Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
duffy_duck
#102426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo i ja sad na isti nacin kao i ostali u ovom postu dobi update.
Zanima me sta im znaci ova paleta boja? Ima dva nacina.
Inace zvuk je mnogo glasniji nego prije i box mnogo bolje radi nego ranije.
Ostalo cu testirati a da li ima klik tv i te aplikacije ?
Zanima me sta im znaci ova paleta boja? Ima dva nacina.
Inace zvuk je mnogo glasniji nego prije i box mnogo bolje radi nego ranije.
Ostalo cu testirati a da li ima klik tv i te aplikacije ?
-
andrazek
#102427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sam dobio novi update za moj EON box (Android 9) i čini se da riješi sve probleme sa HDMI audio passthrough! U postavkama zvuka Android sistema postoji nova opcija u kojoj možete odabrati passthrough (stereo je podrazumevano). Ekran na mom AV prijemniku odmah je nakon promjene postavke prikazao "Multi In" (prije "Stereo"). Pokušao sam reproducirati neke filmove s Kodijem, kao i HBO prijenos uživo i zasad surround zvuk funkcionira (barem za DTS i DD audio izvore; nisam siguran podržava li zaista DTS HD MA i druge izvore zvuka visoke rezolucije). Generalno, sve funkcionira bolje s novom nadogradnjom.
- Benq
#102428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je zaista tako kao sto kazes, posalji broj ugovora Telemachu u PP memberlist.php?mode=viewprofile&u=175725, pozvace te i provjeriti sta se desava sa uslugom, to ti je najbrzi nacin da se rijesi problem ukoliko postoji. Od pisanja na forumu nema nista.
-
FaX700
#102429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote: ↑01/09/2020 07:52Ako je zaista tako kao sto kazes, posalji broj ugovora Telemachu u PP memberlist.php?mode=viewprofile&u=175725, pozvace te i provjeriti sta se desava sa uslugom, to ti je najbrzi nacin da se rijesi problem ukoliko postoji. Od pisanja na forumu nema nista.
Poslao sam PP, hvala.
- Benq
- Telemach
#102431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
FaX700 wrote: ↑01/09/2020 08:02Zdravo FaX700,Benq wrote: ↑01/09/2020 07:52Ako je zaista tako kao sto kazes, posalji broj ugovora Telemachu u PP memberlist.php?mode=viewprofile&u=175725, pozvace te i provjeriti sta se desava sa uslugom, to ti je najbrzi nacin da se rijesi problem ukoliko postoji. Od pisanja na forumu nema nista.
Poslao sam PP, hvala.
Zahtjev za provjeru i naknadni kontakt proslijedili smo kolegam u nadležnom sektoru.
Molimo VAs za malo strpljenja, kolege će Vas uskoro pozvati.
- crnivrag
#102432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izvinjavam se za prethodni post.FaX700 wrote: ↑01/09/2020 07:43 Druže, kakva kuknjava, NE RADI MI INTERNET! Prije svega izvinjavam ti se ako sam te povrijedio nečim, ali preko interneta zarađujem za hljeb za sebe i svoju porodicu, i naravno očekujem uslugu koju plaćam, zar to ne smijem tražiti?
I ovo je zadnje mjesto gdje bih se žalio pored svega što si naveo (misliš stvarno da nisam to sve pokušao)?
Ali kada ti dođe dedo kao tehnička podrška koji se ne smije zbog svojih godina popeti na krov kuće, šta da radim. I da te 8 članova ukućana koji smo svi u istoj kući zovu svaki dan da se žale kako ne radi internet, šta bih ti to uradio?
Prije svega korisnik sam Telemacha 3 godine, i da sam htio tako lahko raskinuti saradnju, bez problema bih se prebacio na novog internet provajdera, ali ne želim zbog ljubaznosti, usluga, podrške, čak štoviše odmah sam se prebacio sa Moje TV (radi naše 'lijepe' državne firme) na Telemach.
I ovo je ponovno ista situacija, nemam int od 23:00h..]![]()
Mislio sam da si jedan od mnogih koji se registruju ovdje samo da bi pljuvali po Telemach-u.
Vjerujem da će ti sve probleme sad otkloniti, pošto si im se javio privatnom porukom.
-
FaX700
#102433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uredu je, nisam vjeruj mi, što se mene lično tiče, Telemach je svemirski brod za Bh Telecom 
- Tiger 033
#102434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
NE znam šta se dešava non-stop mi puca konelcija...kako pređoh na Eon i donesoše ovaj Ubee problemi nastadoše od jutros najmanje 3 puta neta nestaje...mozda treba jedan reset iz baze ili

- Gizmo967
#102435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iz iskustva, šta bi rekli koji je bolji, Technicolor koji sada daju, ili Ubee EVW32C?
Ja se malo mučim sa Ubee 5ghz, u susjednoj sobi (doslovno iza zida) ima lag.
Ja se malo mučim sa Ubee 5ghz, u susjednoj sobi (doslovno iza zida) ima lag.
- Benq
-
EasyWay
#102437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjeruj da je i kod mene ista situacija. U petak mi priključili EOn full i stavili bijeli CGA 2121 modem i konekcija puca naročito u večernjim satima.
Dok sam bio na paketu TGF i imao Cisco neki modem, nikad nije pucalo. Nemam ni punu brzinu paketa preko wifi, a ima 5Ghz frekvenciju. Izgleda da baš trebaju uraditi hard reset iz baze
-
Mraka
#102438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Muce se i moji ,zale mi se stalno da nemaju konekciju na mobitelu a bukvalno 2 metra do sobe.Nema sta nisam radio cackao ,u pitanju je Ubee a takodjer je isti Technicolor...Kad sam imao cisco nikad problema sa Wifi nisam imao,definitivno ima bolji domet i od Ubeea i od Technicolor.
- crnivrag
#102439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a54239/podrska/vije ... vropi.htmlUnited Grupa ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi
VIVACOM – operater sa najbržom mobilnom mrežom u Evropi – pokazalo je istraživanje kompanije Ookla®
01.09.2020. Vivacom je najbrža mobilna mreža u Evropi pokazalo je istraživanje kompanije Ookla, zasnovano na rigoroznim standardima mjerenja Speedtest® aplikacije, postigavši najbolji Speed ScoreTM rezultat. Studija je bazirana na osnovu 127.000 testova sprovedenih u prvoj polovini 2020. godine, u kojima je učestvovalo 44.000 jedinstvenih korisnika u Bugarskoj.
Vivacom je dio United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u Jugoistočnoj Evropi, u okviru kojeg u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach, i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BiH.
Dio United Grupe je i regionalna platforma za online kupovinu – Shoppster koja je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu investicionog fonda BC Partners.
Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom biznisu, United Grupa objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržajau sedam zemalja, pružajući telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj na tržištu od 27 miliona ljudi u Jugoistočnoj Evropi i dijaspori širom svijeta.
Kao dodatak vijesti o velikom uspjehu United Grupe, još jedna njena kompanija, Telemach u Sloveniji, dobitnik je Best in Test certifikata za najbolju mobilnu i internet mrežu u 2019. i 2020. godini u Sloveniji prema podacima nezavisne istraživačke kuće Umlaut. Uspješna budućnost očekuje i Tele 2 iz Hrvatske, trećeg mobilnog operatera u vlasništvu United Grupe čiji je razvoj i rast u središtu strateških planova Grupe.
United Grupa nastavlja kontinuirano da ulaže u razvoj inovativnih usluga na svim tržištima poslovanja i pružanje vrhunskog korisničkog iskustva.
Kompanija Vivacom, koja posluje u okviru United Grupe, najbrži je mobilni operater u Evropi, na osnovu studije kompanije Ookla® za I / II kvartal 2020.godine. Zaštitni znak Ookla je licenciran i korišten je uz dozvolu.
Speed ScoreTM na osnovu mjerenja brzine downloada i uploada podataka svakog provajdera rangira mreže prema njihovim performansama.
Kompanija Telemach, koja posluje u okviru United Grupe, je dobitnik Best in Test certifikata za najbolju mobilnu i internet mrežu u Sloveniji u 2019. i 2020. godini, prema podacima nezavisne istraživačke kuće Umlaut.
Last edited by crnivrag on 02/09/2020 18:32, edited 1 time in total.
-
azdralovic
#102440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ljudi prosjek od 37,5mbit uploada imali a mi se j... sa 12mbit u najvecem paketucrnivrag wrote: ↑01/09/2020 14:06https://telemach.ba/a54239/podrska/vije ... vropi.htmlUnited Grupa ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi
VIVACOM – operater sa najbržom mobilnom mrežom u Evropi – pokazalo je istraživanje kompanije Ookla®
01.09.2020. Vivacom je najbrža mobilna mreža u Evropi pokazalo je istraživanje kompanije Ookla, zasnovano na rigoroznim standardima mjerenja Speedtest® aplikacije, postigavši najbolji Speed ScoreTM rezultat. Studija je bazirana na osnovu 127.000 testova sprovedenih u prvoj polovini 2020. godine, u kojima je učestvovalo 44.000 jedinstvenih korisnika u Bugarskoj.
Vivacom je dio United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u Jugoistočnoj Evropi, u okviru kojeg u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach, i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BiH.
Dio United Grupe je i regionalna platforma za online kupovinu – Shoppster koja je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu investicionog fonda BC Partners.
Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom biznisu, United Grupa objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržajau sedam zemalja, pružajući telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj na tržištu od 27 miliona ljudi u Jugoistočnoj Evropi i dijaspori širom svijeta.
Kao dodatak vijesti o velikom uspjehu United Grupe, još jedna njena kompanija, Telemach u Sloveniji, dobitnik je Best in Test certifikata za najbolju mobilnu i internet mrežu u 2019. i 2020. godini u Sloveniji prema podacima nezavisne istraživačke kuće Umlaut. Uspješna budućnost očekuje i Tele 2 iz Hrvatske, trećeg mobilnog operatera u vlasništvu United Grupe čiji je razvoj i rast u središtu strateških planova Grupe.
United Grupa nastavlja kontinuirano da ulaže u razvoj inovativnih usluga na svim tržištima poslovanja i pružanje vrhunskog korisničkog iskustva.
Kompanija Vivacom, koja posluje u okviru United Grupe, najbrži je mobilni operater u Evropi, na osnovu studije kompanije Ookla® za I / II kvartal 2020.godine. Zaštitni znak Ookla je licenciran i korišten je uz dozvolu.
Speed ScoreTM na osnovu mjerenja brzine downloada i uploada podataka svakog provajdera rangira mreže prema njihovim performansama.
Kompanija Telemach, koja posluje u okviru United Grupe, je dobitnik Best in Test certifikata za najbolju mobilnu i internet mrežu u Sloveniji u 2019. i 2020. godini, prema podacima nezavisne istraživačke kuće Umlaut.
- odmor
#102441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ja. To je ova nova sa 6g mrezom.
Ona je naprednija od 5g, ona ne napada pluca vec mozak. Odmah tumori na mozgu nicu ko grasci.
Ona je naprednija od 5g, ona ne napada pluca vec mozak. Odmah tumori na mozgu nicu ko grasci.
-
FaX700
#102442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fakat zasto ne podignu upload brzine 
-
kakaljin
-
jarobot
#102444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Puca konekcija u večernjim satima.
Jednostavno ne želi da se konektuje na wifi .
U pitnju je tehnikolor modem ruter.
Zanimljivo je da kad pukne konekcija i dalje radi eon box vezan kablom na modem.
Radi također i analogna indigitalna kablivska.
( Imam ott box bez koaksa , nešto su zeznuli pri pravljenju naloga oa su mi ostavili ott box ).
Zanimljivo je da kad pukne konekcija i dalje radi eon box vezan kablom na modem.
( Imam ott box bez koaksa , nešto su zeznuli pri pravljenju naloga oa su mi ostavili ott box ).
- diablobih
#102445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sporo im ide. Ljudi ne vjeruju da ce im dzabe dati karticu ili resiver, a da imaju vise kanala. Jednostavno su se susreli sa bosanskim mentalitetom gdje ljudi misle da ih hoces prevariti i tu je zastoj. Barem takve ja informacije imam. Doduse nije da se bas trude maksimalno i da su svim silama krenuli na to, pa ima i sa obje strane problema.
Za nadati se i ocekivati da ce poceti malo jace napasti na analogne korisnike.
-
kakaljin
#102446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo kazu da ce dobiti za isto para bolju sliku i vise kanala, a telemach je poznat po marketingu tako da im to nece biti problem.diablobih wrote: ↑01/09/2020 18:05Sporo im ide. Ljudi ne vjeruju da ce im dzabe dati karticu ili resiver, a da imaju vise kanala. Jednostavno su se susreli sa bosanskim mentalitetom gdje ljudi misle da ih hoces prevariti i tu je zastoj. Barem takve ja informacije imam. Doduse nije da se bas trude maksimalno i da su svim silama krenuli na to, pa ima i sa obje strane problema.
- crnivrag
#102447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Akcija besplatne digitalizacije traje već 4 godine, i rijetko ko želi da istu iskoristi, a za cijenu analognog paketa od 21.50 KM se dobija D3 Mini resiver i Start digitalni paket kanala.kakaljin wrote: ↑01/09/2020 18:11Samo kazu da ce dobiti za isto para bolju sliku i vise kanala, a telemach je poznat po marketingu tako da im to nece biti problem.diablobih wrote: ↑01/09/2020 18:05Sporo im ide. Ljudi ne vjeruju da ce im dzabe dati karticu ili resiver, a da imaju vise kanala. Jednostavno su se susreli sa bosanskim mentalitetom gdje ljudi misle da ih hoces prevariti i tu je zastoj. Barem takve ja informacije imam. Doduse nije da se bas trude maksimalno i da su svim silama krenuli na to, pa ima i sa obje strane problema.
- Telemach
#102448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo jarobot,jarobot wrote: ↑01/09/2020 17:10 Puca konekcija u večernjim satima.
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite tačne korisničke podatke i kontakt broj, rado ćemo provjeriti Vaše usluge.
- Telemach
#102449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Mraka,Mraka wrote: ↑01/09/2020 11:55Muce se i moji ,zale mi se stalno da nemaju konekciju na mobitelu a bukvalno 2 metra do sobe.Nema sta nisam radio cackao ,u pitanju je Ubee a takodjer je isti Technicolor...Kad sam imao cisco nikad problema sa Wifi nisam imao,definitivno ima bolji domet i od Ubeea i od Technicolor.
Rado ćemo provjeriti Vaš servis i potruditi se da korigujemo sve što je potrebno kako biste bili zadovoljni našim uslugama.
Dovoljno je da nam dostavite korisničke podatke u pp.
- semirsar
#102450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i ono osnovno sto raji smeta... nejma vise tri cetri pet ma koliko ti srce isce televizija natakarit na je'nu zicucrnivrag wrote: ↑01/09/2020 18:16Akcija besplatne digitalizacije traje već 4 godine, i rijetko ko želi da istu iskoristi, a za cijenu analognog paketa od 21.50 KM se dobija D3 Mini resiver i Start digitalni paket kanala.kakaljin wrote: ↑01/09/2020 18:11Samo kazu da ce dobiti za isto para bolju sliku i vise kanala, a telemach je poznat po marketingu tako da im to nece biti problem.diablobih wrote: ↑01/09/2020 18:05
Sporo im ide. Ljudi ne vjeruju da ce im dzabe dati karticu ili resiver, a da imaju vise kanala. Jednostavno su se susreli sa bosanskim mentalitetom gdje ljudi misle da ih hoces prevariti i tu je zastoj. Barem takve ja informacije imam. Doduse nije da se bas trude maksimalno i da su svim silama krenuli na to, pa ima i sa obje strane problema.