SDA-All about

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#50376 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 31/08/2020 19:29
JThomas wrote: 31/08/2020 19:28 a kad se već ne može bez njih, pa bolje da krademo zajedno i kantone sa našom većinom nego da se, ne dao bog, nešto iskoristi za opštu dobrobit. to samo ovi kontraši iz hladovine prizivaju. svakako je krajina daleko, pola dana se ide, bolje milenko da uzme nego da se nešto napravi.
Ma ja ti kazem samo kako ce biti ako potencijalni opozicionari udju u vlast na federalnom i Drzavnom nivou.Ako uspiju dobiti potrebne glasove.
Nit sam pro niti kontra..
:lol:
Ne vjerujte svojim ocima vjerujte sta vam ja kazem.
Ne iznosi mi fakte, vjeruj mom predvidjanju.

Bas su te u sda odskolovali nema sta
bunk

#50377 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Vjeruj u sta god zelis i hoces.Ja pisem onako kako ja vidim stvari,nigdje nisam napisao da sam ja u pravu u svemu sto pisem i da je to uklesano u kamen,ovo je slobodna zemlja.
A vjerovatno je stvarna istina negdje izmedju nasih dopisivanja po forumu..
belfy

#50378 Re: SDA-All about

Post by belfy »

bunk wrote: 31/08/2020 18:55
zippoo87 wrote: 31/08/2020 18:52 i kaze sto ljudi glasaju za SDA

kodprivatnika radis 12 sati,plata 600 KM
kod SDA...ubace te da budesu nekom nadzornom odboru...naknada 700 KM a ne pojavis se niti jednom za 4 godine
znaci auto novo od 33000 sebi kupiti samo od naknade...a gdje je i plata na to

bukvalno su nam uzeli drzavusebi i njih 10% uziva sve privilegije a ostalih 90% rade da ovih 10% ima sve privilegije

nadam se da je sazrelo vrijeme barem van KS da se ova gamad srusi...
Pa da onda svoje ljude ubacis u te odbore ili sta vec :lol: :lol: jer bez glasova srba i hrvata mozes promijeniti jedino zrak u prostoriji tako sto ces prozor otvorit ai za to moras pitat prisutne bojle se promahe..
tvoja poenta je da tu lovu svakako treba klepiti, a ona dolazi sa grbace naroda, a jebena poenta je da SDA narodne pare dijeli odabranim umjesto usmjeravanja istih na poboljsanje uslova zivota tih istih gradjana. ti si ono uhljeb, jel tako?
zippoo87

#50379 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

nije on uhljeb...on je samo odrasta u manjem mjestu gdje se "zivi SDA" i gdje se u piljari pored puta uz koju pivu,skupe tako ti seoski mudraci i cekaju da ko baci turu i rezimiraju dnevnu politiku :D

odrastao covjek na ideologiji SDA i normalno je da se to vise ne moze promijeniti

ovako kako onrazmislja i pise,razmislja vecina u svim selima u TK...ne znam kako je u drugim kantonima...ali ovakvih kao on znam na desetine
jednostavno,odrasli ljudi na doktrini SDA...gdje je sve uvezano i neko nekoga gura...pa kada jedan iz sela dodje do pozicije,on povede pola sela i svaku instituciju pretvori u svoje selo
to je najbolje oslikano i odglumljeno u seriji "dva smo svijeta razlicita"
izvrsni direktor

#50380 Re: SDA-All about

bunk wrote: 31/08/2020 20:08 Vjeruj u sta god zelis i hoces.Ja pisem onako kako ja vidim stvari,nigdje nisam napisao da sam ja u pravu u svemu sto pisem i da je to uklesano u kamen,ovo je slobodna zemlja.
Izmedju cinjenica i izmisljanja istina nije izmedju vec u cinjenicama
orbita12

#50381 Re: SDA-All about

Post by orbita12 »

zippoo87 wrote: 31/08/2020 20:23 nije on uhljeb...on je samo odrasta u manjem mjestu gdje se "zivi SDA" i gdje se u piljari pored puta uz koju pivu,skupe tako ti seoski mudraci i cekaju da ko baci turu i rezimiraju dnevnu politiku :D

odrastao covjek na ideologiji SDA i normalno je da se to vise ne moze promijeniti

ovako kako onrazmislja i pise,razmislja vecina u svim selima u TK...ne znam kako je u drugim kantonima...ali ovakvih kao on znam na desetine
jednostavno,odrasli ljudi na doktrini SDA...gdje je sve uvezano i neko nekoga gura...pa kada jedan iz sela dodje do pozicije,on povede pola sela i svaku instituciju pretvori u svoje selo
njihova razmisljanja su fenomen i za najboljeg eksperta u psihologiji, haj ja razumijem kad neko brani sda , a nema formalno obrazovanje, sa takvima uopste ne treba ulaziti u raspravu jer ne mozes ti njemu dokazati nista, on ima svoje. Mene cude oni koji imaju neke diplome , iako kod nas diploma ne znaci da ista znas, ali opet znao sam pricati s takvim ljudima koji brane sda i ne mogu se zacuditi takvim odogovorima (npr da nema dodika i covica sve bi bilo bolje, to je odgovor na pitanje kad ga upitam sto se nasa opcina ne razvija vec stagnira iako nikavi vlast nemaju ni srbi ni hrvati i more takvih glupih odgovora)
Jednostavno koliko god imali diploma nasi ljudi su vecinom obicni poltroni koji uopste nemaju kritikcko razmisljanje, uce ih odmalena da se ne treba nikome suprostavljati jer mogao bi mi taj neko zatrebati. Ko narod smo duhovno i moralno na dnu i to je najveci problem jer kad covjek nema principe (bilo vjerske moralne ili bilo koje druge prirode) on puse gdje pusu svi, ne opire se i pri tome ne osjeca nikakvo ponizenje, vec to smatra uspjehom.
bunk

#50382 Re: SDA-All about

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 31/08/2020 20:49
bunk wrote: 31/08/2020 20:08 Vjeruj u sta god zelis i hoces.Ja pisem onako kako ja vidim stvari,nigdje nisam napisao da sam ja u pravu u svemu sto pisem i da je to uklesano u kamen,ovo je slobodna zemlja.
Izmedju cinjenica i izmisljanja istina nije izmedju vec u cinjenicama
Ok.
deny_s

#50383 Re: SDA-All about

Post by deny_s »

zippoo87 wrote: 31/08/2020 20:23 nije on uhljeb...on je samo odrasta u manjem mjestu gdje se "zivi SDA" i gdje se u piljari pored puta uz koju pivu,skupe tako ti seoski mudraci i cekaju da ko baci turu i rezimiraju dnevnu politiku :D

:thumbup: jel to znači da ga još nisu dovukli u grad i negdje uhljebili..teško za povjerovati
izvrsni direktor

#50384 Re: SDA-All about

Gdje su one zabrinute patriote da nam koju kazu o granici na drini...
Održavanje “Trka kroz Srbiju” u Bosni i Hercegovini omogućilo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. A za to su glasali i svi ministri iz reda bošnjačkog naroda, odnosno ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, ministar odbrane BiH Sifet Podžić i ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić.

Šta više, predlagač ove tačke dnevnog reda bio je upravo ministar Cikotić
"Trka kroz Srbiju” počela je danas u Istočnom Sarajevu predstavljanjem takmičara, a sutra sa Jahorine startuju sa prvom etapom utrke.

Trka će imati tri etape, a takmičari će ukupno preći 450 kilometara vozeći se kroz bh. entitet RS i Republiku Srbiju, odnosno kroz Istočno Sarajevo, Jahorinu, Pale, Romaniju, Višegrad pa zatim do Zlatibora i dalje kroz Mionicu, Požarevac, Beograd, Zrenjanin i Novi Sad
.

Hvala patriotskom bloku!!
zippoo87

#50385 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

ma nisu oni ministri da bi citali materijale i znali za sta dizu ruke
pa to se dobije sms sa upustvom glasaj za to i to i samo dignes ruku
nije to toliko tesko za platicu od 3-4 hiljadice maraka...nekada se malo nasikiras ali progutas knedlu,jerbo SDA zna najbolje

kao sto znaju u USK ukrasti 18 milijardi KM ,iz ovog prethodnog teksta sto su nastimali kradju uglja iz rudnika ,osovina SDA/HDZ

sa tim parama se moze BiH nanovo izgraditi,da je porusis do temelja cijelu
Last edited by zippoo87 on 01/09/2020 10:46, edited 1 time in total.
izvrsni direktor

#50386 Re: SDA-All about

zippoo87 wrote: 01/09/2020 10:18 ma nisu oni ministri da bi citali mandate i znali za sta dizu ruke
pa to se dobije sms sa upustvom glasaj za to i to i samo dignes ruku
nije to toliko tesko za platicu od 3-4 hiljadice maraka...nekada se malo nasikiras ali progutas knedlu,jerbo SDA zna najbolje

kao sto znaju u USK ukrasti 18 milijardi KM ,iz ovog prethodnog teksta sto su nastimali kradju uglja iz rudnika ,osovina SDA/HDZ

sa tim parama se moze BiH nanovo izgraditi,da je porusis do temelja cijelu
Sad ce ti @bunk reci da je istina negdje izmedju, tj ne treba sda bespotrebno optuzivati kad je, po njegovom misljenju, alternativa jos gora=>svi su isti (istina je negdje izmedju)
Roccohljup

#50387 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

gllavno je u "jedan od objekata u vlasništvu".... :D :D :D :D
AVAZ SAZNAJE

Provaljeno u objekt ministrice Turković, laptopi odneseni, ’presnimljeni’ i vraćeni!?
Utvrđeno forenzičkom analizom da su podaci s hard diskova kopirani - Računare nije koristila ministrica za državne poslove - Uređaje koristili članovi porodice

T. Lazović / Avaz.ba
prije 1 sat

Provaljeno u objekt ministrice Turković, laptopi odneseni, ’presnimljeni’ i vraćeni!?

Turković: Institucije obaviještene o slučaju

FOTO: ARHIV

Dopredsjedavajuća Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković prijavila je ovih dana lokalnoj policiji i svom osiguranju provalu u jedan od objekata u njenom vlasništvu, saznaje „Dnevni avaz“ iz dobro obavještenih izvora.

Ono što je posebno indikativno, kako nam je rečeno, jeste da je riječ o dvostrukoj provali u kuću u centru Sarajeva, pri čemu su iz nje izneseni samo privatni prijenosni računari.

Usred dana
Kako saznajemo, dodatne sumnje na cijeli slučaj baca i to što je utvrđeno da su računari u oba slučaja vrlo brzo vraćeni u objekt!

Računare, kako nam je rečeno, koriste članovi porodice državne dopremijerke i šefice diplomatije, ali ne ona lično.

- Naravno, sve je prijavljeno nadležnim institucijama. U prvi mah su utvrdili da je iz prizemlja objekta usred dana ukraden laptop. Prijavili su provalu i krađu, ali su šokirani kada su ujutro zatekli vraćen računar. Nakon forenzičke analize, utvrđeno je da je cijeli hard disk, kao i privatni podaci koji su se na njemu nalazili presnimljeni - rekao nam je izvor blizak ministrici.

Ministrica Turković je kratko u izjavi za „Avaz“ potvrdila da je prijavljena provala u jedan objekt u Sarajevu, ali nije htjela govoriti detaljno o slučaju.

- O svemu su obaviještene nadležne institucije - istakla je.

Sadržaj diskova
No, samo nekoliko dana nakon prvog slučaja, utvrđeno je da je i drugi računar koji je bio u objektu odnesen i vraćen za kratko vrijeme. Sve ovo je, kako saznajemo, moguće jer se u objektu koristi uglavnom gornji sprat, dok su privatni računari bili u prizemlju.

- Pokazalo se da je nekome, očito, bilo posebno interesantno to šta se nalazi na diskovima - naveo je naš sagovornik.

Nedostaje šaraf
Riječ je, kako saznajemo, o privatnim računarima i nikakvog službenog korištenja tih uređaja nije bilo niti računari imaju veze s poslovima ministrice vanjskih poslova.

- Analizom je utvrđeno da na jednom od hard diskova nedostaje šaraf, što ukazuje na to da je disk, vjerovatno, skidan i vraćan u računar - tvrdi naš izvor.
Banksy

#50388 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

izvrsni direktor wrote: 01/09/2020 09:41 Gdje su one zabrinute patriote da nam koju kazu o granici na drini...

Održavanje “Trka kroz Srbiju” u Bosni i Hercegovini omogućilo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. A za to su glasali i svi ministri iz reda bošnjačkog naroda, odnosno ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, ministar odbrane BiH Sifet Podžić i ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić.

Šta više, predlagač ove tačke dnevnog reda bio je upravo ministar Cikotić
"Trka kroz Srbiju” počela je danas u Istočnom Sarajevu predstavljanjem takmičara, a sutra sa Jahorine startuju sa prvom etapom utrke.

Trka će imati tri etape, a takmičari će ukupno preći 450 kilometara vozeći se kroz bh. entitet RS i Republiku Srbiju, odnosno kroz Istočno Sarajevo, Jahorinu, Pale, Romaniju, Višegrad pa zatim do Zlatibora i dalje kroz Mionicu, Požarevac, Beograd, Zrenjanin i Novi Sad
.

Hvala patriotskom bloku!!

Mi smo protiv, Senade, ali šta ćemo kad su nas preglasali, nismo htjeli, ali izgleda da je podjela neminovnost... A tako smo htjeli multierničku, građansku, evropsku Bosnu i Hercegovinu.

Izgleda da ćemo se ipak morati zadovoljiti našim malim begivatom, šmrc.
bunk

#50389 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Ma nije belaj,iduce godine trka kroz Tursku pocinje sa Kalemegdana :lol: :lol:
Na sta vi trosite zivce i vrijeme..
izvrsni direktor

#50390 Re: SDA-All about

bunk wrote: 01/09/2020 15:23 Ma nije belaj,iduce godine trka kroz Tursku pocinje sa Kalemegdana :lol: :lol:
Prije si imao malo obraza pa nisi branio neodbranjivo, sad se mijenjas. Jel zbog priblizavanja izbora ili zbog eksponencijanog gubitka obraza?
bunk

#50391 Re: SDA-All about

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 01/09/2020 15:31
bunk wrote: 01/09/2020 15:23 Ma nije belaj,iduce godine trka kroz Tursku pocinje sa Kalemegdana :lol: :lol:
Prije si imao malo obraza pa nisi branio neodbranjivo, sad se mijenjas. Jel zbog priblizavanja izbora ili zbog eksponencijanog gubitka obraza?
A sta da branim?
Mene da se pitalo ja bi to zabranio.Naravno.
A sad,kakve su procedure,jel mogao neko povuci vitalni nacionalni interes zbog yebene biciklisticke trke to ne znam..
Trosite vrijeme i energiju na pogresan nacin..
p.s.
eksponencionalni gubitak obraza :lol: :lol:
izvrsni direktor

#50392 Re: SDA-All about

To ti je fenomen svojstven sda clanovima, eksponencijalni gubotak obraza pocne uclanjenjem u sda, zbog ideja, ideala, onda pocnes gledat kriminal, nepotizam, kontas kako ti je gadno ali novi si pa sutis, vremenom naviknes na to ali ne branis ih niti zeöis biti dio tpga, onda ti se pojavi prilika da malo usicaris i ti, poslije nekog svpg preko stranke ubacis na budzet, i tako dodje polako i da branis taj kriminal radi vlastitog interesa zbog razvijene hinjavosti keoz visegodisnji rad sa kolegama iz stranke, eh onda polako postanes isti kao i oni i taj kriminal pocnes braniti a one kojima smeta kriminal pocnes pljuvati.
Guadalajara

#50393 Re: SDA-All about

Post by Guadalajara »

izvrsni direktor wrote: 01/09/2020 15:43 To ti je fenomen svojstven sda clanovima, eksponencijalni gubotak obraza pocne uclanjenjem u sda, zbog ideja, ideala, onda pocnes gledat kriminal, nepotizam, kontas kako ti je gadno ali novi si pa sutis, vremenom naviknes na to ali ne branis ih niti zeöis biti dio tpga, onda ti se pojavi prilika da malo usicaris i ti, poslije nekog svpg preko stranke ubacis na budzet, i tako dodje polako i da branis taj kriminal radi vlastitog interesa zbog razvijene hinjavosti keoz visegodisnji rad sa kolegama iz stranke, eh onda polako postanes isti kao i oni i taj kriminal pocnes braniti a one kojima smeta kriminal pocnes pljuvati.
Sad ces vidjeti kad se uclanim :twisted: :lol:
Banksy

#50394 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

bunk wrote: 01/09/2020 15:33

A kako se ne pitam, ja ću na onom jedinom mjestu gdje se pitam, na izborima, zaokružiti one koji su to dozvolili (jer se uklapa u njihovu matricu podjele na tri etnička mini-feuda).

Dakle, i ti bi to dozvolio, ne bi zabranio.
bunk

#50395 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Banksy wrote: 01/09/2020 16:21

A kako se ne pitam, ja ću na onom jedinom mjestu gdje se pitam, na izborima, zaokružiti one koji su to dozvolili (jer se uklapa u njihovu matricu podjele na tri etnička mini-feuda).

Dakle, i ti bi to dozvolio, ne bi zabranio.
Banksy,u redu je.
izvrsni direktor

#50396 Re: SDA-All about

A sta da branim?
A sad,kakve su procedure,jel mogao neko povuci vitalni nacionalni interes zbog yebene biciklisticke trke to ne znam..
Obzirom da bi ti to zabranio, pitam se hoces li za one koji na vijecu ministara pokrecu inicijativu da se odobro "trka kroz srbiju" unutar granica bih?
Leverage

#50397 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Nije ovo baš jedinstven slučaj, "Trka kroz Italiju" se prije nekoliko godina vozila jednim dijelom kroz Irsku, "Trka kroz Francusku" se nekoliko etapa vozila u Velikoj Britaniji, ima još takvih slučajeva.

Ipak, trebalo je razmotriti kontekst u kojem se ovo radi.
drug_profi

#50398 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Aj ne jebi i ti. Nikako nije isti kontekst Italija-Irska, Britanija-Francuska sa Srbija-BiH.
Budimo realni, ovo je precutno priznanje da Srbija pocinje na Palama. Zaba je skoro skuhana.
Bil trka kroz Srbiju mogla krenuti iz Vukovara, Kosovske Mitrovice?
Leverage

#50399 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

drug_profi wrote: 01/09/2020 20:22 Aj ne jebi i ti. Nikako nije isti kontekst Italija-Irska, Britanija-Francuska sa Srbija-BiH.
Budimo realni, ovo je precutno priznanje da Srbija pocinje na Palama. Zaba je skoro skuhana.
Hajde pročitaj moj post do kraja prije nego što počneš divljat'.
drug_profi

#50400 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Leverage wrote: 01/09/2020 20:23
drug_profi wrote: 01/09/2020 20:22 Aj ne jebi i ti. Nikako nije isti kontekst Italija-Irska, Britanija-Francuska sa Srbija-BiH.
Hajde pročitaj moj post do kraja prije nego što počneš divljat'.
Ma podviljo sam ja davno... da ne pricam sta mi se se sve događa pod stare dane. Bombu pa se negdje raznijet....
Post Reply