FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- avetinja
#59251 Re: FC Barcelona
Stvara se atmosfera da je lik igrao skoro za džabe, kao da su mu minimalnu penziju uplaćivali svaki mjesec. Jednostavno se nisu dogovorile dvije strane i gotovo. On hoće da ide za džabe, a klub to ne želi. Sve je to biznis.
-
omar little
#59252 Re: FC Barcelona
gdje se stvara? ko je na ovoj temi tvrdio da je on igrao za male pare i da nije profitirao?
- AmiĐa_Idriz
#59253 Re: FC Barcelona
Meni je ovdje najmanje stvar novca.
- avetinja
#59254 Re: FC Barcelona
Svi pričaju da nije fer što mu ne daju da ide za džabe i koliko je donio para klubu. Ispade da ga drže kao roba.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#59255 Re: FC Barcelona
Taj isti Raul vodio omladinski tim do titule LP. Toliko o tome._BataZiv_0809 wrote: ↑30/08/2020 18:51A kad su isli Raul i KasiljasRomanista 101% wrote: ↑30/08/2020 16:15 Eto sad se vidi kako se Real ponasao kad je Ronaldo zelio da ide, a kako sad Barca. 2 suprotna svijeta. Neka im je Figo zabio noz u ledja!
I jos La Liga stala na stranu Barce, jer znaju kad Messi ode pada interes za La Ligu 50%. Posebno uzrast od 7 do 14 godina.
Mislim da će i Casillas biti u strukturama kluba.
Treba prepoznati kad igrač više ne može dati klubu kakav je Real ili Barsa odnosno kad će postati teret.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#59256 Re: FC Barcelona
Alba, Klement, Pike, Semedo...Buskec, oni su primili 8 komada a njih planiraju da ostave, toliko o Messiju
. Džaba i njegovih 40-tak golova kad ce ovi primit više
.
- B6Redhell
#59257 Re: FC Barcelona
Jes mi ofucana ova prica. Kasiljas, raul, ronaldo lima. Itd
Ljudi ili rade pri klubu. Ili doprinose. Ili su neki ambasadori. Ili ce raditi (Kasiljas u sledecih 5 god je u upravi reala 100%) . Samo ih ovi kvazi navijaci drugih klubova napravili kao da su neke zrtve..
a ljudi u normalnim odnosima i s klubom i s navijacima...
Ljudi ili rade pri klubu. Ili doprinose. Ili su neki ambasadori. Ili ce raditi (Kasiljas u sledecih 5 god je u upravi reala 100%) . Samo ih ovi kvazi navijaci drugih klubova napravili kao da su neke zrtve..
a ljudi u normalnim odnosima i s klubom i s navijacima...
Last edited by B6Redhell on 30/08/2020 20:35, edited 1 time in total.
-
omar little
- Grean
#59259 Re: FC Barcelona
Ne postoji ni jedan klub sa harizmom kakvu ima Barselona, unikatna zbog mnogo cega, onog sto simbolizuje politicki, onog sto simbolizuje kad je rijec o fudbalskoj filozofiji, zbog skole fudbala, itd.itd. Vise od kluba kao sto slogan kaze.
Ali jeste klub koji cesto nije znao postaviti se prema svojm velicinama, klub koji je pocesto na skandalozan nacin zavrsavao sa svojim igracima. Bilo je mnogih ali meni najdrazi ikad iz vremena dok sam jos pratio internacionalni fudbal i pored Ronaldinha, i pored Messija je bio Eto'o. Jos jedan u nizu onih sa kojim je zavrseno na ruzan nacin. Ratnik i najbolja devetka ikad a potjeran je bas onako bez razloga. Cini mi se da je Guardiola bio inicijator.
Kako god Barsa je najveca. Ima manu to sto su navijaci pozorisna publika ali sa Messijem i bez njega oni su bili i bit ce vise od kluba.
Ali jeste klub koji cesto nije znao postaviti se prema svojm velicinama, klub koji je pocesto na skandalozan nacin zavrsavao sa svojim igracima. Bilo je mnogih ali meni najdrazi ikad iz vremena dok sam jos pratio internacionalni fudbal i pored Ronaldinha, i pored Messija je bio Eto'o. Jos jedan u nizu onih sa kojim je zavrseno na ruzan nacin. Ratnik i najbolja devetka ikad a potjeran je bas onako bez razloga. Cini mi se da je Guardiola bio inicijator.
Kako god Barsa je najveca. Ima manu to sto su navijaci pozorisna publika ali sa Messijem i bez njega oni su bili i bit ce vise od kluba.
- avetinja
#59260 Re: FC Barcelona
Imaš na zadnjih nekoliko stranica.
-
omar little
#59261 Re: FC Barcelona
nema. pratim temu i ne vidjeh takvo sta, stoga te pitam da potkrijepis tvrdnju da SVI pricaju kako nesto nije fer.
bukvalno masis cijeli fudbal. prica uopce nije "o fer".
- avetinja
#59262 Re: FC Barcelona
Meni se tako čine komentari, a neću da citiram ljude da se raspravljam do jutra o Messiju.omar little wrote: ↑30/08/2020 20:56 nema. pratim temu i ne vidjeh takvo sta, stoga te pitam da potkrijepis tvrdnju da SVI pricaju kako nesto nije fer.
-
omar little
#59263 Re: FC Barcelona
aha. znaci ne pisu i ne tvrde ljudi nista nego se tebi tako cini. doslo se od svi pisu do ja interpretiram.avetinja wrote: ↑30/08/2020 20:58Meni se tako čine komentari, a neću da citiram ljude da se raspravljam do jutra o Messiju.omar little wrote: ↑30/08/2020 20:56 nema. pratim temu i ne vidjeh takvo sta, stoga te pitam da potkrijepis tvrdnju da SVI pricaju kako nesto nije fer.
-
LSD
#59264 Re: FC Barcelona
Svakakvih nebuloza se ovdje ispisalo.
Treba znati da je ovo rat na relaciji Bartomeu - Messi (a ne FC Barcelona vs Messi, kako se u neznanju ovdje piše), taj rat traje odvano, vec par godina, samo je sad u završnoj fazi i ubrzo ce doživjeti svoj kraj odlaskom jednog od njih dvojice. Navjerovatnije Messi.
Tri godine kriminalac Bartomeu gura pod tepih sva sranja koja je napravio, kupuje mir među navijacima tako što svako ljeto kupi po neku zvijezdu (Dembele, Coutinho, Griezmann), smiri tako navijace, pa onda smijenjuje trenere. Sad je smijenio u par dana šefa struke Setiena, sport. diretktora Abidala i Graua CEO kluba, naravno nije ni pomislio da on ponuditi ostavku i sebe smijeni
I sad je Messiju puko film i to je završna faza . Bartomeu nece da odstupi iako ga opozicija pritišće, jer bi u tom slucaju morao iz svog džepa plaćati milionske dugove koje je njegova uprava nabila, želi još pola godine vlasti da sanira dugove, da proda 5-6 igraca, da može u Martu kad budu novi izbori lagano postaviti svog covjeka. Vec je nafato i doveo Koemana, svoju marionetu - a koji je odmah po dolasku u stilu kauboja rekao Suarezu da kupi prnje (još jedan bitan detalj koji je uzrok ove krize) i sad je stanje blokade kluba. Ne mogu se praviti trransferi, ne može niko otici niti doci dok se ne riješi ovo sa Messijem.
Bartomeu ne želi da ga pušta, poziva se ne aktuelni ugovor, priozvao je i čelništvo LaLige u pomoć, Tebas govori da Messi ima ugovor na još jednu godinu. City s druge strane oblijeće i pritišće, jer im je ovo jedinstvena prilika da ga dovedu.
Ici ce se na sud ako treba, da sud to presudi i riješi situaciju ili ce Messi biti tolika budala da ode na tribine citavu sezonu. Ako sudi presudi za Barcu.
Ova Bartomeuova lopovska uprave Barce je u roku od par godina izgubila Neymara i Messija, dva vrlo bitna igraca. A opozicija koja bi vjerovaatno zadržala Messija, otjerala marionentu Komena i dovela Xavija na klupu je nemocna do martovskih izbora.
Jbt koliki post napisah
Treba znati da je ovo rat na relaciji Bartomeu - Messi (a ne FC Barcelona vs Messi, kako se u neznanju ovdje piše), taj rat traje odvano, vec par godina, samo je sad u završnoj fazi i ubrzo ce doživjeti svoj kraj odlaskom jednog od njih dvojice. Navjerovatnije Messi.
Tri godine kriminalac Bartomeu gura pod tepih sva sranja koja je napravio, kupuje mir među navijacima tako što svako ljeto kupi po neku zvijezdu (Dembele, Coutinho, Griezmann), smiri tako navijace, pa onda smijenjuje trenere. Sad je smijenio u par dana šefa struke Setiena, sport. diretktora Abidala i Graua CEO kluba, naravno nije ni pomislio da on ponuditi ostavku i sebe smijeni
I sad je Messiju puko film i to je završna faza . Bartomeu nece da odstupi iako ga opozicija pritišće, jer bi u tom slucaju morao iz svog džepa plaćati milionske dugove koje je njegova uprava nabila, želi još pola godine vlasti da sanira dugove, da proda 5-6 igraca, da može u Martu kad budu novi izbori lagano postaviti svog covjeka. Vec je nafato i doveo Koemana, svoju marionetu - a koji je odmah po dolasku u stilu kauboja rekao Suarezu da kupi prnje (još jedan bitan detalj koji je uzrok ove krize) i sad je stanje blokade kluba. Ne mogu se praviti trransferi, ne može niko otici niti doci dok se ne riješi ovo sa Messijem.
Bartomeu ne želi da ga pušta, poziva se ne aktuelni ugovor, priozvao je i čelništvo LaLige u pomoć, Tebas govori da Messi ima ugovor na još jednu godinu. City s druge strane oblijeće i pritišće, jer im je ovo jedinstvena prilika da ga dovedu.
Ici ce se na sud ako treba, da sud to presudi i riješi situaciju ili ce Messi biti tolika budala da ode na tribine citavu sezonu. Ako sudi presudi za Barcu.
Ova Bartomeuova lopovska uprave Barce je u roku od par godina izgubila Neymara i Messija, dva vrlo bitna igraca. A opozicija koja bi vjerovaatno zadržala Messija, otjerala marionentu Komena i dovela Xavija na klupu je nemocna do martovskih izbora.
Jbt koliki post napisah
Last edited by LSD on 30/08/2020 21:15, edited 2 times in total.
-
umojvakat
#59265 Re: FC Barcelona
Mozda ce i Messi biti u strukturama kluba kad zavrsi karijeru, ne poredi se zbog toga sa Raulom, Casillasom itd. nego zbog nacina na koji ide iz kluba kao igrac. Cak je ovdje klub malo manje kriv u odnosu na Real vs Casillas u smislu da ga ne tjeraju nego hoce da ga zadrze po svaku cijenu ali je predsjednik taj koji je doveo do situacije da Messi hoce da ide.Tomahawk11 wrote: ↑30/08/2020 20:21Taj isti Raul vodio omladinski tim do titule LP. Toliko o tome._BataZiv_0809 wrote: ↑30/08/2020 18:51A kad su isli Raul i KasiljasRomanista 101% wrote: ↑30/08/2020 16:15 Eto sad se vidi kako se Real ponasao kad je Ronaldo zelio da ide, a kako sad Barca. 2 suprotna svijeta. Neka im je Figo zabio noz u ledja!
I jos La Liga stala na stranu Barce, jer znaju kad Messi ode pada interes za La Ligu 50%. Posebno uzrast od 7 do 14 godina.
Treba prepoznati kad igrač više ne može dati klubu kakav je Real ili Barsa odnosno kad će postati teret.
- avetinja
#59266 Re: FC Barcelona
I tebi se čini da ne pišu.omar little wrote: ↑30/08/2020 21:05 aha. znaci ne pisu i ne tvrde ljudi nista nego se tebi tako cini. doslo se od svi pisu do ja interpretiram.
-
omar little
#59267 Re: FC Barcelona
interpretiras opet ili svi pisu?avetinja wrote: ↑30/08/2020 21:25I tebi se čini da ne pišu.omar little wrote: ↑30/08/2020 21:05 aha. znaci ne pisu i ne tvrde ljudi nista nego se tebi tako cini. doslo se od svi pisu do ja interpretiram.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#59268 Re: FC Barcelona
Prva recenica nema veze sa ovim. Raul je karakterno gospodin covjek i nije zahatario, a imao je osnova.Tomahawk11 wrote: ↑30/08/2020 20:21
Taj isti Raul vodio omladinski tim do titule LP. Toliko o tome.
Slazem se da treba prepoznati taj trenutak, ali to mora biti obostrano.
- avetinja
#59269 Re: FC Barcelona
Isto ti se hvata. Interpretacija je tumačenje, prevođenje, izlaganje. Tvrdnja je zaključivanje na osnovu nekih činjenica. I kada svoju tvrdnju napišem na forumu znači da sam je interpretirao, iznio, izložio pred ostalim.
-
omar little
#59270 Re: FC Barcelona
ti si tvrdio da svi pisu. obzirom da, izmedju ostalih, ja nikada takvo sta nisam napisala, zakljucci su ti falicni, da ne kazem sta grublje. tvrdnje su ti izmisljene i nisu bazirane na cinjenicama. lupetas, sto bi se forumski reklo. sa ili bez interpretacije.
na stranu, opetovano, sto si masio komplet fudbal i bit price.
- avetinja
#59271 Re: FC Barcelona
To je opet tvoje uočavanje činjenica.omar little wrote: ↑30/08/2020 22:07 ti si tvrdio da svi pisu. obzirom da, izmedju ostalih, ja nikada takvo sta nisam napisala, zakljucci su ti falicni, da ne kazem sta grublje. tvrdnje su ti izmisljene i nisu bazirane na cinjenicama. lupetas, sto bi se forumski reklo. sa ili bez interpretacije.
-
omar little
#59272 Re: FC Barcelona
proguglaj opet malo. ovaj put sta je cinjenica.avetinja wrote: ↑30/08/2020 22:12To je opet tvoje uočavanje činjenica.omar little wrote: ↑30/08/2020 22:07 ti si tvrdio da svi pisu. obzirom da, izmedju ostalih, ja nikada takvo sta nisam napisala, zakljucci su ti falicni, da ne kazem sta grublje. tvrdnje su ti izmisljene i nisu bazirane na cinjenicama. lupetas, sto bi se forumski reklo. sa ili bez interpretacije.
tvrdis da svi nesto pisu. osoba a takvo sta ne pise. tvoja tvrdnja je opovrgnuta. lupetanje.
- avetinja
#59273 Re: FC Barcelona
Proguglaj šta znači tvrdnja.omar little wrote: ↑30/08/2020 22:21 proguglaj opet malo. ovaj put sta je cinjenica.
tvrdis da svi nesto pisu. osoba a takvo sta ne pise. tvoja tvrdnja je opovrgnuta. lupetanje.
U vezi jedne činjenice može postojati više tvrdnji, zavisno od toga kako je ko ustanovio stanje.
Pisala si četiri stranice iza, predzadnji tvoj komentar na stranici.
I ne da mi se pisati o ličnim opažanjima i utvrđivanjima, jer nema nikakvog smisla.
Ovdje sam samo da pozdravim odluku uprave.
-
omar little
#59274 Re: FC Barcelona
moj sarkasticni post je dokaz da ja pisem kako messi nije zaradjivao pare? -:)
ovo je besmislena prica.
ovo je besmislena prica.
- hatemondays
#59275 Re: FC Barcelona
Messi je krvavo zaradio svoj novac, sad je li u pravu sto ide ili ne to je njegov problem. Za Barsu je problem sto mnogi zaradjuju silne pare a qurcem nisu mrdnuli da ne dovodu klub u ovakve zijane. Dembele, Coutinho i onaj Griezman e to je uzimanje para na zovuge, da ne spominjem onog Balea iz Reala. Bilo bi ga vidjeti dobro u nekom drugom klubu cisto da vidimo je li to ista zvijer kao u Barsi. Ova trojica pomenutih ocigledno su pokazali suprotno.Licno bi ga volio vidjeti u PSG-u vec je u godinama bilo bi mu lakse igrati sa Neymarom i Mbpapeom.omar little wrote: ↑30/08/2020 22:45 moj sarkasticni post je dokaz da ja pisem kako messi nije zaradjivao pare? -:)
ovo je besmislena prica.