Kikibombona wrote: ↑02/09/2020 22:57
Ja ga tako vidim, mozda je do mene. U svakom slucaju, vrijedi poslušati. Prilično iskren govor, da se vidi sta DF sprema Crnoj Gori. Kao sto sam rekao, njihov primarni cilj ce biti razvaljivanje DPS-a, sve ostalo ce biti od sekundarne vaznosti.
Ovdje se Medojevic hvali da je imao veliku podrsku EU
https://youtu.be/rxA33yXNtt8
Medojević je nacionalni Crnogorac koji odavno živi za to da vidi leđa DPS-u, pa čak i da ih uništi.
U tom svom planu najbolje saveznike je našao među Srbima, jer ih je video kao ugrožene od DPS-a, jer su nepotkupljivi od strane DPS-a (odbili su jednom ulazak u vladu i 8 ministarstava ako se dobro sećam) i bili su jedina prava opozicija DPS-u, dok su ove građanske opcije bile dosta blage i nisu ulivale doslednost opozicionarstvu (recimo Pozitivna Crna Gora koja se prodala DPS-u i prestala da postoji).
Medojević je sa srpskim strankama osnovao DF kao najjači opozicioni savez i napravio kompromis sa njima: Srbi neće dovoditi državnost Crne Gore u pitanje, a Medojević će podržati Crkvu i zalagati se za povlačenje priznanja Kosova.
U međuvremenu Medojević, Mandić i Knežević su postali i veliki lični prijatelji i njihov savez je samo ojačao, iako se programski dosta razlikuju.
Mnogo je u Crnoj Gori kompleksnija situacija od deobe na zle četnike i dobre momke.