Zasto je sigurno da ide u opoziciju a stranka pobjednica, i to za skoro 2,5% glasova vise?RunnerX wrote: ↑31/08/2020 13:47DPS ide u opoziciju, to je sasvim sigurno, i svako ko misli drugačije grdno se vara. Šanse da URA formira vlast sa DPS su nikakve.Kikibombona wrote: ↑31/08/2020 10:24 Zasto mislis da je URA prepreka, pa njihov antagonizam prema Milu je gori nego kod srpskih stranka. Gledam sinoc obrada je Dritana, lik u transu, kaze pala Bastilja, pala mafija. Samo je tacno da ce Dritan od Srba dobiti sve sto pozeli. Oni ne smiju dopustiti da se Milo vrati jer bi im onda jebo milu majku, a crkvu rasformirao. Oni su prisiljeni da daju sve sto treba, nemaju izbora.
...
Po meni, jedina nada je da EU, CIA, ili ko vec promijeni misljenje Dritanu.
Raduje me što je Milo gospodski podnio poraz, ne raduje me što je DF dobio veliki broj glasova, što samo potvrđuje ono što sam mjesecima pisao, da je nacionalizam uzeo maha, ali ponovo zavise od drugih i to je dobra vijest.
Put Crne Gore u EU neće biti stavljen pod znak pitanja i mislim da URA oko toga neće kalkulisati.
Desavanja u Crnoj Gori
- Porodice Foht
#4401 Re: Desavanja u Crnoj Gori
- Roccohljup
#4402 Re: Desavanja u Crnoj Gori
dobra analiza od Balše 
Da je vječna: Borba za modernu Crnu Goru tek predstoji!
Ono što boli nije poraz političke ideologije koja je u ovom trenutku manje bitna. Najviše boli i opominje surovo otrježnjenje pred činjenicom da ogroman broj ljudi koji živi na ovim prostorima ne doživljava Crnu Goru kao svoju državu, stidi se svoje zastave i pod pritiskom agresivnog svetosavlja i jeftine demagogije spremna je da se odrekne svoje slavne istorije i tradicije. Moderni, građanski, zapadni model drustva za sada je na čekanju, i moramo se pomiriti sa činjenicom da je mnogima bliža ruska čizma i svetosavski jaram od koncepta slobodne i moderne evropske države.
Autor: Aktuelno -31.08.2020-08:482
“Srbija, Srbija”, “Oj Kosovo, Kosovo”, “Ne damo svetinje” i mnoštvo sličnih nacionalističkih klerofašističkih parola iz širokog repertoara svetosavsko-litijaške riznice, odzvanjalo je do ranih jutarnjih sati ulicama većine crnogorskih gradova, nakon što je juče prosrpska opozicija proglasila izbornu pobjedu.
Rezultati juče održanih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori sa političke tačke gledišta ne moraju da znače mnogo jer nijedna stranka nema jasnu i neupitnu većinu, a kalukalcije i pregovori tek predstoje.
Očekivano je da svaka vlast bude nekad smijenjena i da u demokratskom izbornom procesu dođe do osvježenja, ali nad crnogorskim društvom nadvila se jedna mnogo tragičnija okolnost od puke promjene odnosa političkih snaga.
Čini se da se juče desilo potajno očekivano otrježnjenje – koncept građanske i moderne Crne Gore udario je u zid retrogradnog svetosavlja. Pokazalo se nažalost da veliki dio ljudi koji žive na ovim prostorima, kako god se nacionalno izjašnjavali, još uvijek žive opijeni svetosavljem, epskom guslarskom mitomanijom, uz neizostavni strah od boga i pravoslavnih svetaca koje srpski popovi vješto koriste u parapolitičkim manipulacijama.
Takođe se pokazalo da je inat razočaranih suverenističkih birača i mržnja prema DPS-u iz ličnih i prizemnih razloga nadjačala salonski patriotizam koji mnogima služi samo u sebične oportune svrhe i može da bude odbačen kad se pojavi adekvatan supstitut.
I ovoga puta kao u nebrojeno slučajeva najgore se osjećaju oni kojima je iskreno stalo do građanske Crne Gore. Na njih je u krajnjem iskaljena sva zaparložena frustracija masa opijenih svetosavljem i mržnjom prema onima koji simbolizuju tekovine 2006. godine.
Jasno je da je ovo poraz društva, ili barem onog dijela koji želi da konačno pobjegne od klerikalnog stiska velikosrpsko-četničkog levijatana. Takođe je očigledno da mnogima u Crnoj Gori ne smeta da ih nazivaju “Montenegrinima”, “Milogorcima”, “petrol – Crnogorcima”. Mnogima ne smeta atmosfera u kojoj je sramota istaknuti zastavu sopstvene države, u kojoj agresivni velikosrpski nacionalizam, pod plaštom ugroženosti, vrši teror nad onima koji se usude da se deklarišu kao Crnogorci.
Treba da bude jasno da se građanska Crna Gora na ovim izborima nije borila protiv nebrojeno puta prežvakanih i istrošenih opozicionih politačara, već protiv mamona svetosavlja predvođenog Srpskom crkvom, potpomognutom nezapamćenom prljavom kampanjom političkih, finansijskih i bezbjednosno-propagandnih centara iz regiona.
Popovi SPC i regionalni propagandni centri uradili su sve da jučerašnje izbore predstave kao bobu za “dušu naroda” i spas od “satanista i izrođenog kriminogenog režima”, a Crna Gora je samo kolateralna šteta. Uzaludno je bilo govoriti o finansijskim malverzacijama crkve, kriminalnim radnjama, pedofiliji, političkim i hegemonističkim aspiracijama kleriklanih lidera… Iskonski i primitivni strah od kazne nemilosrdnog boga svetosavlja koji kune i prijeti, žestoko je potcijenjen.
Taj strah opet je odjeknuo, a od njegovog praska razbježale su se ogoljene salonske patriote, pseudointelektualci i javne ličnosti koje su sve vrijeme ćutali i čekali ko će da pobijedi da bi se vješto priklonili pobjedničkoj strani…u maniru okorelih biblijskih fariseja i licemjera.
Ono što boli nije poraz političke ideologije koja je u ovom trenutku manje bitna. Najviše boli i opominje surovo otrježnjenje pred činjenicom da ogroman broj ljudi koji živi na ovim prostorima ne doživljava Crnu Goru kao svoju državu, stidi se svoje zastave i pod pritiskom agresivnog svetosavlja i jeftine demagogije spremna je da se odrekne svoje slavne istorije i tradicije.
Moderni, građanski, zapadni model društva za sada je na čekanju, i moramo se pomiriti sa činjenicom da je mnogima bliža ruska čizma i svetosavski jaram od koncepta slobodne i moderne evropske države.
Ostaje nada da taj koncept opet uskoro može da zaživi i da je ovo samo početak izgradnje nekog modernog crnogorskog društva za buduće generacije, koje neće iznevjeriti državu zbog ličnog nezadovoljstva, sebičnih interesa, kalkulacija i straha. Generacije koje neće biti podložne uticaju povampirenih popova, koji su blagosiljali tenkove, ratne zločince, “poravnavali” džamije i sa mitraljezima kaljali Hristovo ime po regionalnim ratištima.
Balša Knežević
Glavni i odgovorni urednik portala Aktuelno.m
-
zilog
#4403 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Dobro dosao nazad na temu...RunnerX wrote: ↑31/08/2020 13:47DPS ide u opoziciju, to je sasvim sigurno, i svako ko misli drugačije grdno se vara. Šanse da URA formira vlast sa DPS su nikakve.Kikibombona wrote: ↑31/08/2020 10:24 Zasto mislis da je URA prepreka, pa njihov antagonizam prema Milu je gori nego kod srpskih stranka. Gledam sinoc obrada je Dritana, lik u transu, kaze pala Bastilja, pala mafija. Samo je tacno da ce Dritan od Srba dobiti sve sto pozeli. Oni ne smiju dopustiti da se Milo vrati jer bi im onda jebo milu majku, a crkvu rasformirao. Oni su prisiljeni da daju sve sto treba, nemaju izbora.
...
Po meni, jedina nada je da EU, CIA, ili ko vec promijeni misljenje Dritanu.
Raduje me što je Milo gospodski podnio poraz, ne raduje me što je DF dobio veliki broj glasova, što samo potvrđuje ono što sam mjesecima pisao, da je nacionalizam uzeo maha, ali ponovo zavise od drugih i to je dobra vijest.
Put Crne Gore u EU neće biti stavljen pod znak pitanja i mislim da URA oko toga neće kalkulisati.
Slazem se sa boldiranim. Jedino sto DPS moze uraditi, kao oprostajni suk cetnicima, je da podrzi manjinsku ekspertsku vladu Becica i Dritana...
Kakve su tvoje prognoze, kako ce ici pregovori?
-
neko_sa_strane
#4404 Re: Desavanja u Crnoj Gori
I ja sam mislio da je teokratija prevaziđena ali prije nego prije nego pogledaš u komšiluk pogledaj u naše dvorište. Teokrate su dio svake vlasti.mishic wrote: ↑31/08/2020 13:30 Ipak još nije sve gotovo. Ko god da formira vlast mora znati da je CG ušla u teško i neizvjesno razdoblje. Napraviti ozbiljan zaokret od dosadašnje politike nije nimalo jednostavno. Nacionalne manjine koje su u velikoj mjeri razjedinjene i nehomogene postat će prve žrtve eventualno nove vlasti. Njihova razjedinjenost obit će im se o glavu.
Male partije misle da će profitirati a zapravo se grdno varaju. Za početak će im se radi formiranja vlasti ponuditi dosta a potom slijedi fijasko posebno ako nacional-šovinisti ugrabe vlast. Teokratija je davno prevaziđena ali ako se vrati na mala vrata dugo je više CG neće skinuti sa vrata. A pravac kojim ide ovo društvo ozbiljno će ugroziti i turizam kao okosnicu CG privrede.
Bit će vremena i za kajanje i potrajat će to dugo.
- Blek Stena
#4405 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Iste finte koristis u svakoj raspravi. Samo jos da upitas o genocidu u Srebrenici da vidis da se kojim slucajem nisam predomislio.LBVIEW wrote: ↑31/08/2020 13:44Ma ja ba, da ti verujem na rec.Blek Stena wrote: ↑31/08/2020 13:00I like this. Za razliku od nane Fate nisam imao srecu da mi imovinu uzurpira opstina ili vjerska organizacija vec lokalni kabadahija. Pa tako danas, za razliku od Nane Fate, ni nakon 25 godina nemam ni presudu u svoju korist za privatnu imovinu u FBIH. Ali sta vi znate o tome. Zaboli vas kita dok kod uzivate u vlastitom uvjerenju da ste dobri ko hljeb i genetski merhametli.![]()
![]()
A na nepravdu i bezobrazluk/SPC-a prema starici, po obicaju ni rijeci.![]()
Nana Fata nije tema ali svakako osudjujem otudjivanje bilo cije imovine od bilo koga. Puca mi kc da li ti vjerujes da slucaj Nane Fate nije poseban ni po cemu i da ima srba koji su isto prosli kao ona.
-
neko_sa_strane
#4406 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Koliko samo žalosti zbog pada diktatora u susjednoj zemlji. Moje saučešće svima koji žale.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4407 Re: Desavanja u Crnoj Gori

ko god formira vlast bice guravo... a Milo prdCenik
- muhafuca
#4408 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Evo kako to sve valjda finalno izgleda

-
llull
#4409 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Mislim da ce Dritan da maksimalno urnise Mila zbog onog " Bitango " od prije par godina.
Ako DF uspostavi vladu eto opet njima popisa u CG pa ima da srbi skoce na preko 60 %
Ako DF uspostavi vladu eto opet njima popisa u CG pa ima da srbi skoce na preko 60 %
Last edited by llull on 31/08/2020 14:02, edited 1 time in total.
-
golman
#4410 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ko je bibiko u autu oko Slavije?pici wrote: ↑31/08/2020 12:44citavu noc bibiko u avtu i kruzio oko slavije pa ga zamorilo, ujutro vidzaj dzavla sHa bi ovo moramo se albancu naguzitbingov buraz wrote: ↑31/08/2020 12:42Ni blizu koliko je tebe oduševilo izgledagolman wrote: ↑31/08/2020 12:25 Uh,jbt, ala vas je ovo pogodilo.![]()
Sacekajte da kupim kokice, pa nastavite.
Bas je lijepo citati kako cvilite za Milom.
I odakle Milu 40 mandata, kad ima 30, plus ako njegovi podrepasi budu opet s njim, to je na kraju 38, odakle vi iskopaste 40?
Ili racunate i Draginju i njena 2 mandata. Pa eto sve i da Draginja bude s njim , a nece.opet nema vecinu da sastavi vladu i zaista ne znam o cemu pricate![]()
A gdje mi je Runer, da ga pitam gdje su mu jutros oni majmunoliki sa stomacinama pred opstinom? Nesto ih nisam vidio jutros![]()
Zavukli se misevi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
o cemu ti pricas debeli ?
-
155_mm
#4411 Re: Desavanja u Crnoj Gori
sarajevskom studentu bi na kraju mogla ostati samo jedna opcija. a to je da kaze da nece ni sa kim i idu novi izbori.
ovi su pokazali koliko moze osvojoti SPC tako da se unaprijed moze racunati koliko i sta.
ovi su pokazali koliko moze osvojoti SPC tako da se unaprijed moze racunati koliko i sta.
-
Sociolog
#4412 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Falilo im samo sad 200 glasova od Hrvata bukvalno za 1 mandat...ali samo 200 ljudi
-
Škobo Habu
#4413 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne koristi riječi kojima ne poznaješ značenje.neko_sa_strane wrote: ↑31/08/2020 13:56 Koliko samo žalosti zbog pada diktatora u susjednoj zemlji. Moje saučešće svima koji žale.
https://www.britannica.com/topic/dictatorship
-
trocadero
#4414 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Uporedo sa ovim održani su i lokalni izbori u Tivtu, Kotoru, Budvi, Andrijevici, Gusinju. U svima njima Milov DPS je bio na vlasti. Danas mu je samo ostalo Gusinje.
U Tivtu bedemu DPS rasturio ga je tek novoformirani građanski pokret "Narod Pobjeđuje"
Kad se pogledaju rezultati po većim gradovima u kojima je na vlasti jasno je da je Milov pad nezaustavljiv.
vlast. opozicija
Podgorica. 47 474. / 71 094
Nikšić. 19 821. / 26 939
Pljevlja. 6955. / 11 525
Lokalni izbori u Nikšiću su već za pola godine.
https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... -gradovima
U Tivtu bedemu DPS rasturio ga je tek novoformirani građanski pokret "Narod Pobjeđuje"
Kad se pogledaju rezultati po većim gradovima u kojima je na vlasti jasno je da je Milov pad nezaustavljiv.
vlast. opozicija
Podgorica. 47 474. / 71 094
Nikšić. 19 821. / 26 939
Pljevlja. 6955. / 11 525
Lokalni izbori u Nikšiću su već za pola godine.
https://www.vijesti.me/vijesti/politika ... -gradovima
Last edited by trocadero on 31/08/2020 14:17, edited 2 times in total.
-
golman
#4415 Re: Desavanja u Crnoj Gori
E vala se vidi po pisanju ko je odusevljen, a ko je pogodjen.bingov buraz wrote: ↑31/08/2020 12:42Ni blizu koliko je tebe oduševilo izgledagolman wrote: ↑31/08/2020 12:25 Uh,jbt, ala vas je ovo pogodilo.![]()
Sacekajte da kupim kokice, pa nastavite.
Bas je lijepo citati kako cvilite za Milom.
I odakle Milu 40 mandata, kad ima 30, plus ako njegovi podrepasi budu opet s njim, to je na kraju 38, odakle vi iskopaste 40?
Ili racunate i Draginju i njena 2 mandata. Pa eto sve i da Draginja bude s njim , a nece.opet nema vecinu da sastavi vladu i zaista ne znam o cemu pricate![]()
A gdje mi je Runer, da ga pitam gdje su mu jutros oni majmunoliki sa stomacinama pred opstinom? Nesto ih nisam vidio jutros![]()
Zavukli se misevi![]()
![]()
-
zilog
#4416 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne, nego zbog vase radosti onima koji presrecu Centrotransov autobus pun "Turaka".neko_sa_strane wrote: ↑31/08/2020 13:56 Koliko samo žalosti zbog pada diktatora u susjednoj zemlji. Moje saučešće svima koji žale.
Je li sada jasnije?
Ti rece da ces odustati od ove teme?
- pici
#4417 Re: Desavanja u Crnoj Gori
ma ko se to ljuti jel proso mamurluk... valja se arnautu naguzit
-
swanfilter
#4418 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Da li je koalicija ovod Dritana i Srba moguca? Bez obzira na Milu, nekako je i previse pitanja u igri da bi oni mogli funkcionisati na bilo koji nacin ...
-
155_mm
#4419 Re: Desavanja u Crnoj Gori
covic je odradio posao za svog sefa dodika.
-
sumirprimus
#4420 Re: Desavanja u Crnoj Gori
daj jedan slican/identican primjer s imenom i prezimenom a da nije iz 1870 i nekeBlek Stena wrote: ↑31/08/2020 13:55Iste finte koristis u svakoj raspravi. Samo jos da upitas o genocidu u Srebrenici da vidis da se kojim slucajem nisam predomislio.LBVIEW wrote: ↑31/08/2020 13:44Ma ja ba, da ti verujem na rec.Blek Stena wrote: ↑31/08/2020 13:00
I like this. Za razliku od nane Fate nisam imao srecu da mi imovinu uzurpira opstina ili vjerska organizacija vec lokalni kabadahija. Pa tako danas, za razliku od Nane Fate, ni nakon 25 godina nemam ni presudu u svoju korist za privatnu imovinu u FBIH. Ali sta vi znate o tome. Zaboli vas kita dok kod uzivate u vlastitom uvjerenju da ste dobri ko hljeb i genetski merhametli.![]()
![]()
![]()
Nana Fata nije tema ali svakako osudjujem otudjivanje bilo cije imovine od bilo koga. Puca mi kc da li ti vjerujes da slucaj Nane Fate nije poseban ni po cemu i da ima srba koji su isto prosli kao ona.
a koji potrvdjuje tezu o licemjerju onih koji se kao zalazu za svetinje i bogomolje, a decenijama podrzavaju i daju zivot politici koja je srusila perko hiljadu bogomolja u nasoj blizoj proslosti?
imenom i prezimenom i konkretnim dogadjajima ako moze bez suplje o merhametrluku i slicnim supljologijama?
imam osjecaj da necu dobit konkretan odgovor...
Last edited by sumirprimus on 31/08/2020 14:09, edited 1 time in total.
-
glockov kolac
#4421 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Kontam da mu braća s Kosova ne ponude kakvu "ponudu koja se ne odbija" u stilu Vite Corrleoneaswanfilter wrote: ↑31/08/2020 14:05 Da li je koalicija ovod Dritana i Srba moguca? Bez obzira na Milu, nekako je i previse pitanja u igri da bi oni mogli funkcionisati na bilo koji nacin ...
- LBVIEW
#4422 Re: Desavanja u Crnoj Gori
I meni puca kurac za tvojom pricom, ima i Bosnjaka koliko hoces kojima imovina nije vracena, samo to, a ti to vrlo dobro znas, nije u istoj ravniBlek Stena wrote: ↑31/08/2020 13:55Iste finte koristis u svakoj raspravi. Samo jos da upitas o genocidu u Srebrenici da vidis da se kojim slucajem nisam predomislio.LBVIEW wrote: ↑31/08/2020 13:44Ma ja ba, da ti verujem na rec.Blek Stena wrote: ↑31/08/2020 13:00
I like this. Za razliku od nane Fate nisam imao srecu da mi imovinu uzurpira opstina ili vjerska organizacija vec lokalni kabadahija. Pa tako danas, za razliku od Nane Fate, ni nakon 25 godina nemam ni presudu u svoju korist za privatnu imovinu u FBIH. Ali sta vi znate o tome. Zaboli vas kita dok kod uzivate u vlastitom uvjerenju da ste dobri ko hljeb i genetski merhametli.![]()
![]()
![]()
sa ovim slucajem.
Last edited by LBVIEW on 31/08/2020 14:09, edited 1 time in total.
- RunnerX
#4423 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nema tu mnogo dilema. DPS će raditi u interesu Crne Gore i to je sasvim sigurno, čak sumnjam da će i pokušati da formira novu vladu. Prvo što bi onaj ko to uradi, otišao u političku prošlost kao nekad Pajović, a drugo i mnogo važnije je što bi ponovo nastao haos jer ne možeš prekrajati volju većine, a ovoga puta je opozicija većina, pa makar i sa 1-2% razlike.
DPS ovo mora podnijeti gospodski, kao što je to Milo sinoć uradio. Njihovo glasačko tijelo će se nastaviti osipati, tako to obično biva.
Najvažnija tačka pregovora je Zakon o vjeroispovijesti, tu se moraju naći solomonska rješenja jer je Dritanov program jasan, a oni znaju da ih on može srušiti za pet minuta. Tako da neće biti igranja sa Crnom Gorom, kao što ovi slavljenici u BG i BL misle. Imaju posla sa građanskom opcijom, strogom ljevicom, a DF je svjestan toga.
Dritan se sad mora dokazati ovima koji ga smatraju izdajnikom, jer generalna priča je da on, Albanac i musliman ide sa četnicima. Njemu to teško pada, vidjeli smo kako je branio priču da URA negira genocid. Ipak, to je politika i ništa nije sigurno, ali pritisci na njega će biti ogromni.
- pici
#4424 Re: Desavanja u Crnoj Gori
nema potrebe sarajevski fakutetlija... mogu se diplome pod lupu stavitglockov kolac wrote: ↑31/08/2020 14:08Kontam da mu braća s Kosova ne ponude kakvu "ponudu koja se ne odbija" u stilu Vite Corrleoneaswanfilter wrote: ↑31/08/2020 14:05 Da li je koalicija ovod Dritana i Srba moguca? Bez obzira na Milu, nekako je i previse pitanja u igri da bi oni mogli funkcionisati na bilo koji nacin ...![]()
- Banksy
#4425 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Prije nego se pročita tekst, treba pogledati ko ga piše.okanomalo wrote: ↑31/08/2020 13:46 ode diktator. https://nova.rs/region/zasto-je-milo-dukanovic-izgubio/
Ivanović je medijski reketaš i medijska balerina koja igra onoliko koliko žetona u nju ubacite, kako je to za njega izjavio jedan od lidera DF-a Milan Knežević
Miško Perović planirao i svim srcem želio da postane predsjednik Crne Gore, Željko Ivanović premijer a Milka Tadić Mijović, crnogorska ambasadorka. Kako im ovo nije pošlo za rukom, okrenuli su se protiv aktuelne vlasti i Mila Đukanovića koga je Ivanović u svojoj knjizi Crnogorski Diznilend ovako opisivao:
„Naš predsjednik je ostao sam, ponavljajući riječi koje više kao da nema ko da čuje: danas sam jednako uvjeren da je nezavisna, međunarodno priznata država, uslov ne samo dinamičnog demokratskog i ekonomskog razvoja, nego i očuvanja prepoznatljivog nacionalnog, kulturnog i državnog identiteta Crne Gore.
Ivanović je prestao da piše ovakve hvalospjeve o Đukanoviću onoga trenutka kada više nije mogao da računa na razne režimske apanaže.
Ivanović se potom okreće drugim izvorima finansiranja i subjektima koji pokušavaju da oblate i sruše Đukanovića, pa je koncern Vijesti u samo dva mjeseca objavio preko 1200 tekstova protiv predsjednika Crne Gore i njegove porodice.