To ti je možda najbolje direktno sa Samsungom provjeriti, napisati neki mail njihovoj podršci i objasniti kada i gdje si kupio taj Q80T - ne bi me iznenadilo da ti to odobre, znaju nekad ljudima i razliku novca isplatiti kada uređaj koji su kupili neposredno nakon te kupovine bude na nekoj promociji sa znatnom razlikom u cijeni (iskreno rečeno, ovo je već slučaj iz zapadne Evrope tako da ne znam koliko bi to kod nas "pilo vode"
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- MeanMachine
#14751 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- beco
#14752 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja manje cijene za C9 nisam vidio super ponuda. Ode pitati hoćeli stari za novoM416 wrote: ↑19/08/2020 09:13 U imtecu akcija NLB kartice -25% .. dobra cijena za ovaj OLED
https://imtec.ba/televizori/50930-telev ... ra-hd.html
- MeanMachine
- mc-twin
#14754 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja kada sam kupovao bila je HBO GO akcija.Tako da sam dobio 12 mjesci besplatno isti.Iskreno sa zvukom i jacinom sam zadovoljan tako da mi nije nesto potreban.MeanMachine wrote: ↑19/08/2020 11:26To ti je možda najbolje direktno sa Samsungom provjeriti, napisati neki mail njihovoj podršci i objasniti kada i gdje si kupio taj Q80T - ne bi me iznenadilo da ti to odobre, znaju nekad ljudima i razliku novca isplatiti kada uređaj koji su kupili neposredno nakon te kupovine bude na nekoj promociji sa znatnom razlikom u cijeni (iskreno rečeno, ovo je već slučaj iz zapadne Evrope tako da ne znam koliko bi to kod nas "pilo vode"ali vrijedi probati da dobiješ taj soundbar, mail je svakako besplatan
).
- Hercegoviina
#14755 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
kad bi neko ilegalno skopčao kablovsku analognu tv bil se mogao otkriti ?
- mc-twin
#14756 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne znam sta je bio problem,ali se vise nije pojavilo evo ni danas... 
- semirsar
#14757 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
eh kad bi znao koliko takvih ima...Hercegoviina wrote: ↑19/08/2020 18:28 kad bi neko ilegalno skopčao kablovsku analognu tv bil se mogao otkriti ?
- HardCore
#14758 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Tesko je to otkrit, jedino da te vlasnik prijaviHercegoviina wrote: ↑19/08/2020 18:28 kad bi neko ilegalno skopčao kablovsku analognu tv bil se mogao otkriti ?
- MeanMachine
#14759 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da, tu HBO akciju sam zaboravio, vjerovatno bi to naveli kao razlog zašto ne može i soundbar. Ako se dobro sjećam Samsung je na Q80T ugradio neki jači set zvučnika od standardnog, pretpostavljam da je to sasvim dovoljno za prosječnog korisnika kakvi smo realno svi mi na ovoj temimc-twin wrote: ↑19/08/2020 18:27Ja kada sam kupovao bila je HBO GO akcija.Tako da sam dobio 12 mjesci besplatno isti.Iskreno sa zvukom i jacinom sam zadovoljan tako da mi nije nesto potreban.MeanMachine wrote: ↑19/08/2020 11:26To ti je možda najbolje direktno sa Samsungom provjeriti, napisati neki mail njihovoj podršci i objasniti kada i gdje si kupio taj Q80T - ne bi me iznenadilo da ti to odobre, znaju nekad ljudima i razliku novca isplatiti kada uređaj koji su kupili neposredno nakon te kupovine bude na nekoj promociji sa znatnom razlikom u cijeni (iskreno rečeno, ovo je već slučaj iz zapadne Evrope tako da ne znam koliko bi to kod nas "pilo vode"ali vrijedi probati da dobiješ taj soundbar, mail je svakako besplatan
).
- Nadzornik
#14760 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne bi bilo lose da nabavis soundbar jer Q-linija 2020 od modela Q80T ima instaliran softver Q-Symphony.
Q-Symphony je opcija koju su razvili i zastitili Samsungovi inzinjeri tj. odjel Samsung Audio Lab.
Radi se o novom zvucnom tehnickom rjesenju pri kojem se zvuk sa TV-ea producira uporedo sa sonundbarom...
Do sad je bila samo opcija soundbar ili TV zvuk a sad Q-Symphony omogucava TV-eu i soundbaru da istovremeno emituju zvuk.
Q-Symphony je kompatibilan sa zvucnim trakama serije HW-Q60T, HW-Q70T i HW-Q800T i TV uredjajima serije Q900T, Q800T, Q90T, Q80T.
Sa Q-Symphony je ugodjaj kao da si u koncertnoj dvorani...
TV uredjaj analizira video i audio signale te uz pomoc umjetne inteligencije (AI) i u kombinaciji sa zvucnicima odredjuje koji zvucnik proizvodi koji zvuk...

p.s. sa ovim update 1302.4 -Juli 2020 si dobio i poboljsanu verziju Q-Symphony,steta da ovu tehnicku mogucnost ne iskoristis...
Ovdje mozes pogledati najnovije Samsung TV Changelogs-e:
https://eu.community.samsung.com/t5/tv/ ... -p/1199276
- mc-twin
#14761 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Poslao sam mail,ali cisto sumnjam.Da, jaci 60w zvucnici koji su zaista dobri.Jedan od pluseva ovog modela.Cak ima opcija i za "pojacati" zvuk gdje je sve jos naglasenije i glasnije.Meni dovoljno.Najvise cu ga koristiti za gaming kad planiram koristiti headset tako da mi dodje nekako suvisan sound bar,ali eto mozda se kad predomislim...
-
tnt-tunja
#14762 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Xiaomi Mi TV 4s, moze li mi neko nesto o njemu reci?
55" kosta oko 350€
65" kosta oko 650€
Sta mislite o tom modelu, isplatili se?
55" kosta oko 350€
65" kosta oko 650€
Sta mislite o tom modelu, isplatili se?
- skafiskafsnjak
#14763 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jebo to... Bolje da su napravili da svijetli izaNadzornik wrote: ↑20/08/2020 14:41Ne bi bilo lose da nabavis soundbar jer Q-linija 2020 od modela Q80T ima instaliran softver Q-Symphony.
Q-Symphony je opcija koju su razvili i zastitili Samsungovi inzinjeri tj. odjel Samsung Audio Lab.
Radi se o novom zvucnom tehnickom rjesenju pri kojem se zvuk sa TV-ea producira uporedo sa sonundbarom...![]()
Do sad je bila samo opcija soundbar ili TV zvuk a sad Q-Symphony omogucava TV-eu i soundbaru da istovremeno emituju zvuk.
Q-Symphony je kompatibilan sa zvucnim trakama serije HW-Q60T, HW-Q70T i HW-Q800T i TV uredjajima serije Q900T, Q800T, Q90T, Q80T.
Sa Q-Symphony je ugodjaj kao da si u koncertnoj dvorani...
TV uredjaj analizira video i audio signale te uz pomoc umjetne inteligencije (AI) i u kombinaciji sa zvucnicima odredjuje koji zvucnik proizvodi koji zvuk...![]()
p.s. sa ovim update 1302.4 -Juli 2020 si dobio i poboljsanu verziju Q-Symphony,steta da ovu tehnicku mogucnost ne iskoristis...![]()
Ovdje mozes pogledati najnovije Samsung TV Changelogs-e:
https://eu.community.samsung.com/t5/tv/ ... -p/1199276
- mayab
- MeanMachine
#14765 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja baš i nisam upratio ove modele tako da ne mogu previše komentarisati na tu temu. Cijena je, naravno, i više nego dobra za te dijagonale, ali bojim se da na kraju ne bude opet "koliko para toliko muzike" - u tom slučaju vjerovatno i nije neka sjajna kupovina. Teško je naći i neki ozbiljniji review tako da i taj faktor nedostaje u procjeni, jedino što sam uspio pročitati je da (očekivano kod ovakvih cijena) kontrast, max.osvjetljenje, refleksije na panelu isl. nisu baš idealne, ali i tu treba obratiti pažnju sa čim se poredi. Osim toga treba obratiti pažnju i na sam servis i garanciju, ne znam da neko u BiH radi oficijelno kao zastupnik ovog brenda, možda i griješim po tom pitanju. Sorry, nije baš neka velika pomoć ovaj moj komentar
- problemnatravunu
#14766 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://www.ekupi.ba/LG-LED-televizor-6 ... 28664.aspx
dakle, ovaj se svuda "vrti" oko 2500-2700 KM, vrijedi li on tih para?
da zanemarimo 5 godina garanciju, to može samo biti prevaga kod odluke?!
- mc-twin
#14767 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na recenzijama se nije bas pokazo.Boje bledunjave (isprane),blooming poprilican,kontrast los,osvjetljenje... Zavisi sta trazis?Ne smijes imati prevlika ocekicvanja u skladu sa cijenom.Bolje bi ti opcija neki drugi na popustu ili akciji uzeti.Barem van BiH to daju.MeanMachine wrote: ↑25/08/2020 00:06Ja baš i nisam upratio ove modele tako da ne mogu previše komentarisati na tu temu. Cijena je, naravno, i više nego dobra za te dijagonale, ali bojim se da na kraju ne bude opet "koliko para toliko muzike" - u tom slučaju vjerovatno i nije neka sjajna kupovina. Teško je naći i neki ozbiljniji review tako da i taj faktor nedostaje u procjeni, jedino što sam uspio pročitati je da (očekivano kod ovakvih cijena) kontrast, max.osvjetljenje, refleksije na panelu isl. nisu baš idealne, ali i tu treba obratiti pažnju sa čim se poredi. Osim toga treba obratiti pažnju i na sam servis i garanciju, ne znam da neko u BiH radi oficijelno kao zastupnik ovog brenda, možda i griješim po tom pitanju. Sorry, nije baš neka velika pomoć ovaj moj komentar![]()
- mc-twin
#14768 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Puno bolja opcija i astronomska razlika... https://mobilmedia.ba/televizori/tv-son ... rettyPhotoproblemnatravunu wrote: ↑25/08/2020 06:38 https://www.ekupi.ba/LG-LED-televizor-6 ... 28664.aspx
- problemnatravunu
#14769 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala, tako slično sam i ja mislio, mada sumnjam da ce mi u opciji ikako biti "davanje" 2500KM za "teleguzor"...
Malo ću spustiti letvicu
Malo ću spustiti letvicu
- mc-twin
#14770 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovo je aktuelni ovogodisnji model.Mozda da potrazis proslogodisnje modele koje daju relativno povoljno il sacekas akciju...
-
brazzo19
#14771 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kupuje drug tv do 800KM budjet bitno mu je da je sto veca dijagonala.
Jel mu ovaj model ok za te pare koje moze izdvojit??
https://drtechno.ba/televizori/samsung- ... 2kxxh.html
https://drtechno.ba/televizori/samsung- ... 2kxxh.html
-
vojopd
#14772 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Low budget serija od Samsunga. Za te pare po meni nema bolje, a da je 55 inca. Drug je uzeo taj, ja sam TU seriju, 2020. Koliko sam upucen bolja je RU serija od TU u par stvari.
TV radi solidno, tizen nije brz, ali nije ni spor. Ima potrebne aplikacije preinstalirane (netflix, yt, mozes skidati app u samsung store-u). Zvuk je solidan, mislio sam da ce biti losiji, ali zadovoljava. Sa soundbarom bice top. Prednost ako ce koristiti ps4 jeste malen odziv, mislim u game modu oko 10ms, sto je predobro.
Isto tako ima airplay (radi sa apple uredjajima) i sa androidima naravno ili koristeci smartThings mozes kontrolisati tv.
Neke od mana na TU seriji su da ne podrzava sve formate videa i zvuka. Audio format DTS nije mogao pustiti kod mene i jos neke video fajlove. Uglavnom se ganja MKV i AAC ili EAC3 i nema problema. Pise na netu sta je sve podrzano.
Druga mana je posto se radi ipak o jeftinijim panelima, i TV nije oled, imaces blago izbijanje svijetlosti u uglovima ekrana, tj duzinom ivica na nekim dijelovima. To se vidi u mraku na bas bas tamnoj pozadini, sto meni ne smeta jer ne gledam nikada u ovim uslovima. Mislio sam da sam dobio felerican uredjaj, ali po redditu vidim da ljudi imaju isti “problem”.
I RU serija ima vise portova (3 hdmi, 2 usb-a i kompozitni ulaz mislim). TU ima 2hdmi, 1 usb i nema cincove, scart, itd.
Ali sacekaj nekog iskusnijeg, mozda ti preporuci za tu cijenu
neki bolji model.
TV radi solidno, tizen nije brz, ali nije ni spor. Ima potrebne aplikacije preinstalirane (netflix, yt, mozes skidati app u samsung store-u). Zvuk je solidan, mislio sam da ce biti losiji, ali zadovoljava. Sa soundbarom bice top. Prednost ako ce koristiti ps4 jeste malen odziv, mislim u game modu oko 10ms, sto je predobro.
Isto tako ima airplay (radi sa apple uredjajima) i sa androidima naravno ili koristeci smartThings mozes kontrolisati tv.
Neke od mana na TU seriji su da ne podrzava sve formate videa i zvuka. Audio format DTS nije mogao pustiti kod mene i jos neke video fajlove. Uglavnom se ganja MKV i AAC ili EAC3 i nema problema. Pise na netu sta je sve podrzano.
Druga mana je posto se radi ipak o jeftinijim panelima, i TV nije oled, imaces blago izbijanje svijetlosti u uglovima ekrana, tj duzinom ivica na nekim dijelovima. To se vidi u mraku na bas bas tamnoj pozadini, sto meni ne smeta jer ne gledam nikada u ovim uslovima. Mislio sam da sam dobio felerican uredjaj, ali po redditu vidim da ljudi imaju isti “problem”.
I RU serija ima vise portova (3 hdmi, 2 usb-a i kompozitni ulaz mislim). TU ima 2hdmi, 1 usb i nema cincove, scart, itd.
Ali sacekaj nekog iskusnijeg, mozda ti preporuci za tu cijenu
neki bolji model.
- Nadzornik
- semirsar
#14774 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://www.sancta-domenica.ba/catalog/ ... are/index/
ce nekom kartica da ide u opticaj, samo koji uzet'... pitanje je sad
P.S. Nijesam ja u pitanju, eh... da sam barem, ja bih znao sta uzet'
ce nekom kartica da ide u opticaj, samo koji uzet'... pitanje je sad
-
Aleksa83
#14775 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema na linku ništasemirsar wrote: ↑31/08/2020 18:16 https://www.sancta-domenica.ba/catalog/ ... are/index/
ce nekom kartica da ide u opticaj, samo koji uzet'... pitanje je sad![]()