Škobo Habu wrote: ↑31/08/2020 15:10
Iskren da budem - izgubim volju za pisanjem kada vidim koliku si ponjavu "okaćio" na moje dvije rečenice.
Kao prvo, pun mi kurac "tamnog vilajeta" od Bosne koja bi se trebala da ogleda u jednoj Crnoj Gori. Kao oni vi ste tamo najgori, dok tamo kod vas vlada neko čojstvo i štatijaznamviše kakvi moralni zakoni, kao da mi ne znamo kakva se to "čojstvo" predstavljalo od Višegrada do Goražda, pa sve do Istočne Hercegovine.
Kad smo kod ekstrema - poznaješ li većeg ekstremistu od Amfilohija i jednog Mandića. Takve pojave su vjerski fanatici. Oni čak i demokratske izbore smatraju Božijim proviđenjem kao da žive u Avganistanu, a ne u zemlji koja teži EU.
Da nisu ovakvi izbori kakvi jesu - sigurno bi Mila optužili da je kupovao glasove, te da je ključnu ulogu odigrao Vatikan, masoni i perto-dolari.
To što jedan Albanac ide u koaliciju sa likovima tipa Mandića i Krivokapića za ovdašnje prilike nije ništa novo. Čak to nije ni neka vijest, više razlog da se više ne smatramo izuzetcima.
No, ako uzmemo primjer Kosova gdje se neki Srbin, pravoslavna verzija Abazovića, udruži sa kosovskim institucijama, on po defoultu u Beogradu postane nacionalni izdajnik. Srbin, poput Miloševića u Hrvatskoj, ništa nije drugačije okarakterisan o srpske patriotske javnosti, recimo.
Abazović, koji tas na vagi, Srbima dođe nešto kao Sejdo Bajramović. Biće dobar sve dok vesla za njihove interese. Poslije toga će postati samo jedan od niza Šiptara. Tako da nema potrebe da mi pričaš o razlikama između C.Gore i BiH.
U pitanju su nijanse.
Razlika izmedju Sejda Bajramovića, raznih Alijinih "halal Srba" poput Mire Lazovića i Tačijevih Srba u odnosu na Dritana Abazovića je ta što je za Dritana glasao neki narod. On nije fikus vlasti, već naprotiv ljuti opozicionar koji je skupio muda da preti režimu u kampanji.
Nisu njegi Srbi kupili ničim.
On je kupio najveći deo glasača, jer je izašao sa pričom da nisu najveći problem Crne Gore Srbi, Srbija, Rusi,Kinezi, SPC...već pljačkaška i kriminalna vlast.
On je za razliku od ostalih vajnih gradjanista, svojom pričom i stavom pokazao da ga ne interesuju nacionalni i verski kolektiviteti, već kvalitet života pojedinca i gradjanina, kojeg ne može biti dok sa vlasti ne sidje odnarodjeni kriminalni režim.
Neće biti većeg zadovoljstva za novu vlast ako se formira, do da dokaže da su sve optužbe protiv opozicije o velikosrpskim planovima, Rusima, Kinezima, povratku u srednji vek...najobičnija ponjava kojom je režim plašio narod čuvajući svoje fotelje.
Ništa se od toga neće desiti.
Povući će se nakaradni i protivustavni zakon o vjeroispovesti, jer je on uzrok bio velikih i nepotrebnih unutrašnjih tenzija.
I to je to.
Neće čak ni prizanje Kosova biti na dnevnom redu, a kamoli izlazak iz NATO ili nebuloza o odustajanja od EU.
Neće se doduše ni Tomspon više puštati na državnoj televiziji, a odnosi sa Srbijom će se relaksirati...što je prirodno.