Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Mogy87

#31276 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 01/09/2020 17:41
Mogy87 wrote: 01/09/2020 14:43 Ja sam odrasla sa "starijim ljudima" koji su mi bili i još uvijek su najveći uzor u životu. Imala sam sreću da su poživjeli daleko iznad prosijeka. I da su imali kvalitetan život. Kad ih više nije bilo, smiraj mi je pružala ta činjenica: da su lijepo živjeli dok su bili ovdje. Svima želim taj osjećaj. Jer kako kažu: više je cvijeća na groblju jer je kajanje i grižnja savjesti najjača emocija.
A ima i ona čuvena izreka "Veličina društva se ogleda u tome kako tretira slabe i nemoćne". I ja se s tim u potpunosti slaćžem.
Obidji malo staracke domove i gerijatrije pa se sama uvjeri kako u njima zivi 80% staraca. Pola ih nepokretnih i dementnih. Zelim svima dug zivot i puno zdravlja, ali vecina tih ljudi vise i nije zivo u pravom smislu.. Odes, vidis, pa se onda upitaj bi li im pozelila jos deset godina zivota.
Ja ti konstantno pokušavam objasniti da taj cijeli koncept (i mimo korone) meni nije prihvatljiv.
Bolest i starost nisu lijepe, niti se u njima uživa. Ali može biti itekako lakše ako si okružen ljudima kojim je stalo do tebe.
skafiskafsnjak

#31277 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Mogy87 wrote: 01/09/2020 14:43 Ja sam odrasla sa "starijim ljudima" koji su mi bili i još uvijek su najveći uzor u životu. Imala sam sreću da su poživjeli daleko iznad prosijeka. I da su imali kvalitetan život. Kad ih više nije bilo, smiraj mi je pružala ta činjenica: da su lijepo živjeli dok su bili ovdje. Svima želim taj osjećaj. Jer kako kažu: više je cvijeća na groblju jer je kajanje i grižnja savjesti najjača emocija.
A ima i ona čuvena izreka "Veličina društva se ogleda u tome kako tretira slabe i nemoćne". I ja se s tim u potpunosti slaćžem.
Obidji malo staracke domove i gerijatrije pa se sama uvjeri kako u njima zivi 80% staraca. Pola ih nepokretnih i dementnih. Zelim svima dug zivot i puno zdravlja, ali vecina tih ljudi vise i nije zivo u pravom smislu.. Odes, vidis, pa se onda upitaj bi li im pozelila jos deset godina zivota.
Hoces da kazes, bolje da umru jel?

Boze sacuvaj.
Bluemore

#31278 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

ja71 wrote: 01/09/2020 15:10
winpin wrote: 01/09/2020 14:53 Kod nas bi neki jos sve zatvarali :mrgreen:

NJEMAČKI MINISTAR ZDRAVSTVA PRIZNAO: Nismo trebali zatvarati frizerske salone

Ministar zdravstva Jens Spahn priznao je na događaju u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji da s današnjim znanjem neke mjere iz prvog vala nisu bile potrebne.
pa dobro ne mogu od samog pocetka sve potrefiti.
Inace "struka" u Njemackoj je na pocetku bila i protiv maski.
A virus se navodno na povrsinama zadrzavao i po nekoliko dana pa su npr. kod nas u firmi stalno brisali stolove i steke iako je 80%-90% ljudi radilo od kuce
A Kako bi i potrefili kad onaj alarmist Drosten diriguje citavom panika paradom
Bluemore

#31279 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

armin071 wrote: 01/09/2020 15:26

NJEMAČKI MINISTAR ZDRAVSTVA PRIZNAO: Nismo trebali zatvarati frizerske salone

Ministar zdravstva Jens Spahn priznao je na događaju u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji da s današnjim znanjem neke mjere iz prvog vala nisu bile potrebne.
Klasicna izvlakusa pedera. Gdje god se pojavi narod ga docekuje na noz a on se kao ibreti zasto niko nece da prica sa njim. Zali boze sto je korupcija usla u sve pore zivota pa ni on ni ostali koji su se izivljavali nad narodom nece odgovarati pred sudovima za to.
Pravi iMT Ministar nesposoban a podoban
I koruptan do bola
laik1981

#31280 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

skafiskafsnjak wrote: 01/09/2020 19:41

Boze sacuvaj.
Ma sacuvaj, ne sacuvaj, smrt je kod mnogih teskih slucajeva dar od boga.. Gledao sam svoj nenu kako je umirala dvije godine od karcinoma.. Ne daj boze te patnje nikome, a vi moralisite koliko hocete..
Bloo
Globalna šefica

#31281 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

Sto ne uvedemo eutanaziju? :mrgreen:
espn

#31282 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by espn »

laik1981 wrote: 01/09/2020 19:55

Boze sacuvaj.
Ma sacuvaj, ne sacuvaj, smrt je kod mnogih teskih slucajeva dar od boga.. Gledao sam svoj nenu kako je umirala dvije godine od karcinoma.. Ne daj boze te patnje nikome, a vi moralisite koliko hocete..
Dok ne pronadju 100% efikasan lijek protiv smrtonosnih bolesti, trebalo bi ozakoniti svuda u svijetu eutanaziju.
Mogy87

#31283 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Boze sacuvaj.
Zao mi je zbog toga. To je ono kad covjek umre, a kazu rodio se.
Samo moras biti svjestan da u starackim domovima, posebno u inostranstvu, nisu iskljucivo takvi pacijenti.
Teska tema, kao sto si rekao.
Mogy87

#31284 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Bluemore wrote: 01/09/2020 19:43

A virus se navodno na povrsinama zadrzavao i po nekoliko dana pa su npr. kod nas u firmi stalno brisali stolove i steke iako je 80%-90% ljudi radilo od kuce
To ti je onaj citac aure sto si ga postavljala sapnuo? :lol:
Jeste ona Merkelica budala, umjesto da pita bioenergicare, ona neke virologe i ljekare ukljucuje. Nista sto jedno citanje aure i gledanje u sunce ne bi sredilo :lol:
laik1981

#31285 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 01/09/2020 20:21

Boze sacuvaj.
Samo moras biti svjestan da u starackim domovima, posebno u inostranstvu, nisu iskljucivo takvi pacijenti.
Nisu iskljucivo, ali jesu vecinom, samo sto ti ljudi ne izlaze iz svojih odaja i nisu na oku svima. Dosta nas je kreiralo neku filmsku sliku o starackim domovima gdje veseli starci sjede u lijepim vrtovima i krizaju bingo.. U stvarnosti je slika puno drugacija i nije lako svarljiva..
zubi

#31286 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

laik1981 wrote: 01/09/2020 20:25
Mogy87 wrote: 01/09/2020 20:21
Nisu iskljucivo, ali jesu vecinom, samo sto ti ljudi ne izlaze iz svojih odaja i nisu na oku svima. Dosta nas je kreiralo neku filmsku sliku o starackim domovima gdje veseli starci sjede u lijepim vrtovima i krizaju bingo.. U stvarnosti je slika puno drugacija i nije lako svarljiva..
Pa bar to nasa dijaspora danas zna, obzirom da radi u tim istim starackim domovima...
Sanjarko

#31288 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

Bloo wrote: 01/09/2020 19:56 Sto ne uvedemo eutanaziju? :mrgreen:
Saljiv komentar, ali na mjestu. Ne dao Bog da se neko napati ko moja nena i dido. Cak mi se i nana napatila. Jedino deda nije. Nek im je rahmet dusi.
Naslovnica

#31290 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

BRAVO!!!
☀️☀️☀️
Redakcija smatra da se nepotrebno stvara medijska histerija svakodnevnim i stalnim bombardiranjem javnosti s preporukama ili odlukama stožera, iznošenjem broja zaraženih (počevši od onih u županiji pa do državne razine), mišljenjima stručnjaka i onih samoprozvanih stručnjaka, a napose političara koji su svi jako pametni kada je COVID-19 u pitanju. Stoga ovim putem javno poručujemo raznim stožerima da slobodno mogu prestati na našu adresu slati svoja mišljenja, stavove i preporuke jer ih više nećemo objavljivati!

Ukoliko naša redakcija bude smatrala da je vijest ili informacija vezana uz COVID-19 uistinu važna nju ćemo objaviti, ali od danas nadalje odbijamo biti dio maltretiranja javnosti i izluđivanja ljudi koje se već mjesecima provodi !

Naša redakcija smatra da se nepotrebno stvara medijska histerija svakodnevnim i stalnim bombardiranjem javnosti s COVID-19, stoga od danas nadalje odbijamo biti dio maltretiranja javnosti i izluđivanja ljudi koje se već mjesecima provodi !

Nismo pobornici teorija urota i ne smatramo da je virus laž, ali ovo što stožeri (od lokalnih do nacionalnih) i politika rade oko njega prelazi svaku mjeru. Vaše preporuke i odluke stvaraju više štete nego koristi, ali sve vam pada u vodu ukoliko nemate medije.

Prvo će vam mali i neovisni mediji poput našeg okrenuti leđa i to se već dešava. Zatim će vam isto učiniti nacionalni mediji. Zatim se više o COVID-19 neće pisati i taj će virus kao čudom, preko noći, nestati iz našeg života. Tada će se njime, kao i sa svim bolestima, baviti liječnici, a ne politika i stožeri. Život će teći dalje svojim putem, raditi će se i živjeti normalno, a u tom životu bit će onih koji će biti zdravi kao i oni koji će biti bolesni, baš kao što je to bilo i dosad s milijun drugih i daleko opasnijih bolesti od COVID-19.

U potpisu, redakcija Kvarnerski.com
GAU8

#31291 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Bloo wrote: 01/09/2020 19:56 Sto ne uvedemo eutanaziju? :mrgreen:
Ja sam za uvođenje eutanazije, ali znam da bi to bilo jako osjetljiva tematika.... Ko ima pravo na to? Ko imaju pravo da odluči? Kako je sprovesti itd itd.
Bluemore

#31292 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Mogy87 wrote: 01/09/2020 20:23
Bluemore wrote: 01/09/2020 19:43

To ti je onaj citac aure sto si ga postavljala sapnuo? :lol:
Jeste ona Merkelica budala, umjesto da pita bioenergicare, ona neke virologe i ljekare ukljucuje. Nista sto jedno citanje aure i gledanje u sunce ne bi sredilo :lol:
Opet tvoj isfrustrirani stil na djelu...
Prosetaj ba!
armin071

#31293 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

[yt][/yt]

.ebo ti Bjelorusiju...
Bluemore

#31294 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Naslovnica wrote: 02/09/2020 22:05
BRAVO!!!
☀️☀️☀️
Redakcija smatra da se nepotrebno stvara medijska histerija svakodnevnim i stalnim bombardiranjem javnosti s preporukama ili odlukama stožera, iznošenjem broja zaraženih (počevši od onih u županiji pa do državne razine), mišljenjima stručnjaka i onih samoprozvanih stručnjaka, a napose političara koji su svi jako pametni kada je COVID-19 u pitanju. Stoga ovim putem javno poručujemo raznim stožerima da slobodno mogu prestati na našu adresu slati svoja mišljenja, stavove i preporuke jer ih više nećemo objavljivati!

Ukoliko naša redakcija bude smatrala da je vijest ili informacija vezana uz COVID-19 uistinu važna nju ćemo objaviti, ali od danas nadalje odbijamo biti dio maltretiranja javnosti i izluđivanja ljudi koje se već mjesecima provodi !

Naša redakcija smatra da se nepotrebno stvara medijska histerija svakodnevnim i stalnim bombardiranjem javnosti s COVID-19, stoga od danas nadalje odbijamo biti dio maltretiranja javnosti i izluđivanja ljudi koje se već mjesecima provodi !

Nismo pobornici teorija urota i ne smatramo da je virus laž, ali ovo što stožeri (od lokalnih do nacionalnih) i politika rade oko njega prelazi svaku mjeru. Vaše preporuke i odluke stvaraju više štete nego koristi, ali sve vam pada u vodu ukoliko nemate medije.

Prvo će vam mali i neovisni mediji poput našeg okrenuti leđa i to se već dešava. Zatim će vam isto učiniti nacionalni mediji. Zatim se više o COVID-19 neće pisati i taj će virus kao čudom, preko noći, nestati iz našeg života. Tada će se njime, kao i sa svim bolestima, baviti liječnici, a ne politika i stožeri. Život će teći dalje svojim putem, raditi će se i živjeti normalno, a u tom životu bit će onih koji će biti zdravi kao i oni koji će biti bolesni, baš kao što je to bilo i dosad s milijun drugih i daleko opasnijih bolesti od COVID-19.

U potpisu, redakcija Kvarnerski.com
Zanimljivi razlozi :idea:
zemomak

#31295 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zemomak »

armin071 wrote: 02/09/2020 23:36 [yt][/yt]

.ebo ti Bjelorusiju...
ne krećemo se u dobrom smjeru :run:

evo jos nesto iz zemlje klokana, neki naš bosanac priča :)

Hendrix

#31296 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

zemomak wrote: 03/09/2020 00:46 ne krećemo se u dobrom smjeru :run:

evo jos nesto iz zemlje klokana, neki naš bosanac priča :)

Koji borac protiv sistema...ista ta drzava mu daje 3 milje mjesecno ako ostane bez posla tokom pandemije. Mislim da nema vecih krkana sto se dijaspore tice od ovih u Australiji i smijesno mi da oni pricaju protiv drzave koja im je dala sve kad su zbrisali u ratu tamo.

Isti taj da ga uhvate vani tokom lockdowna bi se branio da ne zna Engleski ko sto su se braca arapi branili u tom istom Melburnu kad je bruka klastera izasla tokom bajramskog slavlja. Braca lafo ne znaju Engleski a svaki formular za socijalu bez problema ispune.
Sanjarko

#31297 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

Ne zakljucava se drzava radi 678 umrlih na 20 i nesto miliona stanovnika zakljucno s danasnjim danom. Sta je 678 umrlih na toliku populaciju. Ali eto zakljucase Tamo Dole.
GAU8

#31298 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Index.hr nema vise brojaca na naslovnici. Ne znam od kada je skinut, ja sam jutros naletio na stranicu i primijetio.
Kako ih nije sramota :P
Bluemore

#31299 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Nista onda treba pratiti umrlice
Dok i to ne ukinu
Hendrix

#31300 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

Sanjarko wrote: 03/09/2020 08:35 Ne zakljucava se drzava radi 678 umrlih na 20 i nesto miliona stanovnika zakljucno s danasnjim danom. Sta je 678 umrlih na toliku populaciju. Ali eto zakljucase Tamo Dole.
Ne zakljucavaju radi 678 nego da ne bude 6780 ili vise...ne znam kako to ljudi vise ne kontaju. Rast slucajeva je eksponencionalan, ali hajd ti to objasni vecini koja ne razumije osnove matematike a kamoli krivulje i statistiku.

Australija skoro da nije imala nikako slucajeva dok im se nisu ljudi poceli vracati kuci, lafo hotelska karantena koju su usrali sa potplacenim cuvarima koji po danu voze Uber a po noci fol cuvaju koronase. I odatkle je krenuo ovaj val...i pored svih upozorenja ljudi su ignorisali mjere i zajebavali se...dok im dnevni bilans nije bio skoro 800 slucajeva i onda su zavrnuli pipu. Nema nikome ici nigdje, jer bukvalno ne mozes drugacije sa ljudima.

Australija ima staracku populaciju koja zivi zivot a ne kao kod nas placaju samo racune i cekaju lijekove u apoteci, ti ljudi su veoma uticajni glasaci, milioneri koji rentaju kuce i zajebavaju se u starosti. Dakle situacija nije kao kod nas gdje je sistem "ko ih jebe prozivili su dosta ionako" nego su starije osobe vrlo vazne drzavi. Kod njih nije bilo rata da svima opuse sve sto su imali, ljudi su jednostavno bogati generacijama i ne zele da ih dokrajci nekakav virus koji se moze izbjeci.
Locked