ti DNC likovi nisu "umjereni" njihove politike su i dovele Trumpa na vlast. I da, Amerika je itekako doprinjela ratu ex - SFRJ, nije samo Slobo, JNA, SANU i Dobrica Cosic. Medjunarodne okolnosti su facilitirale sve te dogadjaje. Ne postoje Slobe, Assadi, Gadafiji I Sadami u izolaciji, mada znam da je najlakse tako razmisljati.
Hajmo lagano.
- ultima_palabra
#20533 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidi se na Crnoj Gori koje “politike” podrzavas.
Hajmo sad jednu litiju za Noleta
Hajmo sad jednu litiju za Noleta
-
omar little
- madner
#20535 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ideja da bi najbolji kandidat trebao dobiti posao je rasizam.
Kako ljudi hapaju lovu za ove kurseve, to je cudo. Samo da ne vrate ako pobjede D.
Kako ljudi hapaju lovu za ove kurseve, to je cudo. Samo da ne vrate ako pobjede D.
- ultima_palabra
- madner
#20537 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je taj problem sto se ne gleda pragmaticno koja politika je ispravna a koja ne. Pa i Hitler je bio protiv pusenja.
- ultima_palabra
#20538 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tako je bilo u ove 4 godine, sad ide kontra. Ako uzmu Senat, prebrisat ce sve sto je uradio ko gumicom.madner wrote: ↑07/09/2020 00:18To je taj problem sto se ne gleda pragmaticno koja politika je ispravna a koja ne. Pa i Hitler je bio protiv pusenja.![]()
- jeza u ledja
#20539 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koji je motiv? Debil Trump.VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 22:17Koji je tebi motiv da navijad za Bidena? Nisi milijarder pa da se plasis Bernija. Mislim, ja sam naveo koje politike podrzavam, a ti?jeza u ledja wrote: ↑06/09/2020 21:59Aha vidim doslo se i do ko nas bre zavadi i to.VMxxx37 wrote: ↑06/09/2020 17:06 Tvoj umjereni kandidat je vec priznao da nece zabraniti fracking. Toliko o environmentu. Jedna pojedna padace sve politike koje ga toboze cine drugacijim od Trumpa. Ti DNC likovi nisu "umjereni" njihove politike su i dovele Trumpa na vlast. I da, Amerika je itekako doprinjela ratu ex - SFRJ, nije samo Slobo, JNA, SANU i Dobrica Cosic. Medjunarodne okolnosti su facilitirale sve te dogadjaje. Ne postoje Slobe, Assadi, Gadafiji I Sadami u izolaciji, mada znam da je najlakse tako razmisljati.
Hajmo lagano.
Bernie nije kandidat na izborima.
Ti si naveo da podrzavas Trumpa. To je sve sto trebam znati.
- Sanjarko
#20540 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.blackenterprise.com/trumps- ... u-thought/
Bajata vijest. Ali u martu evo imao 24% kod muskaraca, 6% u zena, 14% generalno. Posto su crnci vecinom siromasniji dio populusa u Merici, nakon onih stimulus cekova mozda mu je veca sad podrska. Mozda su bili upitanju muski. Znam da mi je nesto proslo 40% da kod crnaca ima sad podrske.
Mozda u muskadije ima. Probam naci vijest na Gugl-u.
-
VMxxx37
#20541 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni je motiv pokvareni DNC. Slagali su sve za environmental policy za vrijeme primarys, pa od svega odustali sad kad je Biden nominovan. Ne vidim po cemu su bolji od Trumpa, ali vidi se da se prava borba za buducnost Amerike, pa I za buducnost svijeta, ne odvija na relaciji Trump - Biden, to je lazna borba. Prava borba se odvija unutar demokratske partije izmedju konzervativnih klintonistickih kapitalista I progresivnog krila.jeza u ledja wrote: ↑07/09/2020 04:13Koji je motiv? Debil Trump.
Last edited by VMxxx37 on 07/09/2020 05:31, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#20542 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znam da se hvalio sa 6% naspram Romneyevih 4%... zaboravio je pomenuti da se Romney takmicio protiv Obame 
- Sanjarko
#20543 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.washingtontimes.com/news/20 ... black-his/The Emerson survey found 19% of Black voters supporting Mr. Trump, and 37% of Hispanic voters favoring him. In 2016, Mr. Trump won 8% of Black voters and 28% of Hispanic voters.
- Sanjarko
#20544 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobro provala je Tramp kao i ja, ali nekad nismo provale. Da nisu Latinosi. Evo pise u clanku predvidza njegov stab 40% kod njih a ova studija 37%. Kazem proletila mi vijest 40% nesto u vezi Trampa. Sta nesjecam se.ultima_palabra wrote: ↑07/09/2020 05:30 Znam da se hvalio sa 6% naspram Romneyevih 4%... zaboravio je pomenuti da se Romney takmicio protiv Obame![]()
- jeza u ledja
#20545 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
De mi samo reci ako moze, jesi ti glasac u Americi?VMxxx37 wrote: ↑07/09/2020 05:28Meni je motiv pokvareni DNC. Slagali su sve za environmental policy za vrijeme primarys, pa od svega odustali sad kad je Biden nominovan. Ne vidim po cemu su bolji od Trumpa, ali vidi se da se prava borba za buducnost Amerike, pa I za buducnost svijeta, ne odvija na relaciji Trump - Biden, to je lazna borba. Prava borba se odvija unutar demokratske partije izmedju konzervativnih klintonistickih kapitalista I progresivnog krila.jeza u ledja wrote: ↑07/09/2020 04:13Koji je motiv? Debil Trump.
-
VMxxx37
- CikCikCikPogodi
#20547 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma ti si samo pun mrznje i u svom balonu.jeza u ledja wrote: ↑07/09/2020 04:13Koji je motiv? Debil Trump.
- CikCikCikPogodi
- jeza u ledja
-
VMxxx37
#20550 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ko kaze da ja uopste glasam? Ako Bernie nije kandidat I ne izlazim na izbore.