Oplakah
Je li stvarno dobio olovku i kljuc od bijele kuce?
Ne gura Trump, zet to gura.Grean wrote: ↑04/09/2020 22:58Ide taraba Huawei-u i kod ovih. Pitanje je do kad ce trpiti da nasi kupuju od njih.RunnerX wrote: ↑04/09/2020 21:57 A ovako ga Ameri onako usput zabiju Kinezima,
Tačka 9. sporazuma i Washingtonu:
"Both parties will prohibit the use of 5G equipment supplied by untrusted vendors in their communications networks. Where such equipment is already present, both parties commit to removal and other mediation eforts in a timely fashion. "
Najtuznije je ovo se Jerusalimom. Gura Trump ignorisanje zabrane za okupirane teritorije, nesto sto je prije njega bilo nezamislivo.
Pa morao je nekako skrenuti priču sa diplomatskog debakla koji je doživio.
Mozda od spajza.
Upravo.horkesh wrote: ↑04/09/2020 19:20Ovo je sporazum gdje je jedini pobjednik - Trump. Može da se malo hvali pred izbore. Eto, i Izrael.
Za Kosovo i Srbiju ovo ništa ne znači, bukvalno, sve će ostati isto. Godinu dana statusa quo bez povlačenja priznanja, odnosno učlanjenja u međunarodne organizacije...
Tresla se gora, rodio se miš.
Cuj seli ambasadu u Izrael,ja sto covjek lupa....Kikibombona wrote: ↑04/09/2020 23:24
Srbija seli ambasadu u Izrael, navlaci gnjev kompletnog islamskog svijeta, a zauzvrat Izrael priznaje Kosovo. Ja ne vidjeh vece ponizenje u medjunarodnoj politici - nikada.
Naravno, lapsus. Jebe me tastatura na telefonu, mijenja rijeci.Nadzornik wrote: ↑04/09/2020 23:36Cuj seli ambasadu u Izrael,ja sto covjek lupa....Kikibombona wrote: ↑04/09/2020 23:24
Srbija seli ambasadu u Izrael, navlaci gnjev kompletnog islamskog svijeta, a zauzvrat Izrael priznaje Kosovo. Ja ne vidjeh vece ponizenje u medjunarodnoj politici - nikada.![]()
Tramp zeli da Srbija preseli ambasadu Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim.
Naravno,svi mi imamo neke zelje a koliko su one realne to je vec druga prica.
BozeChallenger_ wrote: ↑04/09/2020 23:35Upravo.horkesh wrote: ↑04/09/2020 19:20Ovo je sporazum gdje je jedini pobjednik - Trump. Može da se malo hvali pred izbore. Eto, i Izrael.
Za Kosovo i Srbiju ovo ništa ne znači, bukvalno, sve će ostati isto. Godinu dana statusa quo bez povlačenja priznanja, odnosno učlanjenja u međunarodne organizacije...
Tresla se gora, rodio se miš.
Temeljna stvar - statusno pitanje - nije sastavni dio ovog dokumenta. Srpsko-kosovska saga se formalno-pravno završava međusobnim priznanjem a toga NEMA.
Ostaju dani da se analiziraju detalji, ali na prvu, u ovom ekonomskom paketu, ako se uopšte realizuje, mogu da profitiraju i Beograd i Priština. U osnovi, zbog mini-Šengena, Srbija više, ali to tek treba da se realizuje, ako se realizuje.
Trump se nije dotakao suštine (priznanja od strane Beograda) jer mu je očigledno neko iz Administracije (Grenel?) došapnuo da su američki Srbi i Amerikanci srpskog porijekla mahom njegovi njegovi birači.
"Pobjednik", dakle, Trump i američki duhovni i intelektualni siziren, država Izrael. Sića ide na Balkan.
A sta ce tamo?MorningStar wrote: ↑04/09/2020 23:54Sve u svemu ovo je pozitivan pomak za srbiju, napokon su naucili gdje im je mjesto kao i nama buraniji na balkanu... on je makar otisao kod profe u kabinet nasi mogu samo mroz prozor viriti -mislim na dzafketa obraza i konjorada.