Republika Turska

Kikibombona

#25576 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

MUNAFIK wrote: 01/09/2020 00:11...
Image

Image

Turska je pristupila kineskom mega projektu Pojas i put. AKP-eovci sute kao qrvice dok Komunistička partija Kine Vrsi genocid nad, pazi sad, TURKIJSKIM narodom Ujguri. I pazi opet, Ujguri su muslimani. Da li musliman Arap iz Palestine vrijedi vise od Ujgura muslimana iz Kine. Sta pise u Kur'anu i hadisima, ko vrijedi vise, Palestinci ili Ujguri?

Ako je Erdogan musliman ja sam Allah. On je obican licemjer i zlocinac. Vise voli kineski dolar nego ujgurskog muslimana. AKP bolesna sekta je posljednja koja ima moralno pravo prigovoriti Emiracanima koji se nikad nisu predstavljali kao zastitinici muslimana za razliku od Turaka koji te brane retorikom i ne cine nista, ali bas nista da te zastite. Ista Turska sve vrijeme saradjuje sa Izraelom a imaju obraza prigovarati nekome.

https://www.trtworld.com/video/focal-po ... 7cb0590809
HarTar

#25577 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Moj Tvrtko kako si krenuo počet ćeš podržavati litijaše u CG :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dr_Evil

#25578 Re: Republika Turska

Post by dr_Evil »

Ako je ista ispravno kod erdogana onda je politika prema arapima, koja su to gamad tito dragi
amko761

#25579 Re: Republika Turska

Post by amko761 »

Hehe Turci dvadeset godina ulagali pare u razvoj F35 i platili prva četiri i ovi jednostavno rekli ko vas hebe levate i ne daju avione nit vraćaju pare.

Babe Ameri :D
dr_Evil

#25580 Re: Republika Turska

Post by dr_Evil »

amko761 wrote: 01/09/2020 08:11 Hehe Turci dvadeset godina ulagali pare u razvoj F35 i platili prva četiri i ovi jednostavno rekli ko vas hebe levate i ne daju avione nit vraćaju pare.

I to ne samo ko vas hehe nego evo vam dusmanima, tako se to radi kad je nafta u pitanju
amko761

#25581 Re: Republika Turska

Post by amko761 »

dr_Evil wrote: 01/09/2020 08:31
amko761 wrote: 01/09/2020 08:11 Hehe Turci dvadeset godina ulagali pare u razvoj F35 i platili prva četiri i ovi jednostavno rekli ko vas hebe levate i ne daju avione nit vraćaju pare.

I to ne samo ko vas hehe nego evo vam dusmanima, tako se to radi kad je nafta u pitanju
Pa da, još im njihove avione prodaju ovima :lol:

Kao što rekoh babe Ameri :bih:
The 51st State

#25582 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

beduini nemaju ni casti ni ponosa, arapi su ko civilizacija definitivno propali. ovo je ekvivalent kao kad bi njemacki avion naziva dahau sletio u tel aviv.

The 51st State

#25583 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

pogled iz svemira turskom tehnologijom.

https://www.c4defence.com/Gundem/turk-g ... ya/10671/1
Sanjarko

#25584 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

"Turci rade, Ameri se grade". :mrgreen:
salik79

#25585 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

The 51st State wrote: 01/09/2020 09:56 pogled iz svemira turskom tehnologijom.

Da Hizbullah&co nisu arapi slozio bih se s tobom... Ili, da u tim drzavama nema insana poput ovog:

Za to vrijeme, slabo ko pise o ovome:

https://www.telegraph.co.uk/global-heal ... s-hellish/

Cionisticka skola. Samo da ih jos pocnu kastrirati.
The 51st State

#25586 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

salik79 wrote: 01/09/2020 10:26

Da Hizbullah&co nisu arapi slozio bih se s tobom... Ili, da u tim drzavama nema insana poput ovog:

znam da ima opozicije i u samim emiratima ali slabo je to, dok se ulice ne zapale nista je to. i onda neko turcima nesto prigovara, ljudi prakticno hotelski smjestaj omogucuju za nevoljnike. sto se tice hezbolaha posle sirije su i oni u istom mulju ko i ostali arapi sto se mene tice.
salik79

#25587 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

The 51st State wrote: 01/09/2020 10:29

znam da ima opozicije i u samim emiratima ali slabo je to, dok se ulice ne zapale nista je to. i onda neko turcima nesto prigovara, ljudi prakticno hotelski smjestaj omogucuju za nevoljnike. sto se tice hezbolaha posle sirije su i oni u istom mulju ko i ostali arapi sto se mene tice.
Sto se tebe tice, a sto se mene tice jos su mi vise porasli u ocima. Najcasnije od Arapa, a i opcenito Islama. Bez ijedne mrlje na obrazu.
The 51st State

#25588 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

salik79 wrote: 01/09/2020 10:48

Sto se tebe tice, a sto se mene tice jos su mi vise porasli u ocima. Najcasnije od Arapa, a i opcenito Islama. Bez ijedne mrlje na obrazu.
aha, zalegli za sekularisticki rezim asada i podrzavali protjerivanje i ubijanje oponenanata asadu, bas islamski. saucesnici u genocidu sunni sirijaca.
salik79

#25589 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

The 51st State wrote: 01/09/2020 10:55

aha, zalegli za sekularisticki rezim asada i podrzavali protjerivanje i ubijanje oponenanata asadu, bas islamski. saucesnici u genocidu sunni sirijaca.
Spasili svekonfesije, ukljucujuci i suni muslimane, od koljacke razularene bjelosvjetske bande, finansirane od strane istih ovih monarhija, a logisticki i obavjestajno pomognutih od NATO saveznika, od kojih je i Turska, svojevoljno, ili ne, dio.

Sekularizam, koji je i dalje u ustavu Republike Turske, nema s time apsolutno nista.
The 51st State

#25590 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

salik79 wrote: 01/09/2020 11:03
The 51st State wrote: 01/09/2020 10:55

Spasili svekonfesije, ukljucujuci i suni muslimane, od koljacke razularene bjelosvjetske bande, finansirane od strane istih ovih monarhija, a logisticki i obavjestajno pomognutih od NATO saveznika, od kojih je i Turska, svojevoljno, ili ne, dio.

Sekularizam, koji je i dalje u ustavu Republike Turske, nema s time apsolutno nista.
to je suplja da se opravda sektastvo, no to je standarno od postovaoca asadistickih zlocina, zna se rezultat tog spasavanja, nepostojeca zemljai i konflikt koji ce se nastaviti, nista oni nisu spasili samo posijali dodatno sektastvo. tipicna srpska cetaljska prica, svjetski centri moci bla bla, samo da se ne prizna prosta cinjenica da je narod bio nezadovoljan asadom i digao se protiv njega, posle toga iran sa svojom sektom ulijece, ostalo je istorija.
Bozija stranka spasila sekularni asadov rezim i to ne mozes izvrnuti pod toboznjom brigom za sve konfesije.
HarTar

#25591 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Ja sam već pisao o odnosu zločinačkog SA režima prema migrantima.
@mba

#25592 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Yasin Aktay: Angela Merkel poziva na križarski savez na istočnom Mediteranu

Njemačka kancelarka Angela Merkel nedavno je dala izjavu koja u potpunosti proturječi ulozi Njemačke kao posrednika u rješavanju problema između Turske i Grčke, rekavši da su sve evropske zemlje “obavezne podržati Grčku”.

Ona je u nastavku svoje izjave, rekla: “Sve zemlje Evropske unije moraju stati uz Grčku po pitanju istočnog Mediterana”, da bi s druge strane, kazala: ”Nastojala sam spriječiti eskalaciju napetosti, a to se ponekad može postići samo uzastopnim razgovorima dviju strana. Nije moguće voditi pojedinačne razgovore o raspodjeli ekonomskih zona, a Njemačka tome teži”, tvrdeći da i dalje igra posredničku ulogu.

Međutim, njezina tvrdnja da je za posredovanje između dviju strana u trenutku kada potiče sve evropske zemlje da bez oklijevanja i opiranja stanu uz Grčku, te da se bezuslovno pokore njezinim preporukama, udaljava je od neutralnosti i čini je krajnje pristrasnom u korist jedne, a protiv druge strane.

To znači da uloga u kojoj se Angela Merkel pojavila kao posrednik od početka krize nije bila ništa drugo do igra protiv Turske i odvraćanje pažnje od nje, a na račun zalaganja za drugu stranu i davanja više vremena drugoj strani. Na koncu, to ne izlazi iz sfere obmane, lukavštine i laži.

Sada je sasvim jasno da se Turska suočila s kršenjem njezinih prava na Sredozemnom i Egejskom moru, i da su evropske zemlje barem malo poslušale Tursku, s obzirom na to u kojoj mjeri slušaju Grčku, jasno bi vidjele ko je kome prekršio prava.

Grčka preko svojih ostrva želi ukinuti gotovo sve turske teritorijalne vode u svoju korist. Grčka želi 40.000 kvadratnih kilometara pomorske jurisdikcije zbog ostrva Meis, koje je samo 10 kvadratnih kilometara širine i izvorno se nalazi u teritorijalnim vodama Turske.

Oni žele da Turska ima manje prostora od ostrva Meis i ostalih grčkih ostrva, koja su izvorno smještena na kopnenom području u vlasništvu Turske i protežu se na površini od 2000 km na mediteranskoj obali, uz činjenicu da se ta ostrva nalaze unutar turskih teritorijalnih voda.

Ili ako hoćete, drugim riječima, Turska ne bi mogla zabaciti ribarsku mrežu u svoje teritorijalne vode, kao što pokazuje karta područja pomorske jurisdikcije koju Grčka želi.

Jasno je kako riješiti te sporove. Postoji Konvencija Ujedinjenih nacija o pomorskim pravima iz 1982. godine, i s tim u vezi postoje jasne odredbe i nema sumnje da one u potpunosti čuvaju prava Turske. Turska ne traži posebnu privilegiju za sebe od međunarodnog prava, jer Turska nikog ne napada, već se Turska trenutno brani.

Nema sumnje da Turska ne postavlja prepreke dijalogu, ali kakav je to dijalog i kakvi će biti njegovi rezultati, kada se on odvija sa stranama koje ne poznaju neutralnost, već se vodi sa jednom stranom bez druge i usvajaju se samo grčke teze i prijedlozi?

Ali u svakom slučaju, navikli smo se na ovu vrstu “dijaloga” ili ”posredovanja” iza kojeg se ne krije ništa osim prevare i lukavštine, i toga smo svjesni. Evo naprimjer kiparsko pitanje, nakon što je jedna strana kiparskog ostrva prešla u Evropu, odmah smo svjedočili evropskom posredovanju i pozivu na dijalog i rješenje, koji nisu bili ništa drugo do ometanje i gubljenje vremena protiv Turske, u zamjenu za potpuno usvajanje uslova grčkog Kipra.

Pregovori koji su trajali godinama, a u kojima su evropske zemlje, posebno Njemačka, igrale posredničku ulogu, vidimo da su, s jedne strane bile pristrasne prema grčkom Kipru, a s druge strane postavljale su uvjete Turskoj, i kad ih Turska ne prihvati, njima to bude izgovor da zatvore vrata pregovorima.

Evropska unija pokazala je svoje prave namjere po ovom pitanju i potpuno izgubila kredibilitet i nepristranost. Apsurdno je očekivati ​​od nje nepristrasnu i poštenu prosudbu u bilo kojem pitanju.

Izjave njemačke kancelarke, koje su bile vrlo jasne, otkrivaju da je Njemačka žrtvovala principe neutralnosti, oslanjajući se isključivo na veze istorije, kulture i identiteta između nje i Grčke. Te veze počinju u starogrčkoj istoriji, a završavaju se poglavljima križarskog saveza.

Ne postoji drugo objašnjenje za ovu fanatičnu pristranost. Njemačka sebe smatra vlasnikom kulturne i filozofske baštine cijele Evrope, za koju se smatra da je bila u drevnoj Grčkoj, a kako bi zaštitila to naslijeđe, ne oklijeva kršiti principe predviđene sporazumima same Evropske unije. Savez na koji Merkel poziva Evropsku uniju da stane uz Grčku, uprkos ovoj očitoj nepravdi, zapravo je križarski savez par excellence.

Kada je 2005. godine pripremljen tekst ustava Evropske unije, Turska se usprotivila klauzuli “Evropska unija je kršćanska unija” i zatražila da se ona izmijeni u “sekularnu”, uprkos suspenziji ustava na određeno vrijeme, a zatim usvajanju termina “sekularizam” umjesto ”kršćanstvo”, unija je i dalje išla u pravcu udaljavanja Turske od nje i dokazivala da iz dana u dan postaje sve više kršćanska.

Jasna pristranost u izjavama njemačke kancelarke može se objasniti samo činjenicom da proizlazi iz križarskih motiva i da ti motivi nisu dobar znak, ni za Njemačku, ni za Evropsku uniju.
The 51st State

#25593 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

sve tacno reko.
neko_sa_strane

#25594 Re: Republika Turska

Post by neko_sa_strane »

The 51st State wrote: 01/09/2020 09:31 beduini nemaju ni casti ni ponosa, arapi su ko civilizacija definitivno propali. ovo je ekvivalent kao kad bi njemacki avion naziva dahau sletio u tel aviv.

Voljena Turska odavno je uspostavila odnose sa mrskim Izraelom.
The 51st State

#25595 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

neko_sa_strane wrote: 01/09/2020 15:52
The 51st State wrote: 01/09/2020 09:31 beduini nemaju ni casti ni ponosa, arapi su ko civilizacija definitivno propali. ovo je ekvivalent kao kad bi njemacki avion naziva dahau sletio u tel aviv.

da nisi ignorant i procetaljski nastrojen znao bi da su im diplomatski odnosi nepostojeci, trenutno nemaju ambasadora nikako. No od turaka se ne bi ni trebalo ocekivvati da su kontra izraela, zar ne. Nije stvar pukog priznanja nego nedobijanja nicega zauzvrat sto bi vodilo krajnjem mirovnom rjesenju, no ti si litijas pa ne ocekujem od tebe da shvatis malo kompleksnije odnose.
@mba

#25596 Re: Republika Turska

Post by @mba »

jest to je tacno, samo sto TR ne drzi palestinu u blokadi kao arapski klimoglavci, odnose sa tom „drzavom“ su uspostavili turski klimoglavci jos davno prije erdoganove ere, bez da su palestinci za to ista dobili, ovi drugi jos te jadne palestince u blokadi drze decenijama!
neko_sa_strane

#25597 Re: Republika Turska

Post by neko_sa_strane »

The 51st State wrote: 01/09/2020 16:04

da nisi ignorant i procetaljski nastrojen znao bi da su im diplomatski odnosi nepostojeci, trenutno nemaju ambasadora nikako. No od turaka se ne bi ni trebalo ocekivvati da su kontra izraela, zar ne. Nije stvar pukog priznanja nego nedobijanja nicega zauzvrat sto bi vodilo krajnjem mirovnom rjesenju, no ti si litijas pa ne ocekujem od tebe da shvatis malo kompleksnije odnose.
Znači sada sam litijaš jer ne podržavam Mila diktatora. Ti si jedan zadrigli turkofil.
The 51st State

#25598 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

neko_sa_strane wrote: 01/09/2020 16:20

Znači sada sam litijaš jer ne podržavam Mila diktatora. Ti si jedan zadrigli turkofil.
Podrzavas litijase u kontri, pa logicnoje da si dijelom litijas. Turci su fina raja, zasto da ne.
neko_sa_strane

#25599 Re: Republika Turska

Post by neko_sa_strane »

The 51st State wrote: 01/09/2020 16:23

Podrzavas litijase u kontri, pa logicnoje da si dijelom litijas. Turci su fina raja, zasto da ne.
Turci su genocidaši. Pobili su milion i po Jermena i nisu se u stanju ni izviniti a kamo li priznati genocid.
The 51st State

#25600 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

neko_sa_strane wrote: 01/09/2020 16:31
The 51st State wrote: 01/09/2020 16:23
Turci su genocidaši. Pobili su milion i po Jermena i nisu se u stanju ni izviniti a kamo li priznati genocid.
Pobili su i jermeni stotine hiljada turaka i nisu se u stanju izviiti i priznati zlocine. Arhive su na raspolaganju.
Last edited by The 51st State on 01/09/2020 16:33, edited 1 time in total.
Post Reply