cavoglave je debatna ali sude mi je beton patriotska pjesma, no i kao takva cavoglave su limunada za ustaljeni cetnicki repertoar.
Desavanja u Crnoj Gori
- vatrogasac
#7302 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa trenutno baš i nije mudro stavljati se na stranu Mila, ako je izvjesno da neće moći napraviti vladu, a da su velike šanse da u novoj vladi će sjediti četnički vojvoda i slični sa koca i konopca. Da Dritanova vizija ekspertne vlade može da se izjalovi upućuje i iskustvo samog Dritana kada su ga izlevatili na sličan način u Budvi, a šta onda? Valja se seliti iz te ludare jer ne znam kako je moguće živjeti dalje kada će u parlamentu zakone donositi oni sa ratnim pokličima, odgledaj malo sjednice crnogorske skupštine kakvih ludaka tamo sjedi.Blek Stena wrote: ↑05/09/2020 02:11 Gradjanska hrabrost![]()
Hozda se samo prikljucio orkestru u odbrani Mila.
Da bilo sta drugacije kaze bio bi lincovan u roku odmah. Tako da ga ne krivim uopste. Valja izdrzat ove napade opsteg ludila.
- MorningStar
#7303 Re: Desavanja u Crnoj Gori
...poruku od svetog ilijeeee necete u cavoglave, stoji hrvat do hrvata mi smo bracaaa sviiii za dom braco za sloboduanimus wrote: ↑05/09/2020 08:44To ti kažeš. Meni nije. Najdrazi dio mi kad kaze: Baci bombu, goni bandu...
-
Duka Dizel II
#7304 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Njah...To može da kaže samo neko ko misli da je istorija počela pre 30 godina.Škobo Habu wrote: ↑05/09/2020 08:24 Ono što se nameće kao neki krajnji zaključak iz svih ovih dešavanja u C.Gori može se svesti pod jedno: Srbi, ni Srbija nemaju u svojoj najbližoj okolini iskrene saveznike u budućnosti.
U zadnjih trideset godina Srbija je napravila toliku štetu hegemonističkom politikom na južnoslovenskim prostorima da im crnogorski radikali pjevaju Thomsonove budnice!? Dva bratska naroda su se zakrvili toliko da kada bi sam Njegoš ustao iz groba tražio bi da mu mauzolej sa Cetinja prenesu u Sibir.
Onoga ko pozaje istoriju Crne Gore, nikako ne iznenadjuju Tompsonove pesme na Cetinju.
U Crnoj Gori još od 30-ih godina prošlog veka, postoji jedna iščašena malobrojna struja, sledbenika Sekule Drljevića i Savića Markovića Štedimlija, koja se u istorijskoh literaturi pežorativno naziva "crnogorskim ustašama".
To je ideologija posvadjana sama sa sobom. Van Cetinja ne smeju nos da promole, a u Cetinjski manastir (stub crnogorske državnosti) ne smeju da udju.
Zato su oni osnovali famoznu CPC, koja je predmet sprdnje u celoj Crnoj Gori.
Tako da ovo dole što si napisao, nisam ni čitao, jer pretpostavljam kakav zaključak izvodiš čim pevanje Tompsonovih pesama na Cetinju, odmah pripisuješ kao krivicu Srbiji.
Umesto da osudiš, kao svaki objektivan posmatrač.
Ili bar da ćutiš.
Kako pevanje četničkih pesama ne prikazuješ kao odgovor na višegodišnji "ustašluk" sa Cetinja?
Pa Tompson je formalno nepoželjan i na HRT-u, a na crnogorskoj nacionalnoj televiziji je puštan u jutarnjem programu.
Moš ti misliti uvodnog promišljanja "Srbija nema iskrenog saveznika u najbližoj okolini". Čuj, saveznika. Iskrenog.
Kao Milo što je bio Bošnjacima.
Last edited by Duka Dizel II on 05/09/2020 09:28, edited 1 time in total.
- animus
#7305 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Njihov svetac koji ih štiti. Stala braca hrvati da se brane. Taj dio mi nije nesto interesantan. Ima i onaj dio isto dobar.
"Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici
Stići će vas naša ruka i u Srbiji
Stići će vas naša ruka i u Srbiji"
Pa hajde ne zapjevaj. A bukvalno se nadjes u istoj situaciji godinu kasnije. Zato razumijem crnogorce kad ovo zapjevaju.
Pa hajde ne zapjevaj. A bukvalno se nadjes u istoj situaciji godinu kasnije. Zato razumijem crnogorce kad ovo zapjevaju.
-
Capljina74
-
Capljina74
#7307 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Volim pjesme o trebama, nekada sam volio malo jači zvuk, sada sa godinama...animus wrote: ↑05/09/2020 08:44To ti kažeš. Meni nije. Najdrazi dio mi kad kaze: Baci bombu, goni bandu...
Nikada mi nije jasno bilo što bi se mlad organizam ložio na oružje i ubijanje mjesto na muntanje i ostale radosti puberteta!
-
Capljina74
#7308 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Fala Bogu da sam u toliko ostao normala u glavu pa su mi odvratne ovakve stvari.animus wrote: ↑05/09/2020 09:20 Njihov svetac koji ih štiti. Stala braca hrvati da se brane. Taj dio mi nije nesto interesantan. Ima i onaj dio isto dobar.
-
Incerum Canabea
#7309 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Izuzev uvodnog stiha, u pjesmi nema ama baš ništa ustaško. Obična patritotska pjesma, nastala kao odgovor na terorističke ideje i djelovanja pretače ISIL-a (tzv. SPC-a). Sada, decenijama poslije, druga država i drugi narod se nalaze pod kamom iste terorističke organizacije i normalno da će koristiti pjesmu koja je opće prihvaćena kao budnica i koračnica protiv pomenutog zla. Kao što su, recimo, španjolski i jugoslovenski partizani koristili Bella Ciao.
- Kikibombona
#7310 Re: Desavanja u Crnoj Gori
To je isto da pitas po cemu su pjesme Baje Malog Knindze cetnicke.
Tompson je teski ustasa. Njegove pjesme prati ustaska ikonografija, ustaski povici. Kada Tompson pjeva Cavaglave, u publici vrvi od ustasluka.
Tompson otvoreno velica Antu Pavelića, Maksa Luburica, pjeva o klaonicama u Capljini, Neretvi punoj leseva i sl. Cisti bolesnik i fasisticka izdrkotina.
...
Meni je zanimljiva neosjetljivost pojedenih Bosnjaka na ustasluk, na Tompsona. Mom prijatelju su u Ahmicima pola porodice masakrirali. Pitaj njega je li pjesma ustaska. Ili pitaj mene kojem su ustase masakrirale dobar dio porodice u stilu Skorpiona, strijeljanja na kućnom pragu.
...
Druga stvar koja me strasno iritira je rehabilitacija ustaskog govneta Blaza Kraljevica. Kako se trebam osjecati kada predsjednik moje usrane drzave, pogan Zeljko Komsic, velica deklarisanog ustasu Blaza Kraljevica i pisa po grobovima moje porodice. Zubima bi mu grkljan iscupao od bijesa. Ali to pojedini ne zele da razumiju, nije ih briga.
Last edited by Kikibombona on 05/09/2020 09:42, edited 2 times in total.
- MorningStar
#7311 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Samo pocetni dakle ono za dom - spremni , al mozda je covjek mislio saljeva plocu za dom gradi vec spreman da useliIncerum Canabea wrote: ↑05/09/2020 09:35 Izuzev uvodnog stiha, u pjesmi nema ama baš ništa ustaško. Obična patritotska pjesma, nastala kao odgovor na terorističke ideje i djelovanja pretače ISIL-a (tzv. SPC-a). Sada, decenijama poslije, druga država i drugi narod se nalaze pod kamom iste terorističke organizacije i normalno da će koristiti pjesmu koja je opće prihvaćena kao budnica i koračnica protiv pomenutog zla. Kao što su, recimo, španjolski i jugoslovenski partizani koristili Bella Ciao.
I ona jasenovac i gradiska stara to je kuca maksovih mesara je vjerovatno posvecena jednom maksu koji je drzao par mesara i dobre teletine uvijek imao
-
Capljina74
#7312 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Dolazio u Dretelj, p. mu m....Kikibombona wrote: ↑05/09/2020 09:38To je isto da pitas po cemu su pjesme Baje Malog Knindze cetnicke.
Tompson je teski ustasa. Njegove pjesme prati ustaska ikonografija, ustaski povici. Kada Tompson pjeva Cavaglave, u publici vrvi od ustasluka.
...
Meni je zanimljiva neosjetljivost pojedenih Bosnjaka na ustasluk, na Tompsona. Mom prijatelju su u Ahmicima pola porodice masakrirali. Pitaj njega je li pjesma ustaska. Ili pitaj mene kojem su ustase masakrirale dobar dio porodice u stilu Skorpiona, strijeljanja na kućnom pragu.
...
Druga stvar koja me strasno iritira je rehabilitacija ustaskog govneta Blaza Kraljevica. Kako se trebam osjecati kada predsjednik moje ustane drzave, pogan Zeljko Komsic, velica deklarisanog ustasu Blaza Kraljevica i pisa po grobovima moje porodice. Zubima bi mu grkljan iscupao od bijesa. Ali to pojedini ne zele da razumiju, nije ih briga.
Hvalio se ustaslukom.
- Kikibombona
#7313 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pojedini, reci cu pojedini, Bosnjaci u Sarajevu su strasno licemjerni. Nije ovo nista novo.
Neka ljudima iz Ahmica ili Mostara kazu da je ustasluk ok.
Svako ko na bilo koji način velica ustaštvo, a vidimo da se pojedini hvale da pjevaju Tompsonove pjesme, za mene su isti kao cetnici. Teroristi, ekstremisti. Samo bolestan um moze pjevati pjesme Tompsona koji je definicija ustase.
- Nekako s proljeća
#7314 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne tvrdim, ali mislim da se sa ''Čavoglavama'' podsjeća na vrijeme kada je Crna Gora uvučena u rat JNA protiv Republike Hrvatske. To je vrijeme kada se znatan dio rezervista iz Crne Gore uključio u napad na Dubrovnik i okolinu, kada je na tom putu izvršavanja plana od strane JNA sravnjeno selo Ravno u tadašnjoj socijalističkoj Republici Bosni i Hercegovini. Danas je bar jasno da je prevarom tj plasiranom lažnom informacijom od strane Momira Bulatovića o 30.000 ustaša koji se kreću prema Crnoj Gori, mobilisan dio crnogorskog naroda svih etnija u jedinice JNA. Kasnije su shvatili tu podvalu i pokušali da se operu od tog sramnog učešća u tim operacijama, prvenstveno zbog opsade i uništavanja Dubrovnika.
-
Škobo Habu
#7315 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Sam kažeš da nisi pročitao, pa je logično da opet pišeš ponjavu o nečemu što i ne razumiješ.Duka Dizel II wrote: ↑05/09/2020 09:19
Njah...To može da kaže samo neko ko misli da je istorija počela pre 30 godina.
Onoga ko pozaje istoriju Crne Gore, nikako ne iznenadjuju Tompsonove pesme na Cetinju.
U Crnoj Gori još od 30-ih godina prošlog veka, postoji jedna iščašena malobrojna struja, sledbenika Sekule Drljevića i Savića Markovića Štedimlija, koja se u istorijskoh literaturi pežorativno naziva "crnogorskim ustašama".
To je ideologija posvadjana sama sa sobom. Van Cetinja ne smeju nos da promole, a u Cetinjski manastir (stub crnogorske državnosti) ne smeju da udju.
Zato su oni osnovali famoznu CPC, koja je predmet sprdnje u celoj Crnoj Gori.
Tako da ovo dole što si napisao, nisam ni čitao, jer pretpostavljam kakav zaključak izvodiš čim pevanje Tompsonovih pesama na Cetinju, odmah pripisuješ kao krivicu Srbiji.
Umesto da osudiš, kao svaki objektivan posmatrač.
Ili bar da ćutiš.
Kako pevanje četničkih pesama ne prikazuješ kao odgovor na višegodišnji "ustašluk" sa Cetinja?
Pa Tompson je formalno nepoželjan i na HRT-u, a na crnogorskoj nacionalnoj televiziji je puštan u jutarnjem programu.
Moš ti misliti uvodnog promišljanja "Srbija nema iskrenog saveznika u najbližoj okolini". Čuj, saveznika. Iskrenog.
Kao Milo što je bio Bošnjacima.
Niti ja pravdam koga, niti osuđujem. Tvoja logika, u stvari, logika je klasičnog srbijanskog maistreama. Kao svi mi se trebamo zgražavati nad pjesmama Thompsona, a srpskih thompsona koliko hoćeš - dio su političkog narativa.
Moj post se odnosio na refleksiju koju ostavlja trenutno srpska politika u regionu. Od Zagreba do Prištine. Niko ne doživljava srbijansku politiku više iskrenom. Recimo, Vučićeva licemjernost se jasno očituju po stavovima vezanim za "Oluju". Traži od hrvatske vlasti da je ne proslavlja, a onda dođe u Banja Luku na proslavu 9. januara, na jednu potpuno anti-ustavnu svetkovinu i sa aspekta bivše Jugoslavije, kojom se slavi uspostava srpske BiH za čije potrebe je protjerano oko milion stanovnika hrvatske i bošnjačke nacionalnosti?
I onda se drže tirade kako je "Oluja" najveće etničko čišćenje. To je laž!
Zemlja koja ima toliko nerješenih pitanja sa svojim prvim susjedima treba da razmisli o svojoj budućnosti. Pitanje Kosova, "Oluje", RS-a, Srba u C.Gori dugoročno će Srbiju samo sve više i više opterećivati. I u ekonomskom, ali i političkom smislu.
Realno gledajući, da je ovakav jedan sporazum Tadić potpisao sa Amerikom, u vrijeme svoje vladavine, prvi bi Vučić izašao da ga ruši na ulici.
-
Capljina74
#7316 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Milo bio na Bahamima...Nekako s proljeća wrote: ↑05/09/2020 09:52 Ne tvrdim, ali mislim da se sa ''Čavoglavama'' podsjeća na vrijeme kada je Crna Gora uvučena u rat JNA protiv Republike Hrvatske. To je vrijeme kada se znatan dio rezervista iz Crne Gore uključio u napad na Dubrovnik i okolinu, kada je na tom putu izvršavanja plana od strane JNA sravnjeno selo Ravno u tadašnjoj socijalističkoj Republici Bosni i Hercegovini. Danas je bar jasno da je prevarom tj plasiranom lažnom informacijom od strane Momira Bulatovića o 30.000 ustaša koji se kreću prema Crnoj Gori, mobilisan dio crnogorskog naroda svih etnija u jedinice JNA. Kasnije su shvatili tu podvalu i pokušali da se operu od tog sramnog učešća u tim operacijama, prvenstveno zbog opsade i uništavanja Dubrovnika.
Jadni uvučeni ni sami nisu znali šta ih snašlo dok su čistili fabrike po Hercegovini i skladišta goriva JNA!
Last edited by Capljina74 on 05/09/2020 10:01, edited 1 time in total.
- Nekako s proljeća
#7317 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne naprđuj.
Last edited by Nekako s proljeća on 05/09/2020 10:02, edited 1 time in total.
-
Capljina74
#7318 Re: Desavanja u Crnoj Gori
To ti radiš, jer si zaslijepljen mržnjom.
Na hercegovačkom bi rekli ne naprdivaj.
Na hercegovačkom bi rekli ne naprdivaj.
Last edited by Capljina74 on 05/09/2020 10:04, edited 1 time in total.
-
Emiremir33
#7319 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Prvi i jedini glas je digao Slavko Perović,protiv napada na Dubrovnik pa u BI H..Normalno čovjeka i partiju su mu proganjali itd...Nekako s proljeća wrote: ↑05/09/2020 09:52 Ne tvrdim, ali mislim da se sa ''Čavoglavama'' podsjeća na vrijeme kada je Crna Gora uvučena u rat JNA protiv Republike Hrvatske. To je vrijeme kada se znatan dio rezervista iz Crne Gore uključio u napad na Dubrovnik i okolinu, kada je na tom putu izvršavanja plana od strane JNA sravnjeno selo Ravno u tadašnjoj socijalističkoj Republici Bosni i Hercegovini. Danas je bar jasno da je prevarom tj plasiranom lažnom informacijom od strane Momira Bulatovića o 30.000 ustaša koji se kreću prema Crnoj Gori, mobilisan dio crnogorskog naroda svih etnija u jedinice JNA. Kasnije su shvatili tu podvalu i pokušali da se operu od tog sramnog učešća u tim operacijama, prvenstveno zbog opsade i uništavanja Dubrovnika.
-
Škobo Habu
#7320 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Evo ti ministra policije, Dodikovog jarana, u kadru sa zarobljenim pripadnikom ABiH, kojeg će govna četnička, nakon šikaniranja, zaklati:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GdzmcDs ... kiciportal[/youtube]
Je l' Blaž veći ustaša od ovoga četnika?
- Kikibombona
#7321 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Da, Slavko Perovic je poveo Cetinjane kada su pjevali: sa Lovcena vila klice oprosti nam Dubrovnice.Emiremir33 wrote: ↑05/09/2020 10:03Prvi i jedini glas je digao Slavko Perović,protiv napada na Dubrovnik pa u BI H..Normalno čovjeka i partiju su mu proganjali itd...Nekako s proljeća wrote: ↑05/09/2020 09:52 Ne tvrdim, ali mislim da se sa ''Čavoglavama'' podsjeća na vrijeme kada je Crna Gora uvučena u rat JNA protiv Republike Hrvatske. To je vrijeme kada se znatan dio rezervista iz Crne Gore uključio u napad na Dubrovnik i okolinu, kada je na tom putu izvršavanja plana od strane JNA sravnjeno selo Ravno u tadašnjoj socijalističkoj Republici Bosni i Hercegovini. Danas je bar jasno da je prevarom tj plasiranom lažnom informacijom od strane Momira Bulatovića o 30.000 ustaša koji se kreću prema Crnoj Gori, mobilisan dio crnogorskog naroda svih etnija u jedinice JNA. Kasnije su shvatili tu podvalu i pokušali da se operu od tog sramnog učešća u tim operacijama, prvenstveno zbog opsade i uništavanja Dubrovnika.
...
Pjevati pjesmu Tomspona je ustasluk, fasizsm. Tacka.
- Nekako s proljeća
#7322 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa eto, i na primjeru barbarskog razaranja Dubrovnika od strane srpsko-crnogorskog dijela JNA se može vidjeti ko se ogradio a ko nije. To je ta polarizacija iz '90-tih koja je i danas živa ili je oživjela.
-
Incerum Canabea
#7323 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Još poziva da se ne vozi brzo kroz Imotski.MorningStar wrote: ↑05/09/2020 09:39Samo pocetni dakle ono za dom - spremni , al mozda je covjek mislio saljeva plocu za dom gradi vec spreman da useliIncerum Canabea wrote: ↑05/09/2020 09:35 Izuzev uvodnog stiha, u pjesmi nema ama baš ništa ustaško. Obična patritotska pjesma, nastala kao odgovor na terorističke ideje i djelovanja pretače ISIL-a (tzv. SPC-a). Sada, decenijama poslije, druga država i drugi narod se nalaze pod kamom iste terorističke organizacije i normalno da će koristiti pjesmu koja je opće prihvaćena kao budnica i koračnica protiv pomenutog zla. Kao što su, recimo, španjolski i jugoslovenski partizani koristili Bella Ciao.![]()
I ona jasenovac i gradiska stara to je kuca maksovih mesara je vjerovatno posvecena jednom maksu koji je drzao par mesara i dobre teletine uvijek imao![]()
Ma zajebajem se. Satra onaj gore sa hipi-šupljacima, pa reko' malo na koso.
- MorningStar
#7324 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Incerum Canabea wrote: ↑05/09/2020 10:24Još poziva da se ne vozi brzo kroz Imotski.MorningStar wrote: ↑05/09/2020 09:39Samo pocetni dakle ono za dom - spremni , al mozda je covjek mislio saljeva plocu za dom gradi vec spreman da useliIncerum Canabea wrote: ↑05/09/2020 09:35 Izuzev uvodnog stiha, u pjesmi nema ama baš ništa ustaško. Obična patritotska pjesma, nastala kao odgovor na terorističke ideje i djelovanja pretače ISIL-a (tzv. SPC-a). Sada, decenijama poslije, druga država i drugi narod se nalaze pod kamom iste terorističke organizacije i normalno da će koristiti pjesmu koja je opće prihvaćena kao budnica i koračnica protiv pomenutog zla. Kao što su, recimo, španjolski i jugoslovenski partizani koristili Bella Ciao.![]()
I ona jasenovac i gradiska stara to je kuca maksovih mesara je vjerovatno posvecena jednom maksu koji je drzao par mesara i dobre teletine uvijek imao![]()
Ma zajebajem se. Satra onaj gore sa hipi-šupljacima, pa reko' malo na koso.
-
radostan dan
#7325 Re: Desavanja u Crnoj Gori
a šta bi čitO da je drugačije, na kojoj temi bi visio?Capljina74 wrote: ↑05/09/2020 08:36 Koliko slabo poznavanje naroda u CG vlada na forumu. LJudi koji u životu nisu popili Nikšićke pive drže slovo o CG!
Sta 's!