USA - Izbori za predsjednika 2020
- oaza85
#3201 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Bezveze se svadjate.
Biden je president.
Ovog bizona je vecini na vrh glave.
Ostali su mu jos oni hard core dziberi.
Biden je president.
Ovog bizona je vecini na vrh glave.
Ostali su mu jos oni hard core dziberi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3202 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
A neko ima potrebu opravdavati ratne zlocine. Pisaj ga, sto ljudi sto cudijeza u ledja wrote: ↑05/09/2020 00:07
Naravno da nije. Mislim, to se podrazumijeva u razgovoru na forumu. Nisam mislio da je to potrebno isticati.
Neko, na primjer, ima potrebu zaliti za kojekakvim diktatorima, koji su zivot proveli doslovce valjajuci se u bogatstvu, istovremeno sireci zlo gdje je stigao (recimo podrska Idi Aminu ili Lockerbie), a neko pak, svjestan tih stvari, nema.![]()
- jeza u ledja
#3203 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne, ne razumijem recenice koje granaticku nisu napisane shvatljivo.VMxxx37 wrote: ↑05/09/2020 00:01Pa vidim da nista ne razumijes nego samo ponavljas sto cujes na TV. Evo pogledaj. Ovo neces naci na CNN-u.jeza u ledja wrote: ↑04/09/2020 23:12Ne razumijem prvu recenicu samo cu ponoviti da mi je neshvatljivo da neko sazaljeva ljude poput Gadafija. I uopste generalno mocne i bogate, zadnji ljudi koje bih sazaljevao.
Sto se tice druge recenice, i pored najbolje namjere ne vidim poveznicu? Vadis neke paralele koje nemaju nikakav logicki slijed.
Jedina eventualna usporedba mogu biti civili stradali u Srbiji prilikom bombardovanja NATO.
https://youtu.be/CTX4cG3Vw5g
Ne kontam sta je pisac htio reci? Izdali lafo saveznistvo ili sta? Koga bolan boli kurac za jebenim Gadafijem?
-
domi
#3204 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
FUN FACT:
Da li ste znali da je:
- za vrijeme Obaminog mandata harala epidemija?
- preko 60 000 000 Amerikanaca je bilo zarazeno od Svinjske gripe?
- bilo 12 000 mrtvih Amerikanaca od tog virusa...cudno, toliko ih ima i od China virusa.
- mainstream mediji nisu vrsili propagandu straha i bezakonja zbog toga, naprotiv.
- za vrijeme te epidemije demokrate nisu trazili da se zatvore skole, fabrike, privatni biznisi,
- demokrate nisu tada krivile predsjednika za sirenje virusa i nesposobnost zaustavljanja istog,
- demokrate nisu trazili od gradjana da nose maske,
- da je na kraju Obama okrivio Kinu za sirenje Svinjske gripe.
Znate sta je jos zanimljivo, da demokrate nisu naredile svojim militantnim krilima, BLM i Antifa, da ruse, pale, pljackaju, terorisu, ubijaju kada je ubijen, recimo, M. Brown u Fergusonu?! Sad, bilo je nesto malo revolta, vise na lokalnom nivou, ali ni priblizno ovako organizovano sirom Amerike kao sto je to sad slucaj. Ustvari, lokalne demokrate su uradile sve sto je u njihovoj moci da sprijece eskalaciju protesta i u samom Fergusonu.
A danas se Crazy Nancy cudi kako ustvari nema jos veceg revolta, podstrekujuci, ustvari, jos vece nasilje.
Zanimljivo, to say the least....
Da li ste znali da je:
- bilo 12 000 mrtvih Amerikanaca od tog virusa...cudno, toliko ih ima i od China virusa.
- mainstream mediji nisu vrsili propagandu straha i bezakonja zbog toga, naprotiv.
- za vrijeme te epidemije demokrate nisu trazili da se zatvore skole, fabrike, privatni biznisi,
- demokrate nisu tada krivile predsjednika za sirenje virusa i nesposobnost zaustavljanja istog,
Znate sta je jos zanimljivo, da demokrate nisu naredile svojim militantnim krilima, BLM i Antifa, da ruse, pale, pljackaju, terorisu, ubijaju kada je ubijen, recimo, M. Brown u Fergusonu?! Sad, bilo je nesto malo revolta, vise na lokalnom nivou, ali ni priblizno ovako organizovano sirom Amerike kao sto je to sad slucaj. Ustvari, lokalne demokrate su uradile sve sto je u njihovoj moci da sprijece eskalaciju protesta i u samom Fergusonu.
A danas se Crazy Nancy cudi kako ustvari nema jos veceg revolta, podstrekujuci, ustvari, jos vece nasilje.
- jeza u ledja
#3205 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Hajd bolan ne budi smijesan. Lik ubio 250 ljudi i avionu, nako, i ti sad kao ovo je ratni zlocin trte mrte._BataZiv_0809 wrote: ↑05/09/2020 00:18A neko ima potrebu opravdavati ratne zlocine. Pisaj ga, sto ljudi sto cudijeza u ledja wrote: ↑05/09/2020 00:07
Naravno da nije. Mislim, to se podrazumijeva u razgovoru na forumu. Nisam mislio da je to potrebno isticati.
Neko, na primjer, ima potrebu zaliti za kojekakvim diktatorima, koji su zivot proveli doslovce valjajuci se u bogatstvu, istovremeno sireci zlo gdje je stigao (recimo podrska Idi Aminu ili Lockerbie), a neko pak, svjestan tih stvari, nema.![]()
![]()
De ti meni reci, scenario, da je Karadzic recimo uhvacen u ratu, i da ga je bijesna raja nabila na kolac umjesto da ga hapse, ti bi narednih 20 godina proveo pisuci o ratnom zlocinu nad istim ili sta?
Mislim, ruzno je ovo sto pises, no dobro.
- oaza85
#3206 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa nema 12000 mrtvih od kineskog virusa.domi wrote: ↑05/09/2020 00:19 FUN FACT:
Da li ste znali da je:
Sa danasnjim danom
187484
-
VMxxx37
#3207 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Eki to. Obama, Hillary i Biden ubice - nista strasno, opis posla. Gadafi - to nije opis posla, ubica i diktator.
Pa jarane, samo reci da vrijede dupli standardi za demokrate i da zavrsimo diskusiju.
Pa jarane, samo reci da vrijede dupli standardi za demokrate i da zavrsimo diskusiju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3208 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ponavljas se.jeza u ledja wrote: ↑05/09/2020 00:22
Hajd bolan ne budi smijesan. Lik ubio 250 ljudi i avionu, nako, i ti sad kao ovo je ratni zlocin trte mrte.
De ti meni reci, scenario, da je Karadzic recimo uhvacen u ratu, i da ga je bijesna raja nabila na kolac umjesto da ga hapse, ti bi narednih 20 godina proveo pisuci o ratnom zlocinu nad istim ili sta?
Karadzica sad uvodis misleci da ti to daje leverage, no jasno ti je da Armija BiH nije bila banda zlocinaca i palikuca i da smo postovali Zenevske konvencije
Procitaj ih pa citiraj gdje pise da se ne primjenjuju na Muamera Gadafija
-
domi
#3209 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Je l to frisko sa CNN prese?oaza85 wrote: ↑05/09/2020 00:24Pa nema 12000 mrtvih od kineskog virusa.domi wrote: ↑05/09/2020 00:19 FUN FACT:
Da li ste znali da je:
Sa danasnjim danom
187484
https://youtu.be/rPmFbtH-nEQ
Nadalje, CDC u izvjestaju od prije nekoliko dana, o cemu sam ja vec u jednom od postova i pisao, navodi da je samo 6% od tog tvog broja ustvari umrlo od China virusa....svi ostai su imali druge zdravstvene probleme s kojima su se vec borili.
Ovaj gore yt klip je bio na njihovom IL kanalu, ali je obrisan...al evo uspio sam ga naci kod nekog drugog.....samo za tebe. da ne budes confused
-
Maxxtro
#3210 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Mozda ne bi trebao informacije kupiti sa youtube kanala.domi wrote: ↑05/09/2020 00:40 Je l to frisko sa CNN prese?![]()
https://youtu.be/rPmFbtH-nEQ
Nadalje, CDC u izvjestaju od prije nekoliko dana, o cemu sam ja vec u jednom od postova i pisao, navodi da je samo 6% od tog tvog broja ustvari umrlo od China virusa....svi ostai su imali druge zdravstvene probleme s kojima su se vec borili.
Ovaj gore yt klip je bio na njihovom IL kanalu, ali je obrisan...al evo uspio sam ga naci kod nekog na kanalu.....samo za tebe. da ne budes confused![]()
https://www.livescience.com/covid-19-comorbidities.html
https://www.factcheck.org/2020/09/cdc-d ... -covid-19/
So, it’s misleading to say that 94% of those who died with COVID-19 also had other ailments without explaining that the disease causes other serious illnesses. And it’s wrong to claim that only 6% of the recorded COVID-19 deaths were caused by the disease.
Update, Sept. 2: In an interview with Fox News’ Laura Ingraham that aired Sept. 1, Trump made this false claim himself, saying, “I saw a statistic come out the other day, talking about only 6% of the people actually died from COVID, which is a very interest[ing], that they died for — from other reasons.”
Ingraham corrected him, explaining that those who die from COVID-19 often have other conditions, but COVID-19 “might ultimately have been the key morbidity.”
“But it’s an interesting statistic,” Trump responded.
Cak i Trump ima vise smisla od tebe, to je pretty low bar. Kad smo kod komorbidnosti, sto ne izvadi istu informaciju i za swine flu? Ili mozda nemoj, jer predvidjam jos veci facepalm. Od svih ucesnika ovdje, ti ubjedljivo imas najgluplje upise.
- Point.
#3211 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ovaj @domi je star ovog foruma, jest Amile mi. Kakve gluposti i uvrede za mozak ovaj malac piše to je za stručne analize.
-
domi
#3212 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
A, gdje bih to trebao trazim informacije?
CNN, mozda?
A sad vam i Inghram valja?
Dobra je i ona, samo da gusla nasu epiku, ha?
Kao sto sam mozes da vidis, ona je rekla “might ultimately have been the key morbidity"
Key word, znaci, MIGHT. Znaci, more bit' a i ne mora....
A ova gore ti je glavna za zdravstvro u Illinoisu, to je rekla na zvanicnoj pres konferenciji....
Drugim rijecima, ovih 200 000, je sto bi Inghramova rekla, MOZDA umrlo od China virusa.
-
domi
- ultima_palabra
#3214 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa kad ona kaze “might”, koja je Trumptard 1/1...
- jeza u ledja
#3215 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jasta ba. Jasno je da ti se prica zasniva na tvom misljenju o Gadafiju u koje se ne uklapaju fakti tipa rusenje civilnog aviona, o kojima ocigledno nisi ni znao. Da razmisljas o njemu na osnovu njegovogo rezimea, ne bi pekmezio o ratnom zlocinu._BataZiv_0809 wrote: ↑05/09/2020 00:30Ponavljas se.jeza u ledja wrote: ↑05/09/2020 00:22
Hajd bolan ne budi smijesan. Lik ubio 250 ljudi i avionu, nako, i ti sad kao ovo je ratni zlocin trte mrte.
Karadzica sad uvodis misleci da ti to daje leverage, no jasno ti je da Armija BiH nije bila banda zlocinaca i palikuca i da smo postovali Zenevske konvencije![]()
Procitaj ih pa citiraj gdje pise da se ne primjenjuju na Muamera Gadafija![]()
Mislim isto vazi i za mene, samo obrnuto.
Da je neko drugi, a da je zavrsio ovako, ti ne bi spominjao ratni zlocin. Prema tome, mani se suplje o Zenevskoj konvenciji. Upravo zato ti dajem primjer Karadzica. Mozes slicno tako uzeti primjer stradalih civila u Srbiji prilikom NATO bombardovanja.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3216 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Šta se ovdje dešava 
-
domi
#3217 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Da prevedem, da ne donosis ishitrene zakljucke....kao sto imas obicaj da radis.
Kad neko kaze might ili mozda, to znaci da postoji mogucnost da se nesto desilo, ail isto tako postoji mogucnost i da se to nije desilo.
Dok demokrate, njihovi mediji i naucnici, poput Faucija recimo, koji je usput pristalica Klintonovih godinama, tvrde da su svih 200K ljudi umrli od China virusa. Znaci, nema mozda, might...nego jesu, nema druge.
Sto svakako nije istina, ne treba nista drugo uzimati u obzir do Hospica. Neko godinama boluje od nake bole i tu ga odvedu da provede zadnjih par dana, sedmica, mjeseci da doceka smrt. Oni su sve te slucajeve pisali kao China virus deaths. Da ne govorim o saobracajnim udesima i ostalim slucajevima.
Nekome je bilo i jos uvijek jeste u interesu da prikaze da u Americi vlada haos....a to su svakako demokrate u svojim nastojanjima da oslabe Trumpa pred izbore.
-
domi
#3218 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nego, gdje su oni sto nesto pricase o Seselju i majicama sa Trumpovim likom, aludirajuci kako je Trump srpski, odnosno ruski igrac
Na kraju ce Srbija, zahvaljujuci Trumpu, da prizna Kosovo....
Oni nesto Seselj, majice i ostali folovi....
Na kraju ce Srbija, zahvaljujuci Trumpu, da prizna Kosovo....
Oni nesto Seselj, majice i ostali folovi....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3219 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
A znas li ti da je Gadafiju ubijena maloljetna kcerka u bombardovanju njegove rezidencije 1986 po nalogu Ronalda Regana? Ili je ok da djeca ginu dok nisu americka i dok ih Amerikanci ubijaju?jeza u ledja wrote: ↑05/09/2020 03:04
Jasta ba. Jasno je da ti se prica zasniva na tvom misljenju o Gadafiju u koje se ne uklapaju fakti tipa rusenje civilnog aviona, o kojima ocigledno nisi ni znao. Da razmisljas o njemu na osnovu njegovogo rezimea, ne bi pekmezio o ratnom zlocinu.
Da je neko drugi, a da je zavrsio ovako, ti ne bi spominjao ratni zlocin. Prema tome, mani se suplje o Zenevskoj konvenciji. Upravo zato ti dajem primjer Karadzica. Mozes slicno tako uzeti primjer stradalih civila u Srbiji prilikom NATO bombardovanja.
Sefe ja sam o Lokerbiju vise zaboravio za jedan dan nego sto si ti izguglao dok si mi replicirao u nastojanju da opravdas ratni zlocin nad nenaoruzanim ratnim zarobljeninkom. A koji je pri tome zarobljen tako sto je NATO avijacija, djelujuci u misiji zastite civila shodno Rezoluciji 1974 VS UN, otvorila vatru na civilni konvoj.
Moje poimanje prava se ne zasniva na licnim simpatijama ili antipatijama kao u tvom slucaju.
Da je Karadzic tako skoncao i to bi bio ratni zlocin, a to sto ga meni ne bi bilo zao, sto bi mi bilo drago da je tako skoncao, ne mijenja sustinu.
A zbog historije, zbog buducih generacija i zbog pravde, bolje je sto trune u zatvoru pravosnazno osudjen od strane medjunarodnog tribunala.
- ultima_palabra
#3220 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
De ti meni prevedi sta “might” znacidomi wrote: ↑05/09/2020 06:23Da prevedem, da ne donosis ishitrene zakljucke....kao sto imas obicaj da radis.![]()
Kad neko kaze might ili mozda, to znaci da postoji mogucnost da se nesto desilo, ail isto tako postoji mogucnost i da se to nije desilo.
Dok demokrate, njihovi mediji i naucnici, poput Faucija recimo, koji je usput pristalica Klintonovih godinama, tvrde da su svih 200K ljudi umrli od China virusa. Znaci, nema mozda, might...nego jesu, nema druge.
Sto svakako nije istina, ne treba nista drugo uzimati u obzir do Hospica. Neko godinama boluje od nake bole i tu ga odvedu da provede zadnjih par dana, sedmica, mjeseci da doceka smrt. Oni su sve te slucajeve pisali kao China virus deaths. Da ne govorim o saobracajnim udesima i ostalim slucajevima.
Nekome je bilo i jos uvijek jeste u interesu da prikaze da u Americi vlada haos....a to su svakako demokrate u svojim nastojanjima da oslabe Trumpa pred izbore.
Pa ako Fauci nije po njegovoj mjeri, smjeni ga odmah i dovedi novog, umjesto da ga potkopavas pola godine. Ali posto je lik popularan, a Trump je pizda koja sve radi zbog popularnosti...
Pa hajmo onda preventivno pobiti sve one koje imaju preexisiting conditions, sta oni imaju umirati i kvariti statistike i to jos pred izbore...
- ultima_palabra
#3221 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa jel zlocin kad se ubije Al Baghdadi ili Bin Laden? Ono pretpostavljam da su ih mogli i zarobiti._BataZiv_0809 wrote: ↑05/09/2020 08:59A znas li ti da je Gadafiju ubijena maloljetna kcerka u bombardovanju njegove rezidencije 1986 po nalogu Ronalda Regana? Ili je ok da djeca ginu dok nisu americka i dok ih Amerikanci ubijaju?jeza u ledja wrote: ↑05/09/2020 03:04
Jasta ba. Jasno je da ti se prica zasniva na tvom misljenju o Gadafiju u koje se ne uklapaju fakti tipa rusenje civilnog aviona, o kojima ocigledno nisi ni znao. Da razmisljas o njemu na osnovu njegovogo rezimea, ne bi pekmezio o ratnom zlocinu.
Sefe ja sam o Lokerbiju vise zaboravio za jedan dan nego sto si ti izguglao dok si mi replicirao u nastojanju da opravdas ratni zlocin nad nenaoruzanim ratnim zarobljeninkom. A koji je pri tome zarobljen tako sto je NATO avijacija, djelujuci u misiji zastite civila shodno Rezoluciji 1974 VS UN, otvorila vatru na civilni konvoj.![]()
Moje poimanje prava se ne zasniva na licnim simpatijama ili antipatijama kao u tvom slucaju.
Da je Karadzic tako skoncao i to bi bio ratni zlocin, a to sto ga meni ne bi bilo zao, sto bi mi bilo drago da je tako skoncao, ne mijenja sustinu.
A zbog historije, zbog buducih generacija i zbog pravde, bolje je sto trune u zatvoru pravosnazno osudjen od strane medjunarodnog tribunala.
-
The 51st State
#3222 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zlocin je kad blm jede govna, a istovremeno su ista raja ako ne i gora kada su ovakve pojave u pitanju.
-
domi
#3223 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne kazem ja da ti ne znas sta might znaci, samo da si izveo pogresan zakljucak.ultima_palabra wrote: ↑05/09/2020 14:06 De ti meni prevedi sta “might” znaci![]()
Pa ako Fauci nije po njegovoj mjeri, smjeni ga odmah i dovedi novog, umjesto da ga potkopavas pola godine. Ali posto je lik popularan, a Trump je pizda koja sve radi zbog popularnosti...
Pa hajmo onda preventivno pobiti sve one koje imaju preexisiting conditions, sta oni imaju umirati i kvariti statistike i to jos pred izbore...
Fauci je zasticen ko polarni medjed...radi pri WH vec 40 godina. U ovom momentu Trumpu vjerovatno nije u interesu da ga pokusa smijeniti, jer bi to vjerovatno bio duzi proces. Pogotovo imajuci u vida da Trump nema pravo da mu uruci otkaz, to mora da uradi HHS, nakon cega Fauci ima pravo zalbe na tu odluku, sto se moze razvuci duzi period...a posto se blize izbori, postoji nada
To bi narocito obradovalo njegovog cimera Gatesa, koji pored toga sto je jedan od najvecih donatora DP, isto tako finansira i laboratoriju u Wuhanu, u kojoj je i Fauci, svojim radom, a i svojim milionskim donacijama, ostavio dubok trag....
Znaci, ako do toga dodje, Trump ce to uraditi tek nakon izbora, jer nema nekakve vece koristi od te vrste drame prije novembra, ali me ne bi iznenadilo da to bude Trumpov prvi potez nakonn pobjede u novembru.
Sto se tice ovih sa preexisting condition, ne trebamo mi njih ubijati....samo ih trebaju prestati upisivati kao China virus deaths....sto ce vjerovatno i prestati raditi ukoliko Sleepy Joe pobijedi....
- vaučer
#3224 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Bilo bi zanimljivo vidjeti da istu razinu pronicivosti i paranoje usmjeriš prema Trumpu i Republikancima. Evo uz puno manje dokaza nego si ih ti podastro u minulih deset stranica, ja bih zaključio da je Trump Putinova igračka čiji je plan urušiti iznutra demokratske strukture, poništiti izbore, paralizirati vlast i uvesti neko polu-opsadno stanje u kojem će on i njegova stranka nastaviti vladati u nedogled. Na vanjsko-političkom planu radi u savršenoj sinkronizaciji s Putinom, umanjujući suradnju s EU, devalvirajući Ujedinjene narode i NATO dok se izričito ne upliće bilo gdje da Putin ima ambicije za širenje utjecaja.
Njegov ‘rat’ protiv Kine je samo preusmjeravanje pažnje od stvarnog rata koji vodi, onog protiv činjenica, zakona i jedinstvene fronte zapadnih zemalja protiv Putinovog sna o Euro-Aziji.
Njegov ‘rat’ protiv Kine je samo preusmjeravanje pažnje od stvarnog rata koji vodi, onog protiv činjenica, zakona i jedinstvene fronte zapadnih zemalja protiv Putinovog sna o Euro-Aziji.
- ultima_palabra
#3225 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ko je ono najveci pusac kurca Izraelu od americkih predsjednika?The 51st State wrote: ↑05/09/2020 15:29 Zlocin je kad blm jede govna, a istovremeno su ista raja ako ne i gora kada su ovakve pojave u pitanju.