USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
domi

#3051 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

Lideri Demokratske partije, iliti "narodne partije", koji tvrde da se bore za obicne ljude, lideri koji su decenijama u Washingtonu i koji sada obecavaju promjene onoga sto su stvarali zadnjih decenija.....samo neki od njih:

Nancy Pelosi....na drzavnim jaslama od 1987..............Net Worth.......33 MILIONA;

Bill Clinton.....na drzavnim jaslama bio decenijama......Net Worth ......75 MILIONA:

Joe Biden.......na drzavnim jaslama od 1972...............Net Worth.......11 MILIOINA;

John Kerry......na drzavnim jaslama bio decenijama......Net Worth........250 MILIONA;

Barak Obama...na drzavnim jaslama bio decenijama......Net Worth........70 MILIONA;

Hillary Clinton....na drzavnim jaslama decenijama.........Net Worth........120 MILIONA;

Treba napomenuti da je prosjecna plata jednog domacinstva oko 60 HILJADA, s tim da vecina, koje ovi gore iznad tvrde da predstavljaju, pravi oko 30 HILJADA.

Zivjeli narodni poslanici.... :D

Dok je ovaca, bice i vune.... :-D
Last edited by domi on 02/09/2020 17:26, edited 1 time in total.
bunk

#3052 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

Koliko znam sherifska sluzba obavlja poslove nase sudske policije..
CikCikCikPogodi

#3053 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by CikCikCikPogodi »

bunk wrote: 02/09/2020 17:26 Koliko znam sherifska sluzba obavlja poslove nase sudske policije..
Obavlja na county nivou, u serifima ima posebna zatvorska divizija, dok imas Deputy u nasem prevodu zamijenik serifa, oni su policajci.
domi

#3054 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

jeza u ledja wrote: 02/09/2020 16:43 Ko bi reko da US House Representative moze zabraniti ljudima da "disu" u svom distriktu. :oops:

Doslovce jeste, time sto im je nabila brnjice na usta...

Medjutim, ovdje je poenta da postoje razlicita pravila za obicne gradjane i elitu Demokratske partije....i onda optuzuju Trumpa da on uspostavlja diktaturu....
ultima_palabra

#3055 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

domi wrote: 02/09/2020 17:26 Lideri Demokratske partije, iliti "narodne partije", koji tvrde da se bore za obicne ljude, lideri koji su decenijama u Washingtonu i koji sada obecavaju promjene onoga sto su stvarali zadnjih decenija.....samo neki od njih:

Nancy Pelosi....na drzavnim jaslama od 1987..............Net Worth.......33 MILIONA;

Bill Clinton.....na drzavnim jaslama bio decenijama......Net Worth ......75 MILIONA:

Joe Biden.......na drzavnim jaslama od 1972...............Net Worth.......11 MILIOINA;

John Kerry......na drzavnim jaslama bio decenijama......Net Worth........250 MILIONA;

Barak Obama...na drzavnim jaslama bio decenijama......Net Worth........70 MILIONA;

Hillary Clinton....na drzavnim jaslama decenijama.........Net Worth........120 MILIONA;

Treba napomenuti da je prosjecna plata jednog domacinstva oko 60 HILJADA, s tim da vecina, koje ovi gore iznad tvrde da predstavljaju, pravi oko 30 HILJADA.

Mitch McConnell na drzavnim jaslama 43 godine, net worth 33 miliona, bez zene koja je isto milioner i koju je Trump imenovao za sekretara transporta.

DRAIN THE SWAMP!
domi

#3056 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

ultima_palabra wrote: 02/09/2020 17:47 Mitch McConnell na drzavnim jaslama 43 godine, net worth 33 miliona, bez zene koja je isto milioner i koju je Trump imenovao za sekretara transporta.

DRAIN THE SWAMP!

Da, ali ovdje je ispisano 120 stranica hvalospjeva o tome kako su Demokrate dobre za radnicku klasu, te kako su Republikanci dobri samo za bogate.

Ja samo opovrgavam te tvrdnje i predrasude....time sto dokazujem da su lilderi DP takodje bogata elita, kojih boli briga za siromasne.
bunk

#3057 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

Nemas ti ovdje sta kome dokazivati, u SAD politika ona visoka je sport samo sa ultrabogate.
Sta si ocekivao da bivsi predsjednici vrijede 55k dolara i vikendicom u Stjenjaku :mrgreen:
domi

#3058 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

bunk wrote: 02/09/2020 17:56 Nemas ti ovdje sta kome dokazivati, u SAD politika ona visoka je sport samo sa ultrabogate.
Sta si ocekivao da bivsi predsjednici vrijede 55k dolara i vikendicom u Stjenjaku :mrgreen:
Dapace... :D

Samo dokazujem da elita DP nisu "dobri momci", kakvim ih predstavlja njihova propagandna masinerija CNN i MSNBC i da su Republikanci bolji za srednju klasu, odnosno da nisu nista gori...to jej sve... :-D
bunk

#3059 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

domi wrote: 02/09/2020 17:59
bunk wrote: 02/09/2020 17:56 Nemas ti ovdje sta kome dokazivati, u SAD politika ona visoka je sport samo sa ultrabogate.
Dapace... :D

Samo dokazujem da elita DP nisu "dobri momci", kakvim ih predstavlja njihova propagandna masinerija CNN i MSNBC i da su Republikanci bolji za srednju klasu, odnosno da nisu nista gori...to jej sve... :-D
Iskreno ,o unutrasnjoj politici nemam pojma (SAD).A ono sto ja pratim sve je go demokrata ili mrzitelj Trumpa ili prije Busha..
Vanjska pak politika,interesuje me toliko koliko mi imamo od tog nafake.
A gledao sam klip u kojemu Biden najavljuje licni angazman na zatvaranju price na Balkanu pogleavito u BiH nakon sto udje u Bijelu kucu.
A kad to izjavi kandidat u kampanji onda znaj da ce ako bude izabran to i uraditi.
I zato ovu kampanju Biden i "yes we can" ..
jeza u ledja

#3060 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Pelosi nema vlast nad San Franciscom. To je posao gradonacelnika i guvernera.

Bivsi predsjednici i poznati politicari su vecinu para zaradili prodajom knjiga, osim ako vec nisu bili imucni, sto mnogi jesu.

Zarada od plate je tu minorna. (Ili za vecinu njih nije nista znacajnija nego sto bi bila zaradom od posla za kojeg su kvalifikovani)

Nije tesko skontati.
Last edited by jeza u ledja on 02/09/2020 18:07, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#3061 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

domi wrote: 02/09/2020 17:54
ultima_palabra wrote: 02/09/2020 17:47 Mitch McConnell na drzavnim jaslama 43 godine, net worth 33 miliona, bez zene koja je isto milioner i koju je Trump imenovao za sekretara transporta.

DRAIN THE SWAMP!

Da, ali ovdje je ispisano 120 stranica hvalospjeva o tome kako su Demokrate dobre za radnicku klasu, te kako su Republikanci dobri samo za bogate.

Ja samo opovrgavam te tvrdnje i predrasude....time sto dokazujem da su lilderi DP takodje bogata elita, kojih boli briga za siromasne.
Daj jedan primjer takvog hvalospjeva...

Stani malo, jel Trump rekao da ce isusiti mocvaru? Jel stavio zenu najveceg mocvarnog bica u kabinet? Jel stavio Wall Street bankara za sekretara trezora? Jel stavio eksponenta naftnog lobija za prvog drzavnog sekretara? Jel stavio zeta za savjetnika?
domi

#3062 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

bunk wrote: 02/09/2020 18:03

Iskreno ,o unutrasnjoj politici nemam pojma (SAD).A ono sto ja pratim sve je go demokrata ili mrzitelj Trumpa ili prije Busha..
A gledao sam klip u kojemu Biden najavljuje licni angazman na zatvaranju price na Balkanu pogleavito u BiH nakon sto udje u Bijelu kucu.
A kad to izjavi kandidat u kampanji onda znaj da ce ako bude izabran to i uraditi.
Ne nasjedaj na te gluposti da ce on rijesiti nesto na Balkanu.
Prijes svega sto smo tu pricu culi nekad davno od Klintona.
Na kraju krajeva, ako Demokrate pobijede, Biden se nece nista pitati, prije svega sto je covjek senilan..tako da ce biti obicna marioneta u kandzama Crazy Nancy i njene pulenice Kamele...
domi

#3063 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

jeza u ledja wrote: 02/09/2020 18:06 Pelosi nema vlast nad San Franciscom. To je posao gradonacelnika i guvernera.

Bivsi predsjednici i poznati politicari su vecinu para zaradili prodajom knjiga, osim ako vec nisu bili imucni, sto mnogi jesu.

Zarada od plate je tu minorna. (Ili za vecinu njih nije nista znacajnija nego sto bi bila zaradom od posla za kojeg su kvalifikovani)

Nije tesko skontati.

Slusaj, ja nisam rekao KAKO su zaradili svoja bogatstva, nego STA IMAJU, te da kao takvi nemaju nikakvog dodira sa onim glasacima sto tvrde da ih predstavljaju.
Simple....oni su na drugom nivou....elita.
domi

#3064 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

ultima_palabra wrote: 02/09/2020 18:06

Stani malo, jel Trump rekao da ce isusiti mocvaru? Jel stavio zenu najveceg mocvarnog bica u kabinet? Jel stavio Wall Street bankara za sekretara trezora? Jel stavio eksponenta naftnog lobija za prvog drzavnog sekretara? Jel stavio zeta za savjetnika?
Pa eto, ti si jedan od njih....slijepo vjerujes u ono sto ti serviraju od strane DP, prekok njihovih medija...prvenstveno CNN i MSNBC, iako ne zaostaju ni lokalni kanali...cbs, abc, nbc, cak i lokalni fox kanali...

Demokrate sve sto rade je u redu, dok republikanci i trump ne valjaju.

Trump se zarekao da ce ocistiti swamp od demokratskih, pro china, politicara....

Nije nista rekao za republikance i njemu bliske saradnike :D
bunk

#3065 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by bunk »

domi wrote: 02/09/2020 18:17
bunk wrote: 02/09/2020 18:03

Ne nasjedaj na te gluposti da ce on rijesiti nesto na Balkanu.
Prijes svega sto smo tu pricu culi nekad davno od Klintona.
Na kraju krajeva, ako Demokrate pobijede, Biden se nece nista pitati, prije svega sto je covjek senilan..tako da ce biti obicna marioneta u kandzama Crazy Nancy i njene pulenice Kamele...
Ipak ostajem uz Bidena,imam nekih lijepih sjecanja iz teskih vremena vezano za njeg...zovi me nostalgicnim al tako je..
domi

#3066 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

bunk wrote: 02/09/2020 18:25
Ipak ostajem uz Bidena,imam nekih lijepih sjecanja iz teskih vremena vezano za njeg...zovi me nostalgicnim al tako je..

pa, dobro....

samo nemoj zaboraviti na onu staru narodnu:

fool me once....shame on you...

fool me twice....udri me maljem po glavi... :D
MorningStar

#3067 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by MorningStar »

domi wrote: 02/09/2020 18:31
bunk wrote: 02/09/2020 18:25

pa, dobro....

samo nemoj zaboraviti na onu staru narodnu:

fool me once....shame on you...

fool me twice....udri me maljem po glavi... :D

Legenda , kad god neko spomene tu izreku odmah se sjetim :D
ultima_palabra

#3068 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

domi wrote: 02/09/2020 18:24
ultima_palabra wrote: 02/09/2020 18:06

Pa eto, ti si jedan od njih....slijepo vjerujes u ono sto ti serviraju od strane DP, prekok njihovih medija...prvenstveno CNN i MSNBC, iako ne zaostaju ni lokalni kanali...cbs, abc, nbc, cak i lokalni fox kanali...

Demokrate sve sto rade je u redu, dok republikanci i trump ne valjaju.

Trump se zarekao da ce ocistiti swamp od demokratskih, pro china, politicara....

Nije nista rekao za republikance i njemu bliske saradnike :D
Daj mi konkretno da je neko napisao da su demokrate dobre za radnicku klasu. Dok to ne nadjes, zvat cu te lazovom :D

Trump je rekao da ce ocistiti Washington od mocvare, period. Sto znaci i od republikanaca... podrazumijeva se da ce republikanski predsjednik ocistiti administraciju od demokrata i obrnuto. Znaci to je slagao kao i 20.000 drugih stvari... vidis kako imate puno zajednickih osobina :mrgreen:
VMxxx37

#3069 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by VMxxx37 »

DNC ekipa, uprkos svoj prici o tome kako je Trump uzasan, mnogo vise voli Trumpa nego Bernija Sandersa.

To je razlog zasto ce opet da izgube. Nista nisu naucili iz 2016.
jeza u ledja

#3070 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

domi wrote: 02/09/2020 18:19
jeza u ledja wrote: 02/09/2020 18:06 Pelosi nema vlast nad San Franciscom. To je posao gradonacelnika i guvernera.

Nije tesko skontati.

Slusaj, ja nisam rekao KAKO su zaradili svoja bogatstva, nego STA IMAJU, te da kao takvi nemaju nikakvog dodira sa onim glasacima sto tvrde da ih predstavljaju.
Kao takvi po definiciji nemaju dovoljno dodira sa glasacima.
No ako vec poredis, prosjecni Republikanac u Kongresu (ili u Bijeloj Kuci) je bogatiji od prosjecnog Demokrate.

Najbogatija tri kongresmena trenutno su Republikanci (Sen. Kelly Loeffler - GA, Rep. Greg Gainforte - MT i Rep. Michael McCaul - TX). Od prvih 50 (u proslom sazivu) njih 32 su bili Republikanci. Od zadnjih 50, njih 28 su Demokrate. Uglavnom su svi milioneri, ali neka razlika postoji.

U zadnjih 45 godina, sva 4 republikanska predsjednika su bili kategorija iznad sto se tice bogatstva u odnosu na 3 demokratska predsjednika.
breba

#3071 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by breba »

domi wrote: 02/09/2020 17:26 Lideri Demokratske partije, iliti "narodne partije", koji tvrde da se bore za obicne ljude, lideri koji su decenijama u Washingtonu i koji sada obecavaju promjene onoga sto su stvarali zadnjih decenija.....samo neki od njih:

Kakve veze ima lično bogatstvo sa idejama i planovima koje neko podrzava?

Ne kažem da se slažem sa jednim ili više gore izlistanih, ali meni ako neko ima realan plan i radi na povećanju minimalca, univerzalnom zdravstvu, besplatnom ili makar daleko jeftinijem višem obrazovanju, većem ulaganju u osnovno školstvo, prebacivanjem sa nafte na čistu energiju, liberalnim sudijama, ograničenju naoružanja, vecim društvenim ulaganjima, ogranicenju vojnih izdvajanja, podizanju takse najbogatijim, ukidanju tax haven korporacija, veći porez na capital gains itd itd. .

Sta fali sto je FDR bio bogat i elita od rođenja, ako je uveo toliko progresivnih mjera i programa koje su (uglavnom) pomogle "narodu".

Sad, možemo raspravljati da li se nešto od pobrojanog pomaže "narodu" ili je lična odgovornost (sposobnost, sreća, privilegija) i republikanska trickle down ekonomija bolja, ali činjenica je da većinu ovoga gore zagovaraju demokrate.

Edit: plan i program i rezultati, ne interesuje me ni da li je bogat, ili zamuckuje, psuje druge, tvita, kakva mu je frizura, humor, niti lični seksualni život.
ultima_palabra

#3072 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 02/09/2020 19:09
domi wrote: 02/09/2020 18:19

Nije tesko skontati.

Kao takvi po definiciji nemaju dovoljno dodira sa glasacima.
No ako vec poredis, prosjecni Republikanac u Kongresu (ili u Bijeloj Kuci) je bogatiji od prosjecnog Demokrate.

Najbogatija tri kongresmena trenutno su Republikanci (Sen. Kelly Loeffler - GA, Rep. Greg Gainforte - MT i Rep. Michael McCaul - TX). Od prvih 50 (u proslom sazivu) njih 32 su bili Republikanci. Od zadnjih 50, njih 28 su Demokrate. Uglavnom su svi milioneri, ali neka razlika postoji.

U zadnjih 45 godina, sva 4 republikanska predsjednika su bili kategorija iznad sto se tice bogatstva u odnosu na 3 demokratska predsjednika.
Kelly Loeffler je zena CEO NY Stock Exchange... poznata je po tome da kada je izasla sa korona brifinga u Bijeloj kuci, odmah pocela kupovati i prodavati dionice :mrgreen: Nije izabrana, nego je privremeno postavio Kemp, jedan od Trumpovih omiljenih guvernera. Tipican antimocvarni kadar :zoka:
muhafuca

#3073 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

JOE HIDEN

:D :D :D
Point.

#3074 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

DONALD TVUMP

:D :mrgreen: :mrgreen:

Image
jeza u ledja

#3075 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Danas izaslo jedno desetak anketa, sve radjene nakon zavrsene obje konvencije, znaci zadnjih par dana. I.....nista, razlika potpuno ista kao prije mjesec dana, prosjek 7.2% u korist Bidena.

Istovremeno, FOX News izbacio nekoliko anketa po battle ground drzavama (PA, WI, AZ i NC....i....u svakoj vodi Biden).

:oops:

Za sada Trumpova taktika lafo "law and order" nije urodila plodom. Vidjecemo cega ce se sljedeceg sjetiti.
Evo vec danas CDC objavio kao da se drzave pripreme za distribuciju vakcina, do....pazite sad.... 1. novembra (dva dana prije izbora) :lol:
Post Reply