Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3851 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Ma u Hr te ne dozivljavaju, nikakav faktor tamo nisi, šaka jada ljudi sveukpno u HR, kakvo psovanje majke, sta vam je ljudi nismo toliko interesantni.

Ovamo je druga prica i jednostavno ne postoji volja za zajednickim zivotom, ali sa obje strane. Ko bi gledao Lukavicu da su iste cijene kao u FBiH?
Haris.ba

#3852 Re: Istočno Sarajevo

Post by Haris.ba »

Da je obrnuta situacija. Da je u Lukavici veca prosjecna cijena stana nego u Sarajevu, zanemariv broj bi iz Lukavice razmatrao teorijski da zivi gdje je jeftinije.

To je ta razlika.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3853 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Ma i to je vala u promilima, svakome su drage pare ne boj se.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3854 Re: Istočno Sarajevo

Post by un1ted »

nepass1 wrote: 03/09/2020 15:20 Po meni veci je balija onaj ko ide srbima na rucak i kafu i da proseta po IS nego ovi ljubitelji baketa i ekipe
Joj izjave, dan te jebo. Pa jel to automatski znaci srbin = četnik = loš čovjek? Prema ovome, treba sjest s našim kozojebom, koji krade, vara, uništava ovu zemlju ali je Bošnjak, a nebitno kakav je, sa srbinom ne treba?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3855 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Ko "ide srbima" samo zato sto su srbi, sto voli da je okruzen srbima i da njima ostavlja pare, slazem se da je balija.

Ko ide zato sto smatra da ce tamo dobiti najvise za svoj novac, daleko je od toga.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3856 Re: Istočno Sarajevo

Post by un1ted »

_BataZiv_0809 wrote: 03/09/2020 16:14 sto voli da je okruzen srbima
Pa to su ludaci. Ja ne volim da sam okružen Bošnjacima, ili nekim drugim narodima (ne biram društvo na osnovu nacionalnosti), već sam okružen ljudima kod kojih su mi bitne određene norme koje ja zadajem. Sada kako se on izjašnjava, apsolutno mi je nebitno ako zadovoljava moje norme.
MorningStar

#3857 Re: Istočno Sarajevo

Post by MorningStar »

_BataZiv_0809 wrote: 03/09/2020 16:14 Ko "ide srbima" samo zato sto su srbi, sto voli da je okruzen srbima i da njima ostavlja pare, slazem se da je balija.

Ko ide zato sto smatra da ce tamo dobiti najvise za svoj novac, daleko je od toga.
Naravno... a to sto neko ide da je okruzen nekim to smatram da nisu ljudi malo u glavu dobri koji god da su :D

Realno zaboli me nesto koje nacionalnosti su okolo dok god nitko ne provocira i ne se*e. :thumbup:
dječak sa šibicama

#3858 Re: Istočno Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Cini mi se da ipak nije problem u "balijama koji idu srbima" vec u onima koji ce prije u Olovo nego u Lukavicu samo zato jer u Olovu nema Srba.

Jbt ogranicenih li ljudi.
Vitezanin

#3859 Re: Istočno Sarajevo

Post by Vitezanin »

nepass1 wrote: 03/09/2020 15:20 Pa to ti je ko ljetovanje u hr, jebu ti balijsku majku na svakom koraku iza ledha,dok ostavljas lovu stisnu zube, istrpe te.

Davno je onaj naci papak swan ovdje napisao i tu je 100% u pravu. Ne mogu sad citirati ali otprilike ovako nesta: shvatite da oni nece nista da imaju sa vama, da nece da ste im komsije, da nece suzivot.
Po meni veci je balija onaj ko ide srbima na rucak i kafu i da proseta po IS nego ovi ljubitelji baketa i ekipe
A ovakvi stavovi poput tvog i postovi šalju poruku "Ja sam za suživot", je li? Ti kao želiš imati nešto s drugom stranom? Ne želiš, zato ovako pišeš, a najvažnije od svega zato i stvari percepiraš ovako kako si napisao. Zašto bi iko bio za nekakav suživot pored ovakvih stavova, uostalom imaš sugovornike s druge strane koji napišu isto, samo zamijeni nacionalni predznak. Dakle, nikakve razlike.
nepass1

#3860 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

_BataZiv_0809 wrote: 03/09/2020 16:07 Ma i to je vala u promilima, svakome su drage pare ne boj se.
Nije, tu je ta greska kod bosnjaka. Zato ce nas sutra brojati po haustorima opet
nepass1

#3861 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

dječak sa šibicama wrote: 03/09/2020 16:38 Cini mi se da ipak nije problem u "balijama koji idu srbima" vec u onima koji ce prije u Olovo nego u Lukavicu samo zato jer u Olovu nema Srba.

Nisu to ograniceni ljudi, to su ljudi koji su imali susrete sa cetnicima oci u oci na metar, pola metra. 1992.
Nisam ja dzumas ni SDA bot nit musliman uopste. Ali brate ici nekom na noge ko je izvrsio agresiju na tebe pa to je zalosno. Pa sutra da im dodje novi radovan priklalo bi te ne bi znao sta te snaslo.
Moze na poslu, tolerisemo se, dobar dan dobar dan, privatno is is. Sto dalje od mene.
Majke mi isto sa marsa pali.
nepass1

#3862 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

Vitezanin wrote: 03/09/2020 17:42
nepass1 wrote: 03/09/2020 15:20 Pa to ti je ko ljetovanje u hr, jebu ti balijsku majku na svakom koraku iza ledha,dok ostavljas lovu stisnu zube, istrpe te.

Davno je onaj naci papak swan ovdje napisao i tu je 100% u pravu. Ne mogu sad citirati ali otprilike ovako nesta: shvatite da oni nece nista da imaju sa vama, da nece da ste im komsije, da nece suzivot.
Po meni veci je balija onaj ko ide srbima na rucak i kafu i da proseta po IS nego ovi ljubitelji baketa i ekipe
A ovakvi stavovi poput tvog i postovi šalju poruku "Ja sam za suživot", je li? Ti kao želiš imati nešto s drugom stranom? Ne želiš, zato ovako pišeš, a najvažnije od svega zato i stvari percepiraš ovako kako si napisao. Zašto bi iko bio za nekakav suživot pored ovakvih stavova, uostalom imaš sugovornike s druge strane koji napišu isto, samo zamijeni nacionalni predznak. Dakle, nikakve razlike.
Ja nisam za suzivot
JThomas

#3863 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

svi osim srba, rusa i jednog dijela grka znaju ko je počeo rat. da se ne lažemo. i počeo ga je planski upravo da bi živio bez onih drugih i trećih. ja nemam nikakav problem da idem na ručak i povremeno u kupovinu, i jedno i drugo zato što mislim da u nekim segmentima mogu dobiti više za svoje pare. imam i ljudi koje smatram prijateljima tamo. ima i smetljara ovamo, a dobrih ljudi tamo. ali živio pri ovoj pameti ne bi. zbog prosjeka. zbog toga što su oni imali takav plan i politiku, a mi nismo.
MorningStar

#3864 Re: Istočno Sarajevo

Post by MorningStar »

nepass1 wrote: 03/09/2020 18:23
dječak sa šibicama wrote: 03/09/2020 16:38 Cini mi se da ipak nije problem u "balijama koji idu srbima" vec u onima koji ce prije u Olovo nego u Lukavicu samo zato jer u Olovu nema Srba.

Nisu to ograniceni ljudi, to su ljudi koji su imali susrete sa cetnicima oci u oci na metar, pola metra. 1992.
Nisam ja dzumas ni SDA bot nit musliman uopste. Ali brate ici nekom na noge ko je izvrsio agresiju na tebe pa to je zalosno. Pa sutra da im dodje novi radovan priklalo bi te ne bi znao sta te snaslo.
Moze na poslu, tolerisemo se, dobar dan dobar dan, privatno is is. Sto dalje od mene.
Pa budi spreman da se branis a zivi normalno. Jedan od nacina da se porazi Karadjiceva ideologija jeste da se upravo i kupuje , naseljava, trosi ,zaposljava po rs-u i suprotno . Bingo u i.sarajevu i hifa npr vise uradi na ujedinjavanju zemlje tj. njenom ocuvanju nego sto je kakir u zivotu. Karadjic je bio spreman u letu da se vrati vogosca,ilidza,ilijas itd.. samo da se ne zivi ni pod kojim slucajem zajedno a valjalo je naseljavati podrinje.Dakle svatko ko ne zeli da zivi zajedno ili u suzivotu u sustini slijedi ono sto je karadjic rekao "ne mozemo zajedno" ...

Znas onu Titovu - Spremajmo se kao da će sutra biti rat, a živimo kao da će sto godina biti mir ;-)
Vitezanin

#3865 Re: Istočno Sarajevo

Post by Vitezanin »

nepass1 wrote: 03/09/2020 18:24

Ja nisam za suzivot
Pa o tome ti govorim... Onda diskreditiraš sve što si napisao iznad jer ti je stav identičan Srbima o kojima pišeš i za krajeve za koje smatraš da tamo nisi dobrodošao. Faktički, s tim stavom im nemaš šta prigovoriti: razmišljate i pišete isto, ti ovdje, oni na forumu slavicnet ili slično.
Vitezanin

#3866 Re: Istočno Sarajevo

Post by Vitezanin »

"Nisu to ograniceni ljudi, to su ljudi koji su imali susrete sa balijama oci u oci na metar, pola metra. 1992.
Nisam ja pravoslavac nit SDS bot uopste. Ali brate ici nekom na noge ko je izvrsio agresiju na tebe pa to je zalosno. Pa sutra da im dodje novi alija priklalo bi te ne bi znao sta te snaslo.
Majke mi isto sa marsa pali."

Da završim i neću dalje: zamjenom par riječi tvog posta došli smo do zaključka zašto se ova država vrti u krug i kako i jedni i drugi (i treći) budućim generacijama smanjujete mogućnost da žive normalno. Ovako piše ekipa iz Lukavice ovima koje se "usude" izaći u centar Sarajeva.
nepass1

#3867 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

Vitezanin wrote: 03/09/2020 19:23
nepass1 wrote: 03/09/2020 18:24

Ja nisam za suzivot
Pa o tome ti govorim... Onda diskreditiraš sve što si napisao iznad jer ti je stav identičan Srbima o kojima pišeš i za krajeve za koje smatraš da tamo nisi dobrodošao. Faktički, s tim stavom im nemaš šta prigovoriti: razmišljate i pišete isto, ti ovdje, oni na forumu slavicnet ili slično.
Ja prigovaram balijama
nepass1

#3868 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

Dupli
Tegla ajvara

#3869 Re: Istočno Sarajevo

Post by Tegla ajvara »

Zbog ovakvih često pomislim, a i kažem: joj Radovane, što nas ne pobi više.
Bolje da nas je ostalo 100,000, al sa čistom glavom i da znamo ko nam je šta uradio, nego 1,5 miliona i ovakvim razmišljanjem da treba graditi "suživot" koji si imao prije rata, pa dođe rat i isti ti sugrađani pobiše ljude ko da su životinje.
nepass1

#3870 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

Vitezanin wrote: 03/09/2020 19:27

"Nisu to ograniceni ljudi, to su ljudi koji su imali susrete sa balijama oci u oci na metar, pola metra. 1992.
Nisam ja pravoslavac nit SDS bot uopste. Ali brate ici nekom na noge ko je izvrsio agresiju na tebe pa to je zalosno. Pa sutra da im dodje novi alija priklalo bi te ne bi znao sta te snaslo.
Majke mi isto sa marsa pali."

Da završim i neću dalje: zamjenom par riječi tvog posta došli smo do zaključka zašto se ova država vrti u krug i kako i jedni i drugi (i treći) budućim generacijama smanjujete mogućnost da žive normalno. Ovako piše ekipa iz Lukavice ovima koje se "usude" izaći u centar Sarajeva.
Samo ti tako :wink:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3871 Re: Istočno Sarajevo

Post by Romeo 80 »

Koja bolest od komentara i nacionalisticki mulj izbi na povrsinu na posljednje dvije strane. Nije da sam iznenadjen, ali nije cudo da smo zadnja rupa u Evropi. Sa ovakvim stavovima i razmisljanjem rezervisani smo za samo dno ljestvice drustvenih vrijednosti u 21 vijeku.

Nego mene zanima, kakav je vas stav prema srbima koji zive u Federaciji? :D Cisto da znam sta mi merhametli komsije misle, dok u svoja 4 zida zagovaraju nacionalisticke nazadnosti :skoljka:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3872 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Onog dana, kad se u RS-u odreknu slavljenja ratnih zlocina, zločinaca, fašizma, i svog drugog bolesnog fasisticko sovinistickog naslijedja, tad mozemo poceti pricati o suzivotu, onom pravom, obicnom, neopterecenom za obicnog covjeka i jedino normalnog. Tog dana da ce ikad biti, teško i da cemo ga dozivjeti, ali eto sanjati mozemo, ako nista.
Da su u IS sve četnici nisu, ima itekako dobrih ljudi i raje, neopterecenih, ali ideju suzivota ubija sistem, koji njeguje ovo gore sve nabrojano....
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3873 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Romeo 80 wrote: 03/09/2020 20:01 Koja bolest od komentara i nacionalisticki mulj izbi na povrsinu na posljednje dvije strane. Nije da sam iznenadjen, ali nije cudo da smo zadnja rupa u Evropi. Sa ovakvim stavovima i razmisljanjem rezervisani smo za samo dno ljestvice drustvenih vrijednosti u 21 vijeku.

Nego mene zanima, kakav je vas stav prema srbima koji zive u Federaciji? :D Cisto da znam sta mi merhametli komsije misle, dok u svoja 4 zida zagovaraju nacionalisticke nazadnosti :skoljka:
Ako si Alijin Srbin, sve najbolje. :mrgreen:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3874 Re: Istočno Sarajevo

Post by Romeo 80 »

@konektovan

Slazem se, ali da bi se nesto pozitivno pokrenulo mora se biti spreman krenuti od sebe. Dati svoj mali prilog nekoj ideji, kako bi nam sutra svima bilo bolje.
Sva ostala prica je nista drugo do indirektno odobravanje trenutnog stanja i potpisivanje statusa quo za jos dugi niz godina.

Fali nam svima aktivizma. Jako smo pasivan narod, koji uvijek ocekuje od drugih da rjesavaju njegove probleme. I uvijek su nam drugi krivi za vlastite promasaje, koji su direktna posljedica naseg beskicmenjastva.

Je li mislis da je mojim roditeljima bilo lako donijeti odluku ostati u Sarajevu 92-ge sa dvoje male djece? Mislis da je meni bilo lako slusati dosljake od komsija kako nas nazivaju cetama i vlasima? Ostali smo tu i sad me zaboli testis za tudje misljenje i da li me neko voli ili ne. Zivim za sebe, a ne za komsije i njihovo bezvrijedno misljenje.

A prosjecan bosnjo koji nije za suzivot onda nema moralno pravo naprdjivati o onima anamo, kad ni sam nista ne radi da promijeni situaciju. Proziva srbe i hrvate zato sto ne vole BiH, a i sam je zaboravio pola svoje domovine, jer tu zive strasni "anamo oni".

A BiH nije to sto bi trebala biti bez cijele svoje teritorije ukljucujuci i RS...
dječak sa šibicama

#3875 Re: Istočno Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Pa dobro, sve to moze u jedan post stati, necu sa Srbima i vozdra.

Koga ubjedjujete ne razumijem. Govorimo o cijenama nekretnina, tema je opcenito o IS, rekli sta mislite o IS i shvatili smo. Pustite ljude da pisu o tome bez da ih neki patriota ne stigmatizira kao balije koje lizu srpske guzice, a zato sto bi kupili duplo jeftiniji stan jer nemaju za Otoku.

Jbg, nisu se svi snasli i okoristili od nacio price, pa sad duskaju i uzivaju da li u dijaspori da li na dobro strateski rasporedjenim uhljeb radnim mjestima.
Post Reply