Ja ti konstantno pokušavam objasniti da taj cijeli koncept (i mimo korone) meni nije prihvatljiv.laik1981 wrote: ↑01/09/2020 17:41Obidji malo staracke domove i gerijatrije pa se sama uvjeri kako u njima zivi 80% staraca. Pola ih nepokretnih i dementnih. Zelim svima dug zivot i puno zdravlja, ali vecina tih ljudi vise i nije zivo u pravom smislu.. Odes, vidis, pa se onda upitaj bi li im pozelila jos deset godina zivota.Mogy87 wrote: ↑01/09/2020 14:43 Ja sam odrasla sa "starijim ljudima" koji su mi bili i još uvijek su najveći uzor u životu. Imala sam sreću da su poživjeli daleko iznad prosijeka. I da su imali kvalitetan život. Kad ih više nije bilo, smiraj mi je pružala ta činjenica: da su lijepo živjeli dok su bili ovdje. Svima želim taj osjećaj. Jer kako kažu: više je cvijeća na groblju jer je kajanje i grižnja savjesti najjača emocija.
A ima i ona čuvena izreka "Veličina društva se ogleda u tome kako tretira slabe i nemoćne". I ja se s tim u potpunosti slaćžem.
Bolest i starost nisu lijepe, niti se u njima uživa. Ali može biti itekako lakše ako si okružen ljudima kojim je stalo do tebe.