Grean wrote: ↑04/09/2020 00:54Da Zeljko Komsic, i Cedo Domuz, i Slavisa Sucur, i Dragan Vikic, i Vinko Samarlic, i Jovan Divjak, i Stjepan Kljujic, i Bogic Bogicevic i jos desetine hiljada inih, previse nas je da bi se svi pobrojali![]()
Vi to necete imati nikad i to je razlika izmedju retrogradnih, nazadnih, fasistickih ideja od onih naprednih, progresivnih, tolerantnih. Takvi kao vi mogu samo sa sobom i nisu simpaticni nikom. Zaluta pokoji Dritan ili Nemanja Kusturica ali to je sve, na tom se prica zavrsava.
Desavanja u Crnoj Gori
- LBVIEW
#6976 Re: Desavanja u Crnoj Gori
- LBVIEW
-
Škobo Habu
#6978 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Challenger_ wrote: ↑03/09/2020 23:08
EDIT: Ko malo dublje sagledava, vidjeće zašto su se ratni i poratni profiteri iz regiona uz*ebali. Ne brine njih sudbina Bošnjaka u Pljevljima, već ih brine Zakon o porijeklu imovine i Zakon o lustraciji.
Jer,
ako ova ekipa uspije u svojim namjerama, padaće mafijaši širom ex-Yu, pa će vile, avione i brodove, zamjeniti zatvorskim ćelijama.
Do sad sam te uzmao za ozbiljno, od sada teško...
Kako misliš da će to ići? Oduzeti Mili sve, a Anfilohiju, na kog su upisani svi manastiri u CG i crkveno zemljište - pokloniti?
- LBVIEW
#6979 Re: Desavanja u Crnoj Gori
A salonska ekipa brze polje potrcala poturiti to kao vrhovni dokaz kako to nijesu litijasi.bingov buraz wrote: ↑04/09/2020 06:52 Naravno Drickan kao stari operativac sa godinama iskustva je odma provalio da je u pitanju rukopis policije![]()
Prosto je nevjerovatno da se na forumu dopusta otvoreno srbovanje.
Sta je sljedece - "sta je, nisu logori, vec sabirni centri, vidis da nema nikakve zice", ili mozda "postavljeni ekploziv"?
- RunnerX
#6980 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Jašta će, evo danima kukaju kako nemaju dovoljno ruku za promjene u tužilaštvu. To im kvari planove o progonu DPS-ovaca, koje su silno najavljivali.Škobo Habu wrote: ↑04/09/2020 07:36
Kako misliš da će to ići? Oduzeti Mili sve, a Anfilohiju, na kog su upisani svi manastiri u CG i crkveno zemljište - pokloniti?![]()
- spreca
#6981 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Grean wrote: ↑04/09/2020 00:54Da Zeljko Komsic, i Cedo Domuz, i Slavisa Sucur, i Dragan Vikic, i Vinko Samarlic, i Jovan Divjak, i Stjepan Kljujic, i Bogic Bogicevic i jos desetine hiljada inih, previse nas je da bi se svi pobrojali![]()
Vi to necete imati nikad i to je razlika izmedju retrogradnih, nazadnih, fasistickih ideja od onih naprednih, progresivnih, tolerantnih. Takvi kao vi mogu samo sa sobom i nisu simpaticni nikom. Zaluta pokoji Dritan ili Nemanja Kusturica ali to je sve, na tom se prica zavrsava.
-
Seawolf
#6982 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Jedno pitanje:
Da si imao priliku glasati u prošlu nedjelju na izborima u Crnoj Gori, da li bi svoj glas za Parlament prije dao listi Demokratske partije socijalista, ili listi Ujedinjene reformske akcije?
- spreca
#6983 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nije ni svjestan kako ce ga brzo iztrositi,a zamjerit ce se mnogima,sledeci izbori nema sta da traziMilenkov buraz wrote: ↑04/09/2020 07:31Ovaj Dritan kao Abdić na samom početku rata kada je obilazio Bijeljinu i eto konstatovao da i nije tako loše dok je prolazio pored leševa.
- dr_Evil
#6984 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Vazno je uletit u vlast, onda se dijele fotelje, ode dritan za ambasadora u majci rusiji, a njegov narod van crne gore jer nemaju tu sta vise trazit.spreca wrote: ↑04/09/2020 07:46Nije ni svjestan kako ce ga brzo iztrositi,a zamjerit ce se mnogima,sledeci izbori nema sta da traziMilenkov buraz wrote: ↑04/09/2020 07:31Ovaj Dritan kao Abdić na samom početku rata kada je obilazio Bijeljinu i eto konstatovao da i nije tako loše dok je prolazio pored leševa.
- RunnerX
- dr_Evil
#6986 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Sta se desi ovom forumu preko noci, nestale mi sve notifikacije, a i like opcija netala :S
-
Seawolf
#6987 Re: Desavanja u Crnoj Gori
- spreca
- dr_Evil
- spreca
#6990 Re: Desavanja u Crnoj Gori
U interesu istrage ne objavljuju se dokazi
- dr_Evil
- dr_Evil
#6992 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Da vidimo sta kaze kartel Dino i Tito
Da Bošnjaci imaju istinske lidere koji misle na svoj narod, danas bi svi bili na nogama sa planom kako da se odgovori na aktuelna dešavanja. Vučić ide u SAD sa papirima koje je pisao Dodik o srpskoj državi, srpski mediji najavljuju trgovinu Kosovo-RS, u Crnoj Gori vandali na krilima izbornog rezultata napadaju Bošnjake i šalju ratne poruke, a one koji sebe zovu liderima Bošnjaka zanimaju samo pozicije za stranačke poslušnike. Uz to su juče podržali prenos nadležnosti na entitete koji treba da odluče ko u BiH smije, a ko ne smije ući.
Da imaju gram liderskog u sebi Izetbegović i Džaferović bi pozvali Zukorlića, Ljajića, Ugljanina, Husovića, predstavnike Bošnjaka u BiH, Makedoniji, Kosovu, Hrvatskoj, Albaniji, Turskoj na hitan sastanak na kojem bi se razgovaralo o aktuelnim dešavanjima. Opet će, onako, komšićevski, zagalamiti iz udobnih fotelja sarajevskih kabineta i na tome će se završiti. Zato što nemaju u Bošnjaka će i dalje glavne teme biti “izdajnici” koji se takvim “liderima” suprostavljaju i ometaju njihove interese u Elektroprivredi, BH Telecomu i ostalim javnim preduzećima. Fokus će i dalje biti na zaštiti Osmice, Asima, Fadila, KCUS-a i tajkuna koji pekaru hljeb ne plaćaju.
Mi vam, za sad, možemo glasno reći istinu u lice. Možemo vam i reći da vam, kao ljudima, privatno, srcem želimo sve što želimo i sebi, ali vam moramo reći i da ovakva vaša djela iz srca preziremo.
p.s – A da ste pravili društvo znanja i kompetencija u kojem je neupitna vladavina prava, mi ne bi danas sa zebnjom pratili svaki pokret Dritana Abazovića i svoje nade i strahove vezali za njegove odluke.
-
Duka Dizel II
#6993 Re: Desavanja u Crnoj Gori
To dovoljno govori o karakteru, suštini i reformskim kapacitetima Milove vlasti, koja navodno nezadrživo juri u EU.JoseMujica wrote: ↑04/09/2020 00:19za prvu tvoju hipotezu: izbor državnog tužioca...mrka kapa...ni Milo ga nije mogao imenovat...a ovi trenutno imaju samo +1 ruku više u Parlamentu (otprilike kao i ovaj naš mali Kurton u kome živimo.....i koliko se u Sarajevu vlada promjenilo u zadnjih godinu dana?)Challenger_ wrote: ↑04/09/2020 00:07 Hipotetički.
- Likovi uspiju da formiraju vlast, uspiju da uspostave institucije na noge, pravne države a ne autoritarne partitokratije, imenuju novog državnog tužioca iza koga bi stajao sav državni aparat. Tužilac i tužilaštvo bez straha za svoje živote počne da procesuira masu dokumentovanih predmeta i počnu da kriminalce i mafiju šalju u zatvor. Šta bi se desilo u regionu? Looom.
- Zato, garantujem svojim životom da bi ova naša mafija sad potpisala da se izvrši pokolj svih Bošnjaka na sjeveru Crne Gore, da izbije i rat ako treba, samo da oni ne dođu na red, da ne izađu pred sud. Oni intimnu priželjkuju taj, za njih jedini spasonosni scenario. Nadam se da su ove opasnosti svjesni svi ljudi dobre volje.
- Sa druge strane, pitam se da li je crnogorska mafijaška oligarhija spremna da rizikuje građanski rat u Crnoj Gori da bi spriječili ovaj scenario? Vjerovatno, ako imaju dovoljnu podršku, a po svemu sudeći je nemaju. Ipak, mislim da ozbiljni rizici postoje i da se mogu spriječiti tajnom nagodbom sa Đukanovićem o njegovoj aboliciji za mirnu tranziciju vlasti. Iako, sada se postavlja pitanje da li on uopšte više ima kontrolu nad dijelom policijskog vrha Crne Gore koji je interesno bliži mafiji nego samom Đukanoviću.
- Treća opasnost prijeti iz čitavog regiona, iz Banja Luke, Sarajeva, Beograda i Srbije u cjelini. Tu je etablirane mafije tako puno, da svi oni žele da ovaj POKUŠAJ PROMJENE propadne. Još kad se doda strani faktor, bezbjednost nosilaca liste je sada nulti prioritet na kome se moora raditi, institucionalni i neinstitucionalno.
Kao i na zaštiti imovine i života ljudi, Bošnjaka-muslimana, na sjeveru zemlje.
Nek' im je sa srećom.
Za izbor Vrhovnog državnog tužioca potrebna je dvotrećinska većina poslanika u Skupštini Crne Gore.
Podsjetimo, ni jedan sudija, tužilac, advokat ili profesor Pravnog fakulteta u Crnoj Gori nije bio zainteresovan za učešće na konkursu za izbor novog vrhovnog državnog tužioca u avgustu 2019. godine.
Čuj, ama baš niko nije hteo konkurisati za posao vrhovnog državnog tužioca.
Jel može u to neko poverovati?
Zato se EU smorila od Djukanovića.
Upravo su stanje u sudstvu, tužilaštvu i borba protiv korupcije tačke gde je Crna Gora najviše zabagovala u pregovaračkom procesu. Poglavlja 23. i 24 nije bilo moguće zatvoriti sa 30-godišnjim režimom.
I zato su Mila iz EU ovako lako pustili niz vodu.
Nova vlast će ako ništa, bar kandidate pronaći. EU će to podržati, a onda će se u skupštini videti ko opstruiše put Crne Gore u EU.
Prvi će recimo ovi iz SDP-a podržati izbor vrhovnog državnog tužioca, jer oni vire iz bulje Briselu.
Isto će desiti i sa Specijalnim državnim tužiocem i sa sudijama kojima je dodeljen treći mandat, na šta su iz Brisela pobesneli
Biće ogroman pritisak na njih da podnesu ostavke ili bar rade svoj posao. I za svaku opstrukciju će biti dokazi crno na belo.
Manjinu je uvek lakše razbiti, nego većinu, pa makar ta većina iznosila 1 glas. Ali zbog tog jednog glas ti imaš svu logistiku i sve poluge vlasti u svojim rukama.
DPS nije nikakva čvrta ideološki povezana stranka. To je interesna sekta. I medju njima samim ima mnogo lične netrpeljivosti.
Lako je bilo biti jedinstven, dok se mislilo da će vlast Mila Djukanovića potrajati večno.
Što se više bude izmicalo tlo pod nogama, to će rasulo biti veće.
To sam ja već gledao u Srbiji sa SPS-om i DS-om.
Očekujem izlazak pojedinih poslanika iz DPS-a i formiranje nezavisnih poslaničkih klubova.
Last edited by Duka Dizel II on 04/09/2020 08:39, edited 3 times in total.
-
sumirprimus
#6994 Re: Desavanja u Crnoj Gori
treba biti iskren pa reci ljudi su sinoc pricali o promjeni vlasti i nijednom nije bilo spomena o srbovanju, i slicno..
e sad da li misle to sto govore nije ni bitno jer su politicari i nije im vjerovat
ali za razliku od domacih klosara gdje je svaka druga rijec mi srbi, mi bosnjaci, mi hrvati. ovo nisam cuo kod crnogoraca...
vrijeme ce pokazat jesu li iskreni...
ovaj becic djeluje normalno, i iskreno, vidjecemo. njihova drzava njihov izbor ne
e sad da li misle to sto govore nije ni bitno jer su politicari i nije im vjerovat
ali za razliku od domacih klosara gdje je svaka druga rijec mi srbi, mi bosnjaci, mi hrvati. ovo nisam cuo kod crnogoraca...
ovaj becic djeluje normalno, i iskreno, vidjecemo. njihova drzava njihov izbor ne
- Kikibombona
#6995 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ova tri lika su normalna i da se samo njih pita vjerovatno bi bilo dobro. Problem su strukture iz pozadine. Problem su Mandic, Knezevic, Medojevic, razni tajkuni i interesne grupe, pa sve tako do vrha piramide gdje je SPC.sumirprimus wrote: ↑04/09/2020 08:36 treba biti iskren pa reci ljudi su sinoc pricali o promjeni vlasti i nijednom nije bilo spomena o srbovanju, i slicno..
e sad da li misle to sto govore nije ni bitno jer su politicari i nije im vjerovat![]()
ovaj becic djeluje normalno, i iskreno, vidjecemo. njihova drzava njihov izbor ne![]()
Krivokapic vec ima problem sa Medojevicem koji se zalaze za radikalna rjesenja.
Al' evo, da vidimo, ako ova trojica uspiju izgurati svoje moglo bi valjati.
- dr_Evil
#6996 Re: Desavanja u Crnoj Gori
sumirprimus wrote: ↑04/09/2020 08:36 treba biti iskren pa reci ljudi su sinoc pricali o promjeni vlasti i nijednom nije bilo spomena o srbovanju, i slicno..
e sad da li misle to sto govore nije ni bitno jer su politicari i nije im vjerovat![]()
ovaj becic djeluje normalno, i iskreno, vidjecemo. njihova drzava njihov izbor ne![]()
Neka hvalaU selu susretnem Jovu Galanosa. Pozdravimo se, a on otpoče razgovor. Čuo je, veli, što se sa njihovima u Stocu dogodilo, ali da on zna, da u tom nedjelu nije niko naš bio. To, veli on, neko hoće da pomuti između njih i nas dobre komšijske odnose, što smo na izborima bili zajedno, ali, varaju se. Mi ćemo uvijek u slozi živjeti, a zaboravili smo već, što su nam se stari zbog neznanja klali i gložili. Na moju dušu, ljudi, učini mi se, da govori istinu, a kad još reče, ako hoćemo, da nam on pošalje svoje dijete u bešici da nam u kući noći, kao jamstvo da nam se od njih neće ništa desiti, ja mu sasvim povjerovah i zahvalih mu, pa nekako olakšan dođoh kući.
Večerali smo, šta je Bog dao a maja priredila, pa po jaciji pođosmo na počinak. Tišina je bila i vručina, ali ja sam rekao, da se ne otvaraju prozori. Bili smo u prvom snu, kad svukud u selu zaprašti puška, kao da baciš so na vatru. Nasta pometnja, piska djece, plač starica, goveda počeše rikati, kad ih dušmani počeše driješiti iz torova, konji ržu, ovce bleje. Samo se nigdje paščad ne čuju. Sigurno su ih, mislim ja u sebi, potrovali odmah sprva večeri, da ne odaju njihov hod.
- dr_Evil
#6997 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Bolje im je da se odma isele, nego da cekaju da ih Sarajevo zastiti. Ovo ko ona sarajevska deklaracija, neko tamo zlocast dira tamo neke ljude.Sarajevom će danas prodefilovati protestna kolona vozila koja će biti formirana u znak podrške Bošnjacima u Crnoj Gori koji su meta verbalnih i fizičkih napada u jeku postizbornih dešavanja u susjednoj zemlji.
- Kikibombona
#6998 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Reuf u svemu vidi muftiju
- dr_Evil
#6999 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Pa makar je lako utvrdit jel snimak postoji ili ne, meni samo nije jasno ko prati reufa
- spreca