USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
domi

#3176 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

Eno Governor Newsom dao ilegalcima 125 MILIONA i sad hoce pomoc od Trumpa.

Donny ga glat odbio.... :-D

Krejzi Nensi zahtjeva izvinjenje od one frizerke, od prije neki dan, kaze namjestila joj.... :lol:

A znate da, ukoliko se do 20. januara ne proglasi predsjednicki pobjednik...Crazy Nancy zaposjeda poziciju....
Last edited by domi on 04/09/2020 23:04, edited 1 time in total.
domi

#3177 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

MorningStar wrote: 04/09/2020 22:59
domi wrote: 04/09/2020 22:56 Braco bosnian-americans, republikanci.... :D

Ne trebamo se spustati na nivo ovih "anamo onih", te vrijedjati na personalnoj osnovi.

Ipak smo mi nivo iznad.

:izet: :izet:
:D :lol:

:lol: :lol:
MorningStar

#3178 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by MorningStar »

domi wrote: 04/09/2020 23:02 Eno Governor Newsom dao ilegalcima 125 MILIONA i sad hoce pomoc od Trumpa.

Donny ga gat odbio.... :-D

Krejzi Nensi zahtjeva izvinjenje od one frizerke, od prije neki dan, kaze namjestila joj.... :lol:

A znate da, ukoliko se do 20. januara ne proglasi predsjednicki pobjednik...Crazy Nancy zaposjeda poziciju....
Nedo bog, ni za zamisliti onu ludu - naspram nje je neron uravnotezena licnost bio :lol:
domi

#3179 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

MorningStar wrote: 04/09/2020 23:04
Nedo bog, ni za zamisliti onu ludu - naspram nje je neron uravnotezena licnost bio :lol:
U slucaju da pobijedi Sleepy Joe, ona ce preko one milface i da bude glavna...ima svi da klecimo pred BLM. :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3180 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by _BataZiv_0809 »

VMxxx37 wrote: 04/09/2020 21:57
Kako bi nazvao ljude koji su glasali za Hillary koja sa bezbjedne udaljenosti likuje nad smrti jednog ljudskog bica?
Likuje nad ratnim zlocinom protiv nenaoruzanog ratnog zarobljenika.
jeza u ledja

#3181 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

VMxxx37 wrote: 04/09/2020 22:21
jeza u ledja wrote: 04/09/2020 21:48

Kako bi nazvao ljude koji su glasali za Hillary koja sa bezbjedne udaljenosti likuje nad smrti jednog ljudskog bica? Ili ljude kojima nije problem dati glas drugom iza Obame koji je dronovima porokao hiljade nevinih civila sirom Bliskog istoka. Nekako su mi simpatizeri ubica ipak veci freakovi.
Ljudsko bice? Govoris o diktatoru Gadafiju jel? :-)

Pa eto sam time dokazujes poremecene vrijednosti o kojim govorim. Vidim koje su ti talking points.

Sto se tice Obame i dronova, ne opravdavam nijednu smrt civila i neduznih ljudi. Obama, Trump i svi drugi prethodnici imaju takve stvari u svom rezimeu. Samo je pitanje koliko koji i u kom datom trenutku.
Onaj diktator koji ima je neto prije tog radovanja pred kamerama bio diplomatski partner?

Da tako pricas o zrtvama rata u BiH kao sto pricas o Obaminim i Hillarijevim zrtvama, rekli bi ti da relativiziras zlocine.
Ne razumijem prvu recenicu samo cu ponoviti da mi je neshvatljivo da neko sazaljeva ljude poput Gadafija. I uopste generalno mocne i bogate, zadnji ljudi koje bih sazaljevao.

Sto se tice druge recenice, i pored najbolje namjere ne vidim poveznicu? Vadis neke paralele koje nemaju nikakav logicki slijed.
Jedina eventualna usporedba mogu biti civili stradali u Srbiji prilikom bombardovanja NATO.
Maxxtro

#3182 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Maxxtro »

CikCikCikPogodi wrote: 04/09/2020 22:46 To ti je onaj tip "SDA DO GROBA" :lol:
Vidis, zbog ovakvih stvari ja dolazim na ovu temu. Mislis da znas kako ce se rasprava odvijat i sta ce ti ovi drugi reci i onda dodje lik koji podrzava ultra-desnicarskog populistu kojeg se ti gnusas i onda, da bi te ismijao, podrugljivo te uporedi sa karikaturno desnicarskim i konzervativnim glasacima. Big brain moment.
MorningStar wrote: 04/09/2020 22:46 Nema - ja mislim da si ti u pravu i da si pametan kao i svi koji su pro-demokratsko partijski orjentisani a svi drugi su idioti i glupi ili sociopat
Ne toliko pro demokratsko partijski koliko anti Trump retardijski orijentisan. Izbor je prilicno jednostavan, jer je ogranicen i mnogi nedostaci demokrata se privremeno rasplinu u kontekstu takvog izbora. Naravno, kad ovi dodju na vlast, nece mi biti problem prozivati ih za nepravde. Na kraju dana, bude mi lakse kad skontam da sam u taboru sa 80 Nobelovaca koji podrzavaju Bidena jer slusa naucnike i uvazava cinjenice, a ne u taboru sa Qanoncima, birtherima, rasistima i slicnom nepismenom bagrom.

MorningStar wrote: 04/09/2020 22:46 Oh ne podrzavaju oni nikog :D ali izmedju dva zla (bleach-a) i demencije sa fiery but mostly peacefull tendencijama .. neka bleacha omakne se kazu.

Realno trump je mator treba neka nova snaga - ali kontra ovih libtarda i co sve moze :wink:
Stani, ovo "fiery but mostly peacefull" je slika Bidenove Amerike jel? To ide njemu na konto? :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#3183 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2020 23:11
Kako bi nazvao ljude koji su glasali za Hillary koja sa bezbjedne udaljenosti likuje nad smrti jednog ljudskog bica?
Koji je izmedju ostalog odgovoran za smrt 200 nevinih ljudi u putnickom avionu, od cega su vecina bili Amerikanci.
Nenaoruzani zarobljenik njaa. Kakva verbalna dijareja jbt. :roll:
MorningStar

#3184 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by MorningStar »

Biden mozda slusa ali da li se sjeca sto se rekli ti naucnici nakon 5 minuta u tome je fol :lol:
Naravno ti si pametan , red je da budes medju pametnim. Blago tebi :D

Pa ovi sto vatreno ali mirno protestuju dobijaju svesrdnu podrsku demokrata suza suzu stize nany kleci puze jadna od tuge :D dje god mirno gori demokrate na lokanoj vlasti :D
Last edited by MorningStar on 04/09/2020 23:21, edited 1 time in total.
Maxxtro

#3185 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Maxxtro »

VMxxx37 wrote: 04/09/2020 22:54 Biden ima daleko kompromitovanije kognitivne sposobnosti. Hoces da ti nadjem video gdje lik pojma nema ni gdje se nalazi? Trump ne vjeruje u te stvari, kao sto ni Obama ne vjeruje u boga. Za nekoga ko misli da je pametan to bi trebalo da ti bude ocigledno. Fazon je u tome sto je tobozna briga za enviroment i toboznja briga za javno zdravstvo od strane DNC elite samo puko virtue posturing, a Trump prepoznaje to licemjerstvo vjesto zna kako da ih ubode u politicko-korektni zivac.
Vrlo rado, mozemo uporedjivati njihove kognitivne sposobnosti.
U sta ne vjeruje? Trump se zajebavao za varikinu? Jel to hoces da kazes? I za birther kampanju? Trump pronicljiv, on prepoznaje licemjerstvo? Mislim da precijenjujes lika kojem se 90% vokabulara sastoji od 5 rijeci. Doduse, mozda i ja tebe precijenjujem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3186 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote: 04/09/2020 23:18 Koji je izmedju ostalog odgovoran za smrt 200 nevinih ljudi u putnickom avionu, od cega su vecina bili Amerikanci.
Ko je utvrdio tu licnu odgovrnost Gadafija? Koji je sud to presudio? Samo konkretan odgovor molit cu.

Evo sve i da jeste on odgovoran, znaci li to da je uredu oko za oko zub za zub? Sta ce nam onda sudovi i Zenevske konvencije, trice i kurcine, ima Hamurabijev zakonik :D

Reagovati na ratni zlocin i "junacko" licovanje sa wow moze samo psihopata.
MorningStar

#3187 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by MorningStar »

_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2020 23:24
jeza u ledja wrote: 04/09/2020 23:18 Koji je izmedju ostalog odgovoran za smrt 200 nevinih ljudi u putnickom avionu, od cega su vecina bili Amerikanci.
Ko je utvrdio tu licnu odgovrnost Gadafija? Koji je sud to presudio? Samo konkretan odgovor molit cu.

Evo sve i da jeste on odgovoran, znaci li to da je uredu oko za oko zub za zub? Sta ce nam onda sudovi i Zenevske konvencije, trice i kurcine, ima Hamurabijev zakonik :D

Ko’i ratni zlocin - nisu mu ameri gurnuli stap u gu**cu.
Maxxtro

#3188 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Maxxtro »

MorningStar wrote: 04/09/2020 23:20 Biden mozda slusa ali da li se sjeca sto se rekli ti naucnici nakon 5 minuta u tome je fol :lol:
Pa jel bitno jel se sjeca, ako njima prepusti odluke vezane za nauku? I ako ne govori - "believe me, nobody knows more about science than me". I da, ne preporucuje ubrizgavanje varikine.
MorningStar wrote: 04/09/2020 23:20 Pa ovi sto vatreno ali mirno protestuju dobijaju svesrdnu podrsku demokrata suza suzu stize nany kleci puze jadna od tuge :D dje god mirno gori demokrate na lokanoj vlasti :D
Ko su oni koji dobijaju podrsku? Oni koji pale i pljackaju? Nensi podrzala to? Ili je citav BLM zasnovan na paljenju i pljackanju? Jesu li javno obznanili podrsku, moze li link na video?
MorningStar

#3189 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by MorningStar »

Maxxtro wrote: 04/09/2020 23:26
MorningStar wrote: 04/09/2020 23:20 Biden mozda slusa ali da li se sjeca sto se rekli ti naucnici nakon 5 minuta u tome je fol :lol:
Pa jel bitno jel se sjeca, ako njima prepusti odluke vezane za nauku? I ako ne govori - "believe me, nobody knows more about science than me". I da, ne preporucuje ubrizgavanje varikine.
MorningStar wrote: 04/09/2020 23:20 Pa ovi sto vatreno ali mirno protestuju dobijaju svesrdnu podrsku demokrata suza suzu stize nany kleci puze jadna od tuge :D dje god mirno gori demokrate na lokanoj vlasti :D
Ko su oni koji dobijaju podrsku? Oni koji pale i pljackaju? Nensi podrzala to? Ili je citav BLM zasnovan na paljenju i pljackanju? Jesu li javno obznanili podrsku, moze li link na video?
Pa mislis da trump pravi odluke vezane za nauku ili bilo sta drugo - a ne kabinet savjetnici blizi dalji ovi oni - ti stvarno kontas da ono trump sjedi i odlucuje ono o svemu na ho ruk :lol:

Medjutim tu se radi o vise aspekata tako da nece se samo medicina uzeti u obzir nego i privreda odbrana vanjska situacija itd itd .. i onda vagaju odluke.

E za to BLM mozemo se praviti ludi ali BLM je jedna ubleha zesca. Koju opet samo mozemo se praviti da demokrate ne podrzavaju a ovamo oce da rezu budzete policiji, te oce neke “social advisor officers” :lol: i te gluposti.

Pravimo se ludi kad treba kad ne treba onda patetike apologetizma - i plan samo da skinemo trumpa i to je to sve ide super onda nekako :D
jeza u ledja

#3190 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2020 23:24

Ko je utvrdio? Pa Gadafi!!! :lol:

Lik je mrtav, to je sve sto je Amerikancima bitno. To je sto se tice odnosa sa njma.

No generalno, kao covjek, prosto mi je neshvatljivo kako mozes ne zeliti sve najvore onakvoj spodobi. On je kao “zrtva” zadnja osoba za kojom bih zalio. I sad zasto ti i slicni ponavljate istu zalopojku ne znam, ali ne mogu je nikako prihvatiti kao iskrenu. Jbt ko da se radi o Nelsonu Mandeli a ne idiotskom diktatoru sa previse sminke.

Gadafija su ubili i mucili lokalci bajdvej. Da su ga uhvatili Ameri bilo bi nesto slicno kao Saddam.
Amerikanci su nacinili desetine ratnih zlocina u zadnjih 20 godina. Gadafi nije jedan od njih.
domi

#3191 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

Je l mi moze neko od ovih pametnih :lol: :lol: :lol: :lol: reci zasto je Barak, The Privileged One, Obama dobio Nobelovu nagradu 2008, na osnovu kojih zasluga?

Je l' mozda zato sto im je obecao da ce cim dodje na mjesto predsjednika, u svojoj prvoj godini, narediti vise napada i pobiti vise ljudi na Bliskom istoku, sto ipak ne bi imaolo smisla, jer je on ipak tu nagradu dobio za mir, ili mozda zato sto im je obecao da ce legalizirati same sex marriage, sto je i ucinio.

Ne znam sta bi jos moglo bit....jer, nista drugo nije ni uradio.

I nemoj sad da ko spomene Obamacare....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3192 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote: 04/09/2020 23:34

Lik je mrtav, to je sve sto je Amerikancima bitno. To je sto se tice odnosa sa njma.

No generalno, kao covjek, prosto mi je neshvatljivo kako mozes ne zeliti sve najvore onakvoj spodobi. On je kao “zrtva” zadnja osoba za kojom bih zalio. I sad zasto ti i slicni ponavljate istu zalopojku ne znam, ali ne mogu je nikako prihvatiti kao iskrenu. Jbt ko da se radi o Nelsonu Mandeli a ne idiotskom diktatoru sa previse sminke.

Gadafija su ubili i mucili lokalci bajdvej. Da su ga uhvatili Ameri bilo bi nesto slicno kao Saddam.
Amerikanci su nacinili desetine ratnih zlocina u zadnjih 20 godina. Gadafi nije jedan od njih.
Jbt ko da citam Dik Čejnija, americki zivoti izgubljeni, on je mrtav to je Amerikancina bitno :run:

Nije tvoje opazanje, shvatanje i zaljenje mjera svih stvari. Radilo se o ratnom zlocinu na koji je doticna osoba reagovala likovanjem.
VMxxx37

#3193 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by VMxxx37 »

_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2020 23:11
Upravo tako. U Bosni bi rekli, velica zlocin.
VMxxx37

#3194 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by VMxxx37 »

Maxxtro wrote: 04/09/2020 23:20
VMxxx37 wrote: 04/09/2020 22:54 Biden ima daleko kompromitovanije kognitivne sposobnosti. Hoces da ti nadjem video gdje lik pojma nema ni gdje se nalazi? Trump ne vjeruje u te stvari, kao sto ni Obama ne vjeruje u boga. Za nekoga ko misli da je pametan to bi trebalo da ti bude ocigledno. Fazon je u tome sto je tobozna briga za enviroment i toboznja briga za javno zdravstvo od strane DNC elite samo puko virtue posturing, a Trump prepoznaje to licemjerstvo vjesto zna kako da ih ubode u politicko-korektni zivac.
U sta ne vjeruje? Trump se zajebavao za varikinu? Jel to hoces da kazes? I za birther kampanju? Trump pronicljiv, on prepoznaje licemjerstvo? Mislim da precijenjujes lika kojem se 90% vokabulara sastoji od 5 rijeci. Doduse, mozda i ja tebe precijenjujem.
Svaki put samo ad hominem. Pa ti isto kao Trump. :lol:
oaza85

#3195 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by oaza85 »

_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2020 23:41

Jbt ko da citam Dik Čejnija, americki zivoti izgubljeni, on je mrtav to je Amerikancina bitno :run:

Nije tvoje opazanje, shvatanje i zaljenje mjera svih stvari. Radilo se o ratnom zlocinu na koji je doticna osoba reagovala likovanjem.
Docim se Donald isplakao nad sudbinom doticnog.
Kazu sve peskir nosali za njim da brisu suze, toliko ga pogodilo .
Maxxtro

#3196 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Maxxtro »

MorningStar wrote: 04/09/2020 23:32 Pa mislis da trump pravi odluke vezane za nauku ili bilo sta drugo - a ne kabinet savjetnici blizi dalji ovi oni - ti stvarno kontas da ono trump sjedi i odlucuje ono o svemu na ho ruk :lol:

Medjutim tu se radi o vise aspekata tako da nece se samo medicina uzeti u obzir nego i privreda odbrana vanjska situacija itd itd .. i onda vagaju odluke.
AHa, znaci svejedno, i jedan i drugi slusaju eksperte. De mi onda ti objasni ovo:

The Nobel Prize winners, who have won in chemistry, medicine and physics klix back to 1975, praised Biden for his “willingness to listen to experts” and to back decisions based on science, including during the global coronavirus pandemic. The signatories represent the largest group of Nobel laureates to endorse a candidate for office, according to the Biden campaign.

"At no time in our nation's history has there been a greater need for our leaders to appreciate the value of science in formulating public policy," their letter reads.

Jel slusao naucnike i epidemiologe u vezi maski ili onog hydrochloroquine-a ili je indirektno hinjski huskao morone protiv Faucija zato jer mu se usudio proturijecit? Ili kada su upozoravali na opasnost virusa dok je on govorio kako ce samo nestati? Ili mozda slusa klimatske naucnike dok u isto vrijeme radi na razmontiranju ekoloskih regulacija i bilo kakvih napora kako se globalno zatopljenje zaustavi, jer su vjetrenjace ruzne i izazivaju rak? Ili kad javno promovira antivaxx stavove?

MorningStar wrote: 04/09/2020 23:32 E za to BLM mozemo se praviti ludi ali BLM je jedna ubleha zesca. Koju opet samo mozemo se praviti da demokrate ne podrzavaju a ovamo oce da rezu budzete policiji, te oce neke “social advisor officers” :lol: i te gluposti.

Pravimo se ludi kad treba kad ne treba onda patetike apologetizma - i plan samo da skinemo trumpa i to je to sve ide super onda nekako :D
Ko se pravi lud? Pitao sam jel Nensi ili bilo ko iz te organizacije podrzava ili barem ohrabruje paljenja i nasilje? To je bila tvoja implikacija, zar ne? Fakat pitam. Mozda i jesu ali ne znam.
ultima_palabra

#3197 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Donaldu bi prvo trebalo objasniti ko je to uopste.
Maxxtro

#3198 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Maxxtro »

VMxxx37 wrote: 04/09/2020 23:51
Maxxtro wrote: 04/09/2020 23:20
Svaki put samo ad hominem. Pa ti isto kao Trump. :lol:
Hoces i mene onda podrzavati ako se kandidujem? Nego, sta bi s tim uporedjivanjem Trumpa i Bidena?
VMxxx37

#3199 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by VMxxx37 »

jeza u ledja wrote: 04/09/2020 23:12
VMxxx37 wrote: 04/09/2020 22:21

Ljudsko bice? Govoris o diktatoru Gadafiju jel? :-)

Pa eto sam time dokazujes poremecene vrijednosti o kojim govorim. Vidim koje su ti talking points.

Sto se tice Obame i dronova, ne opravdavam nijednu smrt civila i neduznih ljudi. Obama, Trump i svi drugi prethodnici imaju takve stvari u svom rezimeu. Samo je pitanje koliko koji i u kom datom trenutku.
Onaj diktator koji ima je neto prije tog radovanja pred kamerama bio diplomatski partner?

Da tako pricas o zrtvama rata u BiH kao sto pricas o Obaminim i Hillarijevim zrtvama, rekli bi ti da relativiziras zlocine.
Ne razumijem prvu recenicu samo cu ponoviti da mi je neshvatljivo da neko sazaljeva ljude poput Gadafija. I uopste generalno mocne i bogate, zadnji ljudi koje bih sazaljevao.

Sto se tice druge recenice, i pored najbolje namjere ne vidim poveznicu? Vadis neke paralele koje nemaju nikakav logicki slijed.
Jedina eventualna usporedba mogu biti civili stradali u Srbiji prilikom bombardovanja NATO.
Pa vidim da nista ne razumijes nego samo ponavljas sto cujes na TV. Evo pogledaj. Ovo neces naci na CNN-u.

https://youtu.be/CTX4cG3Vw5g
jeza u ledja

#3200 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2020 23:41

Naravno da nije. Mislim, to se podrazumijeva u razgovoru na forumu. Nisam mislio da je to potrebno isticati.
Neko, na primjer, ima potrebu zaliti za kojekakvim diktatorima, koji su zivot proveli doslovce valjajuci se u bogatstvu, istovremeno sireci zlo gdje je stigao (recimo podrska Idi Aminu ili Lockerbie), a neko pak, svjestan tih stvari, nema. :wink:
Post Reply